Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
09 Август 2025, 00:53:22
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Клубы по интересам > Полит-изба
(Модератор: ParanoЯ) > Тема:

Беларусь ці Літва, беларусы ці літвіны? Хто мы?

Голосование
Вопрос: Кто мы?
Русские люди(ФСБ-МП) - 35 (45,5%)
Узбеки. - 9 (11,7%)
Канадцы. - 12 (15,6%)
Песдатые Украинцы. - 21 (27,3%)
Всего голосов: 69

Страниц  : 1 ... 42 43 45 46 ... 87 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Беларусь ці Літва, беларусы ці літвіны? Хто мы?  (Прочитано 311652 раз)
britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1290 : 07 Январь 2017, 18:38:43 »

Так-так...Віленскі край... і на старажытных картах ён неразрыўна разам з тэрыторыяй Сінявокай...
Автахоны літвіны - мова беларуская...

Кгароча, нават так званыя палякі Віленскага краю размаўляюць на беларускай мове...
Значит, в Виленском крае жили белорусскоязычные "лицьвины"? Так? А откуда в виленском крае взялись литовскоязычные "лицьвины"?

Літвіны у Віленскім краі жылі адвечне і пра нейкі летувіскі калбос нават не чулі...

А вось "лит-овцы" з сваім летувія калбос...
Табе адкажа сведак таго часу - слынны летувіскі паэтТомас Венцлова:
   “Родом я не из Вильнюса…..но потом уже стал вильнюсцем, как и многие тысячи литовцев, которые во время войны и после войны съехались в свою историческую столицу. Для них это был совершенно незнакомый город...
 …В самый первый день после школы я заблудился в руинах (некого было спросить, потому что людей я встречал немного, к тому же никто не говорил по-литовски)…

Ну і яшчэ наўздагон і ў плечы ад летувіскіх прахвесараў-філолагаў - "Канцелярский язык Великого Княжества Литовского в это время выступает как язык белорусский, который находится в наиболее близком отношении к белорусским говорам около Вильно"

Кгароча, Paladin'ка, не крыўдуй... давай дамовімся, што ва ўсім гэтым вінаватыя Сталін, Пуця і крамлёўская прапаганда... і табе лягчэй - і мне яшчэ адна нагода "поржать" з канкрэтных ёлупняў…
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Предупреждения: пользователь забанен

Просмотр профиля
« Ответ #1291 : 07 Январь 2017, 19:08:05 »

Літвіны у Віленскім краі жылі адвечне і пра нейкі летувіскі калбос нават не чулі...
То есть получается, что литовскоязычные анклавы на ошмянщине, островеччине и сморгонщине в начале двадцатого века - это ложь? Так?

Бритун, у меня вопрос к тебе? Ты осознаешь, что твоя концепция литвинизма имеет в своей основе территориальный конфликт с Республикой Литва и Республикой Польша по вопросу принадлежности Вильно и Виленского края? Данный конфликт может перерасти в вооруженный конфликт.

Добавлено: 07 Январь 2017, 19:08:30
То есть получается, что литовскоязычные анклавы на ошмянщине, островеччине и сморгонщине в начале двадцатого века - это ложь? Так?

Бритун, у меня вопрос к тебе? Ты осознаешь, что твоя концепция литвинизма имеет в своей основе территориальный конфликт с Республикой Литва и Республикой Польша по вопросу принадлежности Вильно и Виленского края? Данный конфликт может перерасти в вооруженный конфликт.

Шляхта, па конях!!! Русские угоняют наше быдло!!!
britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1292 : 07 Январь 2017, 21:51:04 »

Мы тутака пра гісторыю, а не пра канцэпцыю...
Канцэпцыя (палітычная) гэта у летувіскіх небаракаў... якія замест таго, каб паступаць напрыклад, як латышы ці эстонцы... адкрэшчываюцца ад сваіх жа продкаў... і прысвойваюць сабе гісторыю наогул чужую - уласных заваёўнікаў...

Я ж іду ад замацаванага стагоддзямі. Яно было і замацавалася не з абы ад чаго. Наш Літоўскі Статут быў ва ўжытку і меў сілу ды пашану!..
Дык вось, НАШАЙ мовай тамака была Жамойць прапісана, значыць нам (МНЕ, як мінімум) летувісы - жамойты. Не разумею, чаму я НЕ павінен трымацца таго, што было МНЕ напісана МАЁЙ мовай і МАІМІ продкамі і жыло-дзейнічала, было прынята і непарушна, стагодзі???
Якога шчэ ражна каму трэба? Дзе, і галоўнае, ХТО для вас большым аўтарытэтам можа шчэ быць??? Чаму я павінен слухаць таго Баранаўскаса з Пупкінасам і глядзець на рэчы іхнымі крывымі вачыма, бачыць што ім трэба і разумець усё, як ім трэба дзеля іхнай асабістай патрэбы й хітракарыснасці, а не Сапегу і дзядоў сваіх? Ну летувісы такія закамплексаваныя на непаўнавартасць... чаму сябе такімі тупымі надаўбнямі трымаеце, каб вам нехта вашае ж тлумачыў. Каб тлумачыў тое, што і тлумачэнняў не патрабуе?..

Разумею, што летувісам цяжка выцерушыць з той скрынкі старую кастрыцу, якую чужынцы засыпалі туды цягам жыцця некалькіх пакаленняў у сваіх інтарэсах, але ж вы ж і не намагаецеся гэта зрабіць. Прыкра...
Продкам нашым, літвінам лепш было ведаць чаму тэрыторыя сучаснай Летувы менавалася Жомойць/Самогіція, і тая назва замацоўвалася за тым рэгіёнам, што быў апошнім далучаны да ВКЛ у выніку Грунвальдзкай перамогі, і існавала (назва тая) потым на ЗАКОННАЙ ( УЗАКОНЕНАЙ) падставе сама меней 300 гадоў...У ВКЛ увесь той гэгіён называўся Жамойць, "накрываўся" адной назвай... Гэта назва "накрывала" і жмудзінаў і лэйшаў, і куршаў, ... і жукоў і жабаў, і павукоў з жамярой вашай рознай тамтэйшай!!!

Кароча, беражы, Божухна, зямельку нашу святую літвіна-беларускую.. і пра нашых, небаракаў летувісаў таксама памятай, Божухна!..
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1293 : 07 Январь 2017, 23:29:50 »

Ты не спрыгивай с вопроса, сучонок;D! Ещё раз спрашиваю: ты осознаешь, что твоя концепция "лицьвинизма" имеет в своей основе территориальные претензии к Республике Литва и Республике Польша? Ты понимаешь, что если твоя концепция "лицьвинизма" будет принята как государственная идеология Республики Беларусь, то это приведет к войне с Литвой и Польшей?
« Последнее редактирование: 07 Январь 2017, 23:45:26 от Paladin'ка » Записан

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1294 : 08 Январь 2017, 15:02:02 »

Ты не спрыгивай с вопроса, сучонок;D! Ещё раз спрашиваю: ты осознаешь, что твоя концепция "лицьвинизма" имеет в своей основе территориальные претензии к Республике Литва и Республике Польша? Ты понимаешь, что если твоя концепция "лицьвинизма" будет принята как государственная идеология Республики Беларусь, то это приведет к войне с Литвой и Польшей?

Ясна- абзывацца ўжо ўмееш... а думаць і дыскутаваць?..
Я табе пералічу пагрозы якія чакаюць Дзівосную ад дзеяў саміх летувісаў:

1.Летувіская канцепцыя -  У Канстытуцыі Летувы прама напісана, што Летува з'яўляецца не толькі правапераемніцай ВКЛ, але і гістарычныя прававыя асновы летувіскай дзяржавы былі сфармуляваны ў Літоўскіх Статутах (1529, 1566, 1588 гг.). Во як?!. А хлусня заўсёды вядзе да краху... і пасля гэтага вы яшчэ тутака спрабуеце лячыць сваім брэдам літвінаў/беларусаў?..  

2.Жемайтцкі сепаратызм... аўтаномія ад Дзівоснай па раку "Святая"...  свае пашпарты... і г.д...

http://samogitia.mch.mii.lt/KULTURA/kultdraug.lt.htm

3. Йерушалайім де Літа... рестытуція - адказ летувісаў за свае дзеі падчас вайны ... маю на ўвазе зварот нерухомасці і выплата кампесацый...
4. Бежанцы - квоты на мурынаў/муслімаў ад Брюсельскага абкама...
5. Ператварэнне тэрыторыі Дзівоснай у вайсковы палігон для іншаземцаў...
6. Шалёная эміграцыя летувісаў з Летувы...
7. Магчымы распад ЕС...

А ці не сведчыць гэта красамоўна аб летувіскай тупасці, што яны ўтварылі з сваёй краінай?

Кароча, суччы жмудзінок, сам бачыш - з боку Сінявокай аніякай пагрозы... праблема толькі ў саміх летувісах і іх дзеях па руйнаванні сваёй краіны...
« Последнее редактирование: 08 Январь 2017, 15:48:09 от britun » Записан
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1295 : 08 Январь 2017, 16:24:09 »

И чего тут думать? Смеющийся Твоё предложение мне понятно. Вот вкратце твоя концепция, что должны сделать беларусы:
1. Сменить название беларусы на литвины, таким образом разорвав отношения с Россией и вызвав конфликт с Литвой, по поводу исторического наследия ВКЛ.
2. Перейти на исскуственный язык ттарашкевицу или наркомовку, на котором говорит 1% белорусов. И которые неприемлимы для научной деятельности. Кроме того это снова отдаляетсябелорусов от рРоссиии приближает к пПольше.
3. Концепция литвинизма строится на противостоянии Москве как и все концепции на постсоветском пространстве. Это значит нужно противопоставлять белорусов Россиии разорвать экономические отношения с ней.
4. В концепции литвинизма предусмотрен территориальный конфликт с Польшейи лЛитвойпо вопросу принадлежности Виленского края.

Итак, Бритун, из всего вышеперечисленного я делаю вывод, что "концепция литвинизма": направлена на обострение этнических, религиозных, территориальных конфликтов на территории Беларуси. "Концепция литвинизма" является зеркальным отражением концепции "украинизма", которую создал германский абвер в ВОВ, эта концепция привела к Волынской резне и другим событиям на Украине. Соответственно и концепция литвинизма была придумана после войны недобитыми белорусскими колоборантами для выкачивания ресурсов из Беларуси, пока беларусы, литовцы, поляки и русские воюют на территории Беларуси непонятно ззачто! Смеющийся

Всвязи с этим, Бритун, я хочу тебе сказать, что раскола Украины в 2014 году можно было избежать, просто расстреляв украинских нацистов. Сейчас это сделать уже очень сложно. РРасколав бБеларуси тоже можно избежать пока малой кровью...

