Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
18 Август 2025, 06:45:42
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Полит-изба
(Модератор: ParanoЯ) > Тема:

Поддержи политзаключенных!

Страниц  : 1 2 3 5 6 ... 10 Далее»  Все   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Поддержи политзаключенных!  (Прочитано 41214 раз)
Archi
Почетный гродненец

Unsilent Chburashko in the northern sky

Просмотр профиля WWW
« Ответ #90 : 07 Май 2006, 03:48:22 »

Предстоящие исследования Вас разочаруют ввиду того, что обсуждение этой темы предполагает присутствие на, если позволите, нашем форуме хотя бы нескольких представителей этой профессии
Зачем? Президентов и кандидатов в президенты же обсуждаем  Улыбка

У меня дикая аллергия на тупость. Я сразу покрываюсь сарказмом.
PinG-Vin
Гость

Email
« Ответ #91 : 07 Май 2006, 04:11:14 »

Предстоящие исследования Вас разочаруют ввиду того, что обсуждение этой темы предполагает присутствие на, если позволите, нашем форуме хотя бы нескольких представителей этой профессии
Зачем? Президентов и кандидатов в президенты же обсуждаем  Улыбка

Вы путаетесь в смысле фраз " изучение общественного мнения" и "исследование чего (кого) либо"
Meily
Новенький

Я люблю Гродненский форум!

Просмотр профиля
« Ответ #92 : 11 Май 2006, 19:48:17 »

Админ, да ты оказывается герой. Не знала, что тебе посидеть пришлось. Уважаю. Увидела на этом форуме многих своих знакомых, многие удивили, но не все с хорошей стороны.

All I ever craved were the two dreams I shared with you. One I now have, will the other one ever dream remain.
Админ
Administrator

Viva la DRF!

S alexey.rads forumgrodno Просмотр профиля Email
« Ответ #93 : 11 Май 2006, 20:13:04 »

Админ, да ты оказывается герой. Не знала, что тебе посидеть пришлось. Уважаю. Увидела на этом форуме многих своих знакомых, многие удивили, но не все с хорошей стороны.
Был бы героем, если бы в палаточном городке на октябрьской жил. А так, просто попал под раздачу. Ничего героического в моих действиях не было.

Viva la DRF!
enn
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #94 : 21 Октябрь 2006, 12:50:10 »

Паплечнікі Казуліна робяць заявы...

http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=4403
Нісьцюк хоча стаць Гайдукевічам. Або...
« Последнее редактирование: 21 Октябрь 2006, 12:53:27 от enn » Записан
Head
Гость
« Ответ #95 : 11 Июль 2012, 00:12:33 »

На Дашкевіча заводзяць яшчэ адну крымінальную справу

У Следчы камітэт перададзены матэрыялы на ўзбуджэнне крымінальнай справы супраць апазіцыянера за «невыкананне рэжыму».

Пра гэта сёння даведалася нявеста Зміцера Наста Палажанка пасля наведвання калоніі №13 у Глыбокім, паведамляе прэс-служба «Маладога Фронту».

Як стала вядома, Зміцер Дашкевіч амаль адразу пасля выхаду ў атрад быў змешчаны ў штрафны ізалятар тэрмінам на 13 сутак. Пазней Дашкевіч даведаўся, што яму дадалі некалькі сутак у ізалятары нібыта за правапарушэнні, якія былі здзейсненыя раней. У адказ на магчымае ўзбуджэнне новай крымінальнай справы Дашкевіч напісаў Адміністрацыі ПК-13 наступны дакумент:

«Начальніку ПК-13

Яўка з пакаяннай

Я, Дашкевіч З.У., прызнаю сябе вінаватым у тым, што свядома адмаўляюся выконваць некаторыя патрабаванні адміністрацыі калоніі, якія лічу незаконнымі.

Каб спрасціць працу правакатарам, агентам і следчаму камітэту, я адмаўляюся выконваць любыя патрабаванні адміністрацыі любой калоніі у якой я буду знаходзіцца.

Раю беларускім спецслужбам асудзіць мяне на максімальны тэрмін, прадугледжаны арт. 411 КК РБ, пры гэтым заводзіць на мяне новыя крымінальныя справы ў кожнай новай калоніі.

Зміцер Дашкевіч

2012/07/10 »

Калі Зміцера Дашкевіча прызнаюць вінаватым па гэтым артыкуле, яму могуць дадаць да турэмнага тэрміну яшчэ год зняволення. Нагадаем, апазіцыянер напярэдадні падзей Плошчы-2010 быў асуджаны на 2 гады нібыта за хуліганства і павінен выйсці на свабоду 18 снежня 2012.

http://vk.com/wall-22736682_14415

Правильна зрабіў! Падтрымаем Зміцера!

Добавлено: 11 Июль 2012, 00:47:09
Весткі з калёніі: Ціск на Сяргея Каваленку зьвязаны з амністыяй

Алег Грузьдзіловіч
10.07.2012 17:37

10 ліпеня жонцы Сяргея Каваленкі Алене патэлефанаваў былы вязень Магілёўскай калёніі, які адбываў тэрмін разам зь Сяргеем Каваленкам і нядаўна вызваліўся. Алена Каваленка падзялілася навінамі пра мужа, якія атрымала ад субяседніка:

«На Сяргея ў калёніі адміністрацыя аказвае вялікі ціск. Усе парушэньні, за якія яго пакаралі, былі надуманыя. Рабілася гэта дзеля таго, каб пазбавіць Сяргея права на амністыю. Паводле зьвестак з калёніі, у Сяргея былі вельмі дрэнныя ўмовы ў карцэры, куды яго зьмяшчалі на 10 сутак».

Паводле зьвестак ад былога вязьня Магілёўскай калёніі, Сяргею Каваленку, які са сьнежня па красавік тройчы трымаў працяглыя галадоўкі, гэтак і не прызначылі дыетычнае харчаваньне. Таксама да Сяргея Каваленкі не дайшлі лекі, якія паслала жонка ў чэрвені.

Актывіст КХП-БНФ Сяргей Каваленка асуджаны на 2 гады і месяц зьняволеньня за парушэньне рэжыму адбыцьця «хатняй хіміі», якую ён атрымаў пасьля вывешваньня бел-чырвона-белага сьцяга на навагодняй ёлцы ў Віцебску.
« Последнее редактирование: 11 Июль 2012, 00:47:09 от Head » Записан
Лятатрон
Гродненец
**

Просмотр профиля Email
« Ответ #96 : 11 Июль 2012, 09:25:53 »

Был бы героем, если бы в палаточном городке на октябрьской жил. А так, просто попал под раздачу. Ничего героического в моих действиях не было.

Ціпа, як у тым старым анекдоце?

Сустракаюцца два сабачкі.
- Ты хто?
- Я японскі пінч, а ты хто?
- А я попал под раздачу пассаць выйшаў.

Не, не прыбядняйся - сядзеў, значыць герой!
А калі так разважыць, дык у паўсядзённым жыцці заўсёды ёсць мейсца подзвігу. І прыкладам таму - Сярожа Каваленка. Жыў сабе, жыў, ніхто яго ня ведаў. А ён узяў, ды на елку ўздрапаўся, і не табе - герой!
Скрытый текст (нажмите, чтобы показать/спрятать)
Head
Гость
« Ответ #97 : 11 Июль 2012, 16:04:10 »

я адмаўляюся выконваць любыя патрабаванні адміністрацыі любой калоніі у якой я буду знаходзіцца.

И что вы ожидаете после этого? "Не умеешь - научим, не хочешь - заставим". У администрации колонии опыта работы с Такими феерическими побольше будет, так что ждите новых вестей с полей типа "пытали непредоставлением диетической пищи" и тому подобный бред
Не прымусяць. Таму, што баяцца.

А ён узяў, ды на елку ўздрапаўся, і не табе - герой!
Узняў наш сцяг!

Ці метро узарваць... Цьфу-цьфу-цьфу! Цур мяне, цур мяне!
А за гэта рэжым яшчэ адкажа...
AnVas
Древняя китайская мудрость гласит: "НИ СЫ!", что означает: "Будь безмятежен, словно цветок лотоса у подножия храма истины".
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #98 : 11 Июль 2012, 16:43:17 »

Правильна зрабіў! Падтрымаем Зміцера!
Сам себе срок за уши притянул это правильно сделалНепонимающий По твоему это нормальный человек?
Не прымусяць. Таму, што баяцца.
Посиди на зоне, узнаешь кто там и чего боится  Смеющийся Если зададутся целью, администрация руками "прирученных" зеков может с ним все что угодно сделать, и хрен потом кому что докажешь.

Громче всех лают дворняжки...... Молчаливость и выдержка - признак породы.....!!!!!!!
Head
Гость
« Ответ #99 : 11 Июль 2012, 16:55:57 »

Сам себе срок за уши притянул это правильно сделал По твоему это нормальный человек?
Громкий смех Якая розніца, што ты робіш, калі цябе, проста, могуць выцягнуць з хаты, "напісаць", што ты нешта зрабіў і пасадзіць на колькі заўгодна. Кавалева з Канавалавым увогуле расстралялі. Там прававыя мэтады не дзейнічаюць, а ён, што зрабіў...проста, паслаў на...

Посиди на зоне, узнаешь кто там и чего боится   Если зададутся целью, администрация руками "прирученных" зеков может с ним все что угодно сделать, и хрен потом кому что докажешь.
Каб ведаць, што там адбываецца неабавязкова сядзець. Але ён палітычны і гэта ўсе ўскладняе... Мера здзекванняў цалкам залежыць ат палітычнай сітуацыі. Маглі б і забіц, але, зноў жа, палітычная сітуацыя...
Лятатрон
Гродненец
**

Просмотр профиля Email
« Ответ #100 : 11 Июль 2012, 22:08:11 »

Цитата: Лятатрон от Сегодня в 10:25:53
Вось за што я люблю сеціўных барцуноў, дык гэта за наяўнасць у іхных мазгах беспамылковай чуйкі - яны табе і заблукаўшую ў лесе казу знойдуць, і любое злачынства на раз-два разблытаюць. Такі дар звычайна прыходзіць пасля таго, як у богаізбраннага трапляе пярун (баба Ванга, напрыклад). Але HEADу дастаткова было проста ўпасці з печы галавою уніз...
Head
Гость
« Ответ #101 : 11 Июль 2012, 23:07:52 »

Цитата: Лятатрон от Сегодня в 10:25:53
Вось за што я люблю сеціўных барцуноў, дык гэта за наяўнасць у іхных мазгах беспамылковай чуйкі - яны табе і заблукаўшую ў лесе казу знойдуць, і любое злачынства на раз-два разблытаюць. Такі дар звычайна прыходзіць пасля таго, як у богаізбраннага трапляе пярун (баба Ванга, напрыклад). Але HEADу дастаткова было проста ўпасці з печы галавою уніз...

