Слухай, маскаль, а чаму гэта немцы- ўзор Захаду? Калі казаць пра ўзор Эўропы- гэта Беларусь. Немцаў я б наадварот назваў ганьбай Эўропы. Так-та нацыя нармальная, але ў эўрапейскім кантэксьце не бачу, каб яны нешта добрае зрабілі. Далей. Палякі гэта слабое зьвяно (як і немцы ў эўрапейскім кантэксьце) ў славянскім кантэксьце, ў кантэксьце ўсходняй Эўропы. Ў палякаў комплекс перад немцамі і яны ўсё з сябе ўяўляюць, што маўляў "мы "не такія" як вы", маўляў, яны ў лізе нацый заходняй эўропы, на што ім немцы адказваюць адэкватна. Ў чэхай такіх комплексаў няма. І чэхі нас "вучыць" не спрабуюць, гэта мы ім яшчэ дапамагаем. Напрыклад, 5 тысячаў элітных ліцьвінскіх воінаў дапамаглі гусітам перамагчы 4 арміі Свяшчэннай Рымскай Імпэрыі. Немцы ж ніколі не лічылі беларусаў "азіятамі". Можна паглядзець на таго ж Вільгельма Кубэ... Як б то не было, а немцы нас паважаюць. Так, што думай, што хочаш, а "чамадан- вакал- Масква", калі ласка, рабі. Пакуль яшчэ тут цябе й думаць не забаранілі...
Опачьки!!!

Маскалем меня еще никто не называл. Много нового о себе на ГФ можно узнать.

Ладно. Хай для тебя буду маскалем.
Ну так и где она твоя Западная цивилизация, кто к ней относится? Про немцев это всего лишь пример, своего рода аллегория. Я мог и испанцев и итальянцев и французов назвать. А ты так сразу, как собака голодная на кость. Супакойся нарэшце. Твои познания в истории меня просто умиляют, правда они какие-то однобокие. А вообще проводить параллели спустя столетия по меньшей мере некорректно. Открой глаза, ты живешь уже совсем в другом мире. Литвины, гуситы...

Вопрос с азиатами не упирается конкретно в немцев. Суть в том, что для озвученной тобой Западной цивилизации белорусы всегда были, есть и будут оставаться быдлом, недонародом, не то поляки, не то литвины, не то русские. Короче, ни то ни се.
P.S.: как впрочем и для московских правителей.
На этом спор с тобой заканчиваю, т.к. тематика ветки все таки иная.