lenin
Гость
|
а яшчэ добра былоб карэнни свае перагледзець. можа хтосьци з дзядоу-прадзядау русам быу, гэта будзе тлумачыць непрыязнь да беларускай мовы. Государство у нас многонациональное. В самом Гродно у огромного количества людей в вроду поляки. Среди моих знакомых только 2(!) человека чистые беларусы (до прабабушек/дедушек) Какой же язык родной для всех остальных продуктов "дружбы народов"? Это я про свое беларуско-русско-украинское происхождение + в роду были поляки и цыгане? Что для меня родная мова?  Я ни в коей мере не против беларуского языка. Только очень не хочется, что бы меня на нем заставляли разговаривать. Печальных примеров на постсоветском простанстве - море шматнацыянальнасць - гэта не повад забыцца пра родную мову. я сам напалову паляк, на палову беларус, цяпер мала бываю у Беларуси, але пра беларускую мову не забыуся. ня хочаш каб застауляли гаварыць па беларуску? лепей было кали застауляли размауляць па руску? и не размаляць па беларуску? ня трэба забывацца пра сваю культуру. Бальшавичыска, каб вас халера пабрала! - гэта не раз я чуу у весках и ад старэйшых людзей якия гадавалися у весцы.
|
|
|
|
|
|
|
kiryk
Гродненец
|
слова "Айчына, Радзіма, патрыятызм" для меня иностранные. я знаю слова Отечество, Родина и Патриотизм.
и просьба обращенные ко мне посты писать на русском. по белорусски я не понимаю насмяшыў чувак, няма слоў можа мне яшчэ стаяць, калі буду пісаць пасты да цябе і звяртацца як да ПРЭЗІДЗЕНТА
|
|
|
|
Там на самом на краю земли
|
|
|
litwin
|
Только очень не хочется, что бы меня на нем заставляли разговаривать. Ну калі вы жывеце ў Беларусі, то вы павінны хаця б ведаць мову тытульнай нацыі, я ўжо ні кажу пра карыстанне ёю й паважлівыя да яе адносіны.. А то, разумееце, як гэта будзе выглядаць, калі б, напрыклад, расейскай эміграцыя ў Францыі не ведала французскай мовы..?? Печальных примеров на постсоветском простанстве - море Ну й якія ж гэта праклады..?? А ўвогуле, вы ведаеце ўсю сутнасць моўных праблем на постсавецкай прасторы..??
|
|
|
|
Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
|
|
|
Leev v1.0
Молодой Гродненец
мммм....
|
Чё вы прицепились к этой "беларускай мове"...нафиг ваще эт надо,пусть кто хочет,тот и говорит...по-люблэ меня никто не заставит говорить на беларусском...если я этого сама не захочу...гыгы)))..я и не захочу....и ваще детей в школах мучают этой ерндой,которая нафиг впала...честное слово,иду как на каторгу,сделали бы лучше обучение по желанию....... З.Ы.беларусский язык - отстойный колхоз и не ипёт 8-)...
|
|
|
|
|
|
|
lenin
Гость
|
Чё вы прицепились к этой "беларускай мове"...нафиг ваще эт надо,пусть кто хочет,тот и говорит...по-люблэ меня никто не заставит говорить на беларусском...если я этого сама не захочу...гыгы)))..я и не захочу....и ваще детей в школах мучают этой ерндой,которая нафиг впала...честное слово,иду как на каторгу,сделали бы лучше обучение по желанию....... З.Ы.беларусский язык - отстойный колхоз и не ипёт 8-)... блондинка??? будем надеяться , что у тебя будет хороший муж и ты познаешь истину из его уст, пока будешь готовить ему обед.
|
|
|
|
|
|
|
Leev v1.0
Молодой Гродненец
мммм....
|
Чё вы прицепились к этой "беларускай мове"...нафиг ваще эт надо,пусть кто хочет,тот и говорит...по-люблэ меня никто не заставит говорить на беларусском...если я этого сама не захочу...гыгы)))..я и не захочу....и ваще детей в школах мучают этой ерндой,которая нафиг впала...честное слово,иду как на каторгу,сделали бы лучше обучение по желанию....... З.Ы.беларусский язык - отстойный колхоз и не ипёт 8-)... блондинка??? будем надеяться , что у тебя будет хороший муж и ты познаешь истину из его уст, пока будешь готовить ему обед. Рыжая мля...я просто высказываю свою точку зрения по поводу беларусского языка.А мнения бывают разные
|
|
|
|
|
|
|
litwin
|
по-люблэ меня никто не заставит говорить на беларусском...если я этого сама не захочу...гыгы))) Даражэнькая, твае дзеці, а калі не дзеці дык унукі, не тое што размаўляць, думаць па-беларуску будуць..  З.Ы.беларусский язык - отстойный колхоз и не ипёт 8-)... Ага.. знайшлася гарадская жыхарка ў шостым калене.. Шалом Сара..!!!!  Ты ў бацькоў сваіх спытай скуль яны выйшлі, а лепей у дзядоў..  P.S. Увогуле калгас - гэта з'ява эканамічная, якім бокам ён да беларускай мовы я не ведаю.. Так што трохі думай калі што пішаш..!!!
