Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
19 Август 2025, 04:55:06
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Страниц  : 1 2 3 5 6 ... 10 Далее»  Все   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Поддержи политзаключенных!  (Прочитано 41239 раз)
Head
Гость
« Ответ #90 : 11 Июль 2012, 00:12:33 »

На Дашкевіча заводзяць яшчэ адну крымінальную справу

У Следчы камітэт перададзены матэрыялы на ўзбуджэнне крымінальнай справы супраць апазіцыянера за «невыкананне рэжыму».

Пра гэта сёння даведалася нявеста Зміцера Наста Палажанка пасля наведвання калоніі №13 у Глыбокім, паведамляе прэс-служба «Маладога Фронту».

Як стала вядома, Зміцер Дашкевіч амаль адразу пасля выхаду ў атрад быў змешчаны ў штрафны ізалятар тэрмінам на 13 сутак. Пазней Дашкевіч даведаўся, што яму дадалі некалькі сутак у ізалятары нібыта за правапарушэнні, якія былі здзейсненыя раней. У адказ на магчымае ўзбуджэнне новай крымінальнай справы Дашкевіч напісаў Адміністрацыі ПК-13 наступны дакумент:

«Начальніку ПК-13

Яўка з пакаяннай

Я, Дашкевіч З.У., прызнаю сябе вінаватым у тым, што свядома адмаўляюся выконваць некаторыя патрабаванні адміністрацыі калоніі, якія лічу незаконнымі.

Каб спрасціць працу правакатарам, агентам і следчаму камітэту, я адмаўляюся выконваць любыя патрабаванні адміністрацыі любой калоніі у якой я буду знаходзіцца.

Раю беларускім спецслужбам асудзіць мяне на максімальны тэрмін, прадугледжаны арт. 411 КК РБ, пры гэтым заводзіць на мяне новыя крымінальныя справы ў кожнай новай калоніі.

Зміцер Дашкевіч

2012/07/10 »

Калі Зміцера Дашкевіча прызнаюць вінаватым па гэтым артыкуле, яму могуць дадаць да турэмнага тэрміну яшчэ год зняволення. Нагадаем, апазіцыянер напярэдадні падзей Плошчы-2010 быў асуджаны на 2 гады нібыта за хуліганства і павінен выйсці на свабоду 18 снежня 2012.

http://vk.com/wall-22736682_14415

Правильна зрабіў! Падтрымаем Зміцера!

Добавлено: 11 Июль 2012, 00:47:09
Весткі з калёніі: Ціск на Сяргея Каваленку зьвязаны з амністыяй

Алег Грузьдзіловіч
10.07.2012 17:37

10 ліпеня жонцы Сяргея Каваленкі Алене патэлефанаваў былы вязень Магілёўскай калёніі, які адбываў тэрмін разам зь Сяргеем Каваленкам і нядаўна вызваліўся. Алена Каваленка падзялілася навінамі пра мужа, якія атрымала ад субяседніка:

«На Сяргея ў калёніі адміністрацыя аказвае вялікі ціск. Усе парушэньні, за якія яго пакаралі, былі надуманыя. Рабілася гэта дзеля таго, каб пазбавіць Сяргея права на амністыю. Паводле зьвестак з калёніі, у Сяргея былі вельмі дрэнныя ўмовы ў карцэры, куды яго зьмяшчалі на 10 сутак».

Паводле зьвестак ад былога вязьня Магілёўскай калёніі, Сяргею Каваленку, які са сьнежня па красавік тройчы трымаў працяглыя галадоўкі, гэтак і не прызначылі дыетычнае харчаваньне. Таксама да Сяргея Каваленкі не дайшлі лекі, якія паслала жонка ў чэрвені.

Актывіст КХП-БНФ Сяргей Каваленка асуджаны на 2 гады і месяц зьняволеньня за парушэньне рэжыму адбыцьця «хатняй хіміі», якую ён атрымаў пасьля вывешваньня бел-чырвона-белага сьцяга на навагодняй ёлцы ў Віцебску.
« Последнее редактирование: 11 Июль 2012, 00:47:09 от Head » Записан
Страниц  : 1 2 3 5 6 ... 10 Далее»  Все   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?