litwin: Ну самая галоўная догма - гэта догма аб "трыадзінстве рускаго народа"... з якой выцякае догма аб тым, што беларуская мова з'яўляецца "наречіемЪ" расейскай мовы..
Такие, значит, «догмы». Ага… Догма, вообще-то, – утверждение, принимаемое на веру без доказательств. «Непорочное зачатие», например, или «русские – финно-угры».
О причинах, почему я считаю, что белорусская мова – диалект русского языка, я, по-моему, уже писал. Чего же ты не опровергал этого? Только и умеешь, что ярлыки навешивать…
Доказаў не бачу.. Хаця іх і няма ўвогуле
Кстати о «триединстве»: litwin, ты же меня когда-то Седовым пугал. А то, что у него книга соответствующая есть («Древнерусская народность» называется) не в курсе что ли? Так я и думал.
Ну і што.. Вы ведаеце што такое "балцкі субстрат" па Сядову..?? Сядоў паклаў пачатак балцкай тэорыі этнагенезу беларусаў і не зважаў, што менавіта балцкі субстрат вызначаў асаблівасці беларусаў як этнаса.. Гэта распрацоўвалі ўжо іншыя навукоўцы.. Дарэчы ў вышэй адзначанай кнізе Сядоў па-мойму прыгадвае й каланізацыю славянамі фіна-уграў..

И вдогонку: что такое «расейская мова» и чем она отличается от русского языка?
Ні чым..