Ну вось як заўсёды - недахоп узроўня інтэлекту замяшчаецца доўгім языком і абразамі, якія займаюць 99% ад усіх паведамленняў нашага разумніка. Я табе ўжо давай чытаць спасылачку пра "унылое гАвно"? Я усёткі дзіўлюся гэтым супадзенням, ніколі гэтулькі не сустракаў

O, Matko Bosko, chego eto nado bylo nakuritsia, chtoby nie razlichit w etom tekste, k komu obrashchajetsia poet i s kem srawniwajet syna Matki-Polki (kozhdogo syna-Polaka).
Ty skazhi chji perewody ty chitajesh, ato ja azh nie wieriu, chto chelowiek starshe 10 let ne pojmiot etogo teksta.
Спынімся на гэтым. Вось зараз растлумач хаця б гэта свайму сябру - Міцкевіч не зварочваецца да сваёй собскай маці, а да нейкіх другіх мацерак-полек (і, галоўнае, у сувязі з чым - глядзі год напісання) (і заадно растлумач у такім выпадку - да якога места гэтыя радкі ў гэтай тэме? Ці ты толькі зараз агулам прачытала верш і нарэшце пабачыла самы першы,
адзін з шматлікіх, сэнс у вершы?)
P.S. Вы асацыюеце сябе і свае магчымасці з дзесяцігадовым чалавекам і яго магчымасцямі? Зараз я разумею, якой логікай хтосьці карыстаецца... Але трэба зразумець (бо потым у жыцці цяжка будзе), хоць на павеці ў адным месцы напісана - ЧЭЛЕС - там хутчэй за ўсё будуць ляжаць дровы; але дзесяцігадовай дзяўчынцы такое растлумачыць будзе цяжка без эмпірыі (г.зн. тыкнуць носам у тыя дровы)