Donn Black
|
Смотря как сказать, какой интонацией, кто сказал и в какой обстановке...
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
Наконт - Літва=Беларусь, ліцьвіны=беларусы і так далей, гэта згубныя наступствы так званай "адраджэнскай гісторыі", якая была, нажаль, агітацыйнай. Вядома, дзяржаўнай у ВКЛ была старабеларуская, але пануючая дынастыя - балцкай, амаль уся культура - славянскай, беларускай, але з часам умовы зьмяняліся, была ж і лацінізацыя, і прыгнёт праваслаўных, ды і ў летувісаў нешта пачало разьвівацца. нельга забывацца на астраўкі балцкага насельніцтва на тэрыторыі сучанай Беларусі. Таму нельга казаць: ВКЛ - беларуская дзяржава. Яна і летувіская, і ўкраінская, і беларуская.
Размаўляю па-расейску толькі з бацькамі і бабуляй, бо яны беларускую ня вельмі ўсхваляюць. А так - амаль усюды па-беларуску.
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Мае бацькі таксама родную мову не шануюць 
|
|
|
|
|
|
|
MShmel
|
Для маіх яна ня родная
|
|
|
|
|
|
|
Angelina
Гость
|
Я часценька размауляю на роднай мове и мне падабаецца!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
« Последнее редактирование: 05 Август 2007, 01:17:01 от Angelina »
|
|
|
|
|
Stasi
Гость
|
Неа...более того, я ее не люблю....
|
|
|
|
|
|
|
Толег
|
Мае бацькі таксама родную мову не шануюць  а мае бацькі нармальна ставяцца да беларускай
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Толег, значыць табе больш пашансавала ў гэтым плане. Мае і значкі выкінулі і сцяг парвалі, і мова ім не падабаецца 
|
|
|
|
|
|
|
NiN
|
Як калi...
|
|
|
|
|
|
|
Stormi
|
Я добра ведаю беларускую мову,але рэдка размауляю
|
|
|
|
|
|
|
mux
|
А навошта вам гэта ведаць?
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Я добра ведаю беларускую мову,але рэдка размауляю а чаму?
|
|
|
|
|
|
|
Monia
Циничная сволочь. :-)
Гродненец
Бессилие - лишь повод к бездействию!
|
люди. кто из вас владеет белорусским, как родным? именно БЕЛОРУССКИМ!! тем которым он был до ТЫШКЕВИЧА? кто?  вот на нем и говорите. белорусофилы.
|
|
|
|
хочешь знать правду? Читай таблицу умножения!
Боже, избавь нас от идиотов... Что? Занят? Ладно, тогда я сам
иметь голову не значит е##ть мозги!!!
чувство юмора у меня развито заметно сильнее чувства жалости
минучы радуют больше чем плюсы. они несут информаци
|
|
|
-LONE_WOLF-
|
Tak, Oczewi[ch347]ce! Rozmawiam na jenzyke polskim! Nie bardzo [ch322]adnie? ale [ch380]....
|
|
|
|
|
|
|
Monia
Гродненец
|
а при чем тут польский?
|
|
|
|
|
|
|
DedMOro3
Гость
|
а при чем тут польский? Для человека родной язык - польский. Абсолютно так же, как для нас с тобой - русский.
|
|
|
|
|
|
|
M@dMax
|
Как и для меня 
|
|
|
|
В этом вашем интернете хрен поймешь, кто прикалывается, а кто реально дебил.
|
|
|
-TRL1-
|
Тольки на уроке роднай мовы у школе...
|
|
|
|
|
|
|
Romchik
|
Тольки на уроке роднай мовы у школе... да, действительно было и такое
|
|
|
|
|
|
|
Толег
|
мне больш пашанцавала - у мяне некалі ў штоле быў беларускамоўны клас. Дзякуючы гэтаму і ведаю беларускую мову добра
|
|
|
|
|
|
|
Monia
Гродненец
|
а при чем тут польский? Для человека родной язык - польский. Абсолютно так же, как для нас с тобой - русский. гы) а кстати да. я разговариваю на РОДНОМ языке) и более того. он даже ГОСУДАРСТВЕННЫЙ 
|
|
|
|
|
|
|
Адэлька
Гродненец
Усё будзе добра
|
спрэчкі аб мове - гэта даволі няўдзячны занятак. Таму адказваю канкрэтна на пытанне тэмы: так я размаўляю на сваёй мове ўсюды, акрамя хаты. і лічу апошняе вялікай сваёй слабасцю. Бо хацелася б наадварот найперш размаўляць па-свойму з роднымі. Толькі ў такім выпадку можна назваць мову роднай без згрызанняў сумлення. Але гэта мая мэта на бліжэйшы час.
|
|
|
|
|
|
|
Romchik
|
Тема исчерпала себя.
|
|
|
|
|
|
|
|
DedMOro3
Гость
|
а при чем тут польский? Для человека родной язык - польский. Абсолютно так же, как для нас с тобой - русский. гы) а кстати да. я разговариваю на РОДНОМ языке) и более того. он даже ГОСУДАРСТВЕННЫЙ  Какая разница, государственный он или нет. Просто шанс быть непонятым в РБ обращаясь к кому-либо на польском гораздо выше, чем если ты говоришь оп-русски. Так что это не есть проблема Шерифа.
|
|
|
|
|
|
|
111111
Гость
|
нет, мне проще говорить на украинском!
|
|
|
|
|
|
|
VecktoR
|
для меня родной - русский язык, я думаю по-русски, а кто думает по-белорусски?
|
|
|
|
|
|
|
Donn Black
|
Как сказал один Великий Политик: "Люди, которые говорят на белорусском языке, не могут ничего делать, кроме как разговаривать на нем, потому что по-белорусски нельзя выразить ничего великого. Белорусский язык — бедный язык. В мире существует только два великих языка — русский и английский."
|
|
|
|
|
|
|
Адэлька
Гродненец
Усё будзе добра
|
Как сказал один Великий Политик: "Люди, которые говорят на белорусском языке, не могут ничего делать, кроме как разговаривать на нем, потому что по-белорусски нельзя выразить ничего великого. Белорусский язык — бедный язык. В мире существует только два великих языка — русский и английский." у такім выпадку, ён недастойны цытавання. А хто лічыць, што Караткевічавы "Каласы пад сярпом тваім", Быкаўская "Альпійская балада", невядомага але БЕЛАРУСКАГА аўтара "Тарас на Парнасе" і яшчэ цэлы шэраг літаратурных твораў - не вялікія шэдэўры пісьменства і слова, няхай той першы кіне ў мяне камень.
|
|
|
|
|
|
|
Donn Black
|
Возможно и недостоин! Но такой факт имел место и процитировать его именно в этой теме было неплохо!
|
|
|
|
|
|
|
|