Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
28 Август 2025, 00:53:29
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Голосование
Вопрос: Что ждет беларуский язык в РБ?
Гибель неизбежна - 75 (56,8%)
Еще можно возродить - 57 (43,2%)
Всего голосов: 89

Страниц  : 1 ... 3 4 6 7 ... 12 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Перспективы беларуского языка  (Прочитано 43841 раз)
Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #120 : 11 Октябрь 2005, 11:51:00 »

2 televital

" Працэс русіфікацыі цягнуўся на працягу 2 стагоддзяў. Увесь гэты час СІСТЭМЫ беларускай адукацыі, асабліва вышэйшай, на дзяржаўным узроўні не існавала. Любы беларус каб падняцца па прыступках сацыяльнага статусу, вымушаны атрымоўваць менавіта расейскамоўную адукацыю."

Выдатна! Цяпер наступнае пытанне... русификацыи были паддадзены усе... и тыя хто называу сябе беларусами и тыя хто называу сябе паляками и тыя хто называу сябе татарами... Але розница у тым што у полькай гисторыи такое паняцце амаль не сустракаецца. Немагчымым зъявилася русификацыя палякау и (паводле вашай тэорыи) з легкасцю удалося з беларусами. Дакладна так сама немамгчымым зъявиуся пераход пауночных ирландцау на пратэстантызм. Я к вы уяуляце сабе растлумачыць жыхару Белфаста што ен цяпер ен англичанин и пратэстант? А их стараюцца асимилираваць значна даужэй чым беларусау. Вось цикава што ты адкажаш на таки кут погляду? Улыбка Чаму адрозны стан беларускага погляду на уласную культуру нават тады кали Беларусь иснуе я незалежны край?

"Вынік  мы  можым назіраць іў гісторыі, калі за тыя ж пару стагоддзяў была цалкам апалячана нашая шляхта. Пры гэтым тады не было такога татальнага ўзьдзеяньня сучасных мас-медыя. "

А што беларускую шляхту нехта заганяу у польскую? Я б хацеу убачыць больш разгонутую думку на гэты пункт. Але тольки тваю... Не адносьники! Улыбка

" І яшчэ наконт таго што гэтыя працэсы ўласьцівы толькі нашаму народу. Паглядзі на уэльсцаў, прусаў і г. д. А многія з гэтых народаў мелі пісьменства ды магутную культуру, як напрыклад даўнія  эгіпцяне, этрускі."

На мой погляд гэта ужо перабор. А што уэльсцы? Гэтаж тыя самыя агличане. Так можна и Беларусь падзялиць на белую и чорную... Бо уласцива кажучы на гэтых землях яны и были. Алеж  тым не меньш называям УСИХ беларусами.

" Тэорыя барацьбы за існаваньне  думаю справядліва і ў дачыненьні да народаў. У любы час яны вядуць барацьбу за жыцьцёвую прастору. Думаю нам мэтанакіравана навязваюць гэтую талерантнасьць, каб мы здаліся без бою."

Кали думаеш что навязваю я то памыляешся. Я проста хацеу б ведаць больш пра беларусау. Можна са мной спрачацца але я так чы инакш дабываю веды. Улыбка Таким чынам буду удзячны за канструктыуны адказ. Улыбка
Страниц  : 1 ... 3 4 6 7 ... 12 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт