и лишь кровь играет некоторую роль как стимулятор в этом обучении, как хранитель традиций
Этот пост я уже писал (не помню точно в какой теме, сохранён в ворде

):
Глеба – аснова нашай еўрапейскай культуры як ва ўтылітарным сэнсе сілкаваньня, гэтак і ў сэнсе духоўным. Зямля мае таямнічую ўласцівасьць, у яе народ укараняецца праз сямейную повязь – повязь крыві – пакаленьне за пакаленьнем. Супольнасьць крыві, як сутнаснае адзіноства, развіваецца і вылучаецца ў супольнасьць месца, якая беспасярэдне выяўляецца ў супольным пражываньні, а гэтая апошняя, у сваю чаргу, - у супольнасьць духу.
Зямля – аб’ект духоўнага кшталтаваньня, а яго суб’ект – этнічная супольнасьць. Між глебай як аб’ектыўная рэчаіснасьцю і грамадою-суб’ектам існуе зваротная сувязь, што ставіць у залежнасьць не только суб’ект ад аб’екту, але і наадварот. Усякае існае мае абавязкова нейкую суродную ягонае існасьці і сваю мяйсцовасьць і, узаемна, усякае месца ісьціць істоту суроднага яму існага.
P.S. Нацыя=Радзіма, Радзіма=Нацыя
На твоём уровне: сейчас она, по-крайней мере, подымает мой дух, сближает с предками и их, уже нашей, историей, с землёй, с литвинской нацией и всеми её представителями... Если бы я был негром, я бы вряд ли писал о Литве, о Беларуси... ведь у меня бы была своё "любимое Зимбабве" и своя нация, с которым мы по ночам выходили бы в тропический лес, разводили кострищей и вызывали Ктулху, вместе противостояли бы угрозам нашей нации и земле и так далее, и тому подобное