LDinka
Молодой Гродненец
Я люблю Гродненский форум!
|
Прывитанне усим форумчанам! Вось гляджу я за акно сваёй кватэры и бачу.... БАЧУ ВЯСНУ-У-У!.. Так прыемна, што усё пачынае ажываць ад зимовага сна, прачынаецца, адкрывае сябе насустрач новаму дню, летууу!.... А як вы, паважаныя форумчане?! Ци ёсць у вас таки ж настрой, як и у мяне? Ци не хочацца вам крычаць?.. Ой, а што ж гэта..... Ци хтосьци з маих любимых сябрау не знайшоу адной мовы? Дзе ж яна падзелася? М-О-В-Аааа!... Аа-уууу!....
Аднак я не пра гэта! Марыся! Хачу выказаць табе вяликую падзяку за такую цудоуную идэю, як.... Блакнот Успаминау.Я нават не ведаю, ци добрую назву я прыдумала да гэтай справы, але няхай будзе так. Гэты блакнот сапраудных и добрых успаминау будзе с табою зауседы, тыя шчырыя словы, якия сказали табе тваи сябры, будуць напаминаць аб шчасливым и безтурботным дзяцинстве, аб жаданнях и марах на будучыню, а галоунае - там застанецца памяць аб маленьким цудзе - АБ СЯБРОУСТВЕ!.. Кали я была вельми маленькая, я вельми любила паездки у розныя лагеры. Там я знаходзила шмат сяброу. Аднак не усе яны были сапраудныя. Але заусёды у канцы нашай змены мы абменьвалися сваими нумарами тэлефонау, сваими адрасами. А я вырашыла, што мне было б вельми прыемна, кали б людзи пакидали у маёй маленькай "Книжцы для записау" свае шчырыя словы. И гэта дзейничала! И зараз, праз стольки год, вельми прыемна дастаць яе, прачытаць и успомниць усё...
Але зараз размова идзе не пра мяне. Прабач мяне, Арцём, але я личу, што ты паступиу не вельми прыгожа у адносинах да идэи Марыси. Я разумею твае пачуцци наконт гэтага и згодна з некаторыми тваими словами аб, мабыць, няшчырых словах. Але, якое ж усё ж таки непрыгожае слова "выпрошваеш"?!... Га? И увогуле, кали ты так личыш, то ты павинен быу быць першым чалавекам, яки б пакинуу не таки надпис, якой пакинули астатния, не тую писульку(!), якую пакинули астатния, а самы шчыры, самы добры, самы... САПРАУДНЫ НАДПИС АБ УСПАМИНАХ!..
Так аб чым вы зараз думаеце, марыце, форумчане? Не, лепей так - Сябры! Так аб чым вы зараз думаеце, марыце, Сябры?! Вось я, напрыклад, аб сяброустве; аб тым, што сяброуства - гэта найдаражэйшая и найцаннейшая рэч у нашым жыцци, якую мы павинны падтрымливать и якой мы павинны даражыць! Таму што "сяброуства - гэта карабель, у добрае надвор`е здольный везти дваих, а у дрэннае - тольки аднаго"(А. Бирс)! Можа гэта тольки вобразна, але давайце ж сябраваць и у дрэннае надвор`е и рабиць яго разам з сябрами цяплее...
|