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1296 : 08 Январь 2017, 23:54:48 »

И чего тут думать? Смеющийся Твоё предложение мне понятно. Вот вкратце твоя концепция, что должны сделать беларусы:
1. Сменить название беларусы на литвины, таким образом разорвав отношения с Россией и вызвав конфликт с Литвой, по поводу исторического наследия ВКЛ.
2. Перейти на исскуственный язык ттарашкевицу или наркомовку, на котором говорит 1% белорусов. И которые неприемлимы для научной деятельности. Кроме того это снова отдаляетсябелорусов от рРоссиии приближает к пПольше.
3. Концепция литвинизма строится на противостоянии Москве как и все концепции на постсоветском пространстве. Это значит нужно противопоставлять белорусов Россиии разорвать экономические отношения с ней.
4. В концепции литвинизма предусмотрен территориальный конфликт с Польшейи лЛитвойпо вопросу принадлежности Виленского края.

Итак, Бритун, из всего вышеперечисленного я делаю вывод, что "концепция литвинизма": направлена на обострение этнических, религиозных, территориальных конфликтов на территории Беларуси. "Концепция литвинизма" является зеркальным отражением концепции "украинизма", которую создал германский абвер в ВОВ, эта концепция привела к Волынской резне и другим событиям на Украине. Соответственно и концепция литвинизма была придумана после войны недобитыми белорусскими колоборантами для выкачивания ресурсов из Беларуси, пока беларусы, литовцы, поляки и русские воюют на территории Беларуси непонятно ззачто! Смеющийся

Всвязи с этим, Бритун, я хочу тебе сказать, что раскола Украины в 2014 году можно было избежать, просто расстреляв украинских нацистов. Сейчас это сделать уже очень сложно. РРасколав бБеларуси тоже можно избежать пока малой кровью...

Ай, кінь ты гуляць словамі і блытаць боб з гарохам...
Пераважнай большасці беларусаў не патрэбны гэтыя "канфлікты", сходы, маршы і іншыя гаўнаакцыі, якія адбыліся нарыклад ў Летуве і на Ўкраіне. А калі камусці карціць унесці ў сваё нуднае жыццё забаўлівую разнастайнасць шляхам "пабіцца-паламаць", дык наша ўлада вельмі хутка абломіць ім рогі...

Ну, а наконт сваёй беларускай мовы ды вывучэння сваёй старажытнай гісторыі, мы ўжо неяк самі... без саплівых невукаў, троляў, лінгафрыкаў, філолахаў-самазванцаў і беларусафобаў разбяромся...

Летувіскіх небаракаў канешне шкада, але зачакаем на выкананне мопсамі кват па мурынам і муслімам... паглядзім, як пройдзе ў Дзівоснай рестытуцыя... і

Кароча, як там пазней будзе, табе лепей ня ведаць, бо сёння спаць дрэнна будзеш...
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1297 : 09 Январь 2017, 01:58:55 »

Ай, кінь ты гуляць словамі і блытаць боб з гарохам...
Бритун, а шо ты сразу адракаешся ад генацыда? Смеющийся Мы же с тобой литвины - нужно отвоевать Виленскийкрай у литувисов-жмудинов, ведь они забрали нашу родину у нас # ббелорусов-литвинов!
Пераважнай большасці беларусаў не патрэбны гэтыя "канфлікты", сходы, маршы і іншыя гаўнаакцыі, якія адбыліся нарыклад ў Летуве і на Ўкраіне.
Пераважнай большасци ня трэба, а таб треба, Бритун!
Ну, а наконт сваёй беларускай мовы ды вывучэння сваёй старажытнай гісторыі, мы ўжо неяк самі... без саплівых невукаў, троляў, лінгафрыкаў, філолахаў-самазванцаў і беларусафобаў разбяромся...
Ну-ну... Смеющийся
Кароча, як там пазней будзе, табе лепей ня ведаць, бо сёння спаць дрэнна будзеш...
Нармальна я сплю. Могу сказать спасибо кресавякам, потому что жизнь на хуторе очень развивает индивидуальность и независимость... Кресавяки - это белорусские реднеки! Смеющийся

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1298 : 09 Январь 2017, 23:13:24 »

Нармальна я сплю. Могу сказать спасибо кресавякам, потому что жизнь на хуторе очень развивает индивидуальность и независимость... Кресавяки - это белорусские реднеки! Смеющийся

Ну, дзе ж ты нармальна спіш - 2 гадзіны ночы?!.

Паўна пад вокнамі твайго хутара сафарі - амерскія абрамсы ўвесь час грукочуць і не даюць хутаранцам маркотна цешыцца вольным паветрам "независимости".
Весялуха там у вас -эмігранты мурыны з муслімамі, палігон, гаўбіцы, "лэндлізінг" амерскі...

Кгароча, капетс!
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1299 : 09 Январь 2017, 23:48:59 »

Паўна пад вокнамі твайго хутара сафарі - амерскія абрамсы ўвесь час грукочуць і не даюць хутаранцам маркотна цешыцца вольным паветрам "независимости".
Весялуха там у вас -эмігранты мурыны з муслімамі, палігон, гаўбіцы, "лэндлізінг" амерскі...

Кгароча, капетс!
Да нет, у меня тут только кинологи рядом. А в области хватает: Кантемировская бригада, таманская бригада, дивизия Дзержинскогои других много...

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1300 : 14 Январь 2017, 22:00:54 »

Кракаў, Каралеўскі, адноўлены з нуля, палац...
Мапы, гербы ваяводстваў - земляў Рэчы Паспалітай.

http://photoshare.ru/office/album.php?id=357450

Літва - ёсць...на тэрыторыі сучаснай Беларусі... яе гарады пазначаны гербам "пагоня"...
Русь - ёсць... на тэрыторыі сучаснай Украіны ... пазначана гербам - "леў ля калумны"...
Жмудзь - ёсць...на тэрыторыі сучаснай Летувы....але, істотна павялічыўшая сваю тэрыторыю... амаль удвая большая за сучасную "этнаграфічную" - (задубісанскую)... пазначана гербам - "мядзведзікам з нашыйнікам"....

