sabi, для пачатку пытанне: з мяне зноў робяць камуніста ці што? Дык для такіх ідыётаў ёсць яшчэ некалькі тэм, дзе праз мае пасты паведамляецца пра БССР і маі адносіны да гэтай дзяржавы. Чытай назву топіка, дэмагог.
Вось такім чынам і адчыняецца сутнасць польскіх братоў і іх салідарнасці:
Раз уж затронул эту тему, то напиши и о репрессиях по отношению к полякам сначала в восточной Беларуси, а начиная с 1939 и в сегодняшней западной.
Калі ласка, адчыняй тэмы і распавядай нам пра саўковыя жорсцкасці над палякамі. Хай душа атрымае катарсіс: адвечныя ворагі беларускага народа калашмацяць адзін аднаго.
Здесь цифры будут ГОРАЗДО выше (а не 30, 24,

.
Гэта два прыклады, я падкрэсліў таксама той момант, які кажа нам пра тое, што АКаўскія фармаванні таксама практыкавалі спаленне вёсак. Зараз пытанне - а ці не палілі яны іх трошкі раней, га?

P.S. За кожнага забітага беларуса вы атрымаеце 10 забітых палякаў, мне без розніцы, што там вытваралі НКУСаўцы, пасланыя з Крамля маскалі.
Заодно можно вспомнить, какие здания в Гродно, Лиде итд называются государственными и кого обокрали, чтобы они такими назывались?
Каго будзем успамінаць? Польскіх паноў Валовічаў ці польскага князя Гедземіна? Ці можа ўспомнім 1922 год? Абавязкова яшчэ раз прыгадаю ў гэтай тэме ўсю усю дабрыню, шчырасць і натуральнасць пачуццяў, спагадлівасць, сумленнасць і адданасць агульнай справе палякаў па стаўленню да беларусаў:

Мне працягваць?
Куда делось почти все довоенное польское городское население???
Больш цікавым будзе выглядаць інфармацыя пра тое, што гэта было за польскае насельніцтва. Я таксама магу узгадаць яшчэ раз пра фальсіфікацыі палякаў у адносінах да Лігі Нацый у перапісах, якія таксама як і перапісы, якія праводзіліся ў часы Расійскай імперыі, на беларускіх этнічных абшарах служылі найперш для палітычных мэтаў дзяржаўнай улады, і апалячванне беларусоў праз этнакультурны гвалт і хітраёмкую палітыку закрыцця праваслаўных цэркваў цераз іх пераўтварэнне ў касцёлы ды факт адзнакі "каталік-паляк", пра палітыку парцэляцый, санацый і асадніцтва, пацыфікацыі, пра дзейнасць польскай дэфензівы.
Сегодняшние жители городов в 99% потомки приехавших после войны деревенских жителей, поэтому им и наплевать на исторические ценности этих городов (ведь не их предки это строили и для них они никакой ценности не представляют), им надо, чтобы все было “цивильненько” (провинциальный комплекс неполноценности).
А гэта ўжо дэмагогія і папулізм. Дакладным будзе выглядаць выкрыццё вашага комлпекса непаўнавартаснасці - уся гэтая фанабэрыстасць і фанабэрыя, вельмі падобнае на шляхоцка-сармацкую пыху, якую мы назіраем з боку амаль не кожнага "паляка": спробы навязваць нам сваю волю і выстаўляць надмерныя прэтэнзіі, накшталт рэгулярных пакаянняў за тое, што "як гэта вы абураецеся на дэмакратычную Рэчпаспалітую Польшчу і наогул на палякаў", ментарство і крывадушнасць, з якім успрымаюцца любыя дзеянні беларускіх нацыяналістаў па абароне гонару і вартасці сваіх грамадзян, жывых і мёртвых, па адстойванні беларусамі сваіх нацыянальных інтэрасаў не толькі ў адносінах да маскалей і жыда-бальшавікоў, але і палякаў, жаданне падарваць беларускую нацыянальную свядомасць і зноў паставіць у тупіковае становішча выбару паміж адной, прабачаюся, членнёю і такой жа другой. Гэта, кажу я вам, своеасаблівая псіхічная хвароба, імя якой - "яснавельможны комплекс непаўнавартаснасці праз адчуванне сваёй недасканаласці перад суседзямі".
Все это творилось в БССР, представителей которой ты теперь цитируешь.
Цікава-цікава, а тыя людзі ведаюць, кім яны з'яўляюцца?

Эх, старая як свет польская логіка, яшчэ падчас так званай нямейкай акупацыі лізадупы і хлусы палякі агітавалі:
„на гэтых тэрыторыях (*Заходняя Беларусь - мая зацемка) будуць палякі, будуць арыштаваны і расстраляны нават беларусы, (...) кожны беларус — бальшавік” *Дзяржаўны архіў Гродзенскай вобласці