Капялюш
|
15.02 Віктар Івашкевіч выступіў перад людзьмі, што сабраліся ля Акадэміі Навук і заклікаў пачакаць маніфэстацыю, якая рухаецца праспэктам. Людзі стаяць і слухаюць беларускую музыку, якая іграе з калёнак.
|
|
|
|
|
|
|
Тоширский
|
М.Бялых: “Тое, што робяць дэмакратычныя сілы Беларусі, вельмі важна і для Расеі” Іна Студзінская, Менск Падтрымаць беларусаў на “Эўрапейскі марш” прыехаў лідэр расейскага Саюзу правых сілаў Мікіта Бялых. Вось што ён сказаў у інтэрвію Радыё Свабода: “Наша партыя, Саюз правых сілаў, супрацоўнічае і ўзаемадзейнічае зь беларускімі аб’яднанымі дэмакратычнымі сіламі, найперш з Аб’яднанай грамадзянскай партыяй Беларусі. Я лічу, тое, што робяць дэмакратычныя сілы Беларусі, вельмі важна і для Расеі. Мы вельмі блізкія дзяржавы ня толькі геаграфічна, але і мэнтальна. Мне падаецца прынцыпова важным паказаць грамадзтву, што мы гатовыя зрабіць эўрапейскі выбар.
“Эўрапейскі марш” — гэта ня марш у бок Эўропы як нейкага геаграфічнага вызначэньня, а марш у падтрымку эўрапейскіх каштоўнасьцяў: разьвітай рынкавай эканомікі, дэмакратычнай пабудовы дзяржавы, шматпартыйнага кантролю грамадзянскай супольнасьці.
Насамрэч у нас цяпер таксама праходзіць своеасаблівы “Эўрапейскі марш”, толькі называецца гэта парлямэнцкімі выбарамі. Расейскаму грамадзтву таксама прапанаваны выбар — альбо мы імкліва рушым да аднапартыйнай аўтарытарнай сыстэмы (асабліва пасьля таго, як прэзыдэнт Пуцін узначаліў сьпіс “Адзінай Расеі”), альбо мы ўсё ж такі пакажам гатовасьць расейцаў зрабіць эўрапейскі выбар.
Таму я знаходжуся ў Беларусі, каб падтрымаць маіх сяброў і спадзяюся, што беларусы таксама падтрымаюць нас, нашу партыю на выбарах парлямэнцкіх”. Радыё Свабода
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Тоширский
|
15.02 Віктар Івашкевіч выступіў перад людзьмі, што сабраліся ля Акадэміі Навук і заклікаў пачакаць маніфэстацыю, якая рухаецца праспэктам. Людзі стаяць і слухаюць беларускую музыку, якая іграе з калёнак. Где можно взять трек-лист DJ Галубой Джынсавы Рэвалюцынер?
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Тоширский
|
Не забываем искать фото Натальи Козел 
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Капялюш
|
15:05 Пасля пл.Я.Коласа МОЛАДЗЬ ВЫЙШЛА НА ПРАСПЕКТ, ЗАКРЫЛА ЎСЕ ПОЛАСЫ, заблакавалі 3 машыны ДАІ, спрабуюць блакаваць машыну з гукаўзмацняльнай апаратурай! ДАІшнікі спрабавалі перашкаджаць, але сілы не прымянялі. Гбшнікі здымаюць усё на відэакамеры, але не ўмешваюцца. Колькасць людзей - больш за 4000.
Людзі выглядваюць з вокан, махаюць рукамі.
У хвасце праехала машына з БЧБ сцягам.Тольки не гаварыце мне, што гэтыя плягиятары зараз пачнуць перакульваць ментавозы 
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
15.08 Рашучыя злучаюцца з памяркоўнымі: галава маніфэстацыі дайшла да Акадэміі навук. Дэманстранты дайшлі да АкадэмііТам грае музыка, песьні з Народнага альбому. Шмат казулінцаў.