Кгароча,  як летувіскія бедалагі  з гэтым жывуць?..
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1301 : 14 Январь 2017, 22:54:34 »

Літва - ёсць...на тэрыторыі сучаснай Беларусі... яе гарады пазначаны гербам "пагоня"...
Русь - ёсць... на тэрыторыі сучаснай Украіны ... пазначана гербам - "леў ля калумны"...
Жмудзь - ёсць...на тэрыторыі сучаснай Летувы....але, істотна павялічыўшая сваю тэрыторыю... амаль удвая большая за сучасную "этнаграфічную" - (задубісанскую)... пазначана гербам - "мядзведзікам з нашыйнікам"....

Бритун, змагар унылый, там на картах написано ещё и надпись Polessia - Полесье! Получается, что раз есть надпись Жмудь и Жмудь не часть Литвы, то и Полесье - тоже не часть Литвы? Так? Подмигивающий

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1302 : 15 Январь 2017, 15:18:39 »

Бритун, змагар унылый, там на картах написано ещё и надпись Polessia - Полесье! Получается, что раз есть надпись Жмудь и Жмудь не часть Литвы, то и Полесье - тоже не часть Литвы? Так? Подмигивающий

Табе, жмудзінок, усё мярэшчыцца...
Мярэшчыцца, што Русь на тэрыторыі сучаснай Сінявокай...
Мярэшчыцца, што Жмудзь у Літве...
Цяперыча мярэшчыцца, ўжо, што Палес'е не ў Літве...
Супакойся, Палес'е заўжды было ў Літве... і гэта стала фіксуецца на старажытных картах - факт.
Вось табе гістарычная карта якая дакладна паказвае межы Літвы з центрам у Мінску... і выразна сведчыць - Палес'е ў Літве, а Жмудзі знаходзіцца па-за межамі Літвы...

Кгароча, фантазыі могуць быць розныя, але гісторыя апіраецца на гістарычныя факты....

* ВКЛ2.jpg (121,19 Кб, 604x435 - просмотрено 246 раз.)
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1303 : 15 Январь 2017, 20:17:25 »

Мярэшчыцца, што Жмудзь у Літве...
Цяперыча мярэшчыцца, ўжо, што Палес'е не ў Літве...
Ну ты и болван, Бритун!  Смеющийся

На всех картах, которые ты постишь, Жмудь - часть ВКЛ, и Полесье - часть ВКЛ. Так как может Полесье БЫТЬ частью ВКЛ и одновременно Жмудь НЕ БЫТЬ частью ВКЛ? Смеющийся

Как? Как? КАК? Смеющийся Смеющийся Смеющийся

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1304 : 15 Январь 2017, 22:32:36 »

На всех картах, которые ты постишь, Жмудь - часть ВКЛ, и Полесье - часть ВКЛ. Так как может Полесье БЫТЬ частью ВКЛ и одновременно Жмудь НЕ БЫТЬ частью ВКЛ? Смеющийся

Как? Как? КАК? Смеющийся Смеющийся Смеющийся

Зноўку блытаешся ў паказаннях...

Тлумачу на пальцох... і чытай уважліва:
"Вялікае Княства Літоўскае, Рускае і Жамойцкае".
Жмудзь была часкай Вялікага княства Літоўскага, Рускага і Жамойцкага...

ВКЛ дадало Рускае пасля вызвалення Кіяўскай Русі - "Вялікае княства Літоўскае і Рускае"...
 А пасля Грунвальдскай бітвы, (дакладней пасля 1466 годзе калі фактычна і юрыдычна) тэўтоны аддалі Жмудзь  ВКЛ... Вялікае княства Літоўскае і Рускае да сваёй назвы дадало яшчэ і Жмудзь!
І атрымалася:" Вялікае княства Літоўскае, Рускае і Жмудскае"...

Рускія (Украіна) і Жмудзь (Летува) - па Літоўскаму Статуту - землі прыслухаючыя... інакш кажучы - калоніі!..

А Берасцейшчына (Полесье)  адвечне было Вялікім княствам Літоўскім... па дакументам - нават  Літвой УЛАСНАЙ!..

Кароча, азнаёмся з гістарычным дакументам... і калі зразумеў - кіўні!

* Брест литва.jpg (61,64 Кб, 900x260 - просмотрено 227 раз.)
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1305 : 16 Январь 2017, 01:29:20 »

Снова брешешь за гранты, змагарок! Смеющийся На, из Статута 1588 г.
 подданыхъ нашихъ и всихъ станов в томъ панстве нашомъ Великомъ князстве Литовскомъ и иныхъ всихъ земль, здавна ку тому паньству прислухаючыхъ, почонъшы от вышъшого стану аж до нижшого, тыми одными правы и артыкулы, в

Ну и где здесь Великое княжество Литовское Русское и Жамойтское?  В отличие от твоего голословнлго пиз....зая ппривёлтебе выписку из ЮРИДИЧЕСКОГО документа. Смеющийся

Вот 1529
Мы, Сигизмунд, божьей милостью король польский и великий князь литовский, русский, прусский, жемайтский, мазовецкий и других, имея обстоятельно продуманное доброе намерение и по нашей великокняжеской милости желая одарить христианскими законами, всем прелатам, княжатам, панам хоруговным, вельможам, благородным рыцарям, шляхте и всему поспольству и их подданным, коренным жителям земель нашего Великого княжества Литовского, какого бы сословия и происхождения они ни были,

Снова нет ВКЛРИЖ! А есть ВКЛ Смеющийся!

1566

Наперед мы Господар обецуем и шлюбуем под тоюж прысегою, которую учинили есьмо всим обывателем всих земль того панства нашого Великого Князства Литовского, иж всих княжат, панов рад духовных и свецких, панов хоруговных, шляхту, места и всих подданых наших и всих станов в том панстве нашом Великом Князстве Литовском, также и земль Русских Кіевское, Жомоитское, Волынское, Подляшское и иных земль прислухаючых к тому панству нашому, почоншы от вышнего стану аж и до нижнего, тыми одными правы писаными от нас даными судити исправовати.

Добавлено: 16 Январь 2017, 01:31:34
Вялікае княства Літоўскае і Рускае да сваёй назвы дадало яшчэ і Жмудзь!
І атрымалася:" Вялікае княства Літоўскае, Рускае і Жмудскае"...
Дадало, говоришь! А почему в Статутах не отражено! Хто-та илжэ! Смеющийся
Кароча, азнаёмся з гістарычным дакументам... і калі зразумеў - кіўні!
Ссылку на документ, невук!

sol
Почетный гродненец

И снова бой, покой нам только снится!

S Просмотр профиля
« Ответ #1306 : 16 Январь 2017, 10:28:47 »

А подкину ка я на вентилятор Улыбка
Если уже было то простите.

Вместе мы сильнее!
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1307 : 16 Январь 2017, 15:41:51 »

А подкину ка я на вентилятор
Если уже было то простите.
И концепция белорусизма и концепция литвинизма были созданы в угоду политическим требованиям. В этом нет ничего страшного - потому что все нации были созданы по причине политэкономических требований.

Историческитерритория Беларуси и уУкраины были на стыке интересов двух средневековых держав - Польши и рРоссии, окраинами сильных государств. Украина даже получила название от слова "украина" - т.е. окраина Польши. Для Россииукраина ббыла Русью - историческим центром. Украина богатая страна - это ценный ресурс, за счёткоторого пПольшапри РП получала деньги. Что касается бБеларуси- то это нищая страна, которая никому не нужна в экономическом плане уже 1000 лет.

У концепции белорусизма и концепции литвинизма одна цель - отрыв бБеларуси от рРоссии.

Концепция белорусизма в оформленом виде возникла в среде польской интеллигенции Российской империи в конце 19 - начале 20 века. Тогда про еёзнали кучка фриков- иинтеллигентов в белорусских губерниях  РИ. Своёпрактическое применение концепция бело
русизма получила в 1920 -х года с проведением большевиками политики белорусизации. Да, белорусов создали большевики! Смеющийся Именно поэтому современная белорусская история и идеология базируется толькона событиях 20 века! Смеющийся
Подводя итоги, можно сделать вывод, что концепция белорусизации провалилась - белорусы не хотят разговаривать на "белорусском"( Слуцкий диалект мовы) а говорят на трасянке, или на "панской мове" - по польски йлибо по русски!

Концепция литвинизма родилась в среде недобитой гитлеровской эмиграции после великой отечественной войны. Основа концепции - отрыв от России. Белорусы - звучит как белые русские, то есть русские со знаком качества. Поэтому из белорусов нужно было сделать " не белорусов", т.е. литвинов. Концепция литвинизма очень слаба в историческом плане и строится на мифах, лжи и передергиваниях - в этом причина полного игнорирования современными белорусами концепции литвинизма! Смеющийся

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1308 : 16 Январь 2017, 19:55:27 »

Снова брешешь за гранты, змагарок! Смеющийся

Вот 1529
Мы, Сигизмунд, божьей милостью король польский и великий князь литовский, русский, прусский, жемайтский, мазовецкий и других, имея обстоятельно продуманное доброе намерение и по нашей великокняжеской милости желая одарить христианскими законами, всем прелатам, княжатам, панам хоруговным, вельможам, благородным рыцарям, шляхте и всему поспольству и их подданным, коренным жителям земель нашего Великого княжества Литовского, какого бы сословия и происхождения они ни были,

Снова нет ВКЛРИЖ! А есть ВКЛ Смеющийся!

Гы-гы-гы... слухай, але ж ты і дзіўны!..

Літоўскі Статут 1529 года...
 У арыгінале меў назву "Права писаные даны панству Великому Князьству Литовскому, Рускому, Жомойтскому и иных через наяснейшого пана Жикгимонта з божее милости короля полского, великого князя литовского, руского, пруского, жомойтского, мазовецкого и иных"...

Літоўскі Статут 1588 года:
"Прото мы, г[о]с[по]д[а]ръ, всих обывателей паньства нашого, великого князства литовского, и земль, к нему належачых, рускихъ, жомоитъских и иных..."
Ды і навогул якая справа летувісаў да Літоўскіх Статутаў - продкам летувісаў быў спяцом складзены Жамойцкі Статут...

А пра летапісны звод «Хроніка Вялікага княства Літоўскага, Рускага і Жамойцкага» —  складзены ў Вільні ў 1520 годзе... ну, дзе легенда пра паходжанне літоўскіх князёў ад рымскіх арыстакратаў - Палемона... чуў, ці не?

І самае цікавае... пазней, была напісана "Хроніка Літоўская і Жамойцкая" у Слуцку асобай, набліжанай да роду Радзівілаў ... а ў Польшчы «Хро́ніка по́льская, літо́ўская, жамо́йцкая і ўсяе́ Русі́» -  Мацея Стрыйкоўскага...

Але шнейша з тым ... вернемся непасрэдна да карты...
На карце вышэй дакладна паказаны межы Літвы на той час...
Дык вось - зрабі вочы пучком:
Мяжы паміж Літвой і Палессем НІМА!.. Факт!
Мяжа паміж Літвой і Жмуддзю ЁСЦЕКА!.. Факт!
Інакш кажучы, існуючы статус-кво, на той час, такі: Палессе - Літва... Жмудзь НЕ Літва... і ФСЁ!..

Кгароча, розніцу адчуваеш, ці надалей будзеш з сябе дурня ламаць?..
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1309 : 16 Январь 2017, 21:06:55 »

Інакш кажучы, існуючы статус-кво, на той час, такі: Палессе - Літва... Жмудзь НЕ Літва... і ФСЁ!..

Кгароча, розніцу адчуваеш, ці надалей будзеш з сябе дурня ламаць?..
Разница очень простая. Концепция литвинизма направлена на чтобы оторвать белорусов от России. Поэтому придумали, что население ВКЛ состояло не из русских, поляков и ллитовцев, а из мифических литвинов. Название "литвины" созвучно с названием "литовцы", поэтому, чтобы население не путало литовцев и литвинов всячески продвигается идея о том, что в современной Литве 2 народа - жмудины и литвины! Смеющийся

Тупая концепция конечно - конфликт между западными и восточными литовцами, конфликт между литовцами и белорусами, конфликт между поляками литовцами и беларусами.

Поэтому все замечания, что жмудь не часть Литвы- они в рамках концепции и ты, гнусный мелкий Бритунишка, продолжаешь врать на эту тему!

А на самом деле западное полесье было присоединено окончательно в ВКЛпри Витене, восточное Полесье - при Гедимине-Ольгерде, Жемайтия - при Ягайле.

Поэтому я решительно не понимаю, почему это жмудь - НЕ ЧАСТЬ ВКЛ, а Полесье - ЧАСТЬ ВКЛ!

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1310 : 16 Январь 2017, 23:36:47 »

Тупая концепция конечно - конфликт между западными и восточными литовцами, конфликт между литовцами и белорусами, конфликт между поляками литовцами и беларусами.

Поэтому все замечания, что жмудь не часть Литвы- они в рамках концепции и ты, гнусный мелкий Бритунишка, продолжаешь врать на эту тему!

А на самом деле западное полесье было присоединено окончательно в ВКЛпри Витене, восточное Полесье - при Гедимине-Ольгерде, Жемайтия - при Ягайле.

Поэтому я решительно не понимаю, почему это жмудь - НЕ ЧАСТЬ ВКЛ, а Полесье - ЧАСТЬ ВКЛ!
/quote]

Ды ўсё ты разумееш, толькі дурня сячэш... ну каб ратаваць летувіскую канцепцыю...

Гэта ўсё так проста, як "Божы дзень"...
Была тэрыторыя, якая называлася "Літва/ВКЛ", як і была тэрыторыя якая называлася "Жмудзь/Самогіція"...
Старадаўнія геаграфічныя карты Вялікага княства Літоўскага, Рэчы паспалітай, Еўропы і свету яскрава сведчаць, што тэрыторыя "Літвы/ВКЛ" знаходзілася на тэрыторыі сучаснай Беларусі... а "Жмудзь/Самогіція" на тэрыторыі сучаснай Летувы...
Аўтахоннае насельніцтва "Літвы/ВКЛ" менавалася - літвіны...
Аўтахоннае насельніцтва "Жмудзі/Самогіціі" менавалася - жмудзіны...
Найменні народа “літвін” і народа "жмудзін"абавязкова фігуруе ў афіцыйных дакументах, што сведчыць пра саманазву этнаса-яго спрадвечнай назве... іншыя плямёны/народы не былі адлюстраваны ў дакуметах ВКЛ, таму я іх апускаю...
Лічыць ёлупнямі літоўскіх князёў, пісарчукоў, картографаў... як лічаць летувіскія ашаломкі - бадай што бязглузда!..

Вінаваціць літвінаў/беларусаў ў летувіскімсрачы з іхняй жульгісторыяй, гэта смела - дурням самім трэба ўзяцца за розум...
Але, з іншага боку, як за яго ўзяцца, калі розуму НІМА... і таму з летувісамі такія цяжкасці...

Кгароча, летувіская жульгісторыя пакуль дыхае, але ў глыбокай коме... і ўжо пад сябе ходзіць...
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1311 : 17 Январь 2017, 02:21:31 »

Я очень рад, что литвинская концепция настолько тупая и неисторическая, из-за чего она вызывает только одну эмоцию - смех!  Смеющийся
. іншыя плямёны/народы не былі адлюстраваны ў дакуметах ВКЛ, таму я іх апускаю...
Ага, придурок, ты забыл русских, которых в ВКЛбыло всего 90% населения! Смеющийся Смеющийся Смеющийся

Бритун, я сейчас со смеху сдохну! Смеющийся
Кгароча, летувіская жульгісторыя пакуль дыхае, але ў глыбокай коме... і ўжо пад сябе ходзіць.
Бритун, ты строишь свой дом на песке. Дом долго не выстоит.
Если нечего сказать, не нужно придумывать про меня. Я не "литувис" и не литовец. По папе я кресавяк, а по маме - полещук.

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1312 : 17 Январь 2017, 19:07:07 »

Я очень рад, что литвинская концепция настолько тупая и неисторическая, из-за чего она вызывает только одну эмоцию - смех!
Если нечего сказать, не нужно придумывать про меня. Я не "литувис" и не литовец. По папе я кресавяк, а по маме - полещук.

Які ты, аднак жа ж, саманадзейны...

Справа ў тым, што летувіская канцепцыя з жульгісторыяй, дзе жаданае выдаюць за гістарычна-рэчаістае ў ажыццяўленне якой яны ўклалі столькі высілку - пацярпела катастрафічнае фіаска...
Яскравы прыклад:
Пазалетась упершыню ў беларускай сталіцы прайшла маштабная канферэнцыя па гісторыі Вялікага Княства Літоўскага. Многія даследчыкі змаглі данесці да шырокай аўдыторыі свае напрацоўкі. А таксама падзяліцца меркаваннямі з калегамі — іх, для ўдзелу ў дыскусіях і дзеля ўласных выступленняў, сюды прыехала каля 40 гісторыкай з розных краін.

І вось дзіва дзіўнае - з Летувы нібыло аніводнага з "слынных" гісторыкаў, з тых, хто папёрдываючы ад натугі, жаданае для летувісаў выдаваў за гістарычна-рэчаістае!..
Здавалася б, чаго прасцей, на канфэрэнцыі яны мелі б у спрыяльных умовах данесці свае (летувіскія) напрацоўкі для навуковага свету... хоцяж бы навукова распавесці якім гэта чынам, знаходзячыся пад пятою Ордэна, продкі "літ-овцев" заваявалі русінаў...  
Простае пытанне, ну, дык чаму гэтыя "слынныя" летувіскія даследчыкі-гісторыкі-прафесары, якія складалі падручнікі для летувіскіх шкаляроў і студэнтаў, якія складалі кнігі па гісторыі Літвы, чамусці напрач адмовіліся наведаць маштабную канферэнцыю па гісторыі Вялікага Княства Літоўскага?..

Тота і яно...
Адно - складаць фэйк для даўнаў, навешаўшы ім на разгалістыя вушы лапшу для ўнтраннага спажытку... і зусім іншае - сесьці за адзін стол з такімі ж прафесарамі-даследчыкамі-гісторыкамі і з гістарычнымі фактамі на руках адстойваць летувіскі пункт гледжання... пара з якога пайшла ў свісток...
Інакш кажучы, справа зроблена... і зараз надышоў час збіраць летувісам гаўмнаплён дагэтуль зробленага летувіскімі гісторыкамі...
І скажу шчыра, збіраць ім - не пазбіраць...

Кгароча, адсюль у летувісаў і раздражнёнасць, і капрызнасць, і ўвасобленыя ў хамстве, асобных прыхільнікаў летувіскай канцепцыі жульгісторыі - ціпа цябе... які, і "по папе" і "по маме" не інакш - звыклы ашаломак!..
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1313 : 17 Январь 2017, 19:39:30 »

летувіская канцепцыя
Я даже не знаю официальную концепцию литовских историков. Мне она не интересна...

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1314 : 17 Январь 2017, 22:16:11 »

Ідзі ты... а, навошта, тагды выгароджваеш звычайных нікчэмных махляроў... і прам шпарыш па летувіскіх метадычках ад Баранаўскаса?..
Што яны там табе напісалі?.. Што старажытная Літва, якая прысутнічае на ўсіх старажытных картах на тэрыторыі сучаснай Беларусі, насамрэч не Літва... а, Жмудзі/Самагіція, якая на на ўсіх старажытных картах знаходзілася на тэрыторыі сучаснай Летувы і ў Літоўскіх Статутах запісана - як зямля прыслухаючая... маўляў,  гэта Літва - самая настаяшчая?..

Ды хрэн з гэтай летувіскай канцепцыяй - хай з ёю разбяруццо, самі "літ-овцы" баламутные...

Кгароча, мяне хвалюе ў першую чаргу гісторыя нашай зямлі, дзе менавіта жылі продкі сучасных беларусаў - літвіны...  і ў дзясятую чаргу, дзе жылі продкі летувісаў -жмудзіны...
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1315 : 18 Январь 2017, 09:08:22 »

гісторыя нашай зямлі, дзе менавіта жылі продкі сучасных беларусаў - літвіны...
Меня тоже интересует, где жили предки белорусов. Территории современных Витебской, Могилевской, Гомельской, Брестской обл. и восток Минской обл. при ВКЛнаселяли ррусины - русские по языку и вероисповеданию люди. Они также жили вплоть до г. Вильна, но уже меньше - там жили язычники и католики литва, которая при вкл стала литвинами, а еещё позже - при Ржечи - эти люди стали КРЭСАВЯКАМИ! Литвины это территория от Дубиссы на восток, в Беларуси- сморгонский, лидский, вВоронцовский, оОстровецкий, ошмянский, гродненский, хотя переходные земли между русскими и литвинами доходили до Ракова, Заславля и Слонима. Т.е. в лесах обитали папуасы литвины-ятвяги, а в городах Гародня, Новоградок, Слоним, Здитовои др. - колонизаторы русские

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1316 : 18 Январь 2017, 12:34:07 »

гісторыя нашай зямлі, дзе менавіта жылі продкі сучасных беларусаў - літвіны...
Меня тоже интересует, где жили предки белорусов. Территории современных Витебской, Могилевской, Гомельской, Брестской обл. и восток Минской обл. при ВКЛнаселяли ррусины - русские по языку и вероисповеданию люди. Они также жили вплоть до г. Вильна, но уже меньше - там жили язычники и католики литва, которая при вкл стала литвинами, а еещё позже - при Ржечи - эти люди стали КРЭСАВЯКАМИ! Литвины это территория от Дубиссы на восток, в Беларуси- сморгонский, лидский, вВоронцовский, оОстровецкий, ошмянский, гродненский, хотя переходные земли между русскими и литвинами доходили до Ракова, Заславля и Слонима. Т.е. в лесах обитали папуасы литвины-ятвяги, а в городах Гародня, Новоградок, Слоним, Здитовои др. - колонизаторы русские

Ты што, сапраўды лічыш, што дастаткова высказаць летувіскі пункт гледжання  з "летувіскай канцепцыі" дзе дэбіллоіды-эксперты с сур'ёзным выглядам адзін аднаму забаўна гарбатага лепяць... і справа ў капелюшы?..

