Deif
|
З такім смачным тэкстам на шчытах, вельмі добрая прапанова, спадар Pczaljar, таму, што той тэтст, які пішуць зараз, мне не вельмі падабаецца, ён бязлікі і не запамінаецца.А вось наконт застаўляць насільна гаварыць па-беларуску, я катэгарычна супраць, будзе зусім адваротнае. Толькі асабісты прыклад, гэта як у Бібліі, паверыш - і вакол цябе збяруцца тысячы. І для сябе, як для асобы, вялікі плюс будзе вывучаць сваю мову і гаварыць на ёй, таму што творча развіваешся, трэніруеш памяць, шмат думаеш. Ну вось, напрыклад, каб не губляць час пад час паездкі у грамадскім транпарце, можна (пра сябе вядома) успамінаць вершы на беларускай мове. не знаю, библия, конечно, самая удачная книжка ее автора, но сейчас уже она не работает. Пора и за ум браться
|
|
|
|
|
|
|
Mefis
|
Еще во времена Иоанна 4 теже эсты, латыши и литовцы просились под власть царя из-под немцев и ливонцев Таго "цара Іаана", што хан Маскоўскага ханства Ібан Жахлівы (Ужасный па-расейску , а не Грозный)? Кіньце калі ласка пацьверджанне. Як моцна яны хацелі туды, дзе не ведалі ні пра якое права, а чалавечае жыццё нічога не каштавала. Кто запрещает соседям России говорить на своем языке? Сур'ёзнае пытанне, ці жарт? Праўда не разумею  . http://izvestia.ru/news/567069
|
|
|
|
|
|
|
гарадзенка
Гость
|
З такім смачным тэкстам на шчытах, вельмі добрая прапанова, спадар Pczaljar, таму, што той тэтст, які пішуць зараз, мне не вельмі падабаецца, ён бязлікі і не запамінаецца.А вось наконт застаўляць насільна гаварыць па-беларуску, я катэгарычна супраць, будзе зусім адваротнае. Толькі асабісты прыклад, гэта як у Бібліі, паверыш - і вакол цябе збяруцца тысячы. І для сябе, як для асобы, вялікі плюс будзе вывучаць сваю мову і гаварыць на ёй, таму што творча развіваешся, трэніруеш памяць, шмат думаеш. Ну вось, напрыклад, каб не губляць час пад час паездкі у грамадскім транпарце, можна (пра сябе вядома) успамінаць вершы на беларускай мове. не знаю, библия, конечно, самая удачная книжка ее автора, но сейчас уже она не работает. Пора и за ум браться Магчыма , спадар Deif, у вашым каменце і тэхнічная памылка, але так напісаць, як вы, што -библия, конечно, самая удачная книжка ее автора- можа толькі чалавек, які і ў вочы не бачыў Біблію і яе не чытаў і нават не перагарнуў ні адной старонкі. Таму што, каб вы гэта зрабілі, дык даведаліся бы, што Біблія - гэта КНІГІ, 22 Старога Запавета і 27 Новага Запавета (кананічныя) і амаль столькі аўтараў. І як Біблія можа работать, ці не, калі вы не ведаеце, што там напісана. Але прачытаць хаця бы Евангеллі я вам вельмі раю, магчыма вы больш не будзеце так жахліва жартаваць пра сябе (пра расейцаў) - а ещё мы едим детей.
|
|
|
|
|
|
|
Ваше Величество
|
Еще во времена Иоанна 4 теже эсты, латыши и литовцы просились под власть царя из-под немцев и ливонцев Таго "цара Іаана", што хан Маскоўскага ханства Ібан Жахлівы (Ужасный па-расейску , а не Грозный)? Кіньце калі ласка пацьверджанне. Як моцна яны хацелі туды, дзе не ведалі ні пра якое права, а чалавечае жыццё нічога не каштавала. Кто запрещает соседям России говорить на своем языке? Сур'ёзнае пытанне, ці жарт? Праўда не разумею  . http://izvestia.ru/news/567069Послушайте, уважаемый. Это чистой воды вымысел витает уже много лет на просторох крякающей прессы. Я давно перестал воспринимать это всерьез. А еще почитайте, только внимательно и вдумчиво, как встречали русские войска теже эсты и латыши во время ливонской войны, и как они отзывались о немцах, с которыми до этого жили. Узнаете много интересного. Кроме того обратите внимание (советую Костылева к примеру почитать) какие давал указания Царь своим войскам при вторжении в Ливонию. Зачем он это делал. К чему это привело. Как его войско встретило местное население. Что они рассказали про немецкие нравы и порядке. Думаю, "свядомости" и всякой чепухи в голове у вас поубавится.
|
|
|
|
Не гони меня Ирина с хаты за вчерашнее! Я скотина. А скотина-существо домашнее.
|
|
|
!Olechka!
Гость
|
Может, кто-нибудь подскажет, какой язык является государственным в США и когда американцы уже заговорят на языке коренного населения, проживавшего на этой территории многие века. 
|
|
|
|
|
|
|
Mefis
|
Послушайте, уважаемый. Это чистой воды вымысел витает уже много лет на просторох крякающей прессы. Я давно перестал воспринимать это всерьез.
А еще почитайте, только внимательно и вдумчиво, как встречали русские войска теже эсты и латыши во время ливонской войны, и как они отзывались о немцах, с которыми до этого жили. Узнаете много интересного. Кроме того обратите внимание (советую Костылева к примеру почитать) какие давал указания Царь своим войскам при вторжении в Ливонию. Зачем он это делал. К чему это привело. Как его войско встретило местное население. Что они рассказали про немецкие нравы и порядке. Думаю, "свядомости" и всякой чепухи в голове у вас поубавится. мне няма чаго на гэта адказваць, акрамя 
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
мне няма чаго на гэта адказваць, акрамя не удзівіцяльна. немцы заўжды былі абаронцамі у часы вайсковых паходаў на усход, гэдак сказаць, нясьлі эўрапейскасьць. дзякуючы нямецкаму аслабажджэню у першую сьвятовую ваену, зьявілася бнр і прыдумалі бчб.
|
|
|
|
|
|
|
гарадзенка
Гость
|
мне няма чаго на гэта адказваць, акрамя не удзівіцяльна. немцы заўжды былі абаронцамі у часы вайсковых паходаў на усход, гэдак сказаць, нясьлі эўрапейскасьць. дзякуючы нямецкаму аслабажджэню у першую сьвятовую ваену, зьявілася бнр і прыдумалі бчб. Напэўна гэта ў нас такое беларускае "шчасце", вызваляюць нас і абараняюць, і заўважце, у асноўным адзін ад іншага. Напэўна лягчэй пералічыць хто яшчэ нас не вызваляў. І калі ўжо заставяць нас у спакоі?
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
І калі ўжо заставяць нас у спакоі? ніколі. шчас мы смокчам газу у расеі, з прыходам у эўрапэйскую радзіну, будзям скуранога лёда ў гамэрыкі, як поляцы.
|
|
|
|
|
|
|
гарадзенка
Гость
|
І калі ўжо заставяць нас у спакоі? ніколі. шчас мы смокчам газу у расеі, з прыходам у эўрапэйскую радзіну, будзям скуранога лёда ў гамэрыкі, як поляцы. як не цяжка, патлумачце, як гэта -будзям скуранога лёда ў гамэрыкі, як поляцы- .
|
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
як не цяжка, патлумачце, як гэта -будзям скуранога лёда ў гамэрыкі, як поляцы- . «ты ведаеш, што польска-амерыканскі саюз нічога не варты. ён шкодны, таму што стварае ілжывае пачуццё бяспекі. вullshit поўны. мы пасварымся з германіяй, з расеяй і будзем лічыць, што ўсё цудоўна, таму што мы адсмактали ў амерыканцаў. лашары. абсалютныя лашары. праблема польшчы ў тым, што ў нас вельмі дробны нацыянальны гонар і нізкая самаацэнка. негрыцянскага такая », - сказаў галоўны польскі дыпламат.
|
|
|
|
|
|
|
Ваше Величество
|
|
|
|
|
Не гони меня Ирина с хаты за вчерашнее! Я скотина. А скотина-существо домашнее.
|
|
|
Pczaljar
|
Это вам не повезло. Россия и русский народ, хочет создать великую империю. Он хочет подчинить всю Европу. Европа и весь цивилизованный мир, А какая страна этого не хочет? Люкесембург?  Добавлено: 12 Август 2014, 13:41:55
Огоспасди ты Божамой...Вы это, как его, спокойней. Рассуждайте здраво. Как бы вам это не нравилось, как вы бы там не ревели и не брызгали гневом воздух, если понадобится нам, великому и русскому, "праглынуть" (как вы смели выразиться) кого-либо из соседей. Мы это сделаем. Уж поверте. И сделали бы уже давно. Так давно, что нас с вами еще и в проекте не было. Какие все стали, блин, великими вокруг и независимыми. Ну! Честно говоря не ожидал такого. Вы находитесь под сильнейшим влиянием пропаганды ИМХО. Мы все конечно находимся под влиянием местного ТВ. Украинцы и поляки и белорусы и русские. Когда целыми днями толдычат одно и то же. То начинаешь думать что ты сам так думаешь  Однако рассуждайте здраво. Еслиб Россия могла то она уже давно всех вами названых захватила вместе с Германией и Францией  Так же и Польша, так же и ВКЛ. Но не так легла карта вот и весь секрет наших побед и проигрышей. Мне странно читать посты о особой злобности украинцев или поляков, так же как и особой доброте некоторых других стран  Все идет как обычно-сильный пожирает слабого. Сколько народов сгинули без следа даже за последнюю тысчу лет. Все эти веры, языки и тп. это чтоб отвлечь нас от общечеловеческих ценностей. Разделяй и властвуй- старо как Мир. Если б мы этот бред не слушали то и правителей не было бы и войн. Собачка - отключи ты эту картинку пожалуйста. Или модераторы отключите- к чему она  ?
|
|
« Последнее редактирование: 12 Август 2014, 13:41:55 от Pczaljar »
|
|
пойди к пчеле и познай, как она трудолюбива, какую почтенную работу она производит; ее труды употребляют во здравие и цари и простолюдины; любима же она всеми и славна; хотя силою она слаба, но мудростью почтена. Библия Притчи Соломона. Глава 6
|
|
|
accept
|
Это вам не повезло. Россия и русский народ, хочет создать великую империю. Он хочет подчинить всю Европу. Европа и весь цивилизованный мир, А какая страна этого не хочет? Люкесембург  ? Добавлено: 12 Август 2014, 12:41:55
Огоспасди ты Божамой...Вы это, как его, спокойней. Рассуждайте здраво. Как бы вам это не нравилось, как вы бы там не ревели и не брызгали гневом воздух, если понадобится нам, великому и русскому, "праглынуть" (как вы смели выразиться) кого-либо из соседей. Мы это сделаем. Уж поверте. И сделали бы уже давно. Так давно, что нас с вами еще и в проекте не было. Какие все стали, блин, великими вокруг и независимыми. Ну! Честно говоря не ожидал такого. Вы находитесь под сильнейшим влиянием пропаганды ИМХО. Мы все конечно находимся под влиянием местного ТВ. Украинцы и поляки и белорусы и русские. Когда целыми днями толдычат одно и то же. То начинаешь думать что ты сам так думаешь  Однако рассуждайте здраво. Еслиб Россия могла то она уже давно всех вами названых захватила вместе с Германией и Францией  Так же и Польша, так же и ВКЛ. Но не так легла карта вот и весь секрет наших побед и проигрышей. Мне странно читать посты о особой злобности украинцев или поляков, так же как и особой доброте некоторых других стран  Все идет как обычно-сильный пожирает слабого. Сколько народов сгинули без следа даже за последнюю тысчу лет. Все эти веры, языки и тп. это чтоб отвлечь нас от общечеловеческих ценностей. Разделяй и властвуй- старо как Мир. Если б мы этот бред не слушали то и правителей не было бы и войн. Собачка - отключи ты эту картинку пожалуйста. Или модераторы отключите- к чему она  ? Согласен-собачка ты же вроде пацан нормальный-убери этот блеваш с картинки.
|
|
|
|
|
|
|
Петро Летов
|
ты же вроде пацан нормальный Авторитетный, правильно было бы писать. 
|
|
|
|
вай вай Крым отобрали.Лохи -вот и отобрали А вчера ещё называли братьями...
|
|
|
гарадзенка
Гость
|
як не цяжка, патлумачце, як гэта -будзям скуранога лёда ў гамэрыкі, як поляцы- . «ты ведаеш, што польска-амерыканскі саюз нічога не варты. ён шкодны, таму што стварае ілжывае пачуццё бяспекі. вullshit поўны. мы пасварымся з германіяй, з расеяй і будзем лічыць, што ўсё цудоўна, таму што мы адсмактали ў амерыканцаў. лашары. абсалютныя лашары. праблема польшчы ў тым, што ў нас вельмі дробны нацыянальны гонар і нізкая самаацэнка. негрыцянскага такая », - сказаў галоўны польскі дыпламат. Цудоўна, што вы так рассмяшылі фарумчан, а некаторым "царскім" асобам і ўвогуле "зрабілі дзень". Як кажуць, смяюцца - не плачуць. Але можа вам і не варта паглыбляцца ў такі "філасофскі" роздум і аналіз міжнародных адносін краін. Магчыма вам лепей рухацца па старой "спустошанай Смаленскай" дарозе ў накірунку, на мой погляд, больш "удалых" вашых прыколаў, вось такіх, напрыклад - стаяць, бандэра! лiцьвiны пралiваюць кроу, а яна тудакава мадырыць. гарадзенка, можа хоць ты з хеадам абаронiця украйнцау? І на самай справе, прыбярыце гэту жудасныю карцінку, немагчыма глядзець.
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
ты же вроде пацан нормальный Авторитетный, правильно было бы писать.  правiльна велiчаць - пастыр. сабачка-пастыр. Добавлено: 12 Август 2014, 19:03:42
Цудоўна, што вы так рассмяшылі фарумчан прычым цудоўнасьць ды расьсьмешваньне? гэта казаў сікорскі, галава польскага мсз. вось ў арыгінале: -Wiesz, że polsko-amerykański sojusz to jest nic niewarty. Jest wręcz szkodliwy, bo stwarza fałszywe poczucie bezpieczeństwa. (...) Bullshit kompletny. Skonfliktujemy się z Niemcami, z Rosją, i będziemy uważali, że wszystko jest super, bo zrobiliśmy laskę Amerykanom. Frajerzy. Kompletni frajerzy. Problem w Polsce jest taki, że mamy bardzo płytką dumę i niską samoocenę. Taka murzyńskość. а праз некаторы час сікорскі яшчэ й пацьвердзіў свае словы: "Следует помнить, что Европа это живое доказательство успехов Соединенных Штатов, которые одержали тут великую победу над нацизмом, а затем над коммунизмом. Свободная, демократическая, объединенная Европа это громадный повод для американской гордости, поднимающий мировой престиж этой страны".
|
|
« Последнее редактирование: 12 Август 2014, 19:03:42 от Сабачка »
|
|
|
|
|
vetka 6
|
Цудоўна, што вы так рассмяшылі фарумчан, а некаторым "царскім" асобам і ўвогуле "зрабілі дзень". Як кажуць, смяюцца - не плачуць. Але можа вам і не варта паглыбляцца ў такі "філасофскі" роздум і аналіз міжнародных адносін краін. Магчыма вам лепей рухацца па старой "спустошанай Смаленскай" дарозе ў накірунку, на мой погляд, больш "удалых" вашых прыколаў, вось такіх, напрыклад - стаяць, бандэра! лiцьвiны пралiваюць кроу, а яна тудакава мадырыць. гарадзенка, можа хоць ты з хеадам абаронiця украйнцау?
І на самай справе, прыбярыце гэту жудасныю карцінку, немагчыма глядзець. Djggi, ты не находишь, что меня на святых как-то тянет?
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
Djggi, ты не находишь, что меня на святых как-то тянет? неа. Магчыма вам лепей рухацца па старой "спустошанай Смаленскай" дарозе ў накірунку, на мой погляд, больш "удалых" вашых прыколаў магчыма й гэдак. а я магу вам парыкамендаваць прагледзець пьесу й пасьледаваць прымеру вазьлюблянай героя:
|
|
|
|
|
|
|
vetka 6
|
Djggi, ты не находишь, что меня на святых как-то тянет? неа. Магчыма вам лепей рухацца па старой "спустошанай Смаленскай" дарозе ў накірунку, на мой погляд, больш "удалых" вашых прыколаў магчыма й гэдак. а я магу вам парыкамендаваць прагледзець пьесу й пасьледаваць прымеру вазьлюблянай героя: Шовинизьм пришьет. Прикинь. С концерта в Питере отвозят сразу на рояле.... Но я все-таки хочу чтоб меня перевоспитали.
|
|
|
|
|
|
|
Pczaljar
|
вай вай Крым отобрали.Лохи -вот и отобралиА вчера ещё называли братьями... А позавчера-МАСКАЛЯКУ НА ГИЛЯКУ 
|
|
|
|
пойди к пчеле и познай, как она трудолюбива, какую почтенную работу она производит; ее труды употребляют во здравие и цари и простолюдины; любима же она всеми и славна; хотя силою она слаба, но мудростью почтена. Библия Притчи Соломона. Глава 6
|
|
|
Петро Летов
|
А позавчера-МАСКАЛЯКУ НА ГИЛЯКУ кого?
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
вы сябе называеце сабачка і гэта вельмі правільна, да вашага імя абавязкова трэба дадаць прозвішча Шарык. На вельмі кароткі тэрмін вы прынялі чалавечае аблічча Паліграфа Паліграфавіча Шарыкава, але пасля гэтага вашага камента, відавочна, што вы вяртаецеся да свайго былога аблічча - сабачкі. настойліва рыкамэндую вам яшчэ раз паслухаць гісторыю каханьня й пасьледаваць прымеру быўшай вазьлюблянай з п'есы.
|
|
|
|
|
|
|
Pczaljar
|
Сабачка, ну хоть скажите чего вы не отключите рисунок ? Он конечно очень смешной но если появляется десять раз на дню один и тот же.  и так каждый день. Рисунок в подписи это странно и утомительно
|
|
|
|
|
|
|
Сабачка
|
Слых, Doggi, а чо она на меня не ругается? яна гарадзіць, а не ругаецца. Сабачка, ну хоть скажите чего вы не отключите рисунок ? гэта сымбаль трагедыі. а вы можаце ў настройках сваго прохвіля выключыць подпіс: Прохвіль - Знешні від форуму - Не паказваць подпісы іншых карыстальнікаў, ставіця птушачку й гатова.
|
|
|
|
|
|
|
гарадзенка
Гость
|
Цынічна прыбралі мой каментар, які я напісала ў сваю абарону, пасля таго, як мяне абразілі. Я магла бы зразумець, калі бы вы прыбралі і каментар майго крыўдзіцеля. Але вы так не зрабілі. Таму ў мяне ёсць падстава лічыць, што мадэратар, ці той хто гаспадарыць на сайце, знаходзіцца на адным культурным узроўні з гэтым "інтэлектуальным" і "высокакультурным" відэа і з фарумчанінам сабачка, які гэтае відэа і адрасаваў мне. Пасля такіх вашых агідных дзеянняў, больш няма жадання прымаць удзел у такім фарсе.
А мой камент, у адказ на абразу фарумчаніна сабачка, быў такі: 12.08.2014 - 23.27.40 вы сябе называеце сабачка і гэта вельмі правільна, да вашага імя абавязкова трэба дадаць прозвішча Шарык. На вельмі кароткі тэрмін вы прынялі чалавечае аблічча Паліграфа Паліграфавіча Шарыкава, але пасля гэтага вашага камента, відавочна, што вы вяртаецеся да свайго былога аблічча - сабачкі.
|
|
|
|
|
|
|
vetka 6
|
Цынічна прыбралі мой каментар, які я напісала ў сваю абарону, пасля таго, як мяне абразілі. Я магла бы зразумець, калі бы вы прыбралі і каментар майго крыўдзіцеля. Але вы так не зрабілі. Таму ў мяне ёсць падстава лічыць, што мадэратар, ці той хто гаспадарыць на сайце, знаходзіцца на адным культурным узроўні з гэтым "інтэлектуальным" і "высокакультурным" відэа і з фарумчанінам сабачка, які гэтае відэа і адрасаваў мне. Пасля такіх вашых агідных дзеянняў, больш няма жадання прымаць удзел у такім фарсе.
А мой камент, у адказ на абразу фарумчаніна сабачка, быў такі: 12.08.2014 - 23.27.40 вы сябе называеце сабачка і гэта вельмі правільна, да вашага імя абавязкова трэба дадаць прозвішча Шарык. На вельмі кароткі тэрмін вы прынялі чалавечае аблічча Паліграфа Паліграфавіча Шарыкава, але пасля гэтага вашага камента, відавочна, што вы вяртаецеся да свайго былога аблічча - сабачкі. Присоединяюсь к протесту против циничной ПараноИ и ее культурного уровня. Удалить коммент уровня А.П.Чехова!
|
|
« Последнее редактирование: 13 Август 2014, 19:08:35 от vetka 6 »
|
|
|
|
|
elly777
|
Удалить коммент уровня А.П.Чехова! Уровня Чехова или Булгакова.... Гарадзенка достойно ответила на посыл "ниже плинтуса" от Сабачки. Так что эта Ваша "тончайшая" ирония непонятна.
|
|
|
|
|
|
|
Петро Летов
|
|
|
|
|
|
|
|
|