Гэта ня проста "чуйка"- ўсе пацвярджаецца шляхам аналізу. Ўсе адразу стала вядома. Дарэчы, Барадачу ніхто так і не адказаў, не паспрабаваў нават яго словы абвергнуць.)) Смеющийся
AnVas
Древняя китайская мудрость гласит: "НИ СЫ!", что означает: "Будь безмятежен, словно цветок лотоса у подножия храма истины".
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #102 : 12 Июль 2012, 16:38:47 »

Дарэчы, Барадачу ніхто так і не адказаў, не паспрабаваў нават яго словы абвергнуць.))
А от кого он ждал ответа?  Смеющийся Или поставим вопрос по другому: К кому он обращался за ответом?  Смеющийся

Громче всех лают дворняжки...... Молчаливость и выдержка - признак породы.....!!!!!!!
Head
Гость
« Ответ #103 : 12 Июль 2012, 16:51:13 »

А ён і не чакае не адкуль. Проста, кажу, што ён добра расставіў "кропкі над "і".

Добавлено: 13 Июль 2012, 14:22:01
Северинец: Поддержи Дашкевича!

сайт БХД
Руководителю "Молодого фронта", политзаключенному Дмитрию Дашкевичу, который отбывает наказание в глубокской колонии № 13, грозит дополнительный год лишения свободы за "несоблюдение режима".

"Режим уничтожает Дашкевича, который является лидером всего белорусского молодежного движения и руководителем "Молодого фронта". Дашкевич - наиболее яркая и знаковая фигура нового поколения. Горячий верующий. Патриот. Публицист. Мало кто способен стать в полный рост в противостояние с системой - и теперь он страдает и борется за каждого из нас. Несправедливо осужденный, Дашкевич и в тюрьме ведет себя как свободный человек. Если мы промолчим и Дашкевичу дадут год тюрьмы, то же самое режим будет практиковать и в отношении остальных", - отметил сопредседатель Белорусской Христианской Демократии Павел Северинец.

"Надо всячески проявить солидарность с Дмитрием и всем "Молодым фронтом". Проводить акции в поддержку, писать письма, добиваться международной реакции и, конечно, молиться", - цитирует политика сайт БХД.

Напомним, Дмитрий Дашкевич был задержан накануне событий "Плошчы-2010", а затем осужден на 2 года. Он должен выйти на свободу 18 декабря этого года.
« Последнее редактирование: 13 Июль 2012, 14:22:01 от Head » Записан
Head
Гость
« Ответ #104 : 15 Июль 2012, 01:42:22 »

Сяргей Каваленка чакае сустрэчы з жонкай і дзецьмі
Дазвол на сустрэчу са сваякамі 24-27 ліпеня атрымаў вязень Магілёўскай калёніі Сяргей Каваленка.

Сяргей Каваленка

Алег Грузьдзіловіч
14.07.2012 14:27
Актывіст КХП БНФ паведаміў пра гэта ў лісьце дамоў. Жонка вязьня Алена Каваленка даведалася таксама, што муж нарэшце атрымаў ад яе бандэроль з лекамі. Ёсьць і зьвесткі, якім Алена не ўзрадавалася.

«Наконт „злоснага парушальніка“ — пацьвердзіў гэта. Што яго камісія прызнала такім парушальнікам. Пасьля таго, як яму надалі такое „ганаровае“ званьне, вынесьлі яму яшчэ адно пакараньне — прызначылі яму дзяжурства, якога не павінна было быць, па-за чарговае, і скарацілі яму да 100 тысяч рублёў перадачу на месяц».

Паводле Алены Каваленкі яе мужа апошні раз пакаралі за тое, што ішоў па тэрыторыі калёніі па-за шэрагам.

Сяргей Каваленка асуджаны на 2 гады і месяц зьняволеньня за парушэньне парадку адбыцьця «хатняй хіміі» пасьля вывешваньня бел-чырвона-белага сьцяга на навагодняй ёлцы ў Віцебску.

http://www.svaboda.org/content/article/24645147.html
Лятатрон
Гродненец
**

Просмотр профиля Email
« Ответ #105 : 15 Июль 2012, 09:53:30 »

Паводле Алены Каваленкі яе мужа апошні раз пакаралі за тое, што ішоў па тэрыторыі калёніі па-за шэрагам.

Феерически... В чужой монастырь со своим уставом не ходят
Хотя, возможно, он мазохист. Тогда всё нормально, так и должно было быть
Можа, яго зэкі ў свае шэрагі не пушчаюць? Дык, нават пеўні ў шэрагах разам з прыстойнымі зэкамі ходзяць, праўда, ззаду і на пэўнай адлегласці...
fireatwill
Почетный гродненец

Я бы уничтожил весь мир, но я уже в пижаме.

Просмотр профиля
« Ответ #106 : 15 Июль 2012, 10:18:03 »

о, опять доблестные гигинцы оживились на тему мужеложства. Смеющийся

нават пеўні ў шэрагах разам з прыстойнымі зэкамі ходзяць, праўда, ззаду і на пэўнай адлегласці...

знаешь не понаслышке? может, это вас как заградотряды использовали, чтоб нихто от колонны не отставал? Смеющийся

Если ты споришь с идиотом,вероятно то же самое делает и он.
     Мне всегда немного грустно, когда красноречиво, изящно и тонко оскорбляешь человека, а он слишком глуп, чтобы это понять.
Head
Гость
« Ответ #107 : 15 Июль 2012, 15:18:01 »

Феерически... В чужой монастырь со своим уставом не ходят
Хотя, возможно, он мазохист. Тогда всё нормально, так и должно было быть
Ён зусім не павінен там быць. А тое, што ішоў... як правіла нязгодным- і так не толькі ў турме, але паўсюль варта толькі зрабіць дробную (нават фармальную) памылачку і яго абавязкова "на поўную катушку"- звольняць з працы, адлічаць з вучобы, ці пасадзяць у карцэр... А лукашысты нават могуць рабіць ня тое, што дробныя (фармальныя) памылкі, а сур'езна лезуць "на ражон" і ім нічога ня робяць. Але прыйдзе час і ўсе лукашысты будуць пакараны па справах, а рэпрэссаваныя рэабілітаваныя.

о, опять доблестные гигинцы оживились на тему мужеложства.
Менавіта так. Іх правадыр. Смеющийся

Лукашэнкаўскі ідэолаг: «А бычка па фэйсу?»

Галоўны рэдактар лукашэнкаўскага часопіса «Беларуская думка» спрачаецца з апанентам у каментах да ўласнага артыкула на сайце інфармацгенцтва БелТА: «А бычка по фейсу ты давно не получал? Фраер тут, понимаешь, ломом подпоясанный».

«Фраер», «бычка па фэйсе» — гэта выразы з расейскага крымінальнага жаргону.

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=76764

АДНА СУЦЭЛЬНАЯ БАНДА! Злой
« Последнее редактирование: 15 Июль 2012, 15:47:44 от Head » Записан
fireatwill
Почетный гродненец

Я бы уничтожил весь мир, но я уже в пижаме.

Просмотр профиля
« Ответ #108 : 15 Июль 2012, 15:44:09 »

не, шыдэвры надо читать в оригинале.
  http://www.belta.by/ru/blogs?art_ID=209&auth_ID=16

поизмельчал ныне идиолох, не чета советским зюбрам. скудный словарный запас, мизерные знания, слабые нервы - сплошная унтерпришибеевщина. Смеющийся

Может быть и такая проплаченая акция: ОППОЗИСИОНЕРЫ устраивают хлопанье и мычанье. Теперь под лозунгом "Я видел самолет". Чует мое сердце скоро опять выйдут смущать народ "аппло"дристуны или "аппло"ДЕРАСТЫ.
  абнять и плакать. Смеющийся

Если ты споришь с идиотом,вероятно то же самое делает и он.
     Мне всегда немного грустно, когда красноречиво, изящно и тонко оскорбляешь человека, а он слишком глуп, чтобы это понять.
Head
Гость
« Ответ #109 : 15 Июль 2012, 20:04:56 »

МАЛАНКА: Антона Сурапіна катуюць у засценках КДБ?

Затрыманы КДБ на 3 сутак фатограф мядзведзікаў і рэдактар сайту Belarusian News Photos Антон Сарапін зараз павінен быць у "амерыканцы" КДБ, але зараз ён анлайн укантакце. Магчыма праз катаванні і ціск у засценках КДБ з яго выбілі паролі і зараз чытаюць яго перапіску... На паведамленні не адказвае.

Просім зрабіць рэпост, мы павінны аператыўна рэагаваць у інфармаванні калі з людзьмі ў засценках КДБ робяць неведама што!

Russy
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #110 : 15 Июль 2012, 20:34:26 »

А чаму іменна трэба рабіць рыпост пра неведама што, а пра катаваньне не?

Head
Гость
« Ответ #111 : 16 Июль 2012, 04:41:41 »

Таму, што цяпер абавязкова трэба рабіць рэпост і ў такіх выпадках!
kirillvelimirov
Новенький

Просмотр профиля Email
« Ответ #112 : 16 Июль 2012, 10:19:52 »

Як вам такое, видали статью? Смеющийся "Европа сейчас демонстрирует принципиальную позицию". О как! ))))

http://sn-plus.com/politics/7807-2012-07-14-20-40-18.html

Лятатрон
Гродненец
**

Просмотр профиля Email
« Ответ #113 : 17 Июль 2012, 11:37:55 »

Лукашэнкаўскі ідэолаг: «А бычка па фэйсу?»

Галоўны рэдактар лукашэнкаўскага часопіса «Беларуская думка» спрачаецца з апанентам у каментах да ўласнага артыкула на сайце інфармацгенцтва БелТА: «А бычка по фейсу ты давно не получал? Фраер тут, понимаешь, ломом подпоясанный».

«Фраер», «бычка па фэйсе» — гэта выразы з расейскага крымінальнага жаргону.

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=76764

АДНА СУЦЭЛЬНАЯ БАНДА! Злой

Трэба тэрмінова рабіць рэпост, як у выпадку з Антонам Сурапіным. Мажліва, праціўныя опы скралі ці катаваннямі вырвалі ў галоўрэда пароль!
AnVas
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #114 : 17 Июль 2012, 12:13:38 »

Затрыманы КДБ на 3 сутак фатограф мядзведзікаў і рэдактар сайту Belarusian News Photos Антон Сарапін зараз павінен быць у "амерыканцы" КДБ, але зараз ён анлайн укантакце.
Оппам не нравится, что этот господин не в "американке"? Совсем оборзели гэбэшники, не могут просто так взять чела и закрыть в "американку".  Громкий смех

Head
Гость
« Ответ #115 : 17 Июль 2012, 15:40:19 »

Трэба тэрмінова рабіць рэпост, як у выпадку з Антонам Сурапіным. Мажліва, праціўныя опы скралі ці катаваннямі вырвалі ў галоўрэда пароль!
Дзе заява?? Ну ты і балбатун...

Оппам не нравится, что этот господин не в "американке"? Совсем оборзели гэбэшники, не могут просто так взять чела и закрыть в "американку".
Я думаю, што нармальны чалавек здольны зразумець, што калі ў "амэрыканку" садзяць, то аб тэлефоне ня можы быць і гаворкі... Але калі ты гэта разумееш, то цябе можна толькі назваць цынічным ур...м.

Добавлено: 17 Июль 2012, 16:23:19

Не гэта не я пісаў, гэта здаецца на date.bs так выдаюць спасылку на крыніцу.
« Последнее редактирование: 17 Июль 2012, 16:23:19 от Head » Записан
Head
Гость
« Ответ #116 : 21 Июль 2012, 19:23:18 »

Так, Саннікава з Бандарэнкай вызвалілі, гэта добра.

Вызваліць астатніх!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Злой Злой Злой

Добавлено: 22 Июль 2012, 02:41:06
По делу «медвежьего десанта» арестована 16-летняя девушка?

КГБ задержал Екатерину Скурат. Сейчас ее телефон недоступен.

По информации, которая появилась в социальной сети «Фейсбук», вчера 16-летняя жительница Ивенца Екатерина Скурат была задержана сотрудниками КГБ. По имеющейся у чарт.org информации, девушку подозревают в том, что именно она первой сфотографировала «шведский десант» и прислала фотоснимки Антону Суряпину. А журналист в свою очередь опубликовал эти фотографии на своём сайте bnp.by.

Как сообщал ранее чарт.org, 20-летнего Антона Суряпина задержали утром 13 июля, он подозревается в пособничестве незаконному пересечению границы за опубликование фотографий шведских медведей. Также задержан Сергей Башаримов, у которого шведы собирались снять квартиру, но отменили бронь по смс. Им обоим грозит до 7 лет тюрьмы.

4 июля шведское рекламное агентство Studio Total сообщило на своем сайте о том, что провело акцию в поддержку демократии в Беларуси. Шведы на легкомоторном самолете пролетели от литовской границы до Минска и беспрепятственно вернулись. Над окраиной белорусской столицы, а также над городком Ивенец Воложинского района Минской области шведские летчики сбросили 876 плюшевых мишек с привязанными к ним листовками в защиту свободы прессы в Беларуси.

« Последнее редактирование: 22 Июль 2012, 02:41:06 от Head » Записан
Head
Гость
« Ответ #117 : 25 Июль 2012, 01:40:14 »

Кансэрватыўна-Хрысьціянская Партыя — Беларускі Народны Фронт
Conservative Christian Party — Belarusian Popular Front

(+375 17) 261-36-74 MINSK (BELARUS)
www.bielarus.net, www.narodnaja-partyja.org
belsalidar@Тут

(Зварот да дэпутатаў Эўрапейскага Парляманту)

19 сьнежня 2011 г. у горадзе Віцебску быў затрыманы міліцыяй у сваёй кватэры Сяргей Каваленка, сябра Кансэрватыўна-Хрысьціянскай Партыі — БНФ. У той жа дзень яго абвінавацілі ў парушэньні рэжыму ўмоўнага пакараньня і кінулі за краты. Справа ў тым, што ў 2010 г. суд прыгаварыў С. Каваленку да адбыцьця пакараньня ў выглядзе абмежаваньня волі на 3 гады. С. Каваленку судзілі за тое, што ён 7 студзеня 2010 г. узьняў нацыянальны беларускі Бел-Чырвона-Белы Сьцяг над 40-мэтровай каляднай ялінай у цэнтры Віцебска. Пры затрыманьні яго моцна зьбілі афіцэры міліцыі, С. Каваленка моцна пацярпеў (ёсьць матэр'ялы судмэдэкспэртызы), але не аказваў супраціву міліцыі, а толькі гукаў “Жыве Беларусь!”

Пасьля вынясеньня прысуду ў 2010 г. міліцыя рэгулярна ўваходзіла ў кватэру, дзе жыве сям'я С. Каваленкі, для праверкі выкананьня рэжыму (ці ён знаходзіцца на месцы). Як правіла гэтыя праверкі рабіліся па начах і па некалькі разоў у суткі. Падчас інспэкцый малыя дзеці С. Каваленкі былі напалоханы і не маглі спаць.

С. Каваленка выдатна выконваў грамадзянскі і сямейны абавязак: займаўся выхаваннем і адукацыяй дзяцей, працаваў і матэрыяльна забяспечваў сям'ю з 5-ці чалавек, у якой двое непаўналетніх дзяцей, маці і жонка ў дэкрэтным адпачынку па доглядзе за дзіцем. Нягледзячы на гэта з 19 сьнежня С. Каваленку ўтрымлівалі за кратамі і зноў ушчалі сьледства ў ягонай справе.

24 лютага 2012 г. у дачыненні сябра Кансерватыўна-Хрысціянскай Партыі-БНФ Сяргея Каваленкі судом Першамайскага раёна г. Віцебска прызначана пакараньне ў выглядзе пазбаўленьня волі ў папраўчай калоніі во ўмовах агульнага рэжыму на 2 гады і 1 месяц па артыкуле 415 Крымінальнага Кодэксу Рэспублікі Беларусь (нібыта за ўхіленьне ад адбыцьця пакараньня ў выглядзе абмежаваньня волі). Адным з аргумантаў абвінавачваньня было аднаразовае парушэньне С. Каваленкам рэжыму — спазьненьне на 1 хвіліну (ён павінен быў быць у сваёй кватэры пасьля 21.00, але яго спэцыяльна затрымалі на вуліцы супрацоўнікі міліцыі).

Пастановай Пленума Вярхоўнага Суда Рэспублікі Беларусь №18 ад 20.12.2007 г. дадзена вызначэньне аб парадку прымянення артыкула 415 КК РБ, якое гаворыць пра тое, што для прымяненьня арт. 415 КК мусіць быць злосны характар і наўмыснасьць у дзеяннях асобы, якая адбывае пакараньне ў выглядзе абмежаваньня волі без напраўленьня ва ўстанову адкрытага тыпу. Падчас судовага працэсу не атрымаў пацверджаньня ні адзін эпізод, які б сведчыў аб наўмысным ухіленьні Сяргея Каваленкі ад адбыцьця пакараньня ў выглядзе абмежавання волі без напраўлення ва ўстанову адкрытага тыпу.

За несвоечасовае адзначэньне ў інспекцыі, ён быў ужо спаўна пакараны. Пры гэтым яго паводзіны не прынесьлі і не маглі прынесьці якой-небудзь шкоды грамадству. Мы лічым, што вынесены прысуд за ўхіленьне ад адбыцця пакараньня зьяўляецца антызаконным, непрапарцыянальны зробленаму учынку.

З 19 снежня 2011 года Сяргей Каваленка ў адпаведнасці з Канстытуцыяй Рэспублікі Беларусь, дзеючым заканадаўствам Рэспублікі Беларусь, неаднаразова выказваў уладзе словамі і дзеяннямі свае палітычныя погляды супраць парушэння правоў, і з 19 сьнежня 2011 г. абвясціў афіцыйную галадоўку пратэсту супраць беззаконьня ў адносінах да яго.

Пасля 30-дзённай галадоўкі Сяргея Каваленкі турэмныя лекары пачалі карміць яго насільна. Пры гэтым зьбівалі яго і пагражалі павыбіваць яму зубы. Каваленка вымушаны быў спыніць галаданьне. Але падчас судовых пасяджэньняў у лютым 2012 г. высветлілася, што, замест прымянення мэдычных мэтодык па выхаду з галадоўкі без шкоды для здароўя, работнікі мэдсанчасткі Віцебскага СІЗА (турэмнага арышту) спэцыяльна прыносілі яму ўзмоцненыя порцыі грубага харчаваньня, што магло прывесьці да страты здароўя ці смерці С. Каваленкі. Такія дзеяньні турэмнай адміністрацыі кваліфікуюцца як катаваньне.

Наша Партыя звярталася да кіраўніцтва Першамайскага раённага аддзела г. Віцебска Следчага камітэта Рэспублікі Беларусь з прапановай разглядзець пытаньне аб змяненьні меры ўтрыманьня для Сяргея Каваленкі на больш мяккую. Пры гэтым Кансэрватыўна-Хрысьціянская Партыя-БНФ выказала просьбу аб вызваленьні С. Каваленкі пад падпіску аб нявыезьдзе і пад заклад, адзначыўшы, што гэта выклікана неабходнасьцю прыняцьця тэрміновых мер для захаваньня здароўя і жыцьця мужнага патрыёта, што для гэтага маюцца дастатковыя прававыя падставы, прыдугледжаныя артыкуламі 108 і 124 КПК РБ, што Сяргей Каваленка ня меў выпадкаў ўхілення ад яўкі ў праваахоўчыя органы, мае пастаяннае месца жыхарства, пражывае з сям'ёй, працуе. Аднак станоўчага рашэньня на заяву Партыі Першамайскім раённым аддзелам г. Віцебска Следчага камітэта Рэспублікі Беларусь прынята не было.

Наша Партыя таксама звярталася ў пракуратуру Першамайскага раённага аддзела г. Віцебска з прапановай разглядзець пытаньне аб змяненьні меры стрыманьня для Сяргея Каваленкі на больш мяккую. Пры гэтым Кансэрватыўна-Хрысьціянская Партыя-БНФ выказала просьбу аб вызваленьні Каваленкі С. А. пад падпіску аб нявыезде і пад заклад, Аднак пракуратура Першамайскага раёна г. Віцебска дадзены зварот не разгледзела і накіравала справу ў суд. Партыя патрабавала ад уладаў тэрмінова прыняць меры пракурорскага рэагаваньня з мэтаю выратаваць жыцьцё Сяргея Каваленкі — перавесьці яго на лячэньне ў шпіталь Мінздрава РБ, адмяніць незаконны прысуд вынесены яму. Партыя патрабавала правесьці пракурорскае рассьледваньне дзеяньняў супрацоўнікаў мэдчасткі Віцебскага СІЗА ў дачыненні да Сяргея Каваленкі, якія ўтрымліваюць прыкметы замаху на забойства Сяргея Каваленкі.

У знак пратэсту супраць чынімага да сваёй асобай беззаконьня Сяргей Каваленка 8-га лютага ўзнавіў галадоўку і спыніў яе 12 красавіка 2012 г., пасьля гвалтоўнага прымусовпа кармленьня і просьбе сям'і, партыйных калегаў, прадстаўнікоў беларускай і міжнароднай грамадзкасьці. Цяпер ён знаходзіцца ў турме, дзе не атрымлівае неабходных лекаў для аднаўленьня свайго падарванага здароўя. Адміністрацыя турмы прымушае зьнясіленаагга чалавека выконваць фізычную працу разам з іншымі зьняволенымі і рэгулярна накладае на яго пакараньні паводле сфабрыкаваных абвінавачваньняў у парушэньні працоўнай дысцыпліны. Стан здароўся С. Каваленкі выклікае вялікія апасеньні, яго далейшае жыцьцё знаходзіцца пад пагрозай.

У 2010 і 2012 гг. Суд, пануючага ў Беларусі, рэжыму, вынес жорсткія і несправядлівыя прысуды С. Каваленку за тое, што ён узьняў на каляднай яліне нацыянальны беларускі Бел-Чырвона-Белы Сьцяг. Адбываецца жорсткі палітычны перасьлед беларускага патрыёта антыдэмакратычным рэжымам, які зьдзяйсьняе ў Беларусі здушэньне беларускай мовы і культуры, перасьледуе грамадзянаў за выкарыстаньне беларускай нацыянальнай сымволікі.

Мы заклікаем дэпутатаў Эўрапейскага Парляманту выказаць салідарнасьць з вязьнем сумленьня Сяргеем Каваленкам. Заклікаем агучваць гэтую чалавечую трагедыю і злачынства рэжыму падчас працы Эўрапарляманту і зьвяртацца з патрабаваньнямі вызваліць С. Каваленку. Просім таксама прапанаваць дапамогу сям'і С. Каваленкі праз гуманітарныя арганізацыі. Жонка, двое дзяцей (хлопчыку 7 гадоў, дзяўчынцы 11 месяцаў) і маці вязьня (пэнсіянерка) знаходзяцца ў вельмі цяжкім матэрыяльным стане пасьля арышту кармільца.

5 ліпеня 2012 г.

Кіраўніцтва КХП — БНФ

Старшыня Зянон Пазьняк

намесьнікі Старшыні: Юры Беленькі, Сяргей Папкоў

Добавлено: 25 Июль 2012, 17:50:59
У калёніі Сяргей Каваленка не прызнаў сваёй віны

У Магілёўскай папраўчай калёніі № 19 з палітвязьнем Сяргеем Каваленкам спаткаліся бацька Аляксандар Васільевіч і брат Віталь. Бачыліся яны са зьняволеным адны суткі.

Бацька палітвязьня Сяргея Каваленкі – Аляксандар Васільевіч

У прашэньні аб памілаваньні Каваленка напісаў адзін радок: "Прашу мяне вызваліць"

25.07.2012 12:48
Як паведаміў Аляксандар Каваленка, статус злоснага парушальніка рэжыму ягоны сын атрымаў за тое, што ня ў час лёг на ложак і адмовіўся мыць прыбіральню. Сярод асуджаных прыбіраць прыбіральню лічыцца зьняважлівай працай, таму ён адмовіўся яе выконваць.

На пытаньне пра прашэньне аб памілаваньні Аляксандар Каваленка адказаў, што сын напісаў толькі адзін радок: «Прашу вызваліць мяне». Паводле спадара Аляксандра, сын не прызнаў сваёй віны. Адміністрацыя прапаноўвала напісаць прашэньне аб памілаваньні прыкладна месяц таму. Палітвязень не спадзяецца на хуткае вызваленьне, бо для гэтага трэба хадайніцтва адміністрацыі калёніі. «А яго Сяргей не чакае, бо яго зрабілі злосным парушальнікам», — зазначыў Аляксандар Каваленка.

У калёніі не прынялі лекаў для Сяргея Каваленкі, якія прывезьлі родзічы. Сказалі дасылаць пасылкай. Супраць гэтага, паводле родзічаў, выступіў начальнік мэдычнай часткі калёніі.

У калёніі працягваецца спатканьне палітвязьня з жонкай Аленай і сынам Валянцінам. Яно скончыцца 27 ліпеня. Меншую дачку Сяргея Каваленкі Віку з спатканьня забралі з сабой брат і бацька. Паводле іх, ёй цяжка знаходзіцца з бацькам ва ўмовах калёніі. Пакуль родзічы гаварылі з журналістамі, малая капрызіла.

http://www.svaboda.org/content/article/24655982.html
« Последнее редактирование: 25 Июль 2012, 18:51:14 от Head » Записан
Head
Гость
« Ответ #118 : 01 Август 2012, 19:27:23 »

Камітэт па правах чалавека ААН прыняў да разгляду скаргу Сяргея Каваленкі
Камітэт па правах чалавека ААН прыняў да разгляду скаргу віцебскага актывіста Кансэрватыўна-хрысьціянскай партыі БНФ Сяргея Каваленкі на прысуд, вынесены яму ў траўні 2010 году.

Сяргей Каваленка

01.08.2012 15:35
Пра гэта БелаПАН паведаміла жонка апазыцыянэра Алена Каваленка. Яна нагадала, што 7 студзеня 2010 году Сяргей узьняў бел-чырвона-белы беларускі сьцяг на навагодняй ёлцы ў Віцебску. Гэты ўчынак быў кваліфікаваны ўладамі як «наўмысныя дзеяньні, якія груба парушаюць грамадзкі парадак і выказваюць відавочную непавагу да грамадзтва». Каваленку асудзілі паводле артыкула 339 Крымінальнага кодэксу (хуліганства) на 3 гады абмежаваньня волі без накіраваньня ў папраўчую ўстанову адкрытага тыпу.

«Прынятая ААН скарга адносіцца да гэтага прысуду. Ёй прысвоены адпаведны нумар, а значыць, яна будзе разгледжаная», — распавяла Алена Каваленка. Паводле яе слоў, гэтую скаргу муж адправіў за два тыдні да свайго паўторнага арышту. «Ён адправіў яе 5 сьнежня 2011 году, а 19-га ўжо быў арыштаваны паводле абвінавачаньня ва ўхіленьні ад адбыцьця пакараньня ў выглядзе абмежаваньня волі», — распавяла Алена.

Цяпер, паведаміла жонка палітыка, рыхтуецца скарга ў ААН на другі прысуд. «Мы яшчэ не прайшлі ўсе магчымыя нацыянальныя інстанцыі для абскарджваньня па гэтай справе. Цяпер адвакат рыхтуе чарговую скаргу на прысуд Сяргею ў Вярхоўны суд Беларусі», — паведаміла Алена Каваленка.

Левінаў: Звароты ў ААН скончыліся зьяўленьнем спэцдакладчыка па Беларусі

Віцебскі праваабаронца Павал Левінаў перакананы: нягледзячы на пазыцыю афіцыйнага Менску, які імкнецца «не заўважаць» рэкамэндацыі міжнародных інстанцый, канстатаваць парушэньне правоў чалавека трэба на ўсіх узроўнях:

Павал Левінаў
​​«Сытуацыя такая: Беларусь заняла крыху незразумелую пазыцыю. Яна лічыць, што рашэньні Камітэту ААН па правох чалавека ня маюць юрыдычнай сілы і фактычна адмаўляецца іх выконваць. Разам з тым, накіраваньне паведамленьняў у ААН далі ў тым ліку паставу да таго, каб у гэтым годзе быў прызначаны спэцдакладчык па Беларусі. То бок, каб не было такіх зваротаў ад Каваленкі ды іншых грамадзянаў, магчыма, падобнага і не здарылася б. А так Камітэт ААН па правох чалавека бачыць — у Беларусі адбываюцца сыстэмныя парушэньні правоў чалавека. Таму сэнс ёсьць прынамсі ў гэтым. Але ёсьць сэнс і ў іншым: рана ці позна Беларусь усё ж стане на дэмакратычны шлях, на шлях выкананьня правоў чалавека, і ў прынцыпе ўжо адразу будзе бачна, у якіх накірунках працаваць, каб не пачынаць з пустога аркуша. І трэба памятаць яшчэ такую прымаўку: лепш нешта зрабіць і шкадаваць, што зрабіў, чым не рабіць нічога, і потым шкадаваць, што ты гэта не спрабаваў нават зрабіць».

Актывіст КХП БНФ Сяргей Каваленка быў асуджаны на год і месяц калёніі за парушэньне правілаў адбыцьця абмежаваньня волі. Пасьля суду са сьнежня 2011 году і да зьмяшчэньня ў Магілёўскую калёнію ў канцы красавіка Сяргей Каваленка тройчы трымаў працяглыя галадоўкі пратэсту. 18 траўня Віцебскі абласны суд не задаволіў касацыйную скаргу Сяргея Каваленкі на прысуд. Зараз Каваленка адбывае пакараньне ў магілёўскай калёніі № 19.

http://www.svaboda.org/content/article/24663510.html
Head
Гость
« Ответ #119 : 01 Август 2012, 22:06:13 »

А што з ім не так?
Страниц  : 1 2 3 5 6 ... 10 Далее»  Все   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя: