Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
25 Август 2025, 20:30:06
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Полит-изба
(Модератор: ParanoЯ) > Тема:

Какой язык для Вас родной?

Голосование
Вопрос: Какой язык для Вас родной ?
русский - 439 (51,7%)
белорусский - 342 (40,3%)
другой - 47 (5,5%)
пох - 21 (2,5%)
Всего голосов: 642

Страниц  : 1 ... 36 37 39 40 ... 108 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Какой язык для Вас родной?  (Прочитано 285613 раз)
Be one
Гость
« Ответ #1110 : 18 Февраль 2011, 12:27:58 »

В том, что в Беларуси не говорят по белорусски виновата политика государства. Надо брать пример с Украины и Прибалтики.
GPS
КУЛАК
Настоящий гродненец

Заслуженный артист Беспублики

Просмотр профиля
« Ответ #1111 : 18 Февраль 2011, 12:59:02 »

В том, что в Беларуси не говорят по белорусски виновата политика государства. Надо брать пример с Украины и Прибалтики.

+1000000

На веревке смотрит вдаль комсомольский секретарь
За преодоление когнитивного диссонанса!
vascheyko
практикующий психолог
Почетный гродненец

Собой быть проще-под маской лицо чешется.

Просмотр профиля
« Ответ #1112 : 18 Февраль 2011, 13:02:07 »

I усе ж Багдановiч ! Улыбка Значит коллективное ощущение языка есть, он продолжает жить!

http://blog.партизан/authors/sudnik/4d5aba22257b6/

Тэкст агульнанацыянальнай дыктоўкі
Станіслаў Суднік — 19:38 15.02.2011Тэкст,

які Рада ТБМ прапануе

для правядзення IV Агульнанацыянальнай дыктоўкі,

прысвечанай юбілею Максіма Багдановіча

Хто мы такія?

Беларусы! Мы – вялікі народ, нас дванаццаць мільёнаў, шырока раскінуліся мы і спрадвеку жывём тут. Гэта наш край, наша старонка. Калісьці ў нас была свая дзяржава, скрозь чутно было нашу беларускую гаворку. У ёй пісалі законы, разбіралі справы па судах, вучылі ў школах, друкавалі кнігі, спраўлялі набажэнствы ў царкве ды касцёле. І ўсе размаўлялі па-нашаму: і чыноўнікі, і папы, і паны над панамі, і вялікія князі, што правілі краінай.

Жывём мы паміж народаў моцных, і маем шмат крыўды ад іх. Агляніцеся: усё наша роднае, беларускае, марнуецца, нішчыцца, знікае, бо яго забіваюць, яго прыглушаюць, ім пагарджаюць, а чужое пануе, мае сабе пашану і павагу. I – хто ведае? – быць можа, пройдзе колькі часу, і не пазнаем мы ані нашага краю, ані нашых дзяцей. I будзе скрозь усё чужое, нязвычнае, а свайго роднага – нічога.

Дык няхай жа не станецца так! Не пакінем свае гаворкі, сваіх песняў, сваіх звычаяў – свайго кроўнага, спрадвечнага, беларускага. Не адрачомся, не забудзем, не кінем на глум; будзем шанаваць, бараніць, дзецям сваім пра тое распавядаць.

Чытайма, браткі, кніжкі і газеты, пісаныя ў нашай беларускай гаворцы. Тады прыйдзе канец нашай цемнаце, праясняцца нашыя вочы, і кожны крок, што мы ступім па зямлі, будзе крокам да блізкага шчасця, да светлага жыцця.

Паводле Максіма Багдановіча

(1915)

Я хацеў бы спаткацца з Вамі на вуліцы...

Я хацеў бы спаткацца з Вамі на вуліцы

У ціхую сінюю ноч

І сказаць:

"Бачыце гэтыя буйныя зоркі,

Ясныя зоркі Геркулеса?

Да іх ляціць наша сонца,

І нясецца за сонцам зямля.

Хто мы такія?

Толькі падарожныя – папутнікі сярод нябёс.

Нашто ж на зямлі

Сваркі і звадкі, боль і горыч,

Калі ўсе мы разам ляцім

Да зор?"

Максім Багдановіч

(1915)

Лицензия №02040/П-71 от 20.04.2011г выдана Министерством Здравоохранения РБ тел.
 33 689 11 99 (МТС)

http://www.b17.ru/vascheyko/
Tigresss
Почетный гродненец

“Sapere aude!”

Просмотр профиля
« Ответ #1113 : 18 Февраль 2011, 13:11:04 »

vascheyko это получается именно это и будут диктовать? Тогда проще простого - если можно заранее прочитать.
vascheyko
практикующий психолог
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1114 : 18 Февраль 2011, 13:13:39 »

vascheyko это получается именно это и будут диктовать? Тогда проще простого - если можно заранее прочитать.

Да, как я поняла. Это ведь не экзамен, как Беларусачка говорит Улыбка

Лицензия №02040/П-71 от 20.04.2011г выдана Министерством Здравоохранения РБ тел.
 33 689 11 99 (МТС)

Tigresss
Почетный гродненец

“Sapere aude!”

Просмотр профиля
« Ответ #1115 : 18 Февраль 2011, 13:46:05 »

vascheyko значит цель - больше общение, чем проверить кто на что горазд)
vascheyko
практикующий психолог
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1116 : 18 Февраль 2011, 13:49:00 »

Скорее всего. Но я на тких мероприятиях не была никогда. Надо спросить у бывалых Улыбка

33 689 11 99 (МТС)

lenin
Гость
« Ответ #1117 : 20 Февраль 2011, 13:41:52 »

цiкавы артыкул на Тут
http://news.Тут/culture/215731.html
Беларуская мова — самая мілагучная пасля італьянскай і самая старажытная сярод славянскіх
Пяшчо-о-ота, мі-і-іласць, натхне-е-енне... Паводле даследаванняў ЮНЕСКА, беларуская мова з’яўляецца самай мілагучнай пасля італьянскай.
Магчыма, для кагосьці будзе адкрыццём, што беларуская мова — адна з самых багатых у свеце. І калі ў літаратурнай мове налічваецца дзесьці 250—500 тысяч слоў, то ў дыялектнай — каля двух мільёнаў! На тэрыторыі Беларусі існуць сотні гаворак.
Tigresss
Почетный гродненец

“Sapere aude!”

Просмотр профиля
« Ответ #1118 : 20 Февраль 2011, 14:01:05 »

L3N!N дзякуй! Улыбка
estravelby
Горящие туры
Настоящий гродненец

gerfost Просмотр профиля WWW
« Ответ #1119 : 20 Февраль 2011, 23:03:07 »

ну я напрыклад, ужо працяглы час імкнуся гаварыць на беларускай мове, думаць па беларуску
але мне вельмі непрыемна што навакольныя пачуўшы беларускую мову вешаюць палітычны ярлык

і так па нагоды для роднай мовы, хто ведае дзе і ў колькі будзе праходзіць мерапрыемства ў Гародне?

Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1120 : 21 Февраль 2011, 00:55:53 »

gerfost, вітаю Вас зноў на форуме! Прыемна баыць, што нашыя рады пашыраюцца!  Улыбка Магчыма Вы не бачылі, але я Вам ужо адказвала на сувязь у нашым грамадстве роднай мовы і палітыкі (тут - http://forum.grodno.net/index.php?topic=5375.msg4621036#msg4621036).

А сувязь тут узнікае сама, без нашага наўмыснага жадання. Напрыклад, на маім вопыце, я прыйшла да беларусчыны праз культуру і адукацыю, але потым, калі пачынаеш карыстацца беларускай паўсюль, прыходзіць і непаразуменне: адкуль столькі непавагі, няроўнасці і нават прыніжэння сустракаеш у розных сферах жыцця, кшталту запаўнення бланкаў "не па-руску", і г.д. Але не ў грамадстве (ну, я, напрыклад, не сустракаю... знешнасць у мяне не палітычная... Смеющийся Смеющийся Смеющийся).

Так што тут не правядзеш асабліва мяжу - мова без палітыкі. Так што - выбірайце...

А наконт ТБМ мне муж сказаў, што ў Лідзе не абласная, а проста добра развітая суполка, яны там выдаюць (ці выдавалі) нават газету сваю. У Гродна нейкі старэнькі спадар кіраваў, недзе зараз перадае правы. Калі што не так - папраўце.

Наконт усялякіх імпрэзаў па-беларуску з вялікім задавальненнем буду адпісваць тут, калі што даведаюся. Хто яшчэ - далучайцеся.

Будзьма хадзіць разам!  Улыбка

Tomaris
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #1121 : 23 Февраль 2011, 00:40:00 »

Беларуская мова — самая мілагучная

Добавлено: 23 Февраль 2011, 00:40:33
100, нет 200%
qwerty-vit
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1122 : 28 Февраль 2011, 01:25:03 »

http://news.Тут/tv/216505.html   Неделя TUT. Защищая Отечество, родную мову, МАЗ и белорусов в Ливии

vascheyko
практикующий психолог
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1123 : 15 Март 2011, 20:56:42 »

Дыктоўка ў Гродне — 20 сакавіка

У нядзелю 20 сакавіка, а 12.00 пішам у Гродне IV-ю агульнанацыянальную беларускую Дыктоўку.

Запрашаем усіх! Нядзеля, 20 сакавіка, 12.00, Будзёнага 48а — зала ва ўнутраным дворыку.

Гародня заўсёды з мовай!

http://nn.by/?c=ar&i=51747

33 689 11 99 (МТС)

SaLej
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1124 : 15 Март 2011, 21:51:46 »

А памыўсА, пабрыўсА будет считаться ошибкой?
never sad
Кандидат в депутаты

Просмотр профиля
« Ответ #1125 : 20 Март 2011, 10:53:35 »

Сегодня в 12.00, состоится акция в поддержку бел.мовы. она будет проходить в помещении возле польского посольства. Там дети и взрослые будут писать диктант на бел.мове. Больше инфы нет. Кто что про это знает?
Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1126 : 20 Март 2011, 11:31:25 »

Папярэдніх постаў мала?!

Вось зараз сходзім - тыды распавядзем падрабязнасці. З фотакарткамі і памылкамі ў дыктоўцы  Улыбка

never sad
Кандидат в депутаты

Просмотр профиля
« Ответ #1127 : 20 Март 2011, 15:00:08 »

Папярэдніх постаў мала?!

Вось зараз сходзім - тыды распавядзем падрабязнасці. З фотакарткамі і памылкамі ў дыктоўцы  Улыбка
Знаю что вёл и диктовал Виктор Шелкевич, наш Гродненский бард, я его знаю лично ещё с тех времён когда он работал в драмтеатре, актёром, и паралельно проводил в Гродно аукционы, сейчас он в основном в Минске. Но всё это как всегда было политизированно, т.к. проходило под флагом бело-красно-белым.
Жмотик пивной животик
хочу много минусов. СПАСИБО
Кандидат в депутаты

Мир вам, человеки!

S Просмотр профиля
« Ответ #1128 : 20 Март 2011, 16:08:14 »

Чупакабра а под флагом то что считаетсо официальным нельзя АГЛ сам сказал когда то что Беларусский язык убогий вот Русский и Англиский это языки и наверное по этому у нас везде русский язык а как Россия повернется попой введет еще гос языком Англиский
fireatwill
Почетный гродненец

Я бы уничтожил весь мир, но я уже в пижаме.

Просмотр профиля
« Ответ #1129 : 20 Март 2011, 16:56:20 »

Но всё это как всегда было политизированно, т.к. проходило под флагом бело-красно-белым.

беларуская дыктоука пад нацыянальным беларускiм сцягам. дзе палiтыка?

Если ты споришь с идиотом,вероятно то же самое делает и он.
     Мне всегда немного грустно, когда красноречиво, изящно и тонко оскорбляешь человека, а он слишком глуп, чтобы это понять.
Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1130 : 21 Март 2011, 01:54:27 »

Чупакабра, а Вы а 14 гадзіне ўжо такія падрабязнасці ведалі?! Разведка працуе  Смеющийся
проходило под флагом бело-красно-белым
Пад "бело-красно-белый" хаця б сілай не заганяюць, людзі самі ідуць. А на чырвона-зялёныя дэманстрацыі?! "Дабравольна-прынудіцельна". Хаця, калі Вам сапраўды хацелася паўдзельнічаць і Вас смуціў толькі факт палітызаванасці, то, на маю думку, і пад чырвона-зялёным сцягам гэта арганізаваць можна без праблем. Да хоць у школе ў выходны дзень для бацькоў. З тортам і святочным настроем. Мы ж тут пра мову, праўда?!  Улыбка Улыбка

Я з сынам хадзіла. Мне так спадабалася атмасфера свята! Людзей было каля 250 чалавек, фольк-група, песні Шалкевіча, торт з кавай/гарбатай, падарункі. Было шмат і дзяцей, і людзей сталага веку, і моладзі, і шмат незнаёмых, новых, што не магло не радаваць!  Улыбка Сёння ўвечары "Белсат" адразу паказаў гэты працэс у форме невялічкага пазітыўнага роліка. Мой сын там быў такі прафесар!!! Пісаць-та яшчэ не ўмее, але ўмее разумнымі вачыма пазіраваць на камеру, слухаць музыку і танцаваць пад яе, ну і сядзець ціха-мірна...

А! Наконт памылак. Шалкевіч сказаў усе працы падпісаць з указаннем кантактнага тэлефону і здаць. А потым намзатэлефануюць і агучаць памылкі  Смеющийся Смеющийся Смеющийся Смеющийся Не быў бы Шалкевіч... Смеющийся Смеющийся Раней проста да дому забіралі.

* IMG_0227.jpg (74,61 Кб, 360x480 - просмотрено 399 раз.)

* IMG_0230.jpg (69,76 Кб, 480x360 - просмотрено 453 раз.)

never sad
Кандидат в депутаты

Просмотр профиля
« Ответ #1131 : 21 Март 2011, 08:31:17 »

Хаця, калі Вам сапраўды хацелася паўдзельнічаць і Вас смуціў толькі факт палітызаванасці, то, на маю думку, і пад чырвона-зялёным сцягам гэта арганізаваць можна без праблем.
Нет не смутило, моя дочка там была, и всё рассказала,  я тоже хотел пойти, хотяб для того чтоб с Шелкевичем поздороваться, давно его не видел, но не получилось...
vgorb
Почетный гродненец

Я люблю этот Форум!

Просмотр профиля
« Ответ #1132 : 05 Апрель 2011, 06:49:57 »

Вот она ваша проблема-   http://grodnonews.by/ru/0/7040/news
О белорусском языке даже и нет упоминания,хотя он куда ближе к польскому...
Сплюшка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1133 : 05 Апрель 2011, 10:16:32 »

Вот она ваша проблема-
Это проблема Блажиевской в первую очередь, как и большинства "талантливых" корреспондентов ГП

Мгновение радости — вот жизнь! Лишь оно ближе всего к вечности.
vgorb
Почетный гродненец

Я люблю этот Форум!

Просмотр профиля
« Ответ #1134 : 06 Апрель 2011, 06:17:43 »

Так таких "талантов" среди вас большинство ведь...
vgorb
Почетный гродненец

Я люблю этот Форум!

Просмотр профиля
« Ответ #1135 : 30 Август 2011, 04:41:41 »

А при следующей переписи населения вы всё так же будете лгать ?
И кому же ?
Nаблюдатель
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1136 : 30 Август 2011, 08:46:34 »

Я з сынам хадзіла. Мне так спадабалася атмасфера свята! Людзей было каля 250 чалавек, фольк-група, песні Шалкевіча, торт з кавай/гарбатай, падарункі. Было шмат і дзяцей, і людзей сталага веку, і моладзі, і шмат незнаёмых, новых, што не магло не радаваць!   Сёння ўвечары "Белсат" адразу паказаў гэты працэс у форме невялічкага пазітыўнага роліка. Мой сын там быў такі прафесар!!! Пісаць-та яшчэ не ўмее, але ўмее разумнымі вачыма пазіраваць на камеру, слухаць музыку і танцаваць пад яе, ну і сядзець ціха-мірна...

Ну и где эти 250 человек?

Паводле апытання, якое аддзел адукацыі Кастрычніцкага раёна рабіў вясной, знайшлося 70 чалавек, якія пры тых ці іншых умовах аддалі б дзяцей ў беларускамоўныя класы, а заяваў толькі 7

Спіс гродзенскіх школ, у якія пададзены заявы на навучанне дзяцей у  1-ым беларускім класе прыводзіць “Наша Ніва”:
Гімназія № 4 — 1 (вул. Рэпіна)
СШ№ 19 — 1 (Ласосна)
СШ№ 31 — 1 (Вішнявец)
СШ№ 33 — 1 (вул. Томіна)
СШ№ 34 — 2 (Вішнявец)
СШ№ 35 — 1 (Паўднёвы)

Паводле звестак аддзела адукацыі, базавай школай для адкрыцця беларускага класа ў Кастрычніцкім раёне плануецца зрабіць СШ № 34.

Будем и дальше скулить, что рэжым знишчае родную мову и не дае навучацца на беларускай, или возьмем ноги в руки и подадим заявление? Открывать белорусскоязычный класс для 0...2 желающих в каждой школе - это так по-нашему...

У гродзенскіх бацькоў ёсць яшчэ некалькі дзён, каб паспець падаць заявы на навучанне дзяцей у беларускім класе.

Тэлефон сакратара школы № 32: 41-31-92 (Баярчык Гелена Вацлаваўна)
Завуч пачатковай школы № 32: МТС- 787-43-54 (Багдановіч Валянціна Іваноўна)
Прадстаўнік бацькоўскага камітэта па адкрыцці беларускага класа: 70-62-89, пасля 18.00 (Астроўская Аксана)
Тэлефоны начальніка аддзела адукацыі гарвыканкама: 72-05-58,72-04-02 (Блажэй Сяргей Валер’янавіч)
Тэлефон Кастрычніцкага раённага аддзела адукацыі: 52-05-66 (Аляксандра Ўладзіміраўна)
Тэлефон Ленінскага раённага аддзела адукацыі: 72-10-65 (Аксана Сяргееўна)
Тэлефоны гарадзенскага абласнога ГА «Таварыства беларускай мовы»: Вэлком — 943 -58-09 (Крой Аляксандр Ільіч), МТС-285-93-07 (Буднік Іван Фёдаравіч).

Год я и группа инициативных граждан , пыталась организовать в Гродно  хотя бы одну группу для своих  деток  в детском садике на  беларуском языке - оказалось не реально.
Договорились с автобусным парком дать рекламу   в автобусах о детском садке на  роднай мове, реклама   шла пару дней , потом по распоряжению горисполкома была снята.

http
kaktus
Флеймер

Предупреждения: у пользователя уже 2 предупреждения

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1137 : 30 Август 2011, 10:24:09 »

Только ли на белорусском языке? Или под БЧБ и соответствующим промыванием мозга "видными партийными деятелями"?
Вот в этом вся проблема застабилов. У них мозгов не хватает для того, чтобы понять, что беларускамоўны не равно оппозиционер. Интересно, а как нихто на том свете Каліноўскаму в глаза смотреть будет?

Nаблюдатель
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1138 : 30 Август 2011, 11:04:36 »

Только ли на белорусском языке? Или под БЧБ и соответствующим промыванием мозга "видными партийными деятелями"?
Вот в этом вся проблема застабилов. У них мозгов не хватает для того, чтобы понять, что беларускамоўны не равно оппозиционер. Интересно, а как нихто на том свете Каліноўскаму в глаза смотреть будет?

Что то мне подсказывает , что Ніхто - не із Гродно і не  беларус .

http
Russy
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1139 : 30 Август 2011, 11:19:55 »

Что то мне подсказывает , что Ніхто - не із Гродно і не  беларус .
Можа ён паляк з Сапоціна?

Страниц  : 1 ... 36 37 39 40 ... 108 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?