Вот случайно наткнулся в белнете, когда серфил в поиске нужной мне информации.
Цитирую кусочек с одного из форумов, посвящённых белорусскому языку:
Прывітанне, шаноўнае спадарства!
Вельмі цікава было знайсці гэтую тэму, ёсць жаданне далучыцца. Мяне клічуць Ратмір (па пашпарту - Максім Новікаў), я толькі тыдзень таму вырашыў заўсёды размаўляць па-беларускі й яшчэ ніколі не пашкадаваў аб гэтым усьмешка Да такога рашэнні я прыйшоў, пачаўшы шукаць карані цяперашняй расейскае мовы, дайшоў нават да санскрыту ды шумерскай клінапісі, і калі ўбачыў больш-меньш цэлую картыну эвалюцыі розных моў нечаканна для сябе высвятліў, што бліжэй усяго да ўсходнеславянскага карані - менавіта беларуская мова! Пачаў глыбей унікаць у гэтае пытанне, шукаць інфармацыю па тэме, падымаць гістарычныя звесткі, ды й падчас гэтага пачало расці ў мяне пачуццё, што я дакранаюся да нечага роднага, але што было якімьсці сакрыта ад мяне. Цяпер жа я адчуваю, нібыта ў мяне з'явіліся карані, якіх раней не было, ды я магу цяпер вырасці ў магутнае дрэва!
Првда мне лично не нравится, когда люди пишут тарашкевицей. Всё-таки язык - живой, он меняется, поэтому не стоит зацикливаться на таком написании. Оно лишь создаёт путаницу.
Кстати, вот интересный взгляд со стороны по поводу Беларуси, Белоруссии и других вариантов
http://logbook.generation.by/2008/11/14/creating-awareness-byelorussia-white-russia-weisrussland-witterutenia-or-belarus/