Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
19 Август 2025, 18:38:32
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > В кругу друзей > Разговоры ни о чем
(Модераторы: Tutanhamon, ИГОРЁК) > Тема:

Цi размауляете вы на роднай мове?

Голосование
Вопрос: .
Закрыть - 25 (30,9%)
Не закрывать - 56 (69,1%)
Всего голосов: 71

Страниц  : 1 ... 14 15 17 18 ... 21 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Цi размауляете вы на роднай мове?  (Прочитано 75446 раз)
lenin
Гость
« Ответ #450 : 04 Февраль 2008, 21:51:59 »

а яшчэ добра былоб карэнни свае перагледзець. можа  хтосьци з дзядоу-прадзядау русам быу, гэта будзе тлумачыць  непрыязнь да беларускай мовы.

Государство у нас многонациональное. В самом Гродно у огромного количества людей в вроду поляки. Среди моих знакомых только 2(!) человека чистые беларусы (до прабабушек/дедушек) Какой же язык родной для всех остальных продуктов "дружбы народов"? Это я про свое беларуско-русско-украинское происхождение + в роду были поляки и цыгане? Что для меня родная мова?  Строит глазки Я ни в коей мере не против беларуского языка. Только очень не хочется, что бы меня на нем  заставляли разговаривать. Печальных примеров на постсоветском простанстве - море
 шматнацыянальнасць - гэта не повад забыцца пра родную мову.  я сам напалову паляк, на палову беларус, цяпер мала бываю у Беларуси, але пра беларускую мову не забыуся.  ня хочаш каб застауляли гаварыць па беларуску? лепей было кали застауляли размауляць па руску? и не размаляць па беларуску? ня трэба забывацца пра сваю культуру.
 Бальшавичыска, каб вас халера пабрала!  - гэта не раз я чуу у весках и ад старэйшых людзей якия гадавалися у весцы.
kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #451 : 05 Февраль 2008, 00:31:47 »

слова "Айчына, Радзіма, патрыятызм" для меня иностранные. я знаю слова Отечество, Родина и Патриотизм.

и просьба обращенные ко мне посты писать на русском. по белорусски я не понимаю

насмяшыў чувак, няма слоў
можа мне яшчэ стаяць, калі буду пісаць пасты да цябе і звяртацца як да ПРЭЗІДЗЕНТА Смеющийся Смеющийся Смеющийся Смеющийся

Там на самом на краю земли
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #452 : 05 Февраль 2008, 12:37:04 »

Только очень не хочется, что бы меня на нем  заставляли разговаривать.
Ну калі вы жывеце ў Беларусі, то вы павінны хаця б ведаць мову тытульнай нацыі, я ўжо ні кажу пра карыстанне ёю й паважлівыя да яе адносіны.. А то, разумееце, як гэта будзе выглядаць, калі б, напрыклад, расейскай эміграцыя ў Францыі не ведала французскай мовы..??

Печальных примеров на постсоветском простанстве - море
Ну й якія ж гэта праклады..?? А ўвогуле, вы ведаеце ўсю сутнасць моўных праблем на постсавецкай прасторы..??

Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
Leev v1.0
Молодой Гродненец
*

мммм....

Просмотр профиля
« Ответ #453 : 05 Февраль 2008, 14:39:07 »

Чё вы прицепились к этой "беларускай мове"...нафиг ваще эт надо,пусть кто хочет,тот и говорит...по-люблэ меня никто не заставит говорить на беларусском...если я этого сама не захочу...гыгы)))..я и не захочу....и ваще детей в школах мучают этой ерндой,которая нафиг впала...честное слово,иду как на каторгу,сделали бы лучше обучение по желанию....... З.Ы.беларусский язык - отстойный колхоз и не ипёт 8-)...
lenin
Гость
« Ответ #454 : 05 Февраль 2008, 16:32:00 »

Чё вы прицепились к этой "беларускай мове"...нафиг ваще эт надо,пусть кто хочет,тот и говорит...по-люблэ меня никто не заставит говорить на беларусском...если я этого сама не захочу...гыгы)))..я и не захочу....и ваще детей в школах мучают этой ерндой,которая нафиг впала...честное слово,иду как на каторгу,сделали бы лучше обучение по желанию....... З.Ы.беларусский язык - отстойный колхоз и не ипёт 8-)...
блондинка??? будем надеяться , что у тебя будет хороший муж и ты  познаешь истину из его уст, пока будешь готовить ему обед.
Leev v1.0
Молодой Гродненец
*

мммм....

Просмотр профиля
« Ответ #455 : 05 Февраль 2008, 21:27:29 »

блондинка??? будем надеяться , что у тебя будет хороший муж и ты  познаешь истину из его уст, пока будешь готовить ему обед.
Рыжая мля...я просто высказываю свою точку зрения по поводу беларусского языка.А мнения  бывают разные
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #456 : 05 Февраль 2008, 21:38:16 »

по-люблэ меня никто не заставит говорить на беларусском...если я этого сама не захочу...гыгы)))
Даражэнькая, твае дзеці, а калі не дзеці дык унукі, не тое што размаўляць, думаць па-беларуску будуць.. Смеющийся Подмигивающий

З.Ы.беларусский язык - отстойный колхоз и не ипёт 8-)...
Ага.. знайшлася гарадская жыхарка ў шостым калене.. Шалом Сара..!!!! Смеющийся Ты ў бацькоў сваіх спытай скуль яны выйшлі, а лепей у дзядоў.. Подмигивающий

P.S. Увогуле калгас - гэта з'ява эканамічная, якім бокам ён да беларускай мовы я не ведаю.. Так што трохі думай калі што пішаш..!!!

малинасан
Гродненец
**

we spiralling...

Просмотр профиля
« Ответ #457 : 05 Февраль 2008, 22:09:40 »

Да вы все чёль не вкурили, ну не нравится ей бел.яз(в чём я её оч поддерживаю)///Lf вы тут сами все блондики!!!! ;DСкок людей, сток и мнений!!!

Прежде чем сказать- думать дважды
опять 25
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #458 : 05 Февраль 2008, 22:24:09 »

отстойный колхоз-это то что творится в этой стране последние 13 лет.и единственный способ это прекратить-радикальная беларусизация.молодые люди говорящие по-беларуски самые крутые и модные!
по теме:по беларусски не говорю,т.к. с детства в мою голову усердно вбивали-беларуская мова колхоз,лошизм и т.д  А какому молодому-крутому-красивому хоцца выглядеть лохом? Подмигивающий добились суки своего.и судя по leev v1.0 эта тактика работает до сих пор.
Bad_Kat
Гродненец
**

Я люблю Гродненский форум!

Просмотр профиля
« Ответ #459 : 05 Февраль 2008, 22:35:49 »

Ну й якія ж гэта праклады..?? А ўвогуле, вы ведаеце ўсю сутнасць моўных праблем на постсавецкай прасторы..??

[/quote]

Я вам не скажу за всю Одессу, но касательно Украины я в теме. То что там творится, иначе чем маразмом не назовешь. Когда российские сериалы идут с украинскими субтитрами, а российские передачи переозвучиваются – это как называется? Когда во всевозможных заведениях начинают резко использовать только украинский, и почтенная дама-судья рассказывает как их заставляют все бумаги вести на мове – а терминология, как бы помягче сказать, изобретена недавно и довольно смешна. Еще могу рассказать про западный вариант языка, который сильно отличается от восточного и сильно тяготеет в  к польскому (что, впрочем, не мешает его всячески насаждать, как едино правильный) И еще куча разных мелочей. Таких перегибов у нас я не хочу
« Последнее редактирование: 05 Февраль 2008, 22:39:46 от Bad_Kat » Записан

Facing my fear. I'm facing my fear. Hear that, Fear? I'm facing you ©
lenin
Гость
« Ответ #460 : 05 Февраль 2008, 22:53:00 »

Я вам не скажу за всю Одессу, но касательно Украины я в теме. То что там творится, иначе чем маразмом не назовешь. Когда российские сериалы идут с украинскими субтитрами, а российские передачи переозвучиваются – это как называется? Когда во всевозможных заведениях начинают резко использовать только украинский, и почтенная дама-судья рассказывает как их заставляют все бумаги вести на мове – а терминология, как бы помягче сказать, изобретена недавно и довольно смешна. Еще могу рассказать про западный вариант языка, который сильно отличается от восточного и сильно тяготеет в  к польскому (что, впрочем, не мешает его всячески насаждать, как едино правильный) И еще куча разных мелочей. Таких перегибов у нас я не хочу
а што тут кепскага? трэба яксци пачынаць.
 у мяне есць знаемые з Украины. з другими славянами  яны размауляюць па руску, але памиж сабой па украинску. я ни чуу ни ад аднаго какб яны нешта казали супраць сваей мовы. и я ны не з'яуляюцца нейкими апазицыянерами. а чым горшая беларуская мова?? чаму так цяжка размауляць па беларуску? чым мы(вы) горшыя?
« Последнее редактирование: 05 Февраль 2008, 23:16:21 от lenin » Записан
Почетный гродненец

Пачынаю, пакуль зрэдку, пісаць на беларускай мове

Просмотр профиля
« Ответ #461 : 05 Февраль 2008, 23:29:21 »

Государство у нас многонациональное

Ржунемагу Смеющийся

Няхай жыве магутны, сьмелы
Наш беларускі вольны дух.
Штандар наш бел-чырвоны-белы,
Пакрый сабой народны рух.

На бой! За шчасьце і за волю
Народу слаўнага свайго!
Браты, цярпелі мы даволі,
На бой усе да аднаго!
kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #462 : 06 Февраль 2008, 00:31:24 »

маладзец, ну што ана даёт в жызні  эта мова. какая мне польза ат неё. кто как хочэт тот так і гаворыт. Даёш чупа-чупс пакаленне
ілі вот эта мацемаціка-гаўнемаціка. хаця нет мацемаціку не сраўніць не сраўніць канечна с языком
 Смеющийся Смеющийся Смеющийся Смеющийся Смеющийся
прыехалі блін, ці гэта спецыфіка форума ці пакалення

малинасан
Гродненец
**

we spiralling...

Просмотр профиля
« Ответ #463 : 06 Февраль 2008, 19:09:52 »

Тупачи вы все!!! Смеющийся...Говорите на чём хотите, хоть на еврите..Но бел.яз всё ровно говоно!!!! Смеющийся...хоть и живу я тут, никогда не была патриоткой!!!!..ток не обижайтесь, ок?

Прежде чем сказать- думать дважды
Админ
Administrator

Viva la DRF!

S alexey.rads forumgrodno Просмотр профиля Email
« Ответ #464 : 06 Февраль 2008, 22:38:09 »

Тупачи вы все!!! Смеющийся...Говорите на чём хотите, хоть на еврите..Но бел.яз всё ровно говоно!!!! Смеющийся...хоть и живу я тут, никогда не была патриоткой!!!!..ток не обижайтесь, ок?
[warnyel]оскорбление собеседников[/warnyel]

PS. Дружеский совет: подучите грамматику русского языка или хотя бы проверку орфографии в браузере поставьте.  Подмигивающий

Viva la DRF!
Bad_Kat
Гродненец
**

Я люблю Гродненский форум!

Просмотр профиля
« Ответ #465 : 07 Февраль 2008, 03:07:51 »

а што тут кепскага?

Не кепска. Смешна. Особенно некоторые перлы...

у мяне есць знаемые з Украины. з другими славянами  яны размауляюць па руску, але памиж сабой па украинску. я ни чуу ни ад аднаго какб яны нешта казали супраць сваей мовы. и я ны не з'яуляюцца нейкими апазицыянерами. а чым горшая беларуская мова??

В деревнях очень большой процент говорит на мове. Это правда. Только, я говорю и то лучше, т.к в основном там используется суржик (местный аналог трасянкi) По мне лучше говорить на хорошем русском, чем на плохом бел/укр

чаму так цяжка размауляць па беларуску? чым мы(вы) горшыя?

Потому что с рождения говорю по-русски. Потому что по русски я думаю. И как только мое изучение его в рамках образования закончилось, мы с ним попрощались.

Facing my fear. I'm facing my fear. Hear that, Fear? I'm facing you ©
free_Raven
Настоящий гродненец

... романтик с большой дороги.

Просмотр профиля Email
« Ответ #466 : 07 Февраль 2008, 22:59:02 »

Monia, ты часам не ідыет?
Калі словы : Айчына, Радзіма, патрыятызм табе нічога не кажуць, дык мне з табой няма аб чым гутарыць.
слова "Айчына, Радзіма, патрыятызм" для меня иностранные. я знаю слова Отечество, Родина и Патриотизм.

и просьба обращенные ко мне посты писать на русском. по белорусски я не понимаю

Штоб да цябе дайшло пабольш, я на тваёй ўсёж із'яснюся мове.
Из поста, процетированного мною, вытекает вполне уместный вопрос о целесообразности твоего прибывания в этой теме.

І калі табе нешта не спадабаецца - цябе ніхто не трымае.
« Последнее редактирование: 07 Февраль 2008, 23:03:35 от free_Raven » Записан

Я против насилия - Я за безопасный секс!
Адэлька
Гродненец
**

Усё будзе добра

Просмотр профиля WWW
« Ответ #467 : 07 Февраль 2008, 23:03:46 »

а што тут кепскага?

В деревнях очень большой процент говорит на мове. Это правда. Только, я говорю и то лучше, т.к в основном там используется суржик (местный аналог трасянкi) По мне лучше говорить на хорошем русском, чем на плохом бел/укр
....................

Потому что с рождения говорю по-русски. Потому что по русски я думаю. И как только мое изучение его в рамках образования закончилось, мы с ним попрощались.

Увесь прасунуты піпл Кіева і Львова гаворыць на цудоўнай украінскай мове. Як па мне то не трэба прыніжаць выбар чалавека, яго свабоду. НІхто не прымушаў украінскіх маладзёнаў палюбіць мову і нацыю. Гэта стала модна, няхай на пачатку і сьцёбнай модай. Толькі праз некаторы час ніхто ўжо і не задумваецца што валодае украінскай і размаўляе на ёй. У гэтым і кайф.
Варта ўзгадаць палякаў ці летувісаў якія мацюгаліся ў свой час расейскім матам. Цяпер ніхто не ўжывае краснае слаўцо, бо прайшоў час.
.....
Максім Багдановіч таксама ад нараджэння гаварыў па-руску, але гэта не памяшала яму стаць ВЫБІТНЫМ Беларускім ПАЭТАМ, АДРАДЖЭНЦАМ. Чалавеку варта развівацца, то чаму б не пачаць з мовы "калхозных БАЦЬКОЎ"
« Последнее редактирование: 07 Февраль 2008, 23:14:28 от sieviaryn4 » Записан

free_Raven
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #468 : 07 Февраль 2008, 23:11:50 »

Падтрымліваю абедзьвюма рукамі.

free_Raven
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #469 : 07 Февраль 2008, 23:15:31 »

І ўвогуле, я лічу, што людзей ,ужаваючых родную (беларускую) мову, трэба падтрымліваць, а можа нават і заахвочваць.

lenin
Гость
« Ответ #470 : 08 Февраль 2008, 02:15:10 »

Варта ўзгадаць палякаў ці летувісаў якія мацюгаліся ў свой час расейскім матам. Цяпер ніхто не ўжывае краснае слаўцо, бо прайшоў час.
вось тут ты памылиуся. наконт лабусау ня ведаю, але у палякау аснова большасци матау такая самая як и у иншых славян.
kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #471 : 09 Февраль 2008, 00:52:14 »

вось тут ты памылиуся. наконт лабусау ня ведаю, але у палякау аснова большасци матау такая самая як и у иншых славян.

але гаворка ідзецца пра ранейшы стан. цяпер як мне вядома лаюцца рознымі там польскімі фішкамі а ўвогуле запытаю сябрука ён там жыве

lenin
Гость
« Ответ #472 : 09 Февраль 2008, 04:20:02 »

але гаворка ідзецца пра ранейшы стан. цяпер як мне вядома лаюцца рознымі там польскімі фішкамі а ўвогуле запытаю сябрука ён там жыве
за тры гады, што я правеу у Варшаве, магу табе упэуненна сказаць як яны лаюцца. нациск у другим месцы, а словы амаль аднолькавыя.
kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #473 : 09 Февраль 2008, 16:18:23 »

і што ўсе так? ці маладое пакаленне ўжывае больш польска-амерыканскі варыянт лаянкі

lenin
Гость
« Ответ #474 : 09 Февраль 2008, 21:36:28 »

польска-амерыкански?Непонимающий замнога ты тылебачанне беларускае глядзишь, дзяржаунае разумеецца.
PaRYs
Настоящий гродненец

=))

Просмотр профиля Email
« Ответ #475 : 09 Февраль 2008, 23:20:34 »

РАЗГОВАРИВАЮТ НА БЕЛАРУССКОМ ТОЛЬКО В ДЕРЕВНЯХ, ЧТО БЫ ПРЕОБЛАДАЛ НАШ ЯЗЫК ДОЛЖЕН БЫТЬ 1 ОФИЦИАЛЬНЫЙ А НЕ 2
free_Raven
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #476 : 09 Февраль 2008, 23:36:08 »

Падтрымліваю! Ура адзінай дзяржаўнай мове!

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #477 : 09 Февраль 2008, 23:46:26 »

Я вам не скажу за всю Одессу, но касательно Украины я в теме. То что там творится, иначе чем маразмом не назовешь. Когда российские сериалы идут с украинскими субтитрами, а российские передачи переозвучиваются – это как называется? Когда во всевозможных заведениях начинают резко использовать только украинский, и почтенная дама-судья рассказывает как их заставляют все бумаги вести на мове
Гэта нармальная з'ява для нармальнай дзяржавы, а дакладней нацыі, якая мае сваю ўласную мову.. Навошта ўкраінцам карыстацца замежнай расейскай калі ёсць свая ўкраінская..??

П.С. Большасьць украінцаў за пераклад фільмаў на ўкраінскую Подмигивающий
http://nn.by/index.php?c=ar&i=14872

– а терминология, как бы помягче сказать, изобретена недавно и довольно смешна.
Ну тэрміналогія на ўкраінскай распрацоўвалася яшчэ ў 20-х гг. падчас "украінізацыі".. Дый і пасля вайны і 1991 моваведы не сядзелі склаўшы рукі.. (дарэчы як і ў нас)..

WesterN
Почетный гродненец

Гуляй рука - балдей писюн!

Просмотр профиля Email
« Ответ #478 : 09 Февраль 2008, 23:48:14 »

Цi размауляете вы на роднай мове?

Yes of course      Смеющийся

Каналья! Тысяча чертей!
Гигафлэймер

Предупреждения: забанен на неделю

42

Просмотр профиля
« Ответ #479 : 10 Февраль 2008, 00:49:31 »

РАЗГОВАРИВАЮТ НА БЕЛАРУССКОМ ТОЛЬКО В ДЕРЕВНЯХ
у вёсках размаўляюць не на беларускай мове, а на трасянцы. а на сапраўднай беларускай размаўляюць якраз-такi людзi, якiя робяць гэта сьвядома, а не таму што "так павялося" (як у вёсках, таму што з нараджэньня чуюць гэта i бачаць). а такiх людзей вельмi, ВЕЛЬМI мала. канешне, адносна тых, хто размаўляе на расейскай.
Страниц  : 1 ... 14 15 17 18 ... 21 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт