Еврорадио проводило конкурс на лучший веганский рецепт. Результатами можно насладиться тут:
http://euroradio.fm/report/konkurs-na-lepshy-veganski-retsept-70063
Добавлено: 04 Ноябрь 2011, 01:20:52
Выкладываю самые вкусныеФалафель: перакруціць гарох нут (турэцкі гарох), пяпярэдне замачыўшы яго на ноч. Дадаць цыбулю, каляндру, куркуму (кары, кардамон – што жадаеце), зіру (індыйскі кмен), часнык, чорны перац, соль. Зрабіць невялікага памеру катлеткі і смажыць на патэльні або шарыкі і смажыць у фрыцюры.
Тыкву нарезать дольками (как апельсин) шириной 3-4 см. На противень и долго-долго запекать в духовке (газовой - для экономии). Тыква уменьшится раза в два, появится сухая корочка, но надо следить, чтобы тыква не сильно обугливалась. Как вариант - 15 мин в СВЧ и обьедение готово.
Моркву на дробнай тарцы надраць (або ўзяць жмых, які застаецца пасьля гатаваньня маркоўнага соку), дадаць манку (колькасьць залежыць ад таго, наколькі сакавітая морква – на вока), соль, часнык, прыправы (якія любіце), сфармаваць катлеткі і смажыць на патэльні або запякаць у духоўцы. У фарш можна дадаць семкі і цыбулю (хто любіць) Салата з фасоляй, морквай і чорным хлебам: адварыць фасолю, пасмажыць чорны хлеб (парэзаўшы яго кубікамі), моркву надраць на тарцы (сярэдняй ці вялікай) і крышачку патрымаць на алеі на патэльні, усе зьмяшаць, дадаць соль і часнык
яблычна-арэхавая салата: 1 / 2 шклянкі здробненых грэцкіх арэхаў 1 / 4 кубкі журавін 1 / 4 кубкі бальзамічнага воцату 1 шклянка чырвонай цыбули, парэзаванай 1 сталовая лыжка белага цукру 1 сталовая лыжка гатовай гарчыцы 1 шклянка расліннага алею соль і перац на смак 10 кубкаў зялёнай салаты, прамытай у цёплай вадзе 2 чырвоныя яблыкі (выдаліць асяродак і тонка нарэзаць)
Кол-во порций:
12 маффинов Ингредиенты: • 2 чашки муки • 3 столовые ложки сахара • 1 чайная ложка разрыхлителя • 1/2 чайной ложки соли • 1 авокадо • 2 чайные ложки цедры лимона • 1/4 чашки оливкового масла • 1/4 чашки свежевыжатого лаймового сока • около 2 столовых ложек теплой воды (или молока, и т.д.) Инструкции: 1. Разогреть духовку до 180 градусов. 2. Смешать все “сухие” ингредиенты в миске. 3. В другой маленькой миске смешать авокадо, лаймовый сок и цедру, оливковое масло. Мешать, пока смесь не станет более-менее однородной. 4. Соединить “сухие” ингредиенты с “мокрыми”, перемешать и начать добавлять воду понемногу, пока смесь не станет влажной, но не слишком жидкой. 5. Наполнить формы тестом. Выпекать 15-20 минут.