|
|
|
|
|
|
|
Тоширский
|
15.05 Дэманстранты рухаюцца па праезнай частцы праспэкту Незалежнасьці (Скарыны), яны ўжо знаходзяцца каля політэхнічнай акадэміі. Супрацоўнікі ДАІ адціснулі частку людзей адціснулі на правы бок праезнай часткі. Рух транспарту адбываецца па левай частцы праспэкту. Затрыманьняў удзельнікаў акцыі, нягледзячы на невялікія сутычкі, пакуль няма. 14.57 Некалькі соцень чалавек выйшлі на праезную частку праспэкту Незалежнасьці між вуліцай Казлова й плошчай Якуба Коласа. Міліцыянты пакуль не разганяюць калёну, але просяць людзей вярнуцца на ходнікі. 14.54 Калёна дэманстрантаў на чале з Аляксандрам Мілінкевічам, Вінцуком Вячоркам, Сяргеем Калякіным і Анатолем Лябедзькам рухаецца ў раёне вуліцы Казлова. Сярод нацыянальнай беларускай сымболікі і сьцягоў Эўразьвязу таксама ёсьць украінскія і анархісцкія сьцягі, партрэты палітзьняволенага Зьмітра Дашкевіча. еще приходится и ошибки исправлять 
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
|
Капялюш
|
15.10 Сярод дэманстрантаў заўважаны лідэр прадпрымальніцкага руху Макаеў з расьцяжкай "Свабоду Казуліну!"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
15:11
Калона дайшла да Акадэміі. Грае музыка ("Народны альбом").
Бунтаўцы раздаюць улёткі, дзе заклікаецца перадусім звярнуць увагу на нашу галоўную праблему - лукашызм, а ўжо потым думаць аб уступленні ў Еўразвяз.
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
15.15 РІА «Новості» падае папярэднія зьвесткі міліцыі пра колькасьць узельнікаў Эўрапейскага маршу. Міліцыя гаворыць пра тры тысячы чалавек.
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
Піпец...тут ужо 10 тысяч чалавек...
|
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
15:21На Акадэміі праходзіць мітынг. Мілінкевіч сказаў, што на Бангалор не пойдзе.
Моладзь заявіла, што пойдзе на Бібліятэку! Адбылася сутычка са спецназам, нашыя прарвалі шэраг і ў колькасці каля 500 чалавек рушылі далей па праспекту.
Астатнія людзі альбо слухаюць выступы "лідэраў", альбо пайшлі па хатах.
Цікава, што Сурганава і, адпаведна, праход на Бангалор, ПЕРАКРЫТЫЯ )
|
|
|
|
|
|
|
Тоширский
|
ой, что же будет...
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Капялюш
|
15.16 «За намі Бог, ён даў нам добрае надвор'е», — перад тым сказаў Мілінкевіч карэспандэнту nn.by. Цярпімасьць міліцыі ён патлумачыў тым, што ўлады ня хочуць псаваць адносіны з Эўропай у такі няпэўны для сябе момант, калі ня вырашанае пытаньне з цэнамі на энэрганосьбіты. «Па-другое, у міліцыі таксама шмат здаровых людзей, па-трэцяе, нельга недаацэньваць і нас. Мы — сіла».
15.20 Ля Акадэміі навук пачаліся выступы. Першым выступіў Івашкевіч. Ён сказаў, што пасьля мітынгу дэманстрацыя пройдзе вуліцай Сурганава, але на Бангалоры мітунг ня будзе.
15.23 Наступнымі выступілі Мілінкевіч, Лябедзька, Скрабец, Статкевіч. У сваім выступе Аляксандар Мілінкевіч сказаў, што на Бангалор ісьці «ня можа».
15.25 Лябедзька ў сваім выступе падзякаваў міністру адукацыі Радзькову За тое, што кожны школьнік ведае пра Эўрапейскі марш.
15.30 Некалькі соцень маладзёнаў кіруюцца праспэктам ад Акадэміі Навук да Нацыянальнай бібліятэкі. Наперадзе нясуць вялізны эўрапейскі сьцяг. Даішнікі, якія спрабавалі зьвярнуць іх з праезнай часткі, былі закіданыя яйкамі. У раёне парку Чалюскінцаў яны перакрылі праспэкт, але машыны прапускаюць. За калёнай рухаецца некалькі аўтазакаў і машынаў з спэцназам.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Тоширский
|
Это для тех, у кого не грузится svaboda.org
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
|
|
Тоширский
|
Фоторепортаж, так сказать 
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Тоширский
|
И еще
|
|
|
|
НУ ПОСТАВЬ МНЕ +1 !!! 
|
|
|
Капялюш
|
15.37 Большасьць дэманстрантаў пачала рух ад Акадэміі навук да вуліцы Сурганава.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Капялюш
|
а якіх небудзь больш панарамных здымкаў няма? (каб зацэніць колькасьць)
|
|
|
|
|
|
|
|