|
helen_perla
|
 |
« : 04 Февраль 2008, 19:30:44 » |
|
Отчеты о поездках/путешествиях2008 год и еще и  2009 год 2010 год 2011 год , , 2012 год 2013 год 2014 2015 . . 2016 годРучная кладь, ryanair
|
|
|
|
« Последнее редактирование: 02 Февраль 2017, 16:09:11 от helen_perla »
|
|
|
|
|
|
Первое сообщение / продолжение темы
|
|
Laurencja
|
Я тоже в этом году хочу в разы меньше аптечку взять
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mendalka
|
мы в Гданьске вообще прикольно квартиру снимали. хозяйку так и не видили. приехали - открыто. уезжать - деньги на столе оставили и ключ в почтовый ящик.
мы в Гданьске ключ под ковриком брали, а домофон не ключом, а кодом открывали  Уезжая, ключ под ковриком и оставили. Хозяйку тоже в глаза не видели 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
НеЯ
|
мы в Гданьске вообще прикольно квартиру снимали. хозяйку так и не видили. приехали - открыто. уезжать - деньги на столе оставили и ключ в почтовый ящик.
много где так, по крайне мере, в Скандинавии. Мы на Лофотены, когда приехали, утром пришла смс-ка "Уважаемая такая-то, отель такой-то вас приветствует. Ваш #... готов к приему, ключи в дверях. По всем вопросам обращайтесь по такому-то телефону или на ресепшн". Приехали к вечеру, ключ в дверях, во всех комнатах включен свет. Короче, прожили 3 дня никого не видели, не слышали )))) А в мотеле одном позвонили по телефону как засеилиться, сказали ключи в дверях - заходите смотрите такой-то домик, если устраивает, располагайтесь, деньги оставите на столе  Добавлено: 30 Апрель 2015, 09:26:17
Так, расскажите про страховку от невыезда? Что покрывает и какие взносы. Мне в тур агенстве сказали, что выброшенные деньги. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laurencja
|
деньги оставите на столе читаю и не дает покоя вопрос: а если недобросовестные попадутся? и не оставят деньги? еще и унесут что?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zdunina
|
деньги оставите на столе читаю и не дает покоя вопрос: а если недобросовестные попадутся? и не оставят деньги? еще и унесут что? там очень мало наших бывает 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
НеЯ
|
деньги оставите на столе читаю и не дает покоя вопрос: а если недобросовестные попадутся? и не оставят деньги? еще и унесут что? учитывая какие это чигири, то вероятность, наверно мала. Прикинь, чтоят открытые домики в чистом поле: мебель, микроволновка, пастельные принадлежности... Нашему человеку просто раздолье  Оплату за дороги никто не контролирует, или регишься в системе через интернет и вносишь 50 у.е. аванса, а потом окончательный расчет делается или на заправках оплачиваешь. В нете много читала, что наши пишут - нафиг деньги тратить. Все равно ничего сделать не могут.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
milk_J
|
ptitca, мы в Астрале и забронировали
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soltandasha
|
Девочки,может кто отдыхал в Греции(Крит)?Поделитесь впечатлениями и помочь выбрать отель,спасибо 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lily
|
деньги оставите на столе читаю и не дает покоя вопрос: а если недобросовестные попадутся? и не оставят деньги? еще и унесут что? а какое дело до других? ( думаю, все завтраховано) меня беспокоила бы ситуация: звонит хозяин квартиры и говорит, что денег на столе нет там очень мало наших бывает  ты считаешь, что это смешно? а те "мало" - с ними все ок?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laurencja
|
меня беспокоила бы ситуация: звонит хозяин квартиры и говорит, что денег на столе нет Я это тоже хотела написать, но забыла
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zdunina
|
деньги оставите на столе читаю и не дает покоя вопрос: а если недобросовестные попадутся? и не оставят деньги? еще и унесут что? а какое дело до других? ( думаю, все завтраховано) меня беспокоила бы ситуация: звонит хозяин квартиры и говорит, что денег на столе нет там очень мало наших бывает  ты считаешь, что это смешно? а те "мало" - с ними все ок? Считаю, что смешно, да. Такое вот у меня чувство юмора. А с теми "мало" всё ок, да. Вон Валерия ж микроволновку не увезла, а она из их числа.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ptitca
|
ptitca, мы в Астрале и забронировали А вы когда едете? Никогда ничего со своей карты не заказывала и не бронировала, это нормально все свои данные по карточке сообщать незнамо кому? Деньги с карт не пропадут  ? Typ karty * Wybierz typ karty Numer karty * Data ważności * Kod CVV * Imię na karcie * Nazwisko na karcie *
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-LolKA-
|
это нормально. так всегда при оплате
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
НеЯ
|
Zdunina, Нина, там еще холодильничек маленький был 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanuhas
|
ну на самом деле это не совсем нормально.Ибо да, деньги могут "пропасть". Вот потому для таких вещей удобно пользоваться специально заказанной картой. Надо оплатить?Деньги положил и оплатил. И деньги на ней не хранишь.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-LolKA-
|
ну на самом деле это не совсем нормально.Ибо да, деньги могут "пропасть". нормально - в смысле обычно для этого еще и 3д секьюрити есть и смс-оповещение - тоже удобно. смс при любых действиях с картой Добавлено: 01 Май 2015, 19:32:56
девочки, а через что вы так бронируете квартиры, что оплата только по факту?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-Jeanne-
|
девочки, а через что вы так бронируете квартиры, что оплата только по факту? Букинг. У нас только гостиницы снимали деньги с карты. Апартаменты всегда по факту было. И в Польше и в Венгрии и в Австрии.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ptitca
|
ptitca, 27 мая  Хотела расспросить про гостиницу, но мы уедем раньше(15). На счет карточки поняла, все на свой страх и риск. Подскажите, при съеме квартиры, стоимость за детей такая же как и за взрослых? Где посмотреть доходчиво про общественный транспорт в Варшаве? Там, вроде как, оплата за проезд по времени рассчитывается 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-LolKA-
|
Там, вроде как, оплата за проезд по времени рассчитывается  да талоны по 20, 40 и вроде 70 мин для детей льготные талоны - 50% скидки вот сервис по общественному транспорту . мы по нему передвигались по Варшаве при съеме квартиры обычно учитывают общее количество людей. так как на них ориентируются спальные места
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
milk_J
|
ptitca, жду от Вас отзыва 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Беларусачка
|
Ну што, трэба і мне нейкую справадачу зрабіць )) Вось сёння месяц, як у Гішпаніі, святкавалі - паэлью толькі сёння адкаштавалі - у рэстаран хадзілі )) Агульныя ўражанні такія - я ўжо, мабыць, ніколі не змагу выязджаць на адпачынак на 2 тыдні  Лепш у іншым сэканоміць, але выехаць на месяц. У самой напачатку нейкая дзіўная доўгая адаптацыя была - не то прастыла ад холаду, не то алергія. Ацяплення тут няма, вецер на 12-ым паверсе моцны, вокны - як у мяне на балконе, свісцелі жудасна. Інтэрнэт таксама доўга наладжвала - прыехалі перад Вялікоднем, а тут то святая пятніца, то нядзеля, то кароткі дзень. Карту ледзь купіла, па ангельску кажа далёка не кожны, хто звязаны з сэрвісам. На вуліцы - як у нас: 5-ы чалавек можа што і адкажа. Карацей, карту ў дзядзечкі (які па-ангельску ні слова) купіла, назаўтра Нэт скончыўся... убегалася і ўзгадала ўвесь свой ангельскі. Аж праплакала 3 дні  Нэт дарагі - 3 гіга - 25 Э, вось мне на месяц 6 ледзь хапіла. Бясплатны ёсць каля нашага басэйну, але там нешта не працуецца  але па Скайпу адтуль званім. Мора ўжо пацяплела, дзеці купаюцца, але мне халадно, да я і не люблю, і на пляжы толькі 3 разы ляжала  Мой сын, як аказала, таксама. Аблазілі з ім ужо і ўздоўж, і ўпоперак, і ўверх увесь горад. У яго кожная раніца пачылася з мапы: "Мама, а ў якое новае і цікавае месца мы пойдзем сёння?!" Ну вось, пакуль знаходзілі, зараз ужо на пляж больш пачаў хадзіць. Тут проста мега-круты стары цэнтр - мараканскі квартал, і ён жылы! Вельмі хацела б спыніцца там, бо проста дух захоплівае ад захаванай архітэктуры! Маю ў планах наведаць Марока, вельмі-вельмі жадаю і даўно! За горад выязджалі толькі 1 раз, вось з гэтага тыдню пачнем актыўней. Ежа... Гэта самае класнае для мяне пакуль што!!! Я зразумела, для чаго я тут! У мяне гастранамічны тур!!!  Наслухалася вас перад ад'ездам, у мяне сябры пабралі нумар маёй карты, куды грошы пералічаць, як галадаць пачну, а аказала наадварот! Я так шыкоўна не ела ніколі! Камамбера 240 г 1,25Э! Да я на ім жыць буду, не трэба мне мяса ))) Садавіна-агародніна свежая, смачная, танная. Апельсіны проста райскія! Спачатку былі па 0.9, потым знайшлі на рынку ад 0.35. Манга - 2,85 за кіло. Знайшлі рынкі, купляем там, усё гатуем самі. Але дома часу на гэта болей выходзіла, тут кухня зусім не напружвае, а можа таму, што мяне яна ніколі не напружвала )) Мы тут і пірагі пячэм )) А, ну яшчэ я чалавек, каторы ніколі не ездзіў у Польўчу на закупы  таму, магчыма, некаторыя з вас камамбер штодзень кушаюць )), а мне толькі з заробку  І прадукты толькі нашыя беларускія, да з Алмі. Таму і пакаштаваць хочацца ўсяго заморскага )) Ну і ў мясе ў нас рэдкая патрэба. А, эканомна, таму што дарослых мужчын няма! З іх півам, закусам і катлеткай так бы не выйшла. З Францішкам, і праўду, аказалася проста ў параўнанні з другімі дзецьмі. Тым мама гатуе 3 стравы на выбар, а яны хочуць 4-ае. Як па мне - капрызныя, а ёй нармальна, абы б здаровую ежу паелі. Хлопчык, праўда, вельмі алергенны, вельмі мала што яму можна, але што ён у Беларусі есць - нават не ведаю, бо тут яму і козій сыр, і ёгурты на выбар. Я свайму толькі манку асобна вару, бо сама не ем. Усё астатняе есць як дарослы - салаты, рыбу запекаем часта. Тое, што ў салаце руккала - не заўважае )) Кашы з дому бралі на сняданак. О, яшчэ супы тут проста райскія! Таматныя пасты тут проста натур-натур, іх у кожны суп кладзем - і вось вам памідорны суп )) На тыдзень выходзіць каля 80Э у нас, у другой мамы можа трошку болей. Гіпер блізка, закупацца там - адна асалода! На дзяцей траціць нават няма на што, апроч новых фарбаванак. Усе дзіцячыя пляцоўкі бясплатныя, іх шмат, і яны класныя! Ёсць пляцоўкі з трэнажорамі. Тут ёсць парк атракцыёнаў, але на нашае шчасце, яго так пакуль і не адчынілі )) Праезд дзецям (не ведаю, да якога веку, майму - 5) бясплатны на ўсім транспарце. Ну, вось так мы тут жывем )) Не галопам па Эўропам, не турысты-авантурысты - мы тут як госці, проста жывем, як дома )) Зараз некалькі фотак паспрабую заліць. Якія пытанні будуць - пішыце, адным махам потым адкажу. ЗЫ: АА! Не атрымалася з фоткамі, заўтра ўжо паспрабую зрабіць гэта правільна.
|
|
|
|
« Последнее редактирование: 04 Май 2015, 21:27:36 от Mendalka »
|
|
|
|
|
|
Laurencja
|
Агульныя ўражанні такія - я ўжо, мабыць, ніколі не змагу выязджаць на адпачынак на 2 тыдні Лепш у іншым сэканоміць, але выехаць на месяц.  полистала фотографии, здорово! Ежа... Гэта самае класнае для мяне пакуль што!!! Я зразумела, для чаго я тут! У мяне гастранамічны тур!!! Наслухалася вас перад ад'ездам, у мяне сябры пабралі нумар маёй карты, куды грошы пералічаць, як галадаць пачну, а аказала наадварот! Я так шыкоўна не ела ніколі! Камамбера 240 г 1,25Э! Да я на ім жыць буду, не трэба мне мяса ))) Садавіна-агародніна свежая, смачная, танная. Апельсіны проста райскія! Спачатку былі па 0.9, потым знайшлі на рынку ад 0.35. Манга - 2,85 за кіло. Знайшлі рынкі, купляем там, усё гатуем самі. Але дома часу на гэта болей выходзіла, тут кухня зусім не напружвае, а можа таму, што мяне яна ніколі не напружвала )) Мы тут і пірагі пячэм )) спасибо за подробности!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ylianka
|
Знайшлі рынкі, купляем там, усё гатуем самі. Але дома часу на гэта болей выходзіла, тут кухня зусім не напружвае, а можа таму, што мяне яна ніколі не напружвала )) Мы тут і пірагі пячэм я про что людям и объясняю,что на отдыхе готовить просто здорово и интересно.это совсем не трудно-мне доставляет удовольствие 
|
|
|
|
|
|
Когда долго смотришь на море, начинаешь скучать по людям, а когда долго смотришь на людей – по морю...
|
|
|
|
Laurencja
|
я про что людям и объясняю,что на отдыхе готовить просто здорово и интересно.это совсем не трудно-мне доставляет удовольствие а можно и мне подробнее? предстоит такое как планировать, чтобы минимум усилий и вкусно...в принципе, мне летом вообще может быть одна картошечка и был бы салатик с помидорами )))) и мяса не нужно, но все же надо по-разнообразнее ))) насчет завтраков не переживаю... а вот обеды. хочется быстро приготовить, съесть, завалиться на сиесту ) и потом снова идти гулять
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|