Тоширский
|
svaboda.org
13.56 На Кастрычніцкай плошчы зьявілася машына з гукаўзмацняльнай апаратурай, празь якую міліцыянты зьвяртаюцца да ўдзельнікаў маршу й просяць іх сысьці на дазволенаt месца збору – да Акадэміі навук. Тым часам некалькі моладзевых актывістаў разгарнулі расьцяжку “Малады фронт” і сталі каля будынку Палацу Прафсаюзаў.
13.51 У дазволеным месцы збору “Эўрапейскага маршу” ля Акадэміі навук ужо больш за 100 чалавек. Сярод прысутных – адзін з заяўнікаў акцыі Віктар Івашкевіч.
13.49 Дэпутат Эўрапарлямэнту ад Польшчы Януш Анышкевіч, затрыманы памежнікамі й знаходзіцца ў Берасьці.
13.38 Доступ на Кастрычніцкую Плошчу пакуль не закрыты. Ля Палацу Прафсаюзаў сабраліся некалькі дзясяткаў чалавек.
13.20 Дэпутата Эўрапарлямэнту ад Польшчы Януша Анышкевіча не пусьцілі ў Беларусь. Яму не дазволілі праехаць польска-беларускую мяжу. Палітык ехаў ў Менск на запрашэньне арганізатараў “Эўрапейскага маршу”.
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Тоширский
|
Затрыманых гарадзенскіх актывістаў адпусьцілі
Кіраўніка абласной арганізацыі партыі БНФ Сяргей Мальчыка, а таксама Анатоля Хацько і Сяргея Антусевіча пратрымалі ў Гарадзенскім РАУС некалькі гадзінаў і адпусьцілі. Пасьпець на Эўрапейскій марш у сталіцу стала нерэальным, і таму яны былі вымушаны адмовіцца ад паездкі, сказаў Сяргей Антусевіч, які кіруе арганізацыяй Незалежнага прафсаюзу на прадпрыемстве “Горадня Азот”.
Цяпер спадар Антусевіч знаходзіцца ў шынамантажы, там пацьвердзілася, што два колы ягонай машыны былі парэзаны нажом на стаянцы, таму ён мусіў з С.Мальчыкам ехаць у Менск машынай А.Хацько, аднак яе затрымалі ў Гарадзенскім раёне міліцыянты. У райаддзеле міліцыі ўсіх трох трымалі паасобку, у іх бралі тлумачэньні з нагоды абрабаванай кватэры. Спадар Антусевіч зазначае, што міліцыянты папросту цягнулі час, паколькі мелі заданьне пратрымаць іх у пастарунку.
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Тоширский
|
14:05
На Кастрычніцкую [highlight]без перашкод з боку міліцыі[/highlight] прайшло каля 60 маладзёнаў, маюць з сабой сцягі Еўразвязу і сінія стужкі.
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
|
Капялюш
|
14:05
На Кастрычніцкую без перашкод з боку міліцыі прайшло каля 60 маладзёнаў, маюць з сабой сцягі Еўразвязу і сінія стужкі.
Кольскасць людзей на Акадэміі пакуль невядомая. Але там разгорнуты расцяжкі, людзі скандуюць "Жыве Беларусь!", "Свабоду Казуліну!". Там жа знаходзіцца Скрабец.
|
|
|
|
|
|
|
Тоширский
|
14:13
Мілінкевіч заклікаў людзей, што сабраліся на Кастрычніцкай і ў раёне яе, ісці да Акадэміі. Калона з 1800-2000 чалавек рушыла ў бок Акадэміі навук.
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Капялюш
|
14:22
Ля цырку да калоны далучылася каля 500 чалавек. Калона рушыць па ходніках у бок Акадэміі, з боку скверу Я.Купалы.
Агульная колькасць удзельнікаў шэсця - не больш за 2000 чалавек. Хаця некаторыя рэсурсы даюць лічбу 2500.
Колькасць мітэнгоўцаў на Акадэміі да гэтага часу дакладна невядомая.
|
|
|
|
|
|
|
|
Тоширский
|
блин, ну когда же придет андор-х 
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Капялюш
|
... Колькасць мітэнгоўцаў на Акадэміі да гэтага часу дакладна невядомая (але не больш за 400 чалавек). Мітынг здымае БТ.
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
14.29 Ля Акадэміі Навук зьявілася група людзей з расьцяжкай «Не дали визу — какая низость!». Яны кажуць, што пратэстуюць супраць візавай палітыкі рэжыму Эўразьвязу ў адносінах да Беларусі. Паводле словаў аднаго зь іх, Уладзімера Цюхая, яны «група па інтарэсах зь Нясьвіжу» і зь ніякай палітычнай сілай не зьвязаныя. У іх апэратыўна ўзяло інтэрвію БТ і яны згарнуліся. Тымчасам мітынгоўцы ўключылі гукаўзмацняльную апаратуру. Уся пляцоўка перад Акадэміяй Навук запоўненая людзьмі.http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=12181 
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
14:33 Першыя здымкі з Акадэміі. Да калоны далучыўся Калякін.
Ёсць сведчанні, што дыпламатаў усёткі на Кастрычніцкай не было.
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
|
|
« Последнее редактирование: 14 Октябрь 2007, 15:44:58 от Kapialush »
|
|
|
|
|
Тоширский
|
... Колькасць мітэнгоўцаў на Акадэміі да гэтага часу дакладна невядомая (але не больш за 400 чалавек). Мітынг здымае БТ. А где же иностранные корреспонденты?
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
|
Тоширский
|
14.30 Ля Акадэміі навук запрацавала гукаўзмацняльная апаратура. Галоўны рэдактар газэты “Народная Воля” Іосіф Сярэдзіч паведаміў, што дзеля ўдзелу ў “Эўрапейскім маршы” адмовіўся ад прысутнасьці на вясельлі блізкай сваячкі. А адзін спадар уцёк са шпіталю з анкалягічнага аддзяленьня, каб узяць удзел у акцыі.
14.20 Калёна ўдзельнікаў Эўрапейскага маршу, у якой знаходзяцца каля 1.500 чалавек, дайшла на цырку. Да акцыі паступова далучаюцца моладзевыя актывісты. Яны скандуюць: “Незалежнасьць!”, “Уладу – народу!”, “Моладзь і свабода!”
14.15 Калёна мітынгоўцаў каля дзьвюх тысячаў чалавек рушыла з Кастрычніцкай плошчы ў бок Акадэміі Навук. Міліцыя не перашкаджае ўдзельнікам акцыі, але папярэджвае, каб не выходзілі на праезную частку.
14.12 На плошчу прыйшоў Аляксандар Мілінкевіч і пачаў прамаўляць да прысутных праз мэгафон. Ён заклікаў удзельнікаў акцыі пайсьці разам да Акадэміі навук па праспэкце Незалежнасьці (былым праспэкце Скарыны).
14.10> На Кастрычніцкай плошчы каля 500 чалавек, якія фармуюць калёну, каб ісьці ў бок Акадэміі навук. Міліцыя паведамляе праз гукаўзмацняльнікі, каб людзі сыходзілі з плошчы, і рухаліся па ходніках.
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Капялюш
|
14.42 Дэманстранты мінулі помнік Перамогі. Ад крамы Бярозка дэманстранты паспрабавалі выйсьці на праезжую частку. ДАІ іх вярнула нахзад. Зноў спрабуюць вярнуцца на праспэкт. Зноў вяртаюць назад. ДАІшнік ад крыку сарваў голас. У калёне ідуць Мілінкевіч, Калякін, Лябедзька, Вячорка. Акрамя беларускіх і эўрапейскіх, ёсьць таксама ўкраінскія, анархісцкія сьцягі, сьцягі з партрэтам Дашкевіча. Колькасьць маніфэстантаў на праспэкце вырасла да [highlight]4—5 тысяч чалавек.[/highlight] Над калёнай таксама расьцяжкі "Беларусь у Эўропу!" "Не - межам!" Натоўп скандуе "Жыве Беларусь!" і "Беларусь у Эўропу" - безь вядомага працягу. У грамадзе заўважаныя літаратар Адам Глёбус, скульптар Алесь Шатэрнік.http://www.nn.by/index.php?c=ar&i=12196Растуць як на дражжох 
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
14: 40
На Акадэміі з'явілася гукаўзмацняльная апаратура. Прамаўляе Іосіф Сярэдзіч. Колькасць людзей заўважна пабольшала. Зараз там - каля 1200 чалавек.
Калона перайшла праспект у раёне парку Горкага, ідуць па іншым боку праспекта. Кіроўцы вітаюць людзей сігналамі.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Тоширский
|
где мой +1 ?
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Капялюш
|
скаціна нахабная...трымай 
|
|
|
|
|
|
|
Тоширский
|
пасиба  тока я его не вижу
|
|
« Последнее редактирование: 14 Октябрь 2007, 15:58:21 от tony_tosh_v2 »
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Капялюш
|
14.48 Галава маніфэстацыі перайшла вуліцу Казлова. Нейкія маладыя людзі, абвешаныя з ног да галавы сымболікай, скандуюць: "Выходзім на праспэкт". Але гэтыя намеры марныя. ДАІшніік выцясьняюць людзей назад. Зьявіліся і правакатары — бабулькі, дзядкі, рабацягі, якія "не панімают, што праісходіт". 14.48 Чытачоў сайту nn.by вітае бард Зьміцер Бартосік і ягоная 4-гадовая дачка Яніна. Яны ідуць у маніфэстацыі па праспэкце.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
14.57 Дэманстранты каля плошчы Якуба Коласа выйшлі на праезную частку, займаюць тратуар і дзьве паласы руху. Колькасьць маніфэстантаў увесь час расьце. На тратурах стала зусім цесна.
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
15:00 Калона - на пл.Я.Коласа. Моладзь увесь час збочвае на праспект, часам закрываючы 2 (!) паласы. ДАІшнікі адштурхоўваюць іх назад.
Адзін з кіраўнікоў менскай міліцыі заявіў, што ёсць каманда - не чапаць. "Походят и разойдутся". Магчыма, што мітынгоўцаў пусцяць да Нацыянальнай бібліятэкі.
У дварох каля ЦУМу стаіць мноства аўтобусаў са спецназам. Вуліца Пятруся Броўкі ля Акадэміі навук зачыненая.
На Акадэміі з'явіліся невядомыя людзі з расцяжкай "Не дали визу — какая низость!". Яны кажуць, што пратэстуюць супраць візавай палітыкі рэжыму Еўрасаюзу ў адносінах да Беларусі )
|
|
|
|
|
|
|
Тоширский
|
svaboga.org не обновляется 
|
|