|
|
|
|
|
|
|
малинасан
Гродненец
we spiralling...
|
Да вы все чёль не вкурили, ну не нравится ей бел.яз(в чём я её оч поддерживаю)///Lf вы тут сами все блондики!!!! ;DСкок людей, сток и мнений!!!
|
|
|
|
Прежде чем сказать- думать дважды
|
|
|
опять 25
Гродненец
|
Чё вы прицепились к этой "беларускай мове"...нафиг ваще эт надо,пусть кто хочет,тот и говорит...по-люблэ меня никто не заставит говорить на беларусском...если я этого сама не захочу...гыгы)))..я и не захочу....и ваще детей в школах мучают этой ерндой,которая нафиг впала...честное слово,иду как на каторгу,сделали бы лучше обучение по желанию....... З.Ы.беларусский язык - отстойный колхоз и не ипёт 8-)... отстойный колхоз-это то что творится в этой стране последние 13 лет.и единственный способ это прекратить-радикальная беларусизация.молодые люди говорящие по-беларуски самые крутые и модные! по теме:по беларусски не говорю,т.к. с детства в мою голову усердно вбивали-беларуская мова колхоз,лошизм и т.д А какому молодому-крутому-красивому хоцца выглядеть лохом?  добились суки своего.и судя по leev v1.0 эта тактика работает до сих пор.
|
|
|
|
|
|
|
Bad_Kat
Гродненец
Я люблю Гродненский форум!
|
Ну й якія ж гэта праклады..?? А ўвогуле, вы ведаеце ўсю сутнасць моўных праблем на постсавецкай прасторы..??
[/quote]
Я вам не скажу за всю Одессу, но касательно Украины я в теме. То что там творится, иначе чем маразмом не назовешь. Когда российские сериалы идут с украинскими субтитрами, а российские передачи переозвучиваются – это как называется? Когда во всевозможных заведениях начинают резко использовать только украинский, и почтенная дама-судья рассказывает как их заставляют все бумаги вести на мове – а терминология, как бы помягче сказать, изобретена недавно и довольно смешна. Еще могу рассказать про западный вариант языка, который сильно отличается от восточного и сильно тяготеет в к польскому (что, впрочем, не мешает его всячески насаждать, как едино правильный) И еще куча разных мелочей. Таких перегибов у нас я не хочу
|
|
« Последнее редактирование: 05 Февраль 2008, 22:39:46 от Bad_Kat »
|
|
Facing my fear. I'm facing my fear. Hear that, Fear? I'm facing you ©
|
|
|
lenin
Гость
|
Ну й якія ж гэта праклады..?? А ўвогуле, вы ведаеце ўсю сутнасць моўных праблем на постсавецкай прасторы..??
Я вам не скажу за всю Одессу, но касательно Украины я в теме. То что там творится, иначе чем маразмом не назовешь. Когда российские сериалы идут с украинскими субтитрами, а российские передачи переозвучиваются – это как называется? Когда во всевозможных заведениях начинают резко использовать только украинский, и почтенная дама-судья рассказывает как их заставляют все бумаги вести на мове – а терминология, как бы помягче сказать, изобретена недавно и довольно смешна. Еще могу рассказать про западный вариант языка, который сильно отличается от восточного и сильно тяготеет в к польскому (что, впрочем, не мешает его всячески насаждать, как едино правильный) И еще куча разных мелочей. Таких перегибов у нас я не хочу а што тут кепскага? трэба яксци пачынаць. у мяне есць знаемые з Украины. з другими славянами яны размауляюць па руску, але памиж сабой па украинску. я ни чуу ни ад аднаго какб яны нешта казали супраць сваей мовы. и я ны не з'яуляюцца нейкими апазицыянерами. а чым горшая беларуская мова?? чаму так цяжка размауляць па беларуску? чым мы(вы) горшыя?
|
|
« Последнее редактирование: 05 Февраль 2008, 23:16:21 от lenin »
|
|
|
|
|
|
Государство у нас многонациональное Ржунемагу 
|
|
|
|
Няхай жыве магутны, сьмелы Наш беларускі вольны дух. Штандар наш бел-чырвоны-белы, Пакрый сабой народны рух.
На бой! За шчасьце і за волю Народу слаўнага свайго! Браты, цярпелі мы даволі, На бой усе да аднаго!
|
|
|
kiryk
Гродненец
|
Чё вы прицепились к этой "беларускай мове"...нафиг ваще эт надо,пусть кто хочет,тот и говорит...по-люблэ меня никто не заставит говорить на беларусском...если я этого сама не захочу...гыгы)))..я и не захочу....и ваще детей в школах мучают этой ерндой,которая нафиг впала...честное слово,иду как на каторгу,сделали бы лучше обучение по желанию....... З.Ы.беларусский язык - отстойный колхоз и не ипёт 8-)... маладзец, ну што ана даёт в жызні эта мова. какая мне польза ат неё. кто как хочэт тот так і гаворыт. Даёш чупа-чупс пакаленне ілі вот эта мацемаціка-гаўнемаціка. хаця нет мацемаціку не сраўніць не сраўніць канечна с языком  прыехалі блін, ці гэта спецыфіка форума ці пакалення
|
|
|
|
|
|
|
малинасан
Гродненец
we spiralling...
|
Тупачи вы все!!!  ...Говорите на чём хотите, хоть на еврите..Но бел.яз всё ровно говоно!!!!  ...хоть и живу я тут, никогда не была патриоткой!!!!..ток не обижайтесь, ок?
|
|
|
|
Прежде чем сказать- думать дважды
|
|
|
Админ
|
Тупачи вы все!!!  ...Говорите на чём хотите, хоть на еврите..Но бел.яз всё ровно говоно!!!!  ...хоть и живу я тут, никогда не была патриоткой!!!!..ток не обижайтесь, ок? [warnyel]оскорбление собеседников[/warnyel] PS. Дружеский совет: подучите грамматику русского языка или хотя бы проверку орфографии в браузере поставьте. 
|
|
|
|
Viva la DRF!
|
|
|
Bad_Kat
Гродненец
Я люблю Гродненский форум!
|
а што тут кепскага?
Не кепска. Смешна. Особенно некоторые перлы...
у мяне есць знаемые з Украины. з другими славянами яны размауляюць па руску, але памиж сабой па украинску. я ни чуу ни ад аднаго какб яны нешта казали супраць сваей мовы. и я ны не з'яуляюцца нейкими апазицыянерами. а чым горшая беларуская мова??
В деревнях очень большой процент говорит на мове. Это правда. Только, я говорю и то лучше, т.к в основном там используется суржик (местный аналог трасянкi) По мне лучше говорить на хорошем русском, чем на плохом бел/укр
чаму так цяжка размауляць па беларуску? чым мы(вы) горшыя?
Потому что с рождения говорю по-русски. Потому что по русски я думаю. И как только мое изучение его в рамках образования закончилось, мы с ним попрощались.
|
|
|
|
Facing my fear. I'm facing my fear. Hear that, Fear? I'm facing you ©
|
|
|
free_Raven
|
Monia, ты часам не ідыет? Калі словы : Айчына, Радзіма, патрыятызм табе нічога не кажуць, дык мне з табой няма аб чым гутарыць. слова "Айчына, Радзіма, патрыятызм" для меня иностранные. я знаю слова Отечество, Родина и Патриотизм. и просьба обращенные ко мне посты писать на русском. по белорусски я не понимаю Штоб да цябе дайшло пабольш, я на тваёй ўсёж із'яснюся мове. Из поста, процетированного мною, вытекает вполне уместный вопрос о целесообразности твоего прибывания в этой теме. І калі табе нешта не спадабаецца - цябе ніхто не трымае.
|
|
« Последнее редактирование: 07 Февраль 2008, 23:03:35 от free_Raven »
|
|
Я против насилия - Я за безопасный секс!
|
|
|
Адэлька
Гродненец
Усё будзе добра
|
а што тут кепскага?
В деревнях очень большой процент говорит на мове. Это правда. Только, я говорю и то лучше, т.к в основном там используется суржик (местный аналог трасянкi) По мне лучше говорить на хорошем русском, чем на плохом бел/укр ....................
Потому что с рождения говорю по-русски. Потому что по русски я думаю. И как только мое изучение его в рамках образования закончилось, мы с ним попрощались. Увесь прасунуты піпл Кіева і Львова гаворыць на цудоўнай украінскай мове. Як па мне то не трэба прыніжаць выбар чалавека, яго свабоду. НІхто не прымушаў украінскіх маладзёнаў палюбіць мову і нацыю. Гэта стала модна, няхай на пачатку і сьцёбнай модай. Толькі праз некаторы час ніхто ўжо і не задумваецца што валодае украінскай і размаўляе на ёй. У гэтым і кайф. Варта ўзгадаць палякаў ці летувісаў якія мацюгаліся ў свой час расейскім матам. Цяпер ніхто не ўжывае краснае слаўцо, бо прайшоў час. ..... Максім Багдановіч таксама ад нараджэння гаварыў па-руску, але гэта не памяшала яму стаць ВЫБІТНЫМ Беларускім ПАЭТАМ, АДРАДЖЭНЦАМ. Чалавеку варта развівацца, то чаму б не пачаць з мовы "калхозных БАЦЬКОЎ"
|
|
« Последнее редактирование: 07 Февраль 2008, 23:14:28 от sieviaryn4 »
|
|
|
|
|
free_Raven
|
Падтрымліваю абедзьвюма рукамі.
|
|
|
|
|
|
|
free_Raven
|
І ўвогуле, я лічу, што людзей ,ужаваючых родную (беларускую) мову, трэба падтрымліваць, а можа нават і заахвочваць.
|
|
|
|
|
|
|
lenin
Гость
|
Варта ўзгадаць палякаў ці летувісаў якія мацюгаліся ў свой час расейскім матам. Цяпер ніхто не ўжывае краснае слаўцо, бо прайшоў час.
вось тут ты памылиуся. наконт лабусау ня ведаю, але у палякау аснова большасци матау такая самая як и у иншых славян.
|
|
|
|
|
|
|
kiryk
Гродненец
|
Варта ўзгадаць палякаў ці летувісаў якія мацюгаліся ў свой час расейскім матам. Цяпер ніхто не ўжывае краснае слаўцо, бо прайшоў час.
вось тут ты памылиуся. наконт лабусау ня ведаю, але у палякау аснова большасци матау такая самая як и у иншых славян. але гаворка ідзецца пра ранейшы стан. цяпер як мне вядома лаюцца рознымі там польскімі фішкамі а ўвогуле запытаю сябрука ён там жыве
|
|
|
|
|
|
|
lenin
Гость
|
вось тут ты памылиуся. наконт лабусау ня ведаю, але у палякау аснова большасци матау такая самая як и у иншых славян. але гаворка ідзецца пра ранейшы стан. цяпер як мне вядома лаюцца рознымі там польскімі фішкамі а ўвогуле запытаю сябрука ён там жыве за тры гады, што я правеу у Варшаве, магу табе упэуненна сказаць як яны лаюцца. нациск у другим месцы, а словы амаль аднолькавыя.
|
|
|
|
|
|
|
kiryk
Гродненец
|
і што ўсе так? ці маладое пакаленне ўжывае больш польска-амерыканскі варыянт лаянкі
|
|
|
|
|
|
|
lenin
Гость
|
польска-амерыкански?  замнога ты тылебачанне беларускае глядзишь, дзяржаунае разумеецца.
|
|
|
|
|
|
|
PaRYs
|
РАЗГОВАРИВАЮТ НА БЕЛАРУССКОМ ТОЛЬКО В ДЕРЕВНЯХ, ЧТО БЫ ПРЕОБЛАДАЛ НАШ ЯЗЫК ДОЛЖЕН БЫТЬ 1 ОФИЦИАЛЬНЫЙ А НЕ 2
|
|
|
|
|
|
|
free_Raven
|
Падтрымліваю! Ура адзінай дзяржаўнай мове!
|
|
|
|
|
|
|
litwin
|
Я вам не скажу за всю Одессу, но касательно Украины я в теме. То что там творится, иначе чем маразмом не назовешь. Когда российские сериалы идут с украинскими субтитрами, а российские передачи переозвучиваются – это как называется? Когда во всевозможных заведениях начинают резко использовать только украинский, и почтенная дама-судья рассказывает как их заставляют все бумаги вести на мове Гэта нармальная з'ява для нармальнай дзяржавы, а дакладней нацыі, якая мае сваю ўласную мову.. Навошта ўкраінцам карыстацца замежнай расейскай калі ёсць свая ўкраінская..?? П.С. Большасьць украінцаў за пераклад фільмаў на ўкраінскую http://nn.by/index.php?c=ar&i=14872 – а терминология, как бы помягче сказать, изобретена недавно и довольно смешна. Ну тэрміналогія на ўкраінскай распрацоўвалася яшчэ ў 20-х гг. падчас "украінізацыі".. Дый і пасля вайны і 1991 моваведы не сядзелі склаўшы рукі.. (дарэчы як і ў нас)..
|
|
|
|
|
|
|
WesterN
|
Цi размауляете вы на роднай мове? Yes of course 
|
|
|
|
|
|
|
Каналья! Тысяча чертей!
|
РАЗГОВАРИВАЮТ НА БЕЛАРУССКОМ ТОЛЬКО В ДЕРЕВНЯХ у вёсках размаўляюць не на беларускай мове, а на трасянцы. а на сапраўднай беларускай размаўляюць якраз-такi людзi, якiя робяць гэта сьвядома, а не таму што "так павялося" (як у вёсках, таму што з нараджэньня чуюць гэта i бачаць). а такiх людзей вельмi, ВЕЛЬМI мала. канешне, адносна тых, хто размаўляе на расейскай.
|
|
|
|
|
|
|
|