Админ
|
Адмін кажа, што ўсё, што можна было перакласці- перакладзена.
у асноўным да. але ёсць яшчэ шмат не перакладзенага: пошук, дапамога, гульнi напрыклад.
|
|
|
|
Viva la DRF!
|
|
|
Head
Гость
|
Адзначае, трэба будзе перакласці) Я вось падумаў, а можа й сапраўды хай быў бы беларускамоўны раздзел? Трэба ж з чагосці пачынаць. 
|
|
|
|
|
|
|
aree4oo
|
Я вось падумаў, а можа й сапраўды хай быў бы беларускамоўны раздзел? Head, прабачце, але ён даволі хутка ператворыцца ў суцэльны палітычны флуд - запаскудзяць. для прыкладу гэта можна назіраць у тэме пра беларускамоўныя фільмы: http://forum.grodno.net/index.php?topic=30275.0 , якая дзесьці на трэць, калі не больш, складаецца з,мяхка кажучы, даволі непрыемных паведамленняў. ратуе тэму поўнасцю ад бруда хіба што тое, што яна амаль заўсёды знаходзіцца не на першай старонцы. схована,так бы мовіць, ад чужых вачэй. а зараз уявіце - цэлы беларускамоўны раздзел!!! цяжка нават ўявіць у што яго могуць ператварыць некоторыя асобы, якіх тут даволі шмат.
|
|
|
|
|
|
|
SVSH
|
Адзначае, трэба будзе перакласці) Я вось падумаў, а можа й сапраўды хай быў бы беларускамоўны раздзел? Трэба ж з чагосці пачынаць.  Добрая ідэя, але якая там будзе тэматыка?
|
|
|
|
|
|
|
Alconafft
|
хай быў бы Так ведь есть он у вас...Полит-изба 
|
|
|
|
|
|
|
Валдик
|
велькi дзякуй!!!!!!
|
|
|
|
[ icq: 657-381 | skype: ps_valdik]
|
|
|
Head
Гость
|
Сам ня ведаю.  Ды і прапанована ўпершыню было не мной) Можа беларускамоўны раздзел зарганiзаваць? Толькi без палiтыкi, папросту гаманiць пра жыццё.
Тыпу "Размовы пра жыццё без палітыкі"? Можна проста пагаманіць, але яшчэ, здаецца, ён можа быць падзелам для выкладвання і абмяркоўвання ўсёй інфармацыі на ідэях Адраджэння. Ўвогуле, ўсё, што касаецца беларушчыны. Беларускай справы. Гісторыя, літаратура, нацыянальныя сьвяты, выбітныя асобы. Такія справы, як стварэнне тых жа беларускамоўных групаў у садках ды школах. Напэўна, абмен менавіта ў гэтым напрамку. Ну, цікава, што Адмін думае пра ўсё гэта.
|
|
|
|
|
|
|
Эухарис
Гродненец
|
З з'ўяленнем? Н я зробім? 
|
|
|
|
Благих ночей в придачу к добрым дням.
|
|
|
Alconafft
|
Тыпу "Размовы пра жыццё без палітыкі"? Есть такой раздел...не один. "Разговоры ни о чём", "Мысли вслух". Зачем дублировать?
|
|
|
|
|
|
|
Админ
|
Зробiм. Але гэта не вельмi просты працэс, таму пажадана, каб такiя змены праходзiлi неяк разам. Прапаную рабiць нейкiя версii, куды б далучалася шмат змен. Добавлено: 04 Декабрь 2012, 21:49:52
абмяркоўвання ўсёй інфармацыі на ідэях Адраджэння а гэта ўжо палiтыка. а вось калi бы людзi размаўлялi аб надвор'i, падзеях у горадзе, бытавых праблемах... калi б кожны жадаючы мог свабодна паразмаўляць па-беларуску, папрактыкавацца ў размове каб яго не саромiлi за яго мову, то гэта было бы найлепшай прапагандай беларускай мовы, чым нейкiя штучныя абмеркаваннi Адраджэння беларускасцi. Добавлено: 04 Декабрь 2012, 22:52:22
Тыпу "Размовы пра жыццё без палітыкі"? Есть такой раздел...не один. "Разговоры ни о чём", "Мысли вслух". Зачем дублировать? "Размовы ні пра што", "Думкі ўслых" - нават назвы iншыя. Якое дубляванне?
|
|
« Последнее редактирование: 04 Декабрь 2012, 22:52:22 от Админ »
|
|
Viva la DRF!
|
|
|
Alconafft
|
"Размовы ні пра што", "Думкі ўслых" - нават назвы iншыя. Якое дубляванне? Я так понял, это шутка была? 
|
|
|
|
|
|
|
Админ
|
"Размовы ні пра што", "Думкі ўслых" - нават назвы iншыя. Якое дубляванне? Я так понял, это шутка была?  Я предлагаю сделать раздел, где разговаривали бы только по-белорусски. О каком дублировании идет речь?
|
|
|
|
Viva la DRF!
|
|
|
diMon374
|
может гугл-перевод как китайских инэтмагазинов?)
|
|
|
|
|
|
|
Alconafft
|
О каком дублировании идет речь? Об обычном дублировании. Создании разделов с названиями просто переведёнными на белорусский.
|
|
|
|
|
|
|
Админ
|
О каком дублировании идет речь? Об обычном дублировании. Создании разделов с названиями просто переведёнными на белорусский. Естественно нет. Я предлагал название "Размаўляем па-беларуску" или что-то типа этого.
|
|
|
|
Viva la DRF!
|
|
|
майоръ
|
А мадэратара зрабіць Алеся (афра-амерыканец) — вядучы на канале ОНТ, які распавядае пра беларускую мову. Ідэя прэсная, навошта размяжоўваць рускіх і беларусаў, калі гэта адзінае цэлае.
|
|
|
|
|
|
|
сказочнохорошийчеловек
|
А мадэратара зрабіць Алеся (афра-амерыканец) — вядучы на канале ОНТ, які распавядае пра беларускую мову. Ідэя прэсная, навошта размяжоўваць рускіх і беларусаў, калі гэта адзінае цэлае.
 эээ не! я вядома далёкі ад палітыкі, але беларусы гэта адно, а рускія гэта зусім іншае! не трэба пазбаўляць мяне маёй нацыянальнасці, я вельмі ганаруся тым, што я беларус. і ні з літоўцамі, ні палякамі, ні з рускімі адным цэлым я не з'яўляюся!я ЗА беларускамоўны раздзел!
|
|
|
|
|
|
|
майоръ
|
 эээ не! я вядома далёкі ад палітыкі, але беларусы гэта адно, а рускія гэта зусім іншае! не трэба пазбаўляць мяне маёй нацыянальнасці, я вельмі ганаруся тым, што я беларус. і ні з літоўцамі, ні палякамі, ні з рускімі адным цэлым я не з'яўляюся!я ЗА беларускамоўны раздзел! Если я разговариваю по-русски, это не значит, что я не являюсь коренным жителем Беларуси. Вы грубо классифицируете людей. Не забывайте, что в Беларуси 2 официальных языка.
|
|
|
|
|
|
|
Юристъ
|
может гугл-перевод как китайских инэтмагазинов?)
правильные китайские инет-магазины уже давно сами по-русски норм говорят, без гугл-переводчика)
|
|
|
|
для мотороллеров нет полосы, в чёрных икспятых качают басы ©
|
|
|
Админ
|
Есть автоветка, фотоветка, компьютерная ветка и т.д. Считайте новый раздел отдельным "клубом по интересам", где интересом будет беларуская мова
|
|
|
|
Viva la DRF!
|
|
|
Head
Гость
|
Если я разговариваю по-русски, это не значит, что я не являюсь коренным жителем Беларуси. Вы грубо классифицируете людей. Не забывайте, что в Беларуси 2 официальных языка. Размаўляйце на якім хочаце, але паміж беларусамі і рускімі няма нічога агульнага. Што да рэферэндуму- зразумела, як ён быў праведзены. а гэта ўжо палiтыка. а вось калi бы людзi размаўлялi аб надвор'i, падзеях у горадзе, бытавых праблемах... калi б кожны жадаючы мог свабодна паразмаўляць па-беларуску, папрактыкавацца ў размове каб яго не саромiлi за яго мову, то гэта было бы найлепшай прапагандай беларускай мовы, чым нейкiя штучныя абмеркаваннi Адраджэння беларускасцi. Ні ў якім разе не хацеў, каб яны былі штучнымі. А ўвогуле, ў беларускамоўным раздзеле ўсяму месца знойдзецца. 
|
|
« Последнее редактирование: 05 Декабрь 2012, 18:46:28 от Head »
|
|
|
|
|
РЕФОРМА
НУЖНЫ ПЕРЕМЕНЫ!
Гродненец
НУЖНЫ ПЕРЕМЕНЫ!
|
навошта размяжоўваць рускіх і беларусаў, калі гэта адзінае цэлае. Как одно целое США и НАТО. Неправда ли? Я предлагаю сделать раздел, где разговаривали бы только по-белорусски. А кто по-русски тому бан? Если аДМИН создаст такой раздел, еще один раздел этого форума превратится в свалку. Тыпу "Размовы пра жыццё без палітыкі"? Есть такой раздел...не один. "Разговоры ни о чём", "Мысли вслух". Зачем дублировать? Так захотелось аДМИНУ! Ты что, не понял еще? "Разговоры ни о чём", "Мысли вслух" Я уже год почти год прошу эти 2 раздела объединить. Но объединение не происходит, значит это кому-то нужно? Лучше бы создали разделы, которые желают форумчане. Считайте новый раздел отдельным "клубом по интересам", где интересом будет беларуская мова О чем там говорить? О политике?
|
|
|
|
|
|
|
CoolRiP™
|
Дзякуй за беларускую версію форуму - не хапала наяўна  Але пытанне - чаму не ўсё перакладзена? Загаловак, раздзелы, падраздзелы? Гэта будзе ў далейшым перакладацца?
|
|
|
|
|
|
|
Юристъ
|
Неа. Пару страниц раньше описана проблема.
|
|
|
|
для мотороллеров нет полосы, в чёрных икспятых качают басы ©
|
|
|
CoolRiP™
|
Там, дзе ёсць кнопка "Падняць уверх (UP)" - правільней будзе слова "праз", а не "цераз".
|
|
|
|
|
|
|
Agent Kuper
|
Адмін кажа, што ўсё, што можна было перакласці- перакладзена.
у асноўным да. але ёсць яшчэ шмат не перакладзенага: пошук, дапамога, гульнi напрыклад. Калі ёсць яшчэ змесціва да перакладу, то гатовы ўзяць кавалак. Будзе прыемна зрабіць унёсак у гэтую добрую справу. Якасць перакладу будзе належная.
|
|
|
|
|
|
|
CoolRiP™
|
" - правільней будзе слова таксама гатовы дапамагчы з перакладам! 
|
|
|
|
|
|
|
Dora
Гродненец
|
Яшчэ памылка. Віншуем Вас, у дадзеным выпадку слова вас пішацца з маленькай літары, таму што звяртаюцца да ўсіх, а не да некага аднога.
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Ясна))
|
|
|
|
|
|
|
litwin
|
дзякуй за беларускамоўную версію...!!! сапраўды карысную справу зрабілі...
|
|
|
|
Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
|
|
|
|