Monia
Циничная сволочь. :-)
Гродненец
Бессилие - лишь повод к бездействию!
|
говорить надо не как хочется, а правильно!
|
|
|
|
хочешь знать правду? Читай таблицу умножения!
Боже, избавь нас от идиотов... Что? Занят? Ладно, тогда я сам
иметь голову не значит е##ть мозги!!!
чувство юмора у меня развито заметно сильнее чувства жалости
минучы радуют больше чем плюсы. они несут информаци
|
|
|
AGA
|
во, это правильная мысль!:) Моня, лови +  ПРавильно, на любом языке, но ПРАВИЛЬНО!!!:)
|
|
|
|
Angels, they fell first but I'm still here Alone as they are drawing near In heaven my masterpiece will finally be sung... 
|
|
|
|
AGA
|
на албанском тоже следует изъясняться правильно и грамотно 
|
|
|
|
Angels, they fell first but I'm still here Alone as they are drawing near In heaven my masterpiece will finally be sung... 
|
|
|
Monia
Гродненец
|
|
|
|
|
|
|
|
Donn Black
|
У нас быў сцяг, пад якім мы больш за 700 год змагаліся з ворагамі, пад якім уся наша гісторыя. У нас быў герб, які мы з леккасцю аддалі літоўцам. У нас есць мова, якую мала хто паважае і, магчыма, яна загіне. А хутка мы страцім краіну і назавемся рускімі.  Так трымаць, дараженькія сябры  размаўляйце, як хочаце, а я ведаю адно: ЖЫВЕ БЕЛАРУСЬ!!! Кто "МЫ"  ?? У нас даже государства своего не было. То в ВКЛ, то в РП...
|
|
|
|
|
|
|
Monia
Гродненец
|
Donn - +1 )))
а вообще говоря доводы буффона - что-то очень смешное... не воспринимаю я их...
|
|
|
|
|
|
|
Donn Black
|
Ну с одним из его слов я могу согласится: размаўляйце, як хочаце, а я ведаю адно: ЖЫВЕ БЕЛАРУСЬ! Не более того!
|
|
|
|
|
|
|
M@dMax
|
пока жыве...
|
|
|
|
В этом вашем интернете хрен поймешь, кто прикалывается, а кто реально дебил.
|
|
|
Buffon
|
У нас быў сцяг, пад якім мы больш за 700 год змагаліся з ворагамі, пад якім уся наша гісторыя. У нас быў герб, які мы з леккасцю аддалі літоўцам. У нас есць мова, якую мала хто паважае і, магчыма, яна загіне. А хутка мы страцім краіну і назавемся рускімі.  Так трымаць, дараженькія сябры  размаўляйце, як хочаце, а я ведаю адно: ЖЫВЕ БЕЛАРУСЬ!!! Кто "МЫ"  ?? У нас даже государства своего не было. То в ВКЛ, то в РП... Мы, гэта ліцьвіны (так раней зваліся беларусы). Не ведаю як ад Гародні, а ад Ліды харугва пад Грунвальд хадзіла. ВКЛ - гэта і есць мы. Паглядзі цалкавую назву ВКЛ, я слова ў слова не памятаю, але там быў сэнс у тым, што ВКЛ гэта - беларускія землі + іншыя. Беларускія валоданні былі галоўнымі. Donn - +1 )))
а вообще говоря доводы буффона - что-то очень смешное... не воспринимаю я их... я табе на усе свае высказыванні патэнт дару, можаш Петрасяну адаслаць (усе грошы твае) 
|
|
« Последнее редактирование: 27 Июль 2007, 00:08:50 от DedMOro3 »
|
|
|
|
|
Donn Black
|
Мы, гэта ліцьвіны (так раней зваліся беларусы). Не ведаю як ад Гародні, а ад Ліды харугва пад Грунвальд хадзіла. ВКЛ - гэта і есць мы. Паглядзі цалкавую назву ВКЛ, я слова ў слова не памятаю, але там быў сэнс у тым, што ВКЛ гэта - беларускія землі + іншыя. Беларускія валоданні былі галоўнымі.
Э-э-э, тут уж извини! ВКЛ - Великое Княжество ЛИТОВСКОЕ!!! Но не белорусское!! И мы были только лишь в составе ВКЛ, как Гроднеская область в составе РБ. По такой схеме и СССР можно было назвать белорусской страной... :-/
|
|
|
|
|
|
|
DedMOro3
Гость
|
Мы, гэта ліцьвіны (так раней зваліся беларусы). Не ведаю як ад Гародні, а ад Ліды харугва пад Грунвальд хадзіла. ВКЛ - гэта і есць мы. Паглядзі цалкавую назву ВКЛ, я слова ў слова не памятаю, але там быў сэнс у тым, што ВКЛ гэта - беларускія землі + іншыя. Беларускія валоданні былі галоўнымі.
Э-э-э, тут уж извини! ВКЛ - Великое Княжество ЛИТОВСКОЕ!!! Но не белорусское!! И мы были только лишь в составе ВКЛ, как Гроднеская область в составе РБ. По такой схеме и СССР можно было назвать белорусской страной... :-/ Ты не прав. Государственным языком в ВКЛ был белорусский, насколько я знаю. Если информация в корне не верна, поправьте меня 
|
|
|
|
|
|
|
Donn Black
|
Ты не прав. Государственным языком в ВКЛ был белорусский, насколько я знаю. Если информация в корне не верна, поправьте меня  Я не думаю, что ты в корне не прав. Тогда скорее всего (я не историк) был древнерусский или старославянский, а так как белорусский язык (впрочем как и русский) является славянским, то некоторое сходство белорусского языка с тем, которым разговаривали в ВКЛ скорее всего что было...имхо
|
|
|
|
|
|
|
Angfal
Гость
|
Э-э-э, тут уж извини! ВКЛ - Великое Княжество ЛИТОВСКОЕ!!! Но не белорусское!! И мы были только лишь в составе ВКЛ, как Гроднеская область в составе РБ. По такой схеме и СССР можно было назвать белорусской страной... :-/ Тады ўсе прыбалцкiя плямёны называлiся жамойцамi.
|
|
|
|
|
|
|
Romchik
|
Давайте учебники по истрории откроем и проверим всю инфу 
|
|
|
|
|
|
|
DedMOro3
Гость
|
Ты не прав. Государственным языком в ВКЛ был белорусский, насколько я знаю. Если информация в корне не верна, поправьте меня  Я не думаю, что ты в корне не прав. Тогда скорее всего (я не историк) был древнерусский или старославянский, а так как белорусский язык (впрочем как и русский) является славянским, то некоторое сходство белорусского языка с тем, которым разговаривали в ВКЛ скорее всего что было...имхо В принципе, сейчас особой разницы нет.. Но это аргумент в руках националиста, так или иначе.
|
|
|
|
|
|
|
Толег
|
Мда,пабольш такіх як doon Black і ўсе шахта Беларусі.  Для тых што тупы як бот расказваю ВКЛ (Вял. Княсква Літоўскае Прускае і Жамойскае)- беларуская дзяжава не гледзячы на слова Літоўскае у назве.  Лцьвіны - так называлі сябе беларусы. У тыя часы цяперашнія Літоўцы , Латышы называліся тады Жаймотамі і Прусамі. Па вашаму атрымліваецца, што калі жанчына выходзіць замуж і бяра сабе іншае прозвішча то адразу пачынае ў яе жылах цячы іншая кроў.Глупства. А Donn Black так гаворыцьтак жа, толькі ў дачыненні Беларускага народа ' І яшчэ адзін прыклад----- Іранцы раней называліся Персамі. Але ніхто не лічыць зараз што Іран - новая народнасць, а Персы - якога больш німа.
|
|
|
|
|
|
|
DedMOro3
Гость
|
А я ещё раз спрошу. Господа-патриоты, знатоки белорусского языка. Вы на каком языке говорите чаще?. Будьте честны хотя бы перед собой. /Если я кого-то задел, то в отношении лично Вас я не прав и приношу извинения./
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Толег. +1 але ж я амаль тое самае пісаў 2Сергей: ну да, я размаўляю па-беларуску не заўседы, але калі маю добры настрой, ці свята якое праходзіць - руская мова для мяне чужая. У школе я таксама па-беларуску размаўляю. 2Усім, хто лічыць, што галоўнае - размаўляць правільна: а вы шмат такіх бачылі?  Я не. Канешне, трасянку я ненавіджу, але калі, напрыклад, дзіця расло ў сям'і, дзе бацькі размаўлялі на расейскай мове, а ен вырашыў, што яго родная мова беларуская, дык канешне ў яго адразу не атрымаецца прыемная вуху мова, але што з-за гэтага яго можна лічыць калам???
|
|
|
|
|
|
|
Donn Black
|
Мда,пабольш такіх як doon Black і ўсе шахта Беларусі.  Для тых што тупы як бот расказваю ВКЛ (Вял. Княсква Літоўскае Прускае і Жамойскае)- беларуская дзяжава не гледзячы на слова Літоўскае у назве.  Лцьвіны - так называлі сябе беларусы. У тыя часы цяперашнія Літоўцы , Латышы называліся тады Жаймотамі і Прусамі. Па вашаму атрымліваецца, што калі жанчына выходзіць замуж і бяра сабе іншае прозвішча то адразу пачынае ў яе жылах цячы іншая кроў.Глупства.А Donn Black так гаворыцьтак жа, толькі ў дачыненні Беларускага народа ' І яшчэ адзін прыклад----- Іранцы раней называліся Персамі. Але ніхто не лічыць зараз што Іран - новая народнасць, а Персы - якога больш німа. Про это никто и не говорил. ВКЛ - не белорусское государство (не могу сказать с уверенностью, были ли тогда еще государства...), а смешанное, в которое входили и литовцы и поляки и т.д. И белорусы были всего лишь частью ВКЛ! Да ладно, конец дебатам. Сколько хожу по городу, на белорусском языке разговаривающих видел только 1 раз на короне папша спрашивал купить ли ребенку игрушку (на белорусском), а сын глазами хлопал, мол, чего это с батей...
|
|
|
|
|
|
|
i-lovke
|
постоянно разговариваю на своём родном языке - на русском
|
|
|
|
|
|
|
Космодромыч
|
папша спрашивал купить ли ребенку игрушку (на белорусском), а сын глазами хлопал, мол, чего это с батей...  Если чесно, то когда читаю что то на белорусском языке то ломается "язык" (восприятие), так как я не привык к белорусскому. Злюсь иногда читая что-либо на белоруском  И ваще, думаю не стоит тут трепаться по поводу на каком языке базарить, главное, что бы тебя понимали при разговоре и пусть это будет хоть руско-преведский - мы не ради языка живём
|
|
« Последнее редактирование: 28 Июль 2007, 21:02:19 от mixa »
|
|
|
|
|
|
M@dMax
|
А как материться на белорусском?Кто нить пробовал?
|
|
|
|
В этом вашем интернете хрен поймешь, кто прикалывается, а кто реально дебил.
|
|
|
Buffon
|
А как материться на белорусском?Кто нить пробовал? даспадобы загонна. трахацца = пярдоліцца 
|
|
|
|
|
|
|
Толег
|
А как материться на белорусском?Кто нить пробовал? даспадобы загонна. трахацца = пярдоліцца  член- чэлес п#зда - похма п#здец- гамон Што наконт размоваў па-беларуску- то размаўляю пакуль больш па расейску, але калі параўнаць з тым як размаўляў год таму то па-беларускі размаўляюўсе больш і больш
|
|
|
|
|
|
|
Donn Black
|
член- чэлес п#зда - похма п#здец- гамон
Никакого кайфа от этих слов!!! Толи дело наши, русские слова!!!!!! Аж за душу берет, до костей пробирает!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
І штож гэта за словы, Костееб?
|
|
|
|
|
|
|
Donn Black
|
І штож гэта за словы, Костееб? х#й- чэлес п**да - похма п**дец- гамон
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
І часта цябе член за душу бярэ і да касцей прабірае? 
|
|
|
|
|
|
|
|