Ой, и что же я там особенного должен был найти? Лексические отличия? Типа я не знаю о них. А, впрочем, сколько их? Процентов хоть двадцать наберётся?
Набярэцца.. не хвалюйцеся..

Хаця, што вам тлумачыць, у вас жа ўсё роўна ўся лексіка ў славянскіх мовах мае расейскае паходжанне..

Я вот, например, не нашел. И это даже учитывая слова явно иностранного происхождения (что поделать, доxрена в белорусском полонизмов, куда уж без них). А без них – 5%, не более.
Наконт паланізмаў: Карскі ў сваёй працы "Беларусы" налічвае ўсяго толькі каля 90 актыўных паланізмаў..

Да и вообще, о лексике я как бы пока что и не говорил, все о грамматике больше. Там сколько отличий?
Знайшоў на кампе дакумент адзін "БЕЛАРУСКАЯ МОВА: ЯЕ ПАХОДЖАННЕ І РАЗВІЦЦЁ".. Аўтара й крыніцу не ведаю.. Некаторыя вытрымкі з яго:
"Аднак у большасці выпадкаў узаемаадносіны паміж беларускай, рускай і ўкраінскай мовамі маюць
даволі складаны характар. Так,
адны з моўных рыс з’яўляюцца агульнымі для беларускай і ўкраінскай моў (напрыклад, зацвярдзенне шыпячых (жыцце- життя), чаргаванне г, к, х з свісцячымі з, ц, с (нага –назе, нозі, рука, руцэ, руці), пераход л у ў; в (воўк –вовк, спауў– спав), падаўжэнне зычных і інш.), [highlight]але іх няма ў рускай мове[/highlight]...
У беларускай мове, напрыклад, дзеканне і цеканне (дзень, ціхі), у рускай – выбухны зычны [ г ] (город, гора), спалучэнне ро, ло ( дрожать, глотать), ва ўкраінскай – галосны і на месцы былога t (сіно, хліб), мяккі зычны ц ( жнець, палець) і інш."
Можна яшчэ і іншыя асаблівасці й адрозненні знайсці, але, шчыра кажучы, часу не хапае
А кстати, litwin, с чего бы ты начал, объясняя немцу различия русского и белорусского языков?
"Ад пакалення да пакалення беларускі народ замацоўваў ў слове сваё бачанне свету, свой вопыт яго пазнання, ад эпохі да эпхі ён выпрацоўваў разнастайныя сродкі для перадачы думак, пачуццяў. Прыродныя ўмовы i геаграфія краіны, узровень народнай гаспадаркі i кантакты з іншымі народамі, характар грамадскай думкі, культуры, мастацва - усе вялікія і малыя асаблівасці жыцця нашага народа адлюстраваліся ў мове.".... Ну а далей можна было б казаць пра розныя этнічныя субстраты (балцкі супраць цюрска-угорскага), розныя дзяржавы, у якіх развіваліся мовы й г.д...
Список догм – в студию!
Ну самая галоўная догма - гэта догма аб "трыадзінстве рускаго народа"... з якой выцякае догма аб тым, што беларуская мова з'яўляецца "наречіемЪ" расейскай мовы..
Чаму такія догмы яшчэ жывуць? - нізкі ўзровень ведаў носьбітаў догмы, які па свайму складу знаходзіцца дзесьці прыблізна ў канцы ХІХ ст...