Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
29 Август 2025, 00:02:35
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Полит-изба
(Модератор: ParanoЯ) > Тема:

Какой язык для Вас родной?

Голосование
Вопрос: Какой язык для Вас родной ?
русский - 439 (51,7%)
белорусский - 342 (40,3%)
другой - 47 (5,5%)
пох - 21 (2,5%)
Всего голосов: 642

Страниц  : 1 ... 46 47 49 50 ... 108 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Какой язык для Вас родной?  (Прочитано 286431 раз)
Head
Гость
« Ответ #1410 : 16 Июнь 2012, 20:47:21 »

Беларусачка, хочу еще сказать, что я вас поддерживаю не меньше.
Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1411 : 16 Июнь 2012, 23:57:37 »

HeadВеселый

Я, дарэчы, зараз ужо не так прынцыпова, як на пачатку: калі мне трэба пасварыцца ці проста застацца незапамінальнай, вядома, аўтарытэт беларускай мове я псаваць не стану  Смеющийся

Можа ўжо тут пісала, паўтаруся... У тым жа 2003-2004 прыйшла такая прыгожая, пры касцюме, на Камароўку ў Менску. Настойліва і доўга патрабую цётачку прадаць мне курыныя страўнічкі. Яна - ні ў зуб нагой. І я прынцыпова. Паказваю ёй пальцам, што мне трэба. Разгаварыліся. Цётачка пачынае ўсміхацца і апраўдвацца - а я не беларуска... ды ўсё жыццё ў Расеі пражыла... а як Вы кажаце, яно называпецца?.. а Вы на тэлебачанні працуеце?  Улыбка Праз хвілін 20 я вяртаюся каля гэтай цётачкі назад, а яна крычыць, гучна так: "СтраВнічкі, стаВнічкі покупаем!"

Я ажно млела ад шчасця  Смеющийся

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1412 : 18 Июнь 2012, 14:43:04 »

‘’Старэйшыя браты’’ прыходзяць на чужыя тэрыторыіі са сваімі дасканала распрацаванымі законамі, сваёй сыстэмай кардынат і пачынаюць дамагацца магчымасьці мець аднолькавыя правы з табой у тваім дзяржаўным доме. Яны сьвядома заблыталі пытаньне правоў нацый, паставіўшы ўперад правы чалавека. "Азіоп", які прыехаў на Беларусь - прыняў грамадзянства, вывучыў мову, гісторыю, законы - мае аднолькавыя правы з усімі астатнімі грамадзянамі краіны. Але !.. Вітаўт адарваў руку ад прынесенага куфля з сьвежым траецкім півам і, як дзіду, нацэліў ківун на Кастуся. - …Але як толькі ён пачынае патрабаваць адчыніць "азіопскую" школу, зрабіць "азіопскую" мову дзяржаўнай, ён пераходзіць ад правоў чалавека да экспансіі нацый на тваю жыцьцёвую тэрыторыю. Нацый, якія маюць сваю дзяржаўнасьць. "Азіопы", якія жывуць на Беларусі, з'яўляюцца грамадзянамі нашай краіны і ні ў якім выпадку не ‘’азіопскім’’ народам. Прыняўшы нашае грамадзянства, яны тым самым прынялі абавязак карыстацца нашай сыстэмай кардынат і не выдумляць і не навязываць нам свае, чужыя для нас законы і звычкі. Законы ствараюцца этнічнымі народамі для сябе, і калі некаму яны не падабаюцца, то яны маюць права ехаць туды, дзе ім падабаецца, у гэтым і заключаюцца правы чалавека. Як толькі, мы, ліцьвіны, пачнаём падстрайвацца пад жаданьні розных наехаўшых да нас прыхадняў-адстаўнікоў, то зразу ператвараемся ў занядбаных беларусаў, парушаем свае правы карэннай нацыіі, і такая краіна зь цягам часу ператвараецца ў Косава, Карабах, Босьнію.
''Віват Спадарству'' з кніжкі ''Імперскі сіндром''.
Valera
Настоящий гродненец

Всегда рад помочъ

Просмотр профиля
« Ответ #1413 : 18 Июнь 2012, 20:20:09 »

Если собеседника, разговаривающего на белорусском, попросить перейти на язык, понятный обоим собеседникам (русский) и обьяснить свою просьбу непониманием белорусского, как думаете заговорит на русском?

НИКОГДА. Это фишка только белорусскоговорящих. 

