Luzerenok
Гродненец
Стихия...
|
Лично я не разговариваю на белорусском. Да, немного я его знаю. Но все-таки не хочу приобщиться к тем, кто знает только набор из нескольких слов, и пытается выдавать этот набор как отдельный развитый язык. Но акцент остается русским, да и словечки зачастую русские, а то и вообще непонятно какие, проскальзывают. Правда, не могу сказать, что белорусский некрасив. Да, современный белорусский просто искусственный и натянутый. А вот если послушать людей, которые проговорили на нем всю свою жизнь, то просто можно восхищаться его созвучием. Например слово "шкварчыць". Не знаешь слово, а понятно о чем речь.
|
|
|
|
|
|
|
kiryk
Гродненец
|
нібы-то і памаўчаць нельга, камары балотныя ваша кроў - ваша мова хай толькі начальнік на працы загаворыць на беларускай - усе будзеце крычаць пра прыгажосць і мілагучнасць мовы проста брыдка
|
|
|
|
Там на самом на краю земли
|
|
|
|
а всем жителям австрии и швейцарии дружно свалить в германию? Н-да, ты ещё забыл упомянуть Бразилию, Аргентину или, например, Буркина-Фасо, Кот-д'Ивуар... 
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
Bad_Kat
Гродненец
Я люблю Гродненский форум!
|
нібы-то і памаўчаць нельга, камары балотныя ваша кроў - ваша мова хай толькі начальнік на працы загаворыць на беларускай - усе будзеце крычаць пра прыгажосць і мілагучнасць мовы проста брыдка Сколько мне в школе и ВУЗе не твердили про "прыгажосць і мілагучнасць мовы" до меня ее красота так и осталась загадкой. И при чем тут начальство? С моим-то вредным характером мне не сильно поуказываешь... Ну да у каждого своя точка зрения на "проблему родного языка"
|
|
|
|
Facing my fear. I'm facing my fear. Hear that, Fear? I'm facing you ©
|
|
|
Gunia
|
Наша мова самая найлепшая з усiх. Мне падабаюцца песнi на гэтай мове  . Але прадмет у школе не зусiм мне спадабаецца. 
|
|
|
|
|
|
|
litwin
|
Сколько мне в школе и ВУЗе не твердили про "прыгажосць і мілагучнасць мовы" до меня ее красота так и осталась загадкой. Нам проста трэба любіць беларускую мову.. і паважаць яе... Прыгожая, непрыгожая - яна такая якая ёсць.. Я нават не магу ўявіць сабе якога-небудзь латыша які будзе сядзець і разважаць - прыгожая латышская мова ці жахлівая...
|
|
|
|
Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
|
|
|
litwin
|
ваша кроў - ваша мова хай толькі начальнік на працы загаворыць на беларускай - усе будзеце крычаць пра прыгажосць і мілагучнасць мовы
Слушная заўвага... 
|
|
|
|
Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
|
|
|
Monia
Циничная сволочь. :-)
Гродненец
Бессилие - лишь повод к бездействию!
|
а всем жителям австрии и швейцарии дружно свалить в германию? Н-да, ты ещё забыл упомянуть Бразилию, Аргентину или, например, Буркина-Фасо, Кот-д'Ивуар...  а еще есть канада. а мною упомянутые гос-ва гордятся своей Национальной культурой
|
|
|
|
хочешь знать правду? Читай таблицу умножения!
Боже, избавь нас от идиотов... Что? Занят? Ладно, тогда я сам
иметь голову не значит е##ть мозги!!!
чувство юмора у меня развито заметно сильнее чувства жалости
минучы радуют больше чем плюсы. они несут информаци
|
|
|
Каналья! Тысяча чертей!
|
Вось учора прыйшоў на форум таго месца, дзе зараз знаходжуся, i ўбачыў, што там амаль усе размаўляюць на беларускай мове. Як бы абавязковы такi атрыбут атрымлiваецца. I хоць я i не абавязаны гаварыць там па-беларуску, i гэта з якогасьцi боку i можа выглядаць так, нiбы сам сябе прымушаеш, але мне ўсё-такi гэта вельмi падабаецца.
|
|
|
|
|
|
|
kitangi
Гродненец
я рэп
|
Год назад мне стала сорамна, што я ня ведаю беларускай Гэта патшрухнула мяне да яе вывучэння i падрыхтоукi да тэста Скажу як ёсць: атрымлiваецца нез усiм выдатна, але я лепш напiшу беларускую на тыя ж 50%, чым гэтую рускую на 70. Крыудна...... што ня маешь магчымасцi выкарыстоуваць яе у паусюддзённым жыццi
|
|
|
|
А давайте пазавем молдаван
|
|
|
free_Raven
|
Ура. Я нарэшце знайшоў аднадумнікаў. Дзякуй вам. Ато ў маёй школе усе і ўсё на рускай мове. Хаця школа беларускамоўная, але ўсёж у ёй няма ніводнага беларускага класа. А мова - гэта адзін з цвікоў дзяржаўнасці і самастойнасці краіны. Няма яе - няма краіны. Дык аб якой ганарыстай Беларусі можа іці гаворка. Во. Нарэшце вымавіў тое, што на душы.
|
|
« Последнее редактирование: 29 Январь 2008, 23:16:06 от free_Raven »
|
|
Я против насилия - Я за безопасный секс!
|
|
|
Каналья! Тысяча чертей!
|
Крыудна...... што ня маешь магчымасцi выкарыстоуваць яе у паусюддзённым жыццi Чаму? Як раз-такi магчымасьць маеш.. Iншая справа, што ў такiм выпадку ты ня будзеш мець адэкватных адносiн з боку большасьцi людзей.
|
|
|
|
|
|
|
Monia
Гродненец
|
Ура. Я нарэшце знайшоў аднадумнікаў. Дзякуй вам. Ато ў маёй школе усе і ўсё на рускай мове. Хаця школа беларускамоўная, але ўсёж у ёй няма ніводнага беларускага класа. А мова - гэта адзін з цвікоў дзяржаўнасці і самастойнасці краіны. Няма яе - няма краіны. Дык аб якой ганарыстай Беларусі можа іці гаворка. Во. Нарэшце вымавіў тое, што на душы. а теперь то же самое, тока грамотно. не стоит пачкать язык своим невежеством и неграмотностью
|
|
|
|
|
|
|
|
kiryk
Гродненец
|
цудоўна што моладзь цягнецца да мовы нягледзячы ні на што гэта яшчэ і яшчэ раз даказвае аб генетычнасці мовы самы перыяд звярнуцца да Вялікага Караткевіча
|
|
« Последнее редактирование: 30 Январь 2008, 23:24:22 от kiryk »
|
|
|
|
|
kiryk
Гродненец
|
>> цудоўна што моладзь цягнецца да мовы нягледзячы ні на што
ага, как макака к зеркалу... ну, гумарны хлопец, што скажаш гадзьце, на здароўе скажу табе я 
|
|
|
|
|
|
|
Monia
Гродненец
|
цудоўна што моладзь цягнецца да мовы нягледзячы ні на што гэта яшчэ і яшчэ раз даказвае аб генетычнасці мовы самы перыяд звярнуцца да Вялікага Караткевіча о да! особенно на моем примере! ты хоть сам понял что ты тут сча написал7 или те белорусско-русский словарь принести? генетичность языка - это как?   ??
|
|
|
|
|
|
|
Gunia
|
Ён пэуна бiялогii перачытау!
|
|
|
|
|
|
|
|
а еще есть канада. а мною упомянутые гос-ва гордятся своей Национальной культурой Точно! Канада... и кто же там живёт? Кто образовал такое государство? P.S. Сосредоточьтесь, пожалуйста 
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
Bad_Kat
Гродненец
|
Н-да, в Квебеке-то похожая ситуация: у них там французский ущемляют. Они там пару раз от Канады даже отделиться пытались. Референдум проводили (чуть-чуть нехватило)
|
|
|
|
|
|
|
Monia
Гродненец
|
а еще есть канада. а мною упомянутые гос-ва гордятся своей Национальной культурой Точно! Канада... и кто же там живёт? Кто образовал такое государство? P.S. Сосредоточьтесь, пожалуйста  а теперь перечитай то что ты процитировал. внимательно. и предыдущий мой пост. ВНИМАТЕЛЬНО!
|
|
|
|
|
|
|
kiryk
Гродненец
|
цудоўна што моладзь цягнецца да мовы нягледзячы ні на што гэта яшчэ і яшчэ раз даказвае аб генетычнасці мовы самы перыяд звярнуцца да Вялікага Караткевіча о да! особенно на моем примере! ты хоть сам понял что ты тут сча написал7 или те белорусско-русский словарь принести? генетичность языка - это как?   ?? навошто мне беларуска-рускі слоўнік у дадзеным выпадку ён мне не спатрэбіцца у кожнага Беларуса як і ў чалавека любой іншай нацыіі любоў да мовы жыве ў генах, рана ці позна яны прачынаюцца
|
|
|
|
|
|
|
lenin
Гость
|
У Швейцарыи 4 афицыйных(дзяржауных) мовы. и увогуле раю пачытаць гисторыю Аустрыи и Швейцарыи, а потым ужо парауноуваць з гисторыяй Беларуси а яшчэ добра былоб карэнни свае перагледзець. можа хтосьци з дзядоу-прадзядау русам быу, гэта будзе тлумачыць особенно на твоем примере! непрыязнь да беларускай мовы.
|
|
« Последнее редактирование: 01 Февраль 2008, 02:00:40 от lenin »
|
|
|
|
|
Buffon
|
Ура. Я нарэшце знайшоў аднадумнікаў. Дзякуй вам. Ато ў маёй школе усе і ўсё на рускай мове. Хаця школа беларускамоўная, але ўсёж у ёй няма ніводнага беларускага класа. А мова - гэта адзін з цвікоў дзяржаўнасці і самастойнасці краіны. Няма яе - няма краіны. Дык аб якой ганарыстай Беларусі можа іці гаворка. Во. Нарэшце вымавіў тое, што на душы. а теперь то же самое, тока грамотно. не стоит пачкать язык своим невежеством и неграмотностью лепш увогулі яго растаптаць! так, пан Monia? чалавек жа напісаў, што ен нікога не ведае, хто па-беларуску гутарыць, дык адкуль у яго нармальная граматыка з'явіцца? з нашымі та школамі.
|
|
|
|
|
|
|
Monia
Гродненец
|
Ура. Я нарэшце знайшоў аднадумнікаў. Дзякуй вам. Ато ў маёй школе усе і ўсё на рускай мове. Хаця школа беларускамоўная, але ўсёж у ёй няма ніводнага беларускага класа. А мова - гэта адзін з цвікоў дзяржаўнасці і самастойнасці краіны. Няма яе - няма краіны. Дык аб якой ганарыстай Беларусі можа іці гаворка. Во. Нарэшце вымавіў тое, што на душы. а теперь то же самое, тока грамотно. не стоит пачкать язык своим невежеством и неграмотностью лепш увогулі яго растаптаць! так, пан Monia? чалавек жа напісаў, што ен нікога не ведае, хто па-беларуску гутарыць, дык адкуль у яго нармальная граматыка з'явіцца? з нашымі та школамі. то есть если я затра заговорю на языке ктулху. то его надо признать государственным и застваить всех на нем говрить? а то его ведь только я знаю... и еще. язык не живет в генах. иначе латынь бы не умерла. это полный бред.
|
|
« Последнее редактирование: 01 Февраль 2008, 14:40:15 от Monia »
|
|
|
|
|
kiryk
Гродненец
|
то есть если я затра заговорю на языке ктулху. то его надо признать государственным и застваить всех на нем говрить? а то его ведь только я знаю...
и еще. язык не живет в генах. иначе латынь бы не умерла. это полный бред. Калісьці, 200 гадоў таму, забаранілі нашаму брату ўжываць слова Беларусь і размаўляць на беларускай мове... Мова жыла ў крыві яе носьбітаў, перадавалася нашчадкам. мова была храктэрнай рысай спеласці і моцы нацыіі, таму яе й душылі, забівалі. Цяпер гэтая мова з'яўляецца дзяржаўнаю. Яна не памерла і ніколі не памрэ Проста так да слова латынь - афіцыйная мова Ватыкана і Каталіцкай царквы. На латыні размаўляе ўвесь навуковы свет. Хоць Латыны даўно зніклі. Беларусаў цяпер 9 млн. 780 тыс
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Monia, ты часам не ідыет? Калі словы : Айчына, Радзіма, патрыятызм табе нічога не кажуць, дык мне з табой няма аб чым гутарыць.
|
|
|
|
|
|
|
Bad_Kat
Гродненец
|
а яшчэ добра былоб карэнни свае перагледзець. можа хтосьци з дзядоу-прадзядау русам быу, гэта будзе тлумачыць непрыязнь да беларускай мовы. Государство у нас многонациональное. В самом Гродно у огромного количества людей в вроду поляки. Среди моих знакомых только 2(!) человека чистые беларусы (до прабабушек/дедушек) Какой же язык родной для всех остальных продуктов "дружбы народов"? Это я про свое беларуско-русско-украинское происхождение + в роду были поляки и цыгане? Что для меня родная мова?  Я ни в коей мере не против беларуского языка. Только очень не хочется, что бы меня на нем заставляли разговаривать. Печальных примеров на постсоветском простанстве - море
|
|
|
|
|
|
|
Monia
Гродненец
|
Monia, ты часам не ідыет? Калі словы : Айчына, Радзіма, патрыятызм табе нічога не кажуць, дык мне з табой няма аб чым гутарыць. слова "Айчына, Радзіма, патрыятызм" для меня иностранные. я знаю слова Отечество, Родина и Патриотизм. и просьба обращенные ко мне посты писать на русском. по белорусски я не понимаю
|
|
|
|
|
|
|
Каналья! Тысяча чертей!
|
Только очень не хочется, что бы меня на нем заставляли разговаривать. Печальных примеров на постсоветском простанстве - море
А по-другому - никак, увы (...
|
|
|
|
|
|
|
|