Ды не... бо лепей адзін раз убачыць на старажытных картах, дзе насамрэч знаходзілася старажытная Русь і пражывалі русіны... чым сто разоў паслухаць бясконцае драчылава летувіскіх дэстабілаў, якое мае сваё тлумачэнне, і ні ў якім разе не залежыць ад гістарычных фактаў...
Здавалася б, чаго прасцей...  пакажыце старажытныя карты і тыцніце дакладна ў тое месца - дзе Русь?..
Ан нет... летувіскія дэбіллоіды-эксперты адпіхваюццо рукамі-нагамі...
Простае пытанне... а чаму?
Адказ ляжыць на паверхні... Бо тады складаней будзе плявузгаць на "гісторыю Сінявокай" і канчаткова спаскудзіць летувіскую жульгісторыю і іхнія палітычныя інтарэсы.

Кгароча, дзе пражывалі русіны... і дзе знаходзілася Русь дакладна паказана не толькі на Радзівілаўскай карце (глядзі вышэй)... а нават на старажытных нямецкіх картах...

* Русія1.jpg (98,96 Кб, 577x900 - просмотрено 266 раз.)
britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1317 : 28 Январь 2017, 11:54:10 »

Шаноўнаму спадарству на аловак:

Усе землі Літвы пазначаны гербам "Пагоня" - тэрыторыя сучаснай Беларусі...
Жмудзь мела герб "Мядзьведзік" з ланцугом на шыі - тэрыторыя сучаснай Летувы.

Кгароча, і гэта гістарычны факт!

* herby.jpg (199,2 Кб, 839x900 - просмотрено 633 раз.)
К.О.петан Шэндзик
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1318 : 28 Январь 2017, 12:33:34 »

адзін раз убачыць на старажытных картах
Бритун, ты настолько тупой, что не понимаешь одной вещи. Все карты, которые ты показываешь - ПОЛИТИЧЕСКИЕ, а не ЭТНОГРАФИЧЕСКИЕ!
Это значит, что политические карты не отражают национальность, вероисповедание, этнический состав населения. Понимаешь?

Обьясню еще раз. На твоих картах написано - Кёнигсрейх Польн и Польска - это карты Речи Посполитой. Гражданство людей их населяющих - Польша. До этого гражданство, политическая принадлежность была ВКЛская. Т. Е. русские, немцы, поляки, полещуки, ятвяги, пруссы, евреи, литовцы - он все были литвинами по политической принадлежности, подданными ВКЛ. Литвин - это не национальность, а политическая принадлежность. Национальность в то время определялась по вероисповеданию - руссие-православные, поляки и литовцы- католики, евреи - иудеи.

Ты можешь еще запостить карт, но политические карты не имеют отношения к национальности. Я тоже могу выложить карты киевской Руси или Российской империи. Смеющийся

britun
Почетный гродненец

Просмотр профиля
« Ответ #1319 : 28 Январь 2017, 16:16:02 »

адзін раз убачыць на старажытных картах
Бритун, ты настолько тупой, что не понимаешь одной вещи. Все карты, которые ты показываешь - ПОЛИТИЧЕСКИЕ, а не ЭТНОГРАФИЧЕСКИЕ!
Это значит, что политические карты не отражают национальность, вероисповедание, этнический состав населения. Понимаешь?

Обьясню еще раз. На твоих картах написано - Кёнигсрейх Польн и Польска - это карты Речи Посполитой. Гражданство людей их населяющих - Польша. До этого гражданство, политическая принадлежность была ВКЛская. Т. Е. русские, немцы, поляки, полещуки, ятвяги, пруссы, евреи, литовцы - он все были литвинами по политической принадлежности, подданными ВКЛ. Литвин - это не национальность, а политическая принадлежность. Национальность в то время определялась по вероисповеданию - руссие-православные, поляки и литовцы- католики, евреи - иудеи.

Ты можешь еще запостить карт, но политические карты не имеют отношения к национальности. Я тоже могу выложить карты киевской Руси или Российской империи. Смеющийся

"Национальность в то время определялась по вероисповеданию"
Гэта як, веравызнанне азначае нацыянальнасць?..
Такога брэду я яшчэ не чуў... гэта піпец...
Атрымліваецца: італьянцы, чэхі, палякі, летувісы... і ўсе католікі адной нацыянальнасці - адзін этнонім!? Непонимающий??

Ну дык дамо слова напрыклад ангельскай ж мове.. этнас - ethnicity -
напрыклад: in the USA there are a number of ethnicities: Afro-Americans, WASP (White Anglo-Saxon Protestant), Latin Americans (Hispanics), Philipinos, Native Americans, etc.

А цяпер параўнай гэта з вашымі летувіскімі этнасамі...

Кароча, канешне брыдка смяцца над убогімі...
Страниц  : 1 ... 42 43 45 46 ... 87 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт