Head
Гость
|
Калі ты падрасцешь, до, магчыма, пазнаеш, што такое тоеснасць і што такое роўнасць. І словы-сінонімы паміж сабою тоесныя ці роўныя. А цяпер падучы, што такое, напрыклад, "віртуальная рэальнасць". Так, што не халуям вучыць мяне размаўляць на роднай мове... Добавлено: 01 Июль 2012, 12:53:04

|
|
« Последнее редактирование: 01 Июль 2012, 12:53:05 от Head »
|
|
|
|
|
Valera
|
Вполне обычную тему умудрились перекрутить в пропагандистскую площадку для белорусского и унижение русского языка. Демократично, как обычно.
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Давайце лепш пагаворым пра тое, колькі і як здзекваюцца над нашай мовай маскалі. 
|
|
« Последнее редактирование: 08 Июль 2012, 15:53:18 от Head »
|
|
|
|
|
Чугунный Дрын
|
нихто, вот почему ты к русси не цепляешься? У него разве лучше с ошибками? Он вообще не по-русски, не по-беларуски писать не умеет, но своих не трогаем?
|
|
|
|
|
|
|
Russy
|
Фарантвил па–росыйску друкуя з памылками и як захоча, ты да яго не вяжасса. Ты, таки як ён, у сэнсе сваех не чапаеш? 
|
|
|
|
|
|
|
Чугунный Дрын
|
Так у него хоть понятно, что на русском пишет, а у тебя что за язык? Хед, во всяком случае не тычет вам на ошибки в текстах, а перешёл на популиризируемую им мову.
|
|
|
|
|
|
|
Russy
|
Твой хеад таки самы як и ты з фарантвилам, нават акциуняйшы, бо па яго заяуках модыратары мае пасты чыкали. У каго мазге ёсьць, той разумея. З Агминам и з др. фарумчатами абшчалса, ни намёка на нипанятки.
|
|
|
|
|
|
|
Чугунный Дрын
|
Я бы тоже твои сообщения удалял, в правилах форума конкретно указано - языки общения русский и беларуский. А твоё коверканье раздражает, хотя конечно ты для этого и изгаляешься. Хочешь быть оригинальным, а выглядишь безграмотным долбозвоном. Бери пример с соратника ляхтотрона - лукадрищ идейный на загляденье, а мова просто прелесть.
|
|
|
|
|
|
|
Чугунный Дрын
|
Ну скажи мне тебя он уже заставил писать на мове? И меня нет. Где насилие? Сам же пишешь, что молодец, старается, мне его сообщения с незначительными ошибками, но на мове, много проще читать чем твоего соратника русси конкретно языколомательные посты.
|
|
|
|
|
|
|
Vox Veritatis
|
Калі ты падрасцешь, до, магчыма, пазнаеш, што такое тоеснасць і што такое роўнасць. І словы-сінонімы паміж сабою тоесныя ці роўныя. А цяпер падучы, што такое, напрыклад, "віртуальная рэальнасць". Так, што не халуям вучыць мяне размаўляць на роднай мове... Добавлено: [time]Sun Jul 1 09:53:04 2012[/time]
 Четвертого можете тоже убрать, со вчерашнего дня окончательно, хитростью и подкупом принят закон о русском языке. И мало того, сейчас на улицах идут массовые избиения отрядами беркута оппозиции с их митингом в поддержку украинского языка. Возле входа в Украинский дом на Европейской площади в Киеве начались стычки между бойцами спецподразделения Беркут и митингующими оппозиционерами в защиту украинского языка. Беркутовцы начали избивать участников акции у главного входа в здание, а те, в свою очередь, пытаются отстоять свои позиции. Митингующие скандируют: Банду - вон!, несколько людей вытирают глаза, очевидно, это связано с тем, что в ходе стычек был использован слезоточивый газ. Беркутня избивает всех подряд, женщин и стариков, простых людей и нардепов. Асфальт забрызган кровью, одного человека в бессознательном состоянии вынесли из толпы и понесли к скорой. Очень символично, что вчера, сразу после принятия закона о русификации, в Харькове местными "Регионалами"-украинофобами было принято решение о сносе Монумента Независимости. Вакханалия украинофобного режима продолжается. Добавлено: [time]Wed Jul 4 09:48:09 2012[/time]
Да, Кличко молодчага http://news.liga.net/news/politics/690596-klichko_budet_nochevat_pod_ukrainskim_domom.htm
|
|
« Последнее редактирование: 04 Июль 2012, 11:01:47 от Blackforest »
|
|
Україна... Золото Сонця торкнеться на мить Україна... Чистого неба блакить
|
|
|
Жмотик пивной животик
|
niXto нихта я уже тебе не раз повторял ты научись сам писать правильно тогда и другим тыкай на ошибки а так пишешь как неизвестно кто выдумывая новые слова и пробуешь еще кого то исправлять
|
|
|
|
|
|
|
Пожарник
|
для меня русский язык ближе, как то не воспринимаю я белорусский... Хоть и учился когда то в школе с белорусским уклоном...
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
niXto, здаецца, я табе ўжо адказаў, што ты сам не вельмі добра ведаеш мову (спробы абяднення (хацеў выкінуць з бел. мовы англізм "рэальнасць", дарэчы, гэта і ёсць жывы прыклад зьдзеквання над мовай як не маскалямі, так рэжымам)). Так, што маўчы.
А Russy, по-мойму, таксама над ёй зьдзекваецца. Што, нехта сапраўды думае, што ён гэтак жа размаўляе ў звычайным жыцці?))
|
|
|
|
|
|
|
Совесть на полставки
Новенькая. Но лапать руками и грубить не советую.
Гродненец
|
Больше половины жизни прожила в Москве. Родной язык русский. Но после переезда в Минск, а потом в Гродно, посчитала, что не лишним будет выучить язык той страны, в которой живу. Как же я ошибалась! Выяснилось, что большинство его чуть ли не ненавидит! И уж точно не считает обычным разговорным для повседневного общения. Разочарованию не было предела. С таким столкнулась впервые.
|
|
|
|
Совесть - лучший контролёр! ©
|
|
|
Vox Veritatis
|
Поезжайте к нам на Донбасс - и не такое увидите.
|
|
|
|
Україна... Золото Сонця торкнеться на мить Україна... Чистого неба блакить
|
|
|
Совесть на полставки
Новенькая. Но лапать руками и грубить не советую.
Гродненец
|
Поезжайте к нам на Донбасс - и не такое увидите. Нет, спасибо, лучше вы к нам (с) Бриллиантовая рука  Не знаю, как на Донбассе, а в Киеве, когда ездила в гости к друзьям, была поражена любовью народа к родному языку и глубочайшей патриотичностью, которую им, замечу, не навязывает государство.
|
|
|
|
Совесть - лучший контролёр! ©
|
|
|
Котигорошко
|
Зарегистрировался, потому что я читал тему по закону о языках и случайно забрел на этот форум. Прочитав последние страницы этой темы не смог пройти мимо. А вот почему. Я украинец, с центральной Украины, не Западной. Закончил украинскую школу, учился в украинском вузе и на работе естественно использую украинский.
А теперь мои рассуждения. Язык - это суть любой нации, если отобрать язык не будет нации. То, что пытаются сейчас сделать колониальные власти, а по другому их и не назвать, это попытка уничтожить не только нацию, но и государство, они пилят сук на котором сами сидят. Никто молчать не будет, как не будут молчать, когда убивают родную мать.
Немного удивило меня высказывание здесь о том, что беларусы ненавидят свой язык. Я не был в Беларуси, но первый раз такое слышу. У нас есть русские и русскоязычные на востоке, которые не разговаривают и не собираются разговаривать на украинском, но это ихнее право, но чтобы ненавидеть, это я не понимаю. Вообще, как этнические беларусы могут ненавидеть их родной язык? Значит они ненавидят своих родителей, свою Родину, самих себя? Хотелось бы получить объяснение.
|
|
|
|
|
|
|
Чугунный Дрын
|
Вот этого я тоже никогда не могу понять. Про язык своей страны ещё. можно сказать: не знаю, не умею, не хочу. А лично сам общался с человеком, который бил себя в грудь доказывая беларускость свою по родителям и тут же заявляя, что мову ненавидит и даже в школе, как сын военного не изучал. Это большая беда народа, пока будут такие "беларусы" мова так и останется уделом интеллигенции.
|
|
|
|
|
|
|
VLADMIH
|
Увы,вы не ошибаетесь... Этот "феномен" прилип к белорусам как банный лист...Их пресловутые толерантность и "рассудительность", как ни странно, сдерживают развитие как нации, так и государства. Даже здесь на форуме они будут отбрехиваться, выдумывать всякие причины якобы мешающие белорусам изучать и использовать свою Родную Мову. Даже нет намёков на позитивный разговор. Эта мыслительная лень катострофична..,но это уже "диагноз", к сожалению. У этой нации нет будущего,разве только в составе России на правах какой-то автономии и то, если сами русские попросят спеть что-нибудь белоруcское. Может и "Песняров" вспомнят...
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Усе не так, як вы пішыце, VLADMIH. Да лукі, напрыклад, на беларускую філялёгію конкурс быў найвышэйшым, а цяпер найніжэйшы. Гэта не беларусы такія- ніводнаму народу не выпала столькі гора. Зараз менавіта такі час, што толькі і трэба рабіць адраджэнне, але яны пайшлі на найвялікшую подласць- усталяванне антынароднага рэжыму. Таму рэжым і Расея (як імпэрыя) павінны быць ліквідаваны. І нават на бытавым узроўні я ніколі не бачыў, каб нехта адносіўся непаважна да тых, хто размаўляе па-беларуску. І яшчэ, скажыце, VLADMIH вы сцвярджаеце, што беларусы звышталярантныя і адначасова ненавідзяць родную мову- неяк супярэчліва... Яшчэ раз кажу- беларусы адносяцца да роднай мовы абсалютна роўна. Эта мыслительная лень катострофична..,но это уже "диагноз", к сожалению. І якая такая лень? У чым яны вінаваты?? Да чаго яны павінны дадумацца?? У этой нации нет будущего,разве только в составе России на правах какой-то автономии и то, если сами русские попросят спеть что-нибудь белоруcское. Может и "Песняров" вспомнят... Ну вось і ўсе, адразу бы так і сказаў, хоць не трэба было б потым уяўляць з сябе сябра беларускага народу....
|
|
|
|
|
|
|
Котигорошко
|
Вот еще мои рассуждения на эту тему. Я хорошо знаю Украину. Поэтому, на ее примере изложу свои мысли. В крайних областях восточной Украины, где большинство этничесике русские, я увидел что-то похожее к беларусскому феномену среди украинцев. Дети и молодое поколение не хотят говорить на украинском, потому что им стыдно на нем разговаривать, они считаю его деревенским языком, грубым и неудобным и даже смешным. Откуда это у них? Не от школы, не от российского имперского влияния и тем более не от украинского государства. От родителей и старшего поколения, т е, это им вбивается в голову в семьях, в которых старшее поколение выросло при Союзе и взгляды свои с тех пор не поменяло. Может проблема беларусов в этом?
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Ёсць тут такі момант. Гэта як у адным фільме пра "Арабскую вясну", дзе гаварылася пра тое, што менавіта моладзь з'яўляецца рухавіком рэвалюцый і гучала гэта прыкладна так "для маладога пакалення (той жа Мубарак) ужо не з'яўляецца ніякім аўтарытэтам... Так і ёсць: вазьміце нашу моладзь- калі хто скажа, што ён за луку ды з ім нават размаўляць ніхто не захоча, скажуць ідыёт ці што... Хаця цяпер і ў старэйшага пакалення, нават у бабуляк такія ж адносіны. А ў цэлым, ня трэба шукаць ніякіх праблем- гэта шлях у нікуды. Вельмі (мабыць аж бесіць) калі гэтыя ўсе праблемы суданосяць з нейкім "менталітэтам беларускага народа". Тыпа гэта "народ такі". Чаму эканоміка дрэнная- "працаваць ня хочуць"- гэта вельмі вялікая непавага, нават цынізм да беларусаў. Тыпа беларусы- "быдла", як так званая аппазіцыя прыдумала. Беларусы- гэта самы культурны народ на сьвеце! У Амерыцы- тэхналагічная цывілізацыя, а ў нас культурная!! (гэта для спраўкі). Беларусы выйшлі з СССР, думалі зараз усе пойдзе, але русская мафія паказала сябе "во всей красе". Пасля СССР беларусы і так як выжаты лімон, так яны яшчэ і сокаў ня хочуць нават даць папоўніць. Гэта канчаткова гаварыць аб тым, што там- цёмныя сілы, сілы зла, бо гатовы нават на абман пайсці толькі б нас зьнішчыць (а тое, што робіц так званая аппазіцыя з рэжымам і ёсць абман, вядома, подтрымліваемы Расеяй). Няўжо вы ня бачыце якая ўлада тут сфармавалася?? Лука трымае ўладу гвалтоўным шляхам! Да спачатку нават не ведалі, што рабіць, але цяпер усе стала ясна- будзем байкатаваць і адначасова браць уладу. І рэжым будзе знішчаны, а Расея распадзецца. Тады і мова будзе і ўсе) Добавлено: [time]Sat Jul 7 17:21:23 2012[/time]
Калі вы хочаце даведацца як думае беларускі (ды і любы народ)- паслухайце што кажа яго інтыллегенцыя, яго лепшыя прадстаўнікі. Таму што гэта- мозг нацыі. Ці вы лічыце што рэжым- мозг нацыі?? 
|
|
|
|
|
|
|
VLADMIH
|
Я ни в коей мере не хотел обидеть белорусов. Народ чудный..,но мягкий до нельзя. Этим пользуются все и,в первую очередь, знатоки позии В.Быкова,по которым уже страдает "Белый лебедь" по ул. Кирова. Но время летит быстро и язык потеряется ещё быстрее... А ИМ что ? После НИХ, хоть потоп....
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Но время летит быстро и язык потеряется ещё быстрее... Думаю, што ўспеем. Двигателем революций является Белый дом. Сейчас они просто сжимают кольцо вокруг Ирана. Управляемый хаос, выгодный кукловодам, но не "победителям". А после войны с Ираном - хоть трава не расти... Ні адна арганізацыя не зможа правесці рэвалюцыю. Спэцслужбы робяць толькі перавароты. Напрыклад, у 1994 годзе... А вайна з Іранам выгадна толькі Расеі, каб нафту даражэй прадаваць... Белый дом хутчэй дапамагае краінам, якія становяцца на шлях да свабоды. Касцюшка наш ўсё ж такі нездарма ўзьдзельнічаў у вайне за незалежнасць ЗША... Добавлено: [time]Sun Jul 8 02:38:23 2012[/time]
"І ўжо ўсе, без выключэньня былыя дэпутаты ВС 12 скліканьня, якія пасьлядоўна блякавалі прапановы Апазыцыі БНФ, якія падтрымалі рэфэрэндум 1995 года і радаваліся зьбіцьцю дэпутатаў – абавязкова падкрэсьляць „нацянал-радыкалізм” Пазьняка і тут жа расшыфруюць: хацеў, каб размаўлялі па-беларуску. На гэтым звычайна ставяць кропку і той хто адказвае, і той хто пытае, не спрабуючы высьветліць – дык а ў чым быў „ радыкалізм”? Насамрэч, БНФ не прапаноўваў нічога больш „ радыкальнага” за практыку, якая існуе ў цывілізаваных краінах (у Францыі, напрыклад, закон прадугледжвае пры-ярытэты францускай мовы над ангельскай, за шыльду па-ангельску ўладальнік бізнэсу можа заплаціць салідны штраф; існуе нават „ моўная паліцыя”. Аднак нават да гэтага Пазьняк ніколі не заклікаў). Паводзіны беларусафобаў зразумелыя: у спра-ве дзяржаўнай незалежнасьці і існаваньня Беларускай нацыі беларуская мова ёсьць галоўным чыньнікам і яны (у адрозьненьне ад некаторых беларусаў) ўсьведамляюць гэта." "Але вось дзіўная акалічнасьць: сярод паплечнікаў Пазьняка, ды наогул сярод дэпутатаў ВС 12 скліканьня, шмат тых, хто актыўна выступаў і выступае ў абарону беларускай мовы (а нават і часьцей, бо ў асноўным Пазьняк закранае тэмы палітыкі, дзяржаўнага будаўніцтва і Незалежнасьці). Аднак найбольш абразьлівыя абвінавачваньні накіраваныя менавіта Пазьняку." © Сяргей Навумчык "Сем гадоў Адраджэньня, альбо фрагмэнты найноўшай беларускай гісторыі (1988–1995)"
|
|
« Последнее редактирование: 08 Июль 2012, 03:51:24 от Head »
|
|
|
|
|
sshundrik
|
Давайце лепш пагаворым пра тое, колькі і як зьдзекваюцца над нашай мовай маскалі. Ты сам над ней "здзекваешся" ( - правильное написание). Пиши уже тогда на русском, если в белорусском не разбираешься. Добавлено: 08 Июль 2012, 11:26:05
Белый дом хутчэй дапамагае краінам, якія становяцца на шлях да свабоды. Уважаемый, Вы либо слепой, либо совсем глупый, либо полностью блаженный. Если не понимаете - объясню. Белый Дом всегда и везде ПОМОГАЕТ ТОЛЬКО СЕБЕ. Они ср...ть хотели на Иран, Ливию, Сирию и т.п. и на демократию. Там они решают СВОИ интересы - с нефтью, влиянием в регионе и т.п. ОЧНИТЕСЬ, УВАЖАЕМЫЙ!
|
|
|
|
|
|
|
fireatwill
|
Ты сам над ней "здзекваешся" ( - правильное написание).
Пиши уже тогда на русском, если в белорусском не разбираешься.  исчо оден громотей.
|
|
|
|
Если ты споришь с идиотом,вероятно то же самое делает и он. Мне всегда немного грустно, когда красноречиво, изящно и тонко оскорбляешь человека, а он слишком глуп, чтобы это понять.
|
|
|
Valera
|
Head молодец, что на бел. перешел. Это достойно уважения. +1. Только вот кто его вынудил так поступить? Оппозиция? 
|
|
|
|
|
|
|
Russy
|
Ой, чалавек прапусьціў усяго два мякькіх знака.
|
|
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
Белый Дом всегда и везде ПОМОГАЕТ ТОЛЬКО СЕБЕ. Они ср...ть хотели на Иран, Ливию, Сирию и т.п. и на демократию. Там они решают СВОИ интересы - с нефтью, влиянием в регионе и т.п. Так кожная здаровая краіна робіць. А вось калі адкуль-нібудзь ідзе "брацкая дапамога"- то абавязкова становіцца небяспечна... Пра "ср...ть" гэта рашцы на ўсе народы, абы толькі пашырыть тэррыторыі. Наконт нафты- нават Дубай, багацце якога многія зьвязваюць непасрэдна з нафтай у скадзе ВВП яё мае зусім невялікую частку. Ды і можа ў Афгністане ці ў Вьетнаме таксама нафта ёсць?  Моц Амерыкі ў мазгах: паглядзіце, напрыклад, колькі адзін Apple каштуе. І яшчэ, каб не быць галаслоўным- прывядзіце прыклады, дзе "амерыканцы качаюць, напрыклад, іракскую нафту".  Напад на Ірак быў выгадны ў першую чаргу маскалям, так, што больш слухайце блазнаў-жырыкаў... І, вядома, менавіта ў інтэрэсах ЗША нам дапамоч, таму, што гэта ключ к развалу маскальскай імпэрыі.
|
|
« Последнее редактирование: 08 Июль 2012, 15:51:43 от Head »
|
|
|
|
|
Head
Гость
|
буквами Недакладнасцю пакутуеш. Не "буквами", а "согласными".))
|
|
« Последнее редактирование: 08 Июль 2012, 16:59:15 от Head »
|
|
|
|
|
|