2литвин
Мы ўжо пажылі разам... У 20 ст..
если ваш метод, это выбирать из жизни народов 20 лет, чтобы доказать кто кому друг и враг, то наверно получится, что самый лучший друг Беларуса это тот-же Уго Чавес.
Па-мойму й 20 гадоў хопіць, каб зразумець усю трагічнасць лёсу беларусаў у г.зв. "ІІ Рэчы Паспалітай".. Хто, ці што палякам перашкаджала даць Заходняй Беларусі хаця б аўтаномію..??!!!!! За 20 год можна было дзесяць аўтаномій даць..!! Дарэчы, я не хочу тут шукаць ворагаў і г.д., я проста хачу знайсці праўду.. і знаходжу яе.. А вам кракадзіл (і не толькі вам) гэтая праўда вочы коле.. Паказвай вам любыя аргументы, даказвай, усё роўна сцвярджаць вы будзеце адно й тое ж, і самае галоўнае, для свайго апраўдання будзеце знаходзіць розныя сафізмы, кшталту "если ваш метод, это выбирать из жизни народов 20 лет..." і г.д.
"З палякамі пра нацыянальныя справы даволі цяжка размаўляць абапіраючыся на аргументы, таму што для іх яны зусім малаважныя... Калі расказваеш ім пра вынікі шматмесячных архіўных даследаванняў, прадстаўляеш лічбы, якія разбураюць існуючую міфалогію, у адказ можна ад прафесара пачуць, што ён у гэтай справе распараджаецца іншымі інфармацыямі і называе лічбы, якія яму ў даны момант выгадныя. Калі пытаешся пасля: „Адкуль ты іх ўзяў”, вучоны бессаромна адказвае: „А мне так здавалася" (Я.Мірановіч)
http://niva.iig.pl/issue/2003/44/art_02.htmПрошу, не издевайтесь так из Беларуского народа.
І ў чым жа праяўляецца мой "здзек"..??
Для паўнаты пачніце абзываць мяне яшчэ сепаратыстам..

А да.. Литва и Польша создали совместным стремлением одну державу.
И в конце 18века был один народ.
Если целенаправленной политикой восточного соседа Беларусы и Поляки сегодня абсолютно два разные народы то ради чего ? зачем ? отрицать прошлое .. 300-летней давности.
Імкненне стварыць "адну дзяржаву" было ў Польшчы..!!

Пачытайце ўважліва крыніцы тых часоў, асабліва Статут
1588 г., дзе палякам забараняецца набываць землі й пасады ў ВКЛ..