Head
Гость
|
ParanoЯ, таму, што сістэма адукацыі рускамоўная. Таму, што беларуская мова пры Сталіне- адна з подстаў папасць пад увагу НКУС. І г.д. Добавлено: 15 Октябрь 2012, 10:42:18
да его бы к культурному обращению приучить. тыкать только и горазд. противно, чесслово Не навучыўся за столькі гадоў- не навучыцца і зараз. Гарбатага магіла гаага справіць.  Ды не, кажуць, што Лукашэнка- адзіная прычына чаму народ не вельмі хоча адмовіцца ад смяротнага пакарання.))
|
|
« Последнее редактирование: 16 Октябрь 2012, 16:03:33 от Head »
|
|
|
|
|
antidacto
|
Таму, што беларуская мова пры Сталіне- адна з подстаў папасць пад увагу НКУС Только ли при Сталине? 
|
|
|
|
|
|
|
ParanoЯ
|
Head что будет если люди не захотят иметь белоруский язык,как единственный государственный язык РБ ?
|
|
|
|
|
|
|
Дадим Угля
|
Head что будет если люди не захотят иметь белоруский язык,как единственный государственный язык РБ ?
так процесс должен быть поступательным. никто не говорит, что необходимо в одночасье перейти на белорусский язык тем самым дискредитировав русский! это будет в корне не правильно, т.к. ущемляются права русскоговорящих людей! но! отличительной особенность суверенного государства является язык, свой, родной! а у нас какой?  почему за 18 лет нахождения у трона ничего не сделано? дело не в не желании людей, а в не хотении верхушки власти управлять процессами белорусизации, (которые, кстати, в 30-ых годах прошлого века имели место быть, но партийная русскоговорящая элита расставила все точки над "i") ведь куда проще запретить бело-красно-белый флаг и герб "Погоня".
|
|
|
|
|
|
|
VLADMIH
|
Ладно, я тут похулиганила немного, а теперь хочу сказать серьёзно.
Вот когда я слышу "Молитву" в исполнении Владимира Мулявина - меня действительно пробирает до мозга костей. Я понимаю, как красиво звучит этот язык и горжусь тем, что живу в этой стране.
Но когда я читаю воинственные воззвания таких, как Head, в мою голову закрадывается нехорошее подозрение, что его миссия на самом-то деле КАК МОЖНО БОЛЬШЕ ЛЮДЕЙ ОТВРАТИТЬ ОТ БЕЛОРУССКОГО ЯЗЫКА И КУЛЬТУРЫ. И он (и подобные ему) с этой возложенной на него задачей успешно справляется. ИМХО.
Я могу и ошибаться, конечно, ибо не ведаю, каким гонениям подвергался на форуме этот человек и почему так озверел. Но его отношение, в частности, к моему мнению о свободе выбора, повергло меня в некоторое замешательство.
Не с нападения и вражды нужно начинать. Не вкладывать в благородное дело возвращения белорусского языка политический подтекст, а искать какие-то другие формы.
Согласен с Вами,и особенно в отношении "Молитвы" в исполнении В.Мулявина. Вы знаете,если бы это произведение возвести в статус официального Гимна Беларуси, то сдвиг бы произошёл... Мне так кажется... Что-то бы вздрогнуло в душах белорусов и они бы вспомнили о СЕБЕ.
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Так, проста, калі зменіцца ўлада, то ўсё рэферэндумы, ў тым ліку і аб наданні рускай мове статуса дзяржаўнага будуць адмененыя. Г.з. увесь афіцыёз стане беларускамоўным, адукацыя і інш. таксама. І праз гадоў 25 у нас будзе цалкам беларускамоўнае грамадства.
|
|
« Последнее редактирование: 16 Октябрь 2012, 16:05:50 от Head »
|
|
|
|
|
Pavel90
Гость
|
Дадим Угля ,вот у меня сомнение , что новая власть не захочет быстра сменить язык...
|
|
|
|
|
|
|
Дадим Угля
|
Дадим Угля ,вот у меня сомнение , что новая власть не захочет быстра сменить язык...
даже оптимистично настроенный Head упоминает цераз гадоў 25 главное, чтобы процесс пошел.
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
|
|
|
|
|
|
|
ParanoЯ
|
культурно....да Хэд? ты хоть иногда думай о народе и его будущем смотри и что ты постишь....или ты думаешь родители после такой рекламы-агитации захотят отправить своих детей в белорускую школу? хочу как лучше,но делаю все что бы не получилось....мдаааа\ 
|
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
ParanoЯ, ну, гэта меншае, што можна было б зрабіць за такія пытанні. Кастусь Каліноўскі, напэўна, шмат ня думаючы дастаў б рэвальвэр... Ды і хутчэй гэта выказванне пазіцыі, чым рэкляма.
|
|
« Последнее редактирование: 16 Октябрь 2012, 16:06:18 от Head »
|
|
|
|
|
Скрытый пас
Гродненец
Offline Предупреждения: 7
|
отличная картинка! Очень правильная своевременная!
|
|
|
|
Фуфлыжное, обиженное на Родину ЧМО: Беларусь - позорнейшая страна в Мире!!! Мы выступаем в качестве клоунов в Европе. Над нами уже соседи ржут как кони.
|
|
|
Alconafft
|
адукацыя і інш. таксама. Не нужно этого ужаса ещё раз!  Всё уже проходили: и математику, и физику на "мове"  Добавлено: 15 Октябрь 2012, 18:28:31
адукацыя і інш. таксама. Не нужно этого ужаса ещё раз!  Всё уже проходили: и математику, и физику на "мове" 
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Які выдатны быў час!
|
|
|
|
|
|
|
Alconafft
|
Які выдатны быў час! Угу...жрать нечего и в учебнике ничего не понятно 
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Alconafft, цікава і чаму ж гэта ня было чаго есці? Напрыклад, любяць казаць аб тым, што зарплята не выдавалася, але яна выдавалася, хоць і невялікая, але выдавалася. учебнике ничего не понятно Ў ГрДУ на юрыдычным факульцеце дзяржаўны экзамен па "Агульнай тэорыі права" нармальна можна здаць карыстаючыся толькі беларускамоўным падручнікам (гэта выключын выпадак). І ні ў каго ніколі ня было з гэтым праблем. Я, напрыклад, нават і без слоўніка падрыхтаваўся, хоць на бел. літаратуры ў нас у школе звычайна быў балаган ды і ў жыцці ніводнай кніжцы (да тое пары) не прачытаў. Таму твае ныццё звязана толькі з непавагай да мовы.
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
І на мове, хіба што, балаганіў.
|
|
|
|
|
|
|
!Olechka!
Гость
|
Согласен с Вами,и особенно в отношении "Молитвы" в исполнении В.Мулявина. Вы знаете,если бы это произведение возвести в статус официального Гимна Беларуси, то сдвиг бы произошёл... Мне так кажется... Что-то бы вздрогнуло в душах белорусов и они бы вспомнили о СЕБЕ.
Гимн и флаг нам, к сожалению, в наследство от Союза достались. Вот чесслово, такая тоска берёт, когда смотрю на эти атрибуты...прям зелёоооооная такая тоска...под цвет флага. 
|
|
|
|
|
|
|
VLADMIH
|
А я вот смотрю на некоторые фото и видио где видны разукрашенные в ядовито-зелёный цвет ваши автобусы, троллейбусы, и меня тоже такая тоска раздирает... Это ж кто такое придумал ?!
|
|
|
|
|
|
|
!Olechka!
Гость
|
А я вот смотрю на некоторые фото и видио где видны разукрашенные в ядовито-зелёный цвет ваши автобусы, троллейбусы, и меня тоже такая тоска раздирает... Это ж кто такое придумал ?! А я вот смотрю на некоторые фото и видио где видны разукрашенные в ядовито-зелёный цвет ваши автобусы, троллейбусы, и меня тоже такая тоска раздирает... Это ж кто такое придумал ?!
Да фиг его знает, кто придумал...Во всяком случае в Гродно их не так много, вроде. Хватает и других цветов. Кстати, если бы открыли университет беларускамоуны и с бесплатным обучением, то многие, возможно, и задумались бы о том, на каком языке получать начальное образование, но это опять-таки из области фантастики скорее, ибо: 1. Чтобы собрать целый университет беларускамоуных, нужно сначала подготовить с нуля хотя бы несколько таких же школ. Причём, по всей Беларуси. Как подготовить эти несколько школ, если банально не хватит преподавателей по всем дисциплинам, говорящих на белорусском? Замкнутый круг. 2. Школы начинаются с учеников. Желающих обучать своих детей в беларускамоуных школах очень мало.
|
|
|
|
|
|
|
Сплюшка
|
ныццё звязана толькі з непавагай да мовы. Паважаны Head, непавагу да беларускай мовы дэманструеце Вы, бо не валодаеце ні арфаграфічным, ні граматычным, ні лексічным яе ладам  Да не, кажуць, што Лукашэнка- адзіная прычына чаму народ ня вельмі хоча адказацца ад смяротнага пакарання.))
Ды не, кажуць, што Лукашэнка - адзіная прычына, чаму народ не вельмі хоча адмовіцца ад смяротнага пакарання.))
Да, проста, калі зменіцца ўлада, то ўсё рэферэндумы, ў тым ліку і аб наданні рускай мове статуса дзяржаўнага будуць адмененыя. Г.з. увесь афіцыёз стане беларускамоўным, адукацыя і інш. таксама. І цераз гадоў 25 у нас будзе цалкам беларускамоўнае грамадства.
Так, проста, калі зменіцца ўлада, то ўсе рэферэндумы, ў тым ліку і аб наданні рускай мове статуса дзяржаўнаЙ, будуць адмененыя. Г.з. увесь афіцыёз стане беларускамоўным, адукацыя і інш. таксама. І ПРАЗ гадоў 25 у нас будзе цалкам беларускамоўнае грамадства.
ParanoЯ, ну, гэта меньшае, што можна было б зрабіць за такія пытанні. Кастусь Каліноўскі, напэўна, шмат ня думаючы дастаў б рэвальвэр... Ды і хутчэй гэта выказванне пазіцыі, чым рэкляма
ParanoЯ, ну, гэта меншае, што можна было б зрабіць за такія пытанні. Кастусь Каліноўскі, напэўна, шмат не думаючы, дастаў бы рэвальвер... Ды і хутчэй гэта выказванне пазіцыі, чым рэклама
РS Можаце прысылаць папярэдне свае посты мне ў "асабістыя" - згодна папраўляць Вашу пісаніну, а наогул падручнік вам у дапамогу.
|
|
|
|
  Мгновение радости — вот жизнь! Лишь оно ближе всего к вечности.
|
|
|
Бывший
|
Паважаны Head, непавагу да беларускай мовы дэманструеце Вы, бо не валодаеце ні арфаграфічным, ні граматычным, ні лексічным яе ладам Все претензии предъявляйте не Хэду, а Гугл Переводчику, которым он пользуется. Напишите об этом в команду Гугл. http://translate.google.ru/?hl=ru&tab=wT#ru/be/
|
|
|
|
Всё в прошлом.
|
|
|
Сабачка
|
Яны КХП-БНФаўцы ўсе такія, акрамя Станіслававіча. А так званаму абаронцу белмовы з форума й на народнай можна, й на сямівідавай тарашкевіцы, хоць і як бы форумскія мовы беларуская й руская. І Адмін не карае, хіба што, люстрацыямі запалоханы 
|
|
|
|
|
|
|
Сплюшка
|
Все претензии предъявляйте не Хэду, а Гугл Переводчику Ага, цудоўна атрымліваецца: як слаўная мінулае ВКЛ - то гэта наша, да гэтага слаўнага мінулага мы, Head і ... , напрыклад, маем непасрэднае дачыненне, а як напісаць па-беларуску тры сказы без памылак - дык гэта не мы, гэта Гугл вінаваты  А давайце Гугл далучым да гвардыі ганьбіцелей беларускай мовы 
|
|
|
|
|
|
|
Бывший
|
А давайце Гугл далучым да гвардыі ганьбіцелей беларускай мовы Зачем так бросаться в крайности ? Давайте лучше научим Гугл правильно переводить с русского на белорусский, тогда у вас не будет претензий ни к Гуглу, ни к Хэду.
|
|
|
|
Всё в прошлом.
|
|
|
Сплюшка
|
Давайте лучше научим Гугл правильно переводить с русского на белорусский, тогда у вас не будет претензий ни к Гуглу, ни к Хэду. Дык да Гугла якраз і прэтэнзій няма (не пашкадавала часу і надрукавала Хедаўскія фразы): напрыклад, фразы "Да, просто, когда изменится власть, то все реформы, в том числе и о придании русскому языку статуса государственного, будут отменены" "через лет 25", гугл перакладае, захаваўшы ўсе нормы беларускай мовы  не палянуйцеся, праверце  Адукаваныя грамадзяне, з юрыдычнай кваліфікацыяй (не "тэхнары", а гуманітарыі) у тэме пра мову АБАВЯЗАНЫ пісаць без памылак, або выражаць ужо свае думкі на рускай, бо інакш сітуацыя саркастычна-парадаксальная.
|
|
« Последнее редактирование: 16 Октябрь 2012, 15:59:19 от Сплюшка »
|
|
|
|
|
niXto
|
Ситуация, когда защищают "родную мову" и призывают к принудительному насаждению белорусского языка - НА РУССКОМ - кажется непосвященному ещё парадоксальней. Но, почитав белорусские интернеты, перестаешь удивляться даже такому феномену. Я периодически поднимаю этот вопрос - что же заставляет защитничков бел. мовы выражать свои мысли русскими словами, но обычно получаю ответ типа "за годы монголо-татарского ига мы все привыкли к русскому, и не считаем нужным изучать белорусский"
Сапожники без сапог...
|
|
|
|
|
|
|
Ali G
|
Типа не умеешь рушники вышивать,не вякай за нацкультуру 
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Усё часьцей сталі здарацца палітычныя інцыдэнты «на бытавой глебе». Вось беларуска ідзе, напрыклад, здаваць бялізну ў пральню. Здаючы пакунак дзяжурнай па пральні, беларуска зьвяртаецца да яе на сваёй роднай мове (на сваёй роднай зямлі). Раптам адбываецца нечаканы, несправакаваны, здаецца, нічым эмацыйны выбух. Дзяжурная прыёмшчыца шырака разьзяўлівае рот і крычыць: «Так что, мне теперь уезжать отсюда?!!» Беларуска па вопыту разумее, што такую рэакцыю выклікала яе беларуская мова. Расейская абывацелька (нягледзячы на пашпарт РБ у кішэні і поўнае спрыяньне ёй антыбеларускім рэжымам) увесь час пачуваецца некамфортна на нашай зямлі, ня можа і ня хоча адаптавацца да беларушчыны («а зачем?»). Ніхто ёй не пагражае, але беларускае слова яна трактуе як канкрэтную пагрозу сябе і свайму існаваньню. Цікава, праўда? Яна бачыць працэсы татальнай рэжымнай русіфікацыі, а ўсяроўна баіцца. Падобна, што будзе баяцца ўсё жыцьцё. А здавалася б, навучыўся па-беларуску (калі жывеш у Беларусі) і ўжо існуеш без страху. «Ан нет, мы савецкіе». Ну і дурні!
Сотні тысячаў такіх жылі-жылі ў Казахстане, Азэрбайджане, Латвіі і т.п., баяліся, ненавідзелі ўсё мясцовае, але неяк трымаліся пэўны час. А вось калі нацыянальная дзяржава заканадаўча пастанаўляла аб неабходнасьці валодаць дзяржаўнай мовай на працоўным месцы ў публічнай сфэры, гэтыя сотні тысячаў гуртом пабеглі ў Расею. Ніхто іх ня гнаў прэч, не страляў, не абзываўся. Мова аказалася магутнай антыімпэрскай сілай.
Янка Базыль
|
|
|
|
|
|
|
|