Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
21 Август 2025, 11:33:12
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > В кругу друзей > Разговоры ни о чем
(Модераторы: Tutanhamon, ИГОРЁК) > Тема:

Цi размауляете вы на роднай мове?

Голосование
Вопрос: .
Закрыть - 25 (30,9%)
Не закрывать - 56 (69,1%)
Всего голосов: 71

Страниц  : 1 ... 10 11 13 14 ... 21 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Цi размауляете вы на роднай мове?  (Прочитано 75614 раз)
kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #330 : 23 Декабрь 2007, 00:06:18 »

прыклад васесуалія лаханкіна мяне расьмяшыў
значыць ільф з пятровым гамно  
дык чаму ж тады чытаеце дый шчэ й цытуеце
а можа так і трэба можа ў гэтым сермяжная праўда?

Там на самом на краю земли
homeless
Настоящий гродненец

Нет недостижимых целей, есть слабые характеры.

Просмотр профиля Email
« Ответ #331 : 23 Декабрь 2007, 01:03:48 »

homeless, так ты меня можешь называть как угодно. Нравится тебе выгляеть идиотом, не способным к элементарной культурной беседе - пожалуйста, ничего не имею против.
Мне просто интересно, способны ли здешние обитатели вести диалог хоть в сколь-нибудь ограниченной теме, без передергиваний, переходов на личности, телепатии и оскорблений...
А нашто мне с табой дыскуссаваць?Непонимающий???7 Такія попалізы забівалі маіх суайчыннікаў доўгі час і я нежадаю выслухоўваць тут усялякую бязглуздзіцу і каб была магчымасць, то я набіў бы табе тваю савецкую морду гэткае ты недабітае савецкае гаў.............  Я аднолькава ненавіджу такіх дэбілаў як ты. Я упэўнены што ты таксама нас ненавідзіш, але я ўжо проста немагу стрываць прабач, магчыма ты добры хлопец, але ідзі ты ў жо...... са сваімі цытатамі гэтых вар'ятаў

Никогда не оправдывайся. Твоим друзьям это не надо, а враги всё равно не поверят!!
Почетный гродненец

Пачынаю, пакуль зрэдку, пісаць на беларускай мове

Просмотр профиля
« Ответ #332 : 23 Декабрь 2007, 02:19:02 »

Интеллигенция - это отбросы общества. (Адольф Гитлер)
Не то, чтобы я не доверял... Гитлер, конечно, не слишком уважал интеллегенцию времён упадка Германии. Из какой работы цитата? Улыбка

Няхай жыве магутны, сьмелы
Наш беларускі вольны дух.
Штандар наш бел-чырвоны-белы,
Пакрый сабой народны рух.

На бой! За шчасьце і за волю
Народу слаўнага свайго!
Браты, цярпелі мы даволі,
На бой усе да аднаго!
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #333 : 23 Декабрь 2007, 08:12:20 »

И правильно не доверяешь :о). Это и не цитата вовсе. Так, коротенький вывод о Гитлере сделанный после прочтения «Моей борьбы». В книге эта мысль выглядит наиболее прозрачным образом. То есть суть верная, только форма искажена. Впадлу было просто искать по книге что-нибудь более достоверное.
Из-за того, что читал, и засомневался, даже удивился. Гитлер ведь всеобще интеллигенцию не унижал и не сводил до уровня отбросов общества. Лишь брал людей определённого периода (или взглядов (социал-демократы, монархисты etc)) и язвил над их ошибками (ничегониделаньем, позицией). В книге, насколько я помню, часто есть вставочики типа "так называемая "интеллигенция"", "те, кого сейчас называют интеллигентами" и различные уточнения, конкретные случаи, то есть понятие использовалось действительно по назначению.

То бишь сам он очень ценил разум и творчество-творческий труд (на ряду, конечно же, с физическим развитием и трудом (!)) и отмечал, что любое общество, движение должно иметь свою интеллигенцию. Взять хотя бы в пример его горечь и сожаление, вызванные событиями на фландрских полях 1914, о громадных потерях в добровольческих частях немецкой интеллигенции, как он писал - "лучшее из того, чем обладала наша нация".

Более того, как тебе, наверное, известно: кое-кто призывал к устнаволению национальной и социальной стабильности посредством не того, что более высокие классы пойдут на некоторый уровень вниз, а тем, что низкие слои удастся поднять вверх, приобщая к единой оформленной нации, вытаскивая их из антинационального блока... вообщем к совместным действиям всех слоёв общества на благо народа. Также он призывал в свои ряды ту интеллигенцию с пылающим сердцем, думающую о будущем своей нации, интеллигенцию, чьи духовные качества он называл ценными Подмигивающий Такая вот своеобразная коэволюция.

P.S. Если надо, завтра могу порыться в книжке Улыбка

Книга вообще очень интересная и в коей мере полезная, советую некоторым пейсателям, которые "не общаются с приверженцами национал-социалистических идей" её почитать  Показывает язык
Ох, в остальном... уже настолько избитые темы, повторяющиеся несколько раз в Полит-избе, что даже лень отписываться...  :-/ Обращение ко всем: не надоело перекидываться пустыми бездоказательными "тезисами"?
« Последнее редактирование: 23 Декабрь 2007, 08:21:09 от www » Записан

Народу слаўнага свайго!
На бой усе да аднаго!
homeless
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #334 : 23 Декабрь 2007, 13:00:05 »

Nеxus
А я табе нічога не вінен растлумачваць і аргументаваць, проста яб табе в тваю морду даўбы і ўсё. Проста я немагу зразумець як іншыя цябе трываюць. Хаця беларусы заўсёды такімі былі на іх хоць скуру смалі,а яны нічога не зробяць. Вось такі добры і сумленны народ,а такія паскуды гэтым пользуюцца і звесіўшы ногі ездзяць на іх

Никогда не оправдывайся. Твоим друзьям это не надо, а враги всё равно не поверят!!
Buffon
Настоящий гродненец

Снайперы, куды вы зніклі? Пара на працу.

Просмотр профиля Email
« Ответ #335 : 23 Декабрь 2007, 13:33:38 »

И правильно не доверяешь :о). Это и не цитата вовсе. Так, коротенький вывод
Усе твае вывады - гаўно.

Интересно получается, я вот, например, занимаюсь сейчас проектированием техники, но при этом ни разу не являюсь интеллигентом. Как же так?
Блін, чыні свой міксер, і не нясі бясхлусіцы.

Как это «при чем»? Что с того, если психика индивидуальна? Разве нельзя из-за этого делать некоторые общие выводы для групп людей со схожими моделями поведения? Чем же по-твоему психология с социологией занимается?
Псіхіка не з'яўляецца рашаючым фактарам у вывадзе аб катэгорыі людзей, псіхалагічны стан каторых адэквацен.

Ведь в самом деле что такое «родной язык». Это тот, на котором, утрируя, мама в безмолвном детстве читала сказки.
Смеющийся а калі мама нямая?

О взаимосвязи языка и психики также известно.
Да? Што аб гэтым вядома? Блін, а калі чалавек размаўляе на 3-4 моваг, то з кожным разам яго псіхіка змяняецца?

С другой стороны, о каком большинстве ты говоришь? О том, чье детство прошло в сельской местности? Таких да, большинство. Но ведь в деревнях не имеет смысла говорить о литературном языке, а только о диалектах. Любой диалект - деревенское явление.
Бачыш сценку? Паспрабуй яе праламаць Подмигивающий

А В ГОРОДАХ НЕ БЫВАЕТ ДИАЛЕКТОВ!
Да? А ты не на дыялекце размаўляеш? Уважліва чытай мае пасты.

И именно его в детстве слышало большинство населения Белоруссии. Вот и считают его «родным». А то, что диалект стал называться «языком», да еще и начал противопоставляться литературному языку - вопрос другой.
Калі ты па-беларуску не разумееш, я табе па-маскальску напішу:

На славянских языках (13 языков, в том числе и беларуский) разговаривает 300 миллионов человек. На руском разговаривает 130 милионов человек. В ходе несложных математических преобразований можно подсчитать, что 170 миллионов человек используют славянские языки, отличные от русского.
Непосредным предком современных славянских языков является старословянская речь. В результате расселения славян в первом тысячелетии н.э. на обширных териториях Восточной Европы и Балканского полуострова она начала распадаться на отдельные диалекты, из которых позднее сформировались славянские языки.
Для тупых Русский язык - диалект!!! Веселый

Отличия так называемого белорусского языка от русского - ничтожны.
Я б сказаў, адрозненні рускай мовы ад беларускай - нічтожныя Подмигивающий

kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #336 : 23 Декабрь 2007, 14:58:55 »

прапаную забаніць лядзей якія развіваюць міжнацыянальную варожасьць
выказванні нексуса нясуць зняважлівыя рэплікі і тым самым ганьбяць нашу нацыю дакуль іх можна трываць
БЕЛАРУСЫ ЖЫВЕЦЕ

kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #337 : 23 Декабрь 2007, 14:59:02 »

ЗЫ
значыць ільф з пятровым не інтэлегенты?
няма слоў гэты чалавек сам сабе пярэчыць
« Последнее редактирование: 23 Декабрь 2007, 15:09:39 от kiryk » Записан

Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #338 : 23 Декабрь 2007, 19:18:23 »

Именно об этой интеллигенции я и говорил…
Эту интеллигенцию Гитлер, имхо, называл "так называемая интеллигенция". Думаю у него были определённые рамки для идеальной интеллигенции, которая - "лучшее из того, чем обладала наша нация"... и, так как он почитывал Цицерона, сделаю вывод о том, что они были примерно такими: понимающий, мыслящий, разумный; человек именно умственного (почти антоним - физическому) труда и творческой силы|+ конечно же националист Улыбка

"Мы говорим о  дифференциации интеллектуальных способностей. Из всей нации мы  должны  уметь  выделить наиболее .ценные головы духовно наиболее развитых людей.  Им  мы  должны обеспечить наибольшее влияние в государстве не только потому, что  этого требует справедливость, но потому, что этого прежде всего требует польза нации. Этот отбор нельзя произвести чисто механическим  путем.  Об  этом должна позаботиться уже сама повседневная борьба."

"Наше движение должно систематически воспитывать чувство уважения к выдающейся личности. Наше движение никогда не должно забывать, что одаренная личность является главным  двигателем прогресса, что каждая великая идея и каждое великое действие суть только продукт творческой силы человека, что чувство преклонения перед величием крупной личности есть не только справедливая дань, создаваемая человеку, но и нечто такое, что объединяет многих людей в одном действии."

Вообщем, "философы, которые должны управлять государством" по Платону Улыбка

P.S. Как видишь порылся в книге, вот опять строки эти показывают, что негатив направлен именно на определенную общность людей с конкретной позицией (опять есть уточнение и сатира: "наши умники"):
  "Разумеется, при нынешних наших порядках все эти наши предложения пока что неосуществимы. Нам тотчас же возразят, что нельзя же требовать, например, от сынка какого-нибудь государственного чиновника, чтобы он пошел в ремесленники только потому, что, скажем, сын действительного ремесленника оказался способнее его. При нынешних взглядах на  роль  физического труда такое возражение понятно. Вот почему наше государство и должно будет прежде всего добиться принципиального изменения самого  отношения  к физическому труду. Наше государство должно будет во что бы то  ни  стало покончить с нынешним недостойным отношением к физическому  труду.  Этого надо добиться, хотя бы для этого потребовались усилия целых отлети. Наше государство будет судить о человеке не потому, какую  именно  работу  он делает, а по тому, каково качество его труда. Нынешним нашим умникам это может показаться чем-то неслыханным. Еще бы! Ведь "труд" самого  бездарного газетного бумагомарателя у нас считается  сейчас  более  "высоким", нежели труд, скажем, интеллигентнейшего рабочего, занятого в точной  механике. И только на том основании, что газетчик работает, видите ли, пером! Однако такой подход является вовсе не чем-либо естественным и  обязательным. Его нам привили искусственно. Раньше к труду не  подходили  с такими критериями. Нынешние противоественные порядки являются только результатом общих болезней нашей современной чрезмерно материалистической эпохи."

Я понял, что ты имеешь в виду. Лишь ещё раз повторю - применимо к отдельным людям, к определённой интеллигенции; в частностях, а не в общем. При этом для одних - интеллигенция одна, для других - совсем отличная от первой; и у каждого свои рамки и оценки Подмигивающий
« Последнее редактирование: 23 Декабрь 2007, 19:23:48 от www » Записан

Народу слаўнага свайго!
На бой усе да аднаго!
Капялюш
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #339 : 23 Декабрь 2007, 22:10:35 »

Шкада... Грустный
Шкада што зараз зьявілася шмат такіх людзей, якія прыххільныя да нацыянальных ідэяў, але разам з тым зьяўляюцца абсалютнымі дэгенератамі...
Buffon, kiryk,homeless - вы распіз*зяі! Мне, шчыра, сорамна за тое, што людзі блізкія мне па палітычных поглядах нясуць такую ахінею.
 Плачущий
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #340 : 23 Декабрь 2007, 23:02:03 »

Именно это я и имел в виду. Просто не очень понятной оказалась твоя претензия: «калі вы адмаўляеце інтэлігенцыю, то хто ў вашай дзяржаве вучыў бы дзяцей, праектаваў тэхніку, масты напрыклад...??». Интересно получается, я вот, например, занимаюсь сейчас проектированием техники, но при этом ни разу не являюсь интеллигентом. Как же так?
Я вам напісаў тое паняцце інтэлігенцыі, якім у большасці сваёй карыстаюцца сучасныя навукоўцы, і якое падтрымліваю і я... Згодна з ім, калі вы займаецеся разумовай, творчай працай, вы - інтэлігент. Самі сябе вы можаце лічыць хоць супермэнам, для мяне вы - прадстаўнік інтэлігенцыі (тэхнічнай калі дакладней)

Как это «при чем»? Что с того, если психика индивидуальна? Разве нельзя из-за этого делать некоторые общие выводы для групп людей со схожими моделями поведения? Чем же по-твоему психология с социологией занимается?
У нас з вамі суб'ектыўныя пазіцыі па гэтаму пытанню.. Я напрыклад не разумею, як можна рабіць нейкія агульныя вынікі па псіхіцы для грамадскай праслойкі, развіццё якой абумоўлена перад усім сацыяльна.. Стан псіхікі безумоўна адыгрывае тут пэўную ролю, аднак яна мае другарадаснае значэнне.. Мадэль паводзінаў у двух інтэлігентаў можа быць супрацьлегла рознай..

Вот это меня всегда больше всего веселило. Как же так, считают родным одно, а используют – другое.

Ну гэта яшчэ не жах... У паўсядзённасці расейскай мовай карыстаюцца 58,6% беларусаў

С другой стороны, о каком большинстве ты говоришь? О том, чье детство прошло в сельской местности? Таких да, большинство. Но ведь в деревнях не имеет смысла говорить о литературном языке, а только о диалектах. Любой диалект - деревенское явление. А В ГОРОДАХ НЕ БЫВАЕТ ДИАЛЕКТОВ! В городах бывает только просторечие, связанное поневоле с окружающею сельскою местностью. Это подтвердит любой толковый лингвист.
І што вы мне хочаце даказаць..?? Што вёска павінна карыстацца літаратурнай мовай..??

А что такое есть «белорусская мова»? Это ведь ничто иное, как именно этот самый белорусский диалект. (Естественно он не один, но грамматические правила придумали для одного.)..
Да гэтага разважанні йшлі цікавыя.. Аднак тут думка абрываецца і пачынаюцца звычайныя дагматызмы..  

Не надо только, litwin, заниматься здесь демагогией, ладно.
Ніякай дэмагогіяй я тут не займаюся.. Дык усё ж такі чаму вы сербскую не лічыце "дыялектам расейскай"..?? Дарэчы, мне сябры казалі, што ў Славаччыне лепей беларускай мовай карыстацца, чым расейскай, больш зразумеюць.. Подмигивающий Смеющийся

Отличия так называемого белорусского языка от русского - ничтожны.
Так можа казаць толькі звычайны вучань ПТВ (нікога не хацеў крыўдзіць. Улыбка).. Усё-такі трэба для вас лікбез правесці..
Частка 1. Лексічна-этымалагічныя адрозненні.

Цюркізмы расейскай мовы (побач беларускі пераклад)
Сундук Куфар
Камыш Чарот
Казна Скарбніца
Деньги Грошы
Таможня Мытня
Сарафан Сарафан (такога адзення беларусы не ведалі))
Богатырь Волат, Асілак
Чердак Гарышча
Диван Канапа  
Папаха Кучомка
Телега калёсы
Кирпич цэгла

"Апошнім сталецьцем сталі пераходзіць да нас словы расійскія (напрасна, прама, савецкі), але цьвёрда запазычаных і пашыраных расійскіх слоў бадай што зусім няма, калі ня лічыць такіх слоў, як самавар, параход. Наадварот, беларускія словы ў расійскай літаратурнай мове пападаюцца даволі часта (абарона=защита, націск=нажім, требованіе); яны трапілі туды праз беларускіх выхадцаў-культурнікаў, як Сымон Полацкі і інш." (Язэп Лёсік. Неўстаноўленыя выпадкі нашага правапісу // Я.Лёсік. Збор твораў. - Мн.2003 - С.186)

Прыклады балтызмаў у беларускай мове, якія не ведае расейская: "бадзяцца, балбатаць, брысці 'цягнуцца, валачыцца', гергетаць, гультай, дзёгаць, дойлід, дылда - 'абібок', жлукта, зіхацець, калюга, каляны - 'пругкі', камлюкаваты - 'моцны', кволы - 'слабы', кешкацца, крэсла, нягеглы, кірпаты, клыпаць - 'кульгаць', коўш, корд - 'шабля', корст - 'труна', кратаць - 'рухаць, кранаць', крумкач, кумпяк - 'шынка', ліпець - 'жыць у нястачы', лоўж - 'куча галля', лупаты - 'таўстагубы', ляпа - 'морда', мурза - 'брудны чалавек', намітка, няўрымслівы, пакута, пара - 'суткі', плявузгаць - 'казаць лухту', руплівасць, скабы - 'рэбры', стрымгалоў - 'бегчы без аглядкі', талака, тузін ды інш.

С точки зрения немцев или других западноевропейцев, - это и не язык вовсе. Это просто наречие русского языка.
Ага.. вы паспрабуйце каталонцу сказаць, што ён па-іспанску размаўляе.. Ці сааму..

« Последнее редактирование: 23 Декабрь 2007, 23:05:19 от litwin » Записан

Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
homeless
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #341 : 23 Декабрь 2007, 23:26:53 »

Шкада... Грустный
Шкада што зараз зьявілася шмат такіх людзей, якія прыххільныя да нацыянальных ідэяў, але разам з тым зьяўляюцца абсалютнымі дэгенератамі...
Buffon, kiryk,homeless - вы распіз*зяі! Мне, шчыра, сорамна за тое, што людзі блізкія мне па палітычных поглядах нясуць такую ахінею.
 Плачущий
А што табе ўвогуле не падабаецца :-?, я адразу напісаў што я вельмі злы Злой і часта немагу кантраляваць сябе, але я ў добрым стане кажу, што я вельмі люблю Беларусь. Nexus, а што пра яго казаць, тут пытанне не ўтым хто пераканае яго, а ў тым размаўляеш ты на роднай мове ці не.
Па гэтаму хто жадае весці спор з Nexusam прашу зрабіць адзельную галіну і працагваць на ёй, а гэту не забруджваць Злой

Капялюш
Почетный гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #342 : 23 Декабрь 2007, 23:34:49 »

А што табе ўвогуле не падабаецца
А тое, што трэба весьці нармалёвую дыскусыю, а ня несьці хер*ню не па тэме, як вы ўтраіх робіце.

я адразу напісаў што я вельмі злы  і часта немагу кантраляваць сябе
Няможаш сабе кантраляваць - маўчы Подмигивающий
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #343 : 24 Декабрь 2007, 00:12:54 »

Согласен с Капялюшам, сразу хотел это написать... Но я ж "х8ев нацик", зачем со мной вести беседу и тем более прислушиваться?  Улыбка

Народу слаўнага свайго!
На бой усе да аднаго!
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #344 : 24 Декабрь 2007, 03:52:46 »

И это ниxрeна не правильно. Оценки, конечно же, могут быть различными, но само понятие, как ни крути, должно быть определено более-менее конкретно.
Для кого? Кем? Улыбка Опять во всём сыграет субъективизм.

Народу слаўнага свайго!
На бой усе да аднаго!
Buffon
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #345 : 24 Декабрь 2007, 13:52:44 »

Шкада... Грустный
 Плачущий
Ну, канешне ж, я распіздзяй. А інтэлегенты - гаўно нацыі, а беларуская мова - дыялек Велікого і Могучего Русскога языка.
Вось, ад каго, ад каго, а ад цябе такіх поглядаў на беларускую мову і на інтэлегентаў я не чакаў. мне вось сапраўды сорамна.  Грустный

Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #346 : 24 Декабрь 2007, 14:20:25 »

мне вось сапраўды сорамна.  
Тебе тыкнули на твою манеру вести беседу, при чём довольно тупую... Тыкнули именно тебе, а не нексусу, так как именно ты позиционируешь себя как невротипенный патриот одной такой страны, которая по нашему, думаю, общему с ним мнению не должна падать в грязь лицом  :-/

Народу слаўнага свайго!
На бой усе да аднаго!
Alconafft
Депутат горсовета

Вотка - это правильное пиво!

Просмотр профиля WWW
« Ответ #347 : 24 Декабрь 2007, 14:25:23 »

Давно вам, господа, пора в "Полит избу", а лучше во флэйм Смеющийся

Buffon
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #348 : 24 Декабрь 2007, 15:45:52 »

www, ого і дзе я пісаў, што з'яўляюся патрыетам? Шокирован

homeless
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #349 : 24 Декабрь 2007, 17:26:44 »

litwin: У нас з вамі суб'ектыўныя пазіцыі па гэтаму пытанню.. Я напрыклад не разумею, як можна рабіць нейкія агульныя вынікі па псіхіцы для грамадскай праслойкі, развіццё якой абумоўлена перад усім сацыяльна.. Стан псіхікі безумоўна адыгрывае тут пэўную ролю, аднак яна мае другарадаснае значэнне.. Мадэль паводзінаў у двух інтэлігентаў можа быць супрацьлегла рознай..  

Ничего субъективного. Это всего лишь сфера деятельности психологии и социологии.

litwin: І што вы мне хочаце даказаць..?? Што вёска павінна карыстацца літаратурнай мовай..??

Ни разу в жизни! С чего ты это взял? Я же прямо написал: «Любой диалект - деревенское явление». И ничего с этим не надо делать.

litwin: Так можа казаць толькі звычайны вучань ПТВ (нікога не хацеў крыўдзіць. ).. Усё-такі трэба для вас лікбез правесці..

Не стоит. Лучше немцу какому-нибудь все это расскажи.
Ну в самом деле, различия между говорами немцев северной и южной частей Германии настолько различны, что они друг друга не всегда понимают, но попробуй докажи им, что они говорят на разных языках.

homeless: але я ў добрым стане кажу, што я вельмі люблю Беларусь.

Ага, могу напомнить как: «хаця беларусы заўсёды такімі былі на іх хоць скуру смалі,а яны нічога не зробяць.»  Ну, ну, унижение белорусов – это такой новый подход в любви к Белоруссии.
Я канстатаваў факты. Проста ты мяне можа незусім правільна зразумеў, у гэтай фразе я жадаў сказаць-што беларусы вельмі добры і спакойны народ. Канешне ты можаш сумнявацца ў маёй любві да айчыны, гэта тваё права і забараняць яго я табе не збіраюся, да і не змог бы гэтага зрабіць.
Інтэлегенцыя гаўно? няхай для цябе яна будзе такой, для мяне гэта людзі ў якіх нуждаецца любая дзяржава і нацыя.
У нас адрозніваюцца погляды, але гэта не значыць,што як і пры саветах мы павінны насаждаць свае думкі і прымушаць лічыць аднолькава. Мы людзі і калі ты жадаеш па спрачацца, то пажалуста. Проста мне чаму-та здаецца, што ты адзінокі, табе нечым заняцца і вось ты на тым канцы провада, каб хоць неяк заняць пустэль у сябе ў нутры здзесь піюшаш?. Я не пакрыўдзіць, а проста спрасіць? Будзем спакойнымі і дыпламаванымі, добра?

kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #350 : 25 Декабрь 2007, 00:02:53 »

Шкада... Грустный
 Плачущий
1 )цікава цікава дзе гэта я нёс такую ахінею
адна толькі цытата
"... все равно ты мелеш ахинею...
...интеллекты разные у нас  - повышай свое образование"
2) адкуль паважаны капялюш вы рашылі, што ў мяне  палітычыя погляды блізкія да вашых
я іх нідзе не выказваў
3) дэгенераты - людзі, якія заангажаваныя ў нейкія палітычныя групоўкі, дзе і дэгенеруюць паступова, бо канфармізм тусовачны робіць сваю справу

kiryk
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #351 : 25 Декабрь 2007, 00:06:24 »

пра беларускую мову тут не ідзецца, таму варта сапраўды сыходзіць з гэтай галінкі

Dementia
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #352 : 25 Декабрь 2007, 18:10:54 »

я не разговариваю...хотя люблю...вот недавно заскок был целый день говорила и писала в нете только на родном языке...сначала тяжело потом нормуль...на следующий день уже подбирала русские слова.....вообще знаете что до наш язык считает вторым по мелодичности после франзузского....))))))))а до реформы так вообще был еще мягче...например буква л всегда была мякгой...например не лось а Лёсь...не лаука а ляука
homeless
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #353 : 27 Декабрь 2007, 01:09:53 »

Мне ўсё аднолькава, што ты стараешся хоць неяк мяне задзець. Ты вольны пісаца ўссялякую бязглуздзіцу.
Канешне ты малайчына,што "адказваеш" на мае пытанні, але на асноўнае не адказаў, значыць а вольны думаць што згадаў і табе проста адзінока і таму ты стараешся дакалупацца да ўсех, хтоб тут ніпісаў.
На конт перахода, проста я астыў і стаў паводзіць сябе так як належыць трошкі адукаванаму чалавеку, які ў цывілізаваным месцы павінен паводзіць сябе адказна.
Няхай я падобны на рымара(па характару), але я сапраўдны патрыёт і вялікія словы "Отчизна"  якія ты праізносіш без усялякіх пачуццяў і рыдаеш аб мінулым(пра савецкія часы).
Ты часам не ўваходзіш у партыю Жырыноўскага( ці можа ён твой брат,айцец)?). Проста ў вас погляды аднолькавыя, грамчэй крыча пра саветаў, людзі да балбатуноў і адманшчыкаў цягнуцца.

Dementia
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #354 : 02 Январь 2008, 22:20:58 »

конечно не только язык главное осознание умение оценить наш язык нашу историю...полюбить наш менталитет....главное чувствовать себя частью нашей страны..которая действительно великая
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #355 : 02 Январь 2008, 22:55:29 »

“Па адносінах кожнага чалавека да сваёй мовы можна цалкам дакладна меркаваць не толькі аб яго культурным узроўні, але і аб яго грамадзянскай каштоўнасці. Сапраўдная любоў да сваёй краіны не магчыма без любові да сваёй мовы. Чалавек, раўнадушны да роднай мовы – дзікун. Ён шкаданосны па сваёй сутнасці таму, што яго абыякавасць да мовы тлумачыцца суцэльнай абыякавасцю да мінулага, цяперашняга й будучага свайго народа.” К. Паўстоўскі
« Последнее редактирование: 02 Январь 2008, 22:59:14 от litwin » Записан

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #356 : 03 Январь 2008, 18:00:05 »

И немного о словах Паустовского:

"Сапраўдная любоў да сваёй краіны не магчыма без любові да сваёй мовы."

Как же в таком случае быть с ИРА? Кельтский язык они уже сотни лет как забыли, однако обвинить их в нелюбви к Ирландии я бы поостерегся.
Магчыма яны яе й забылі, але ва ўсялякім выпадку адносяцца з павагай... Дый не казаў бы я так упэўнена, што тая ж ІРА гэльскую мову забыла, вельмі часта яна выкарыстоўвала яе..
« Последнее редактирование: 04 Январь 2008, 12:45:54 от litwin » Записан

Stop_My_Cop
Мэр города

Просмотр профиля WWW
« Ответ #357 : 03 Январь 2008, 18:27:44 »

Нет никогда не говорил на Белоруском языке. Неприемлим всвязи с тем что большинство им не владеет. Хотя я свободно говорю на нем!
Julenka
Гость
« Ответ #358 : 03 Январь 2008, 18:57:35 »

Нет, не разговариваю на беларусском языке...хоть он и есть мой родной язык ,но он мне как-то не нравится....грубоват что ли :-/
DedMOro3
Гость
« Ответ #359 : 03 Январь 2008, 22:15:26 »

Калі негр размаўляе на беларускай мове, сапраўды любіць Беларусь, а не толькі кажа аб любві, калі ён гатовы аддаць жыццё за суверынітэт і дабрабыт нашай краіны - то яго можна назваць беларусам.

уахаххаха)))))) Это не топик, это Цирк! Давай, отдай жыцце вместе с неграми! Смеющийся
Страниц  : 1 ... 10 11 13 14 ... 21 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт