litwin:
Ваша история - это абсолютное отсутствие последовательности и лoгики.
Ну так, канешне... Я (і не толькі я) пішу тут пра тое, якую палітыку польскія ўлады праводзілі адносна беларусаў у міжваеннай Польшчы, аднак
насуперак усім фактам, Паладзін і іншыя (у тым ліку ўсе "разнавіднасці" Таніты) сцвярджаюць зусім адваротнае, абапіраючыся на... на звычайныя міфы. Я спрабую даказаць тут, што адной з галоўных геапалітычных мэт Польскай Кароны было знішчэнне незалежнасці і падпарадкаванне ВКЛ, але зноў жа,
насуперак усім фактам, чую міф аб тым, што "ліцьвіны й палякі былі адзіным народам" і г.д. Пра працэс паланізацыі, даказаны з усіх бакоў, я ўжо й не кажу.. Так што вырашайце самі - у каго ёсць паслядоўнасць і факты, а ў каго - міфы, якія даюць цудоўную карцінку, але не адлюстроўваюць ісціну..

Я уже не раз показывала, что для вас одни и те же роды раз свои, раз чужие, одни и те же события раз ваши, раз оккупантов, которых вы раз называете своими, раз чужими. А если вам кто-то все это показывает, то кричите ДЕМАГОГИЯ. Помните у К. Крапивы
А я вам ужо разоў пяць пісаў, што для мяне галоўным у гісторыі з'яўляецца беларускі нацыянальны інтарэс.. І гэта нармальная з'ява для гістарыяграфіі ўсіх нармальных народаў і краін, якія паважаюць сябе і сваю гісторыю.. Для палякаў Пілсудскі - асоба вялікая, яны да яе адносяцца з гонарам і павагай.. А ўявіце сабе, каб у Пілсудскага быў сын ці ўнук, які супрацоўнічаў бы з немцамі ці бальшавікамі, ды яшчэ й палякаў забіваў.. Палякі таксама да яго адносіліся б станоўча, проста з-за таго, што ён - таксама Пілсудскі..

Вось тут і ўзнікае ваша формула: "для вас одни и те же роды раз свои, раз чужие,"..!! Абдумайце яшчэ раз, калі ласка, гэта, а потым зрабіце адпаведныя вынікі... каб пазбегнуць паўтораў