Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
04 Сентябрь 2025, 04:08:04
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Голосование
Вопрос: Какой язык для Вас родной ?
русский - 439 (51,7%)
белорусский - 342 (40,3%)
другой - 47 (5,5%)
пох - 21 (2,5%)
Всего голосов: 642

Страниц  : 1 ... 60 61 63 64 ... 108 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Какой язык для Вас родной?  (Прочитано 287635 раз)
Head
Гость
« Ответ #1830 : 13 Октябрь 2012, 15:24:18 »

Ну как бы вам это помягче сказать... Вот возьмём Америку (согласна, не очень удачный пример ибо и там у власти всякие непонятные товарищи, впрочем, как и везде... )

В этой стране живёт очень много всяких народностей из разных стран мира. Как вы думаете, что там у них с национальной гордостью?

И ещё, для меня есть просто люди - добрые, честные, весёлые и не очень, работящие и бездельники, мои друзья, знакомые, соседи... поляки, литовцы, украинцы, белорусы, евреи, русские и мн.др. К какой такой национальной гордости мне их призвать? Они же с нами в одной стране живут?
Там італьянцы ведаюць, што яны італьянцы, мексіканцы, што мексіканцы, беларусы, што беларусы. ЗША- краіна мульцікультурная, проста, трымаецца на ідэі свабоды і адыход ад каранёй будзе адзначаць такую ж дэградацыю, як і ў монакультурнай.

И ещё, для меня есть просто люди - добрые, честные, весёлые и не очень, работящие и бездельники, мои друзья, знакомые, соседи... поляки, литовцы, украинцы, белорусы, евреи, русские и мн.др. К какой такой национальной гордости мне их призвать? Они же с нами в одной стране живут?
Ўсё гэта мне нагадвае сум па Савецкаму саюзу (як добра было- ўсе разам, усе ў дружнай сям'і!). Наогул, вы- савок.

Глупости какие.    Просто не вижу разницы на каком языке выражать эту свою политическую позицию.
Вось менавіта ў гэтым і ёсць розніца- на якой мове выказваць сваю палітычную пазіцыю. Ўявіце, што Лукашэнка пачне казаць на беларускай, а?

Таму, што тут Паліт-хата. Пагэтаму ўсё, пра што тут кажуць- у кантэксце палітыкі. Калі тое, што вы тут кажаце да палітыкі не ставіцца- гэта офтоп (але яго цяжка будзе тут выявіць), калі не офтоп, то калі вы выказваеце палітычную пазіцыю, кажучы, што яна не палітычная- гэта падман. Г.е. глядзіце, вы кажаце- "я кажу на рускам таму, што ён мне падабаецца і гэта не палітыка"- вось, гэта і ёсць ваша палітычная пазіцыя, таму, што пішыце ў паліт-хаце. Так, як гэтае даказаць не магчыма (акрамя таго, што вы насамрэч кажаце на рускай)- яно перакладаецца так- "я кажу на рускам таму, што прымусілі і гэта палітыка". Вы тут як сэксот, ён прыкідваецца "сваім", а робіць, што трэба ворагу.
Страниц  : 1 ... 60 61 63 64 ... 108 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт