Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
28 Август 2025, 10:23:31
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Полит-изба
(Модератор: ParanoЯ) > Тема:

Какой язык для Вас родной?

Голосование
Вопрос: Какой язык для Вас родной ?
русский - 439 (51,7%)
белорусский - 342 (40,3%)
другой - 47 (5,5%)
пох - 21 (2,5%)
Всего голосов: 642

Страниц  : 1 ... 43 44 46 47 ... 108 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Какой язык для Вас родной?  (Прочитано 286293 раз)
britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1320 : 19 Март 2012, 15:57:45 »

Спынць беларусізацыю, выкінуць на сметнік ВКЛ, - ганебныя словы. Адчуванне такое, што цябе нахабна абкрадаюць.

Выкінуць гісторыю ВКЛ, значыцца выкінуць Грунвальдскую перамогу, Ільва Сапегу, абаронцу незалежнасці, аўтара статута, таго, хто стварыў і гэтую краіну, і гэтую мову, і нас саміх. Радзівілаў - найбагацейшы род Еўропы, які так спрытна разбурылі, абакралі за стагоддзі русіфікацыі. Але ім гэтага мала. Хочацца каб Беларусы выкраслілі аграменны гістарычныя перыяд сваёй гісторыі, а таксама такія значныя імёны. Забараняць Беларускае ў Беларусі! Жах бярэ ад такога нахабства. Ардынская азіятчына. Убогасць такіх ідэй, іх камізм і неадпаведнасць зусім відавочныя. Нельга так абыякаыа ставіцца да сваёй Радзімы ды гісторыю с чужых вуснаў піць. Я разумею так: гэта падрыў нацыянальных інтарэсаў, крокі супраць незалежнасьці Рэспублікі.
Калі я беларус, то для мяне павінна быць важнай гісторыя маёй зямлі, то для мяне павінна падабацца мая родная мова. І для мяне, як і для любога звычайнага чалавека, паняцце сваёй гісторыі, мовы, радзімы і яе будучыня для маіх дзяцей і ўнукаў - гэта мая маленькая святыня. Мы беларусы – асобны народ, які варты паважлівага стаўлення да сябе, сваёй культуры, сваёй гісторыі і сваёй мовы. І гэты факт павінен быць для кожнага грамадзяніна Беларусі бясспрэчны.

А гэтых манкрутаў наша гісторыя саміх выкіне на сметнік - там ім самае месца.
Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1321 : 21 Март 2012, 00:33:28 »

24 сакавіка а 12 гадзіне пішам беларускую дыктоўку разам на Будзеннага 48а!

Увага!!! Дыктоўка пераносіцца на 14 гадзіну!!!

24 сакавіка а 14 гадзіне пішам беларускую дыктоўку разам на Будзеннага, 48а!

dimitry_1111
Настоящий гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1322 : 21 Март 2012, 12:31:21 »

пользуюсь русским, а беларуский для души

Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1323 : 21 Март 2012, 12:55:17 »

dimitry_1111, а гэта як?!! Улыбка

Вы на ім толькі думаеце? Ці проста Вам дастаўляе эстэтычнае задавальненне яго толькі слухаць?!!

vetka 6
Почетный гродненец

Предупреждения: у пользователя 1 предупреждение

Просмотр профиля
« Ответ #1324 : 21 Март 2012, 13:58:32 »

Вы на ім толькі думаеце? Ці проста Вам дастаўляе эстэтычнае задавальненне яго толькі слухаць?!!
Я его вообще не понимаю. Обозвать сковороду патэльняй, это верх цинизма. И почему "водка", это "гарэлка"? Её ж не жгут. Ее пьют.
qwerty-vit
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1325 : 21 Март 2012, 14:19:17 »

Я его вообще не понимаю. Обозвать сковороду патэльняй, это верх цинизма. И почему "водка", это "гарэлка"? Её ж не жгут. Ее пьют.
Шла б ты ххххх русская отсюда …… Дурак

vetka 6
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1326 : 21 Март 2012, 14:22:38 »

Поручик, шел бы ты на конюшню. Я все-таки с интеллигентными женщинами общаюсь.
qwerty-vit
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1327 : 21 Март 2012, 14:29:25 »

Поручик, шел бы ты на конюшню. Я все-таки с интеллигентными женщинами общаюсь.
Ты б еще спросил, почему деревья колышутся  хххххх

Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1328 : 21 Март 2012, 14:33:14 »

почему "водка", это "гарэлка"? Её ж не жгут. Ее пьют.

Вынікаючы з Вашай думкі, "шлюб" па-расейску - "БРАК" - брак апрыёры?!!  Смеющийся

внимательный
самый
Настоящий гродненец

...я за тобой наблюдаю

Просмотр профиля
« Ответ #1329 : 21 Март 2012, 15:34:27 »

верх цинизма -это обсуждать язык.у вас эту водку жрут,но жратвой называют что-то другое.
А тое,што вы яго не разумееце-гэта вам бокам вылезе,пазней.З Латвии вашых ужо пациху выганяюць  Смеющийся
Ліхтарат
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #1330 : 21 Март 2012, 15:38:34 »

... З Латвии вашых ужо пациху выганяюць  Смеющийся
Нашых таксама...
vetka 6
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1331 : 21 Март 2012, 15:52:26 »

Вынікаючы з Вашай думкі, "шлюб" па-расейску - "БРАК" - брак апрыёры?!!
Это мы специально придумали. Чтоб запутать. У нас синоним есть. В реале - кому "брак", кому "супружество".
Беларусачка, а чо у вас пацаны вообще юморов не понимают? Сочувствую, штоле. Априори.
« Последнее редактирование: 21 Март 2012, 16:26:45 от vetka 6 » Записан
qwerty-vit
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1332 : 21 Март 2012, 15:54:10 »

Лукадрыщи там не нужны…..

Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1333 : 21 Март 2012, 16:45:53 »

Беларусачка, а чо у вас пацаны вообще юморов не понимают? Сочувствую, штоле. Априори.

Якое пытанне, такі і адказ!  Показывает язык

Спачуваю я вам, рускім на Беларусі, што і радзіму згубілі, і ў гасцях не прыжыліся.

Polly
Ах, колькi ёсць красы цудоўнай поруч з намi, калi глядзець вакол дзiцячымi вачамi
Настоящий гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1334 : 24 Март 2012, 23:19:49 »

Я хадзіла і частка маіх сяброў! Показывает язык А частка таму, што астатняя частка з'ехала святкаваць Гуканне вясны ў Вязанку, а потым ў Менск

Чалавек можа ўсё. Межаў яго сiле няма, калi наперадзе агонь надзеi. Гэта вельмi добра ведаюць гуманiсты, фанатыкi i закаханыя. Што тады казаць пра тых, хто i першы, i другi, i трэцi.
Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1335 : 24 Март 2012, 23:22:04 »

А "Дыктоуку, у падтрымку родной мовы" кто небудзь пайшоу писаць сёння?

Или здесь только можете флуд разводить? Подмигивающий

Я так разумею, калі Вы ў 13.09 яшчэ тут пісалі, а не месца займалі, то самі флудам і займаецеся.

Я, вядома ж, хадзіла. І народу было яшчэ болей за мінулы год! Сустрэча была прысвечана Ларысе Геніюш: яе пісалі, пра яе ўзгадвалі, новую кнігу з яе перапіскай прэзентавалі. Супер! Дзякую ўсім, хто прыйшоў!

Ваше Величество
Подпись над аватаром:
Настоящий гродненец

TOTTENHEM!!! WE CAN"T SMILE WITHOUT YOU!

Просмотр профиля Email
« Ответ #1336 : 29 Март 2012, 12:58:47 »

Провокатором в свое время был некий господин Тарашкевич. Он то как раз всю эту муть и выдумал!

Не гони меня Ирина с хаты за вчерашнее!
Я скотина. А скотина-существо домашнее.
Жмотик пивной животик
хочу много минусов. СПАСИБО
Кандидат в депутаты

Мир вам, человеки!

S Просмотр профиля
« Ответ #1337 : 29 Март 2012, 12:59:28 »

vetka7,62 зато сколько народа поведется))) красота опять можно смотреть комедию
Andrey-g
Настоящий гродненец

тэл. 783-39-26 (МТС)

Просмотр профиля
« Ответ #1338 : 29 Март 2012, 17:19:25 »

Шкадую, што не атрымалася схадзіць на дыктоўку. Трэба было з дачкой займацца, пакуль жонка занята была. А зараз застаецца чакаць наступнага года, затое ёсць час паглыбіць свае веды роднай мовы і культуры. Улыбка
Глядзіш, за гэты час можа атрымаецца ва ўласным жыцці і ў сям'і перайсці на беларускую мову...
Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1339 : 31 Март 2012, 00:12:30 »

зараз застаецца чакаць наступнага года, затое ёсць час паглыбіць свае веды роднай мовы і культуры
Ну што ж Вы так неаптымістычна?!! Існуюць рознага плану імпрэзы і сустрэчы для назапашвання вопыту валодання мовай - прыходзьце ўсёй сям'ёй, асабліва з дачкой! Улыбка
Глядзіш, за гэты час можа атрымаецца ва ўласным жыцці і ў сям'і перайсці на беларускую мову...
Цудоўна!  Веселый

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1340 : 17 Апрель 2012, 18:57:53 »

Нешта вартаснае робіцца, дзякуй Богу...

Прыгожа маўчыш па беларуску...

http://www.aro.by/konkurs.html
Беларусачка
Настоящий гродненец

Просмотр профиля WWW
« Ответ #1341 : 17 Апрель 2012, 23:49:40 »

britun, а мне амаль усе спадабаліся! Але я прагаласавала за 7, лаканічна  Улыбка. А зараз у Менску такія біг-борды:

* 2011-2.jpg (48,57 Кб, 900x563 - просмотрено 170 раз.)

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1342 : 20 Май 2012, 22:14:40 »

Чытаючы зацятыя спрэчкі на форумах па гісторыі беларускай зямлі ды чы варта штодзённа карыстацца беларускай мовай,  ёсць адчуванне, што мы, пакуль яшчэ, бы тыя сляпыя кацяняты, змагаемся самі з сабою. Але выразна адчуваецца, што паступова прыходзіць усведамленне таго, што мы не проста аморфная маса, а нацыя. Беларусы ўсё ж такі праходзяць праз спазнанне саміх сябе. Прысутнічае важны момант — адчуванне прыналежнасці да нашага супольнага гістарычнага мінулага, прыналежнасці да агульнай тэрыторыі і дзяржавы. Акрамя таго былая лаяльнасць змяняецца цікаўнасцю да пэўных культурных каштоўнасцяў, гістарычных падзеяў, асобаў, міфаў, роднай мовы. Гэта цешыць. То бок мне хочацца, каб беларусы перажылі гэты пераломны час прыстойна і выйшлі з яго з той самай беларускай мудрасцю і цярпеннем. Я застаюся аптымістам – веру, што Беларусь мае сваю будучыню. Думаю, што новае пакаленне беларусаў выправіць памылкі, зробленыя да нас, ды яшчэ і намі. Яны будуць жыць і працаваць для агульнага дабра сваёй  краіны, будуць ганарыцца сваёй шматтысячагадовай гісторыяй і шанаваць сваю прыгожую беларускую мову. Бо мова — гэта вельмі важна.  Штодзённа практыкуюся з беларускай мовай. Мару  не толькі навучыцца думаць па-беларуску, напрыклад як "Ліхтарат" але і сніць.  Мова – гэта карані – а без каранёў, як вядома, дрэва сохне.
britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1343 : 24 Май 2012, 08:29:57 »

Заўважце: нам не хапае - САМАПАВАГІ да сябе, да сваіх продкаў, да сваёй мовы і гісторыі. Гэта я ведаю, і за сваё жыццё не раз з гэтым сутыкаўся. Годнасць народа і самапавага выхоўваецца толькі на гістарычным матэрыяле. Трэба ўжо зараз знаходзіць у гэтым сэнс, бо народ, які кепска ведае сваю мінуўшчыну, рызыкуе паўтарыць старыя памылкі ў будучым. Беларусу трэба абавязкова ведаць і сваю гісторыю і штодзённа карыстацца сваёй мовай.
VLADMIH
Кандидат в депутаты

Я люблю этот Форум!

Просмотр профиля
« Ответ #1344 : 26 Май 2012, 00:27:23 »

Классно сказано ! Вырвали из моего рта слова...
Нет будущего без забытой истории, уничтоженного языка. Народ, как этнос, обречён на изчезновение...
Кстати,ваши "успехи" в хоккее, футболе, в Евровидении,отчасти, являются тоже предвестниками и отголосками...
Head
Гость
« Ответ #1345 : 26 Май 2012, 14:51:59 »

Это так. Язык, национальная культура- это вклад в будущее. А чарку со шкваркой сегодня сьешь, а на завтра голова болит и на желудок нагрузка))
felix169
Гродненец
**

Просмотр профиля
« Ответ #1346 : 26 Май 2012, 14:54:32 »

Русский Улыбка
Head
Гость
« Ответ #1347 : 26 Май 2012, 20:55:11 »

Немного не в тему, но почему музей не может самостоятельно выкупить статут? Наверное, потому, что культура практически не финансируется??

Выкуп Статута ВКЛ опять оказался под вопросом

Европейское радио для Беларуси
Спонсор отказался помогать могилевскому музею, когда узнал, что будет не единственным.

Об этом "Комсомольской правде" сообщил директор Могилевского музея истории города Алексей Батюков. В четверг директор музея побывал в Москве у антиквара, который выставил на аукцион Статут 1588 года за 45 тысяч долларов. Он заплатил задаток, чтобы книгу сняли с аукциона — 10% от общей суммы.

Однако покупка Статута по-прежнему остается под вопросом. По словам Батюкова, основной спонсор покупки отказался от прежних обещаний, когда узнал, что остаток суммы собирают обычные белорусы. Как выяснилось, спонсор хотел быть единственным инвестором. Предложения от других инвесторов музей не принимает, ведь те хотят, чтобы Статут был их собственностью, и они бы решали, когда его можно будет выставлять на всеобщее обозрение.

Сегодня на счету музея около 7 тысяч долларов. По условиям выкупа остаток суммы надо выплатить до 25 июля. За два месяца необходимо собрать еще 34 тысячи долларов.

Куда можно перечислять деньги:

УК "Музей истории Могилева"

212030 г. Могилев, ул. Ленинская, 1А, тел. 22-99-46

УНН 790203960

Филиал 700 МОУ ОАО "АСБ Беларусбанк" МФО 153801536

р/с 3642014673147

г. Могилев, ул. Первомайская, 71

Директор Батюков Алексей Николаевич

В назначении платежа указывать: "На развитие музейного дела и охрану историко-культурного наследия (для покупки Статута ВКЛ 1588 г.)"

http://news.date.bs/society_291840.html
britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1348 : 29 Май 2012, 10:10:07 »

У тым, што вялікая руская мова будзе вывучацца ўсімі народамі Расіі, спачатку, як сродак міжнацыянальных зносін, - сцвярджаў бог сацыялізму Ленін, каб затым ператварыцца ў супольную міжнародную мову, запэўніваў Сталін. “Чем быстрее мы перейдем на руский язык, тем быстрее построим комунизм” – часцяком сцвярджаў кукурузны Хрушчоў. «Русский язык уже тем велик, что на нем розговаривал Ленин» - падкрэсліваў Герой Герояў СССР Брежнеў. І мы старанна ў сярэдняй школе спасцігалі тонкасці мовы гегемонаў. Беларусы надта лёгка купляліся на абяцанкі-цацанкі светлай камуністычнай будучыні…

На самой справе ўсё гэта – суцэльнае глупства. Брахалі, ні больш за тое, з адзінаю мэтаю падпарадкавання адной нацыі другой, як прамежак для насаджэння сваіх ідэалаў якія палягалі вакол сярпа і молата. Таму, шаноўныя спадарства, варта спазнаваць жыццё пра саміх сябе. Варта мець грунтоўнае сведчанне, што мы беларусы – адметная нацыя, маем сваю багатую гісторыю, сваю прыгожую мову і не падыходзім пад сярэднярускі размер.
britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1349 : 02 Июнь 2012, 23:01:45 »

Як пачаць размаўляць па-беларуску - парады чалавека, які сам гэта прайшоў.

http://nn.by/?c=ar&i=74383
Страниц  : 1 ... 43 44 46 47 ... 108 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?