Вот если попросить britun, написать на русском, чтобы понять его мысль, ведь мораль прочтет о необходимости знать мову и что варвар и захватчик и чтобы вообще уезжал из страны... блеснет культурой.
fireatwill
Почетный гродненец

Я бы уничтожил весь мир, но я уже в пижаме.

Просмотр профиля
« Ответ #1414 : 18 Июнь 2012, 21:19:10 »

Если собеседника, разговаривающего на белорусском, попросить перейти на язык, понятный обоим собеседникам (русский) и обьяснить свою просьбу непониманием белорусского, как думаете заговорит на русском?

чудная логика. англичанина будешь просить перейти на русский? ибо ни бельмеса. Смеющийся живешь в стране с двумя официальными языками - будь добр знать оба. и вовсе незачем во всеуслышание объявлять про свою плохую успеваемость в школе. Смеющийся
 да и язык жестов нихто не отменял.( Фак) Смеющийся

Если ты споришь с идиотом,вероятно то же самое делает и он.
     Мне всегда немного грустно, когда красноречиво, изящно и тонко оскорбляешь человека, а он слишком глуп, чтобы это понять.
Head
Гость
« Ответ #1415 : 18 Июнь 2012, 22:56:24 »

НИКОГДА. Это фишка только белорусскоговорящих. 

Вот если попросить britun, написать на русском, чтобы понять его мысль, ведь мораль прочтет о необходимости знать мову и что варвар и захватчик и чтобы вообще уезжал из страны... блеснет культурой.
С точностью до наоборот. Беларусы по своей природе очень толерантны и если человек хоть немного чувствует, что его не понимают- сам переходит на язык, более понятный собеседнику. Русские же категорически отказываются учить даже язык страны в которой проживают...
niXto
Настоящий гродненец

Предупреждения: у пользователя 1 предупреждение

Не делай сегодня то, что можно отложить на завтра

Просмотр профиля
« Ответ #1416 : 19 Июнь 2012, 06:05:05 »

Русские же категорически отказываются учить даже язык страны в которой проживают...

Head, мы все давно поняли, что вы русский, не нужно кричать об этом в каждом посте. Агитируете за принудительный переход на бел.мову, а сами ее презираете...
Russy
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #1417 : 19 Июнь 2012, 09:48:13 »

ФСБэшны правакатар  ци троль?

Head
Гость
« Ответ #1418 : 19 Июнь 2012, 15:28:42 »

Громкий смех  Может у нас
Русские же категорически отказываются учить даже язык страны в которой проживают...

Head, мы все давно поняли, что вы русский, не нужно кричать об этом в каждом посте. Агитируете за принудительный переход на бел.мову, а сами ее презираете...
Я нормально знаю беларуский язык. А вот вы, вы знаете? Смеющийся А лишение русского статуса государственного- это лишь возврат к своим корням.

ФСБэшны правакатар  ци троль?
Лучше расскажите ВЫ чей тролль...хотя, все и так известно... Смеющийся
Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1419 : 19 Июнь 2012, 16:46:52 »

Беларусы по своей природе очень толерантны и если человек хоть немного чувствует, что его не понимают- сам переходит на язык, более понятный собеседнику. Русские же категорически отказываются учить даже язык страны в которой проживают...

Head, мы все давно поняли, что вы русский, не нужно кричать об этом в каждом посте.

Са школы ведаем: "Кожны народ мае свой гонар. Англічанін перад усім светам горда вызначае: я — англічанін! Тое самае скажа француз, немец, аўстрыец, рускі і іншыя прадстаўнікі другіх нацый. А мы, беларусы, не адважваемся прызнацца ў тым, што мы — беларусы. Бо на галаву беларускага народа, як вядома, многа выліта памыяў, годнасць яго прыніжана і мова яго асмеяна, у яго няма імя, няма твару. А з гэтага вынікае тое, што беларус-інтэлігент адмяжоўваецца не толькі ад свайго народа, але і ад бацькоў сваіх".

А Head указаў на рускіх у першую чаргу, таму што ў дадзенай тэме (як і ва ўсёй беларускай праблеме), яны - першыя нашы аппаненты. Я, дарэчы, роўна напалову руская  Подмигивающий

niXto
Настоящий гродненец

Предупреждения: у пользователя 1 предупреждение

Не делай сегодня то, что можно отложить на завтра

Просмотр профиля
« Ответ #1420 : 19 Июнь 2012, 17:38:17 »

Я нормально знаю беларуский язык

Вот я и говорю:

а сами ее презираете...

Что же тогда вам мешает в Беларуси, на белорусском форуме, общаться с белорусами на белорусском языке? Последуйте что-ли примеру своей иконы и пишите хотя бы на его птичьем наречии...
Head
Гость
« Ответ #1421 : 19 Июнь 2012, 17:47:53 »

Пулемет у меня стоит в сарае. Прыйдзе яго час...

А презираете именно вы беларуский язык, о чем говории ваша антибеларуская прорежимная направленность. А Позняк не икона, а символ- чувствуешь разницу?? И на птичьем, вот уж действительно на птичьем Смеющийся говорит именно твоя лукаикона. Смеющийся
Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1422 : 19 Июнь 2012, 19:20:26 »

Я ўжо не магу маўчаць  Злой

Head, Вы ж бачыць, што Вас правакуюць - няўжо так цяжка даказаць у першую чаргу сабе і пачаць хаця б тут, нават і пра дапамозе перакладчыкаў, пісаць па-беларуску, і тым самым скончыць гэтую палеміку?!  Подмигивающий

Чугунный Дрын
Настоящий гродненец

Рабов в рай не пускают.

Просмотр профиля Email
« Ответ #1423 : 19 Июнь 2012, 20:16:54 »

Здаецца мне што калi б ён мог, то ужо пачау п iсаць па беларуску. Патрыёт, б'ецца за мову,але сам не размауляе, не зразумела. Прашу прабачення у маiм андроiдзе няма у скарочагага.
Head
Гость
« Ответ #1424 : 19 Июнь 2012, 20:37:35 »

Каб зразумець ці размаўляю я на беларускай мове паглядзі у маю гісторыю паведамленняў, бо першае на сваей мове раней чым ты гэта напісаў  Смеющийся А калі ты патрыет, то каб і сам цяпер на беларускай пісаў.))) Смеющийся
« Последнее редактирование: 19 Июнь 2012, 22:14:19 от Head » Записан
Чугунный Дрын
Настоящий гродненец

Рабов в рай не пускают.

Просмотр профиля Email
« Ответ #1425 : 19 Июнь 2012, 21:37:50 »

Ой, нихто, не цепляйся, ошибки подсказал - хорошо, старается он, ещё научится, вспомнит и подтянется. Будет на мове не хуже ляхтарата шпарить. Ведь сам предыдущий пост написал, а не цититировал контр+с. Давай хед вперёд! А мне, честно признаюсь, на польском легче. Забывать стал от неиспользования мову. Правда, я и не беларус по происхождению. Беларусачка, а Вам респект!
Head
Гость
« Ответ #1426 : 19 Июнь 2012, 22:13:49 »

Да, родную мову вы наверное презираете, раз так её коверкаете
І гэта гаворыць той, хто размауляе на расейскай? А, прабач, ты жа "савецкі" чалавек, як і твой "бог", ой, прабач, ён трошачкі "вышэй"... Громкий смех
Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1427 : 19 Июнь 2012, 23:14:29 »

Head, БРАВА!!!!  Целующий

Вы самі напісалі - а гэта многага значыць! І памылкі ў вас з катэгорыі тых, хто толькі пачынае размаўляць і не мае ніякага размоўнага вопыту, а гэта знікне з часам  Улыбка Вы сёння на 1000 балаў рэйтынг сабе павысілі, і не толькі тут, але і свой асабісты  Улыбка

А ў ніхто нік сам за сябе кажа.

Беларусачка, а Вам респект!
Дзякую!  Целующий

Чугунный Дрын
Настоящий гродненец

Рабов в рай не пускают.

Просмотр профиля Email
« Ответ #1428 : 20 Июнь 2012, 07:42:15 »

Нихто, молодца, поправляй и подсказывай будет толк с тебя, а не только троллинг.
fireatwill
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1429 : 20 Июнь 2012, 09:01:57 »

Нихто, молодца, поправляй и подсказывай будет толк с тебя, а не только троллинг.

если б он еще грамотно подсказывал...

Посмотри - зазiрнi
Написал - надрукавау
вместо "гаворыць" трэба писать "кажа"

паглядзi, напiсау, гаворыць -все это беларусские слова.
  но идиолох идет в правильном направлении. скоро валера останется в одиночестве. Смеющийся

Мне всегда немного грустно, когда красноречиво, изящно и тонко оскорбляешь человека, а он слишком глуп, чтобы это понять.
Чугунный Дрын
Настоящий гродненец

Рабов в рай не пускают.

Просмотр профиля Email
« Ответ #1430 : 20 Июнь 2012, 12:39:50 »

Вот правильно, нет аргументов - до...сь до орфографии.
Жмотик пивной животик
хочу много минусов. СПАСИБО
Кандидат в депутаты

Мир вам, человеки!

S Просмотр профиля
« Ответ #1431 : 20 Июнь 2012, 13:19:03 »

какие умные слова от нихто поползли только вот обтекать он щас будет опять по стенам как гавно в общественном туалете
ни слова на белорусском не пишет
у тя с математикой плохо однако
PS он то и на руссклм толком не пишет а поправляет уже кого то
Чугунный Дрын
Настоящий гродненец

Рабов в рай не пускают.

Просмотр профиля Email
« Ответ #1432 : 20 Июнь 2012, 13:19:08 »

Вера дело личное. Разве будет или нет беларусизация зависит от хеда? Были уже тут "качели" и в полонизацию и в обрусачивание, однако, КТО ДЕЙСТВИТЕЛЬНО ХОТЕЛ, мову не потерял. Нихто, скажи, кто сможет заставить тебя к жене в постели обращаться не на привычном тебе языке? А уж пару бумажек, в случае чего, наверно, сможешь написать, не так уж беларуски сложен.
Head
Гость
« Ответ #1433 : 20 Июнь 2012, 15:11:14 »

Як страна называецца? БелАрусь. Як нацыя? БелАрусы. На якой мове размаўляюць? На белАрускай. Ці тваю галаву замяняе метадычка? (рытарычнае пытанне)  Смеющийся

Добавлено: 20 Июнь 2012, 14:20:10
Не "пару бумажек", а абсолютно все, включая заявку на дрова в колхозе и многое другое...

Сорамна ня ведаць роднай мовы! Толкі ў чым тут складанасць? Большасць людзей ведаюць родную мовы. А эмігранты хай вучаць...
« Последнее редактирование: 20 Июнь 2012, 15:45:55 от Head » Записан
Чугунный Дрын
Настоящий гродненец

Рабов в рай не пускают.

Просмотр профиля Email
« Ответ #1434 : 20 Июнь 2012, 15:28:47 »

Знаешь, нихто, вот как раз с заявкой на дрова в колхозе проблем быть не должно, деревенские всё-же не так сильно забыли мову. Да и сомневаюсь я, что так уж возьмутся закручивать гайки беларусизации. Других проблем достаточно после правления великого вождя.

Добавлено: 20 Июнь 2012, 15:35:37
А сейчас русский все знают на отлично? Нихто, ты бы видел объяснительные, которые загулявший пролетариат пишет, на родном русском. Им переводчика с русского на русский надо будет оплачивать в случае заказа дров.
Head
Гость
« Ответ #1435 : 20 Июнь 2012, 15:50:34 »

С таким владением белорусским языком, какое я наблюдаю в ваших постах, даже ВЫ будете вынуждены платить переводчику, чтобы составить заявку на дрова. Или вы думаете, что это коснется всех, кроме вас?

Я добра валодаю мовай.

Добавлено: 20 Июнь 2012, 16:11:10
Не "пару бумажек", а абсолютно все, включая заявку на дрова в колхозе и многое другое...

Сорамна не ведаць роднай мовы! Толкі ў чым тут складанасць? Большасць людзей ведаюць родную мовы. А эмігранты хай вучаць...

С таким владением белорусским языком, какое я наблюдаю в ваших постах, даже ВЫ будете вынуждены платить переводчику, чтобы составить заявку на дрова. Или вы думаете, что это коснется всех, кроме вас?
Я цяпер разумею, што ніхто гвалтоўна не прымушаў так карыстацца беларускай мовай (маюцца на ўвазе БНФ, сапраўды ў іх і магчымасцей нават для гатага не было). А калі і прымушалі, то толькі каммуністы, г.з. калі трэба напісаць заяўку, то яны не прымуць, калі да апошняй літаркі чалавек не напіша правільна. Гэта такая палітыка, каб вызваць агіду на нашу мову. Маўляў, "Хаціце беларускай?? Ну, так я зараз вам зраблю беларускую...",
« Последнее редактирование: 20 Июнь 2012, 16:11:10 от Head » Записан
DASEN
Хотели быть взрослыми так, что потеряли молодость (с)
Почетный гродненец

FU©K TH€ GL@µOU®

S DASEN Просмотр профиля
« Ответ #1436 : 20 Июнь 2012, 16:40:35 »

Спор немого с глухим. На мой взгляд спор абсолютно безполезный... И смысла он не имеет.

Мне ничего не стоит убедительно доказать ту или иную мысль и тут же с не меньшей убедительностью доказать прямо ей противоположную (Гете)
Чугунный Дрын
Настоящий гродненец

Рабов в рай не пускают.

Просмотр профиля Email
« Ответ #1437 : 20 Июнь 2012, 17:05:33 »

А что, один БНФ должен придти на смену лукавому?! Так даже если случится чудо и ВЕСЬ простой народ воспылает любовью к Позняку, он элементарно все должности не займет.
Head
Гость
« Ответ #1438 : 20 Июнь 2012, 17:33:54 »

Для БНФ, кроме белорусизации, "независимости" и замены флага и герба, других проблем не существует. Команды серьезных экономистов я в их рядах не наблюдаю. А "дуракам всегда везет" здесь не прокатит
Сур'ёзных эканамістаў ў камандзе лукі няма.

Судя по тому, что до недавних пор даже ВЫ не писали на родном языке - у них это прекрасно получилось
Нічога не атрымалася. Істотна  тое, што адбываецца зараз.

Добавлено: 20 Июнь 2012, 16:22:40
Спор немого с глухим. На мой взгляд спор абсолютно безполезный... И смысла он не имеет.
Вы не правы. І гэта нават не спор.

Добавлено: 21 Июнь 2012, 01:01:27
Цяпер я дакладна магу гэта рабіць. Громкий смех

Багушэвіч Францішак Бенядзікт (псеўд. Мацей Бурачок, 21.03.1840-28.04.1900), прадстаўнік грамадскай думкі Беларусі, ідэолаг нацыянальнага адраджэння, вызваленчага дэмакратычнага руху, адзін з пачынальнікаў новай беларускай літаратуры.

"Шмат было такіх народаў, што страцілі найперш сваю мову, так як той чалавек перад скананьнем, катораму мову займае, пасьля і зусім замерлі. Не пакідайце-ж мовы нашай беларускай, каб ня ўмерлі! Пазнаюць людзі людзей па абліччу ці па адзежы, якую хто носіць. Вось-жа мова — гэта ёсьць аблічча і адзежа душы людзкой."

Нажаль, сёньня ў беларусаў адбіраюць іх мову. Нас робяць нямымі, як "тыя людзі перад скананьнем"...
На Беларусі няма ніводнага ВНУ на беларускай мове, няма ніводнага дзяржаўнага тэлеканала на Нацыянальнай мове.
Беларускую мову дзяржава выкарыстоўвае толькі ў спалучэньні з аджыўшым і сыйшоўшым у мінулае. Руская ж мова навязваецца нашаму народу як мова, на якой ствараюцца новыя навуковыя распрацоўкі, праводзіцца вышэйшая адукацыя, друкуюцца ўсе законы і ўказы. Рускую мову прапагандуюць як мову ўлады, адукацыі, арміі і міліцыі.
Беларускамоўнаму ж чалавеку сёньня цалкам зачынены шлях да любых кіруючых пасадаў. Ёсць і выключэньні, але ж яны толькі падкрэсліваюць агульнае негалоснае правіла існуючай сістэмы ўлады.

Разам з усім гэтым, самы парадокс складаецца ў тым, што будучы лёс нашай Роднай мовы знаходзіцца толькі ў нашых уласных далонях. І толькі ад нашых памкненьняў залежыць, ці захаваем мы сваю мову, ці не станем нямым, "сканаўшым" народам.

Жыве Беларусь! Слава Народу! Слава Бацькаўшчыне!

Добавлено: 21 Июнь 2012, 22:57:34
« Последнее редактирование: 21 Июнь 2012, 22:57:34 от Head » Записан
fireatwill
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1439 : 22 Июнь 2012, 20:09:10 »

Депутаты Палаты представителей уже проголосовали за это нововведение

вот если б этот закон касался самих "депутатов" - хрена бы он прошел.
  и да, безликий. чегой-то не видел предъяв с твоей стороны тому же догги по поводу грамотности его, скажем так, "беларусского". а headа  стыдишь... ихде ж твоя объективность, дружище холуй? Смеющийся

Страниц  : 1 ... 46 47 49 50 ... 108 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт