Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
27 Август 2025, 12:26:37
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Религия > Католицизм
(Модераторы: Админ, RockeR, katolik) > Тема:

Католицизм. Общие вопросы.

Страниц  : 1 ... 8 9 11 12 ... 37 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Католицизм. Общие вопросы.  (Прочитано 188735 раз)
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #270 : 24 Ноябрь 2007, 22:53:13 »

Так и запишам... Ягайла - паляк
Ягайла быў паланафілам, лаяльным да Польшчы чалавекам і пры гэтым яшчэ польскім каралём.. Па-мойму Паладзін, мы з вамі пра гэта ўжо ў паліт-ізбе размаўлялі..

так и запишам у !XV! ст на литве были партыи и некатрыя з их польския. Абалдзець....
Вы "балдзейце" ад таго, што не бачыце двукоссе ў слове [highlight]"партыямі" [/highlight].. Аднак нават калі там і не было б двукосся, можна было б здагадацца, што пад гэтым сучасным словам маецца на ўвазе пэўная група людзей, аб'яднаных адной мэтай і ідэяй (гэта т.зв. гістарычны мадэрнізм - калі сучасным словам характаразуюцца мінулая з'ява).. Адчыніце любую кнігу па гісторыі рэспубліканскага Рыму і знойдзеце там сенацкую "партыю" аптыматаў і папуляраў.. Подмигивающий

Самая элементарная здрада...
Ну для каго здрада, а для каго - патрыятызм.. Подмигивающий Палякі тады кінулі ВКЛ сам-насам з маскоўскай навалай - вось гэта была сапраўдная здрада.. Хаця, ваша дапамога нам увогуле была непатрэбна,  як заўсёды пачалі б патрабаваць што-небудзь узамен яе - самі б справіліся з Масквой..

Каторую дарэчы самыя лицьвины и не падтрымали...
Кейданскую унію напрыклад падтрымала 1172 шляхціча, сярод якіх былі даволі ўплывовыя дзеячы ВКЛ..
А хто яшчэ павінен падтрымаць гэтую унію..Непонимающий

Гэта тое самае што я цяпер начну перагаворы з польшчай аб адлучэнни ад беларуси Гарадзенскай рэспублики и нацыи.
Ну-ну... Я ща поеду в Польшу, где-нибудь в баре за бокалом пива подпишу бамажку и через 300 какой-нить умник скажет: Это была борьба за присоединение гродненской области к Польше! Ууууххх!
Я бачу паведамленні маюць адзін і той жа змест.. Што ж, можаце ўсё гэта рабіць, але пры наступных умовах: вы павінны жыць у 16-17 стст., быць шляхцічам значнага роду і мець хоць нейкую ўплывовую пасаду, хаця б намесніка ці яшчэ каго-небудзь..

Разумець трэба, што гэтыя спробы адлучэння ад Польшчы здзяйсняліся не нейкімі там вар'ятамі-адзіночкамі, а пэўнай, даволі значнай групоўкай шляхты - кіруючым саслоўем ВКЛ, якое мела ўсе палітычныя правы ў дзяржаве..

Изноу прыйшли зас##нцы
нам сапсавали танцы
усе худыя як цвики
кажуць што бальшавики
© Невядомы мне беларуски бард.

У мяне іншы ёсць верш адносна перыяду 1921-1939 гг.. Максіма Танка...

"Калі няма на свеце маёй мовы,
Майго народа і мяне самога, -
Дык для каго будуеце, панове,
Канцлагеры, катоўні і астрогі?
Супроць каго рыхтуеце расправы
І шыбеніцы ўзносіце пад хмары,
Штодня арганізуеце аблавы
І ўсіх мабілізуеце жандараў?..."
(1931)
 Подмигивающий Подмигивающий
« Последнее редактирование: 24 Ноябрь 2007, 22:55:48 от litwin » Записан

Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #271 : 24 Ноябрь 2007, 22:58:36 »

Наўрад ці, шчыра кажучы, мясцовая паства Бераставіцы ці Гервятаў заб'е ксяндза за тое, што ён перайшоў на беларускую.. Проста ксёндз павінен растлумачыць ёй усю карысць беларускай мовы. Адным словам, як ксяндзы тлумачылі беларусам, што яны "палякі", зараз яны павінны так тлумачыць, што яны - беларусы..
Хехе.... бедны Лицьвин ен да канца сваи дзен будзе думаць што тут большасць беларусау... бедны бедны.
Тут - гэта дзе..?? У Гарадзенскай вобласці..??

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #272 : 24 Ноябрь 2007, 23:03:40 »

1921-1939 гг. - адраджэнскі рух у Заходняй Беларусі
litwin После этой фразы - свободен. Не заходи сюда, ибо лажанулся по полной программе.
Аргументуйце калі ласка свой допіс.. У чым выяўляецца мае "лажаваніе"..??

kaktus
Флеймер

Предупреждения: у пользователя уже 2 предупреждения

Просмотр профиля WWW
« Ответ #273 : 24 Ноябрь 2007, 23:22:36 »

CМОТРИМ ТЕМУ. В этих годах здесь, я так понимаю, была Беларусь?

kaktus
Флеймер

Просмотр профиля WWW
« Ответ #274 : 24 Ноябрь 2007, 23:23:51 »

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #275 : 24 Ноябрь 2007, 23:30:28 »

Так, пачынаюцца дачэпкі да назвы...
Для мяне Беларусь была тут заўсёды.. А для вас гэта маглі быць і "крэсы всходнія" і яшчэ што-небудзь.. Адным словам, сэнс таго, што я  напісаў, вам зразумелы..
« Последнее редактирование: 24 Ноябрь 2007, 23:31:39 от litwin » Записан

kaktus
Флеймер

Просмотр профиля WWW
« Ответ #276 : 24 Ноябрь 2007, 23:54:35 »

litwin Закопался))) На пересдачу, молодой человек. Но только после того, как выучим тему)))

Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #277 : 25 Ноябрь 2007, 11:37:41 »

Ну для каго здрада, а для каго - патрыятызм.. Подмигивание Палякі тады кінулі ВКЛ сам-насам з маскоўскай навалай - вось гэта была сапраўдная здрада.. Хаця, ваша дапамога нам увогуле была непатрэбна,  як заўсёды пачалі б патрабаваць што-небудзь узамен яе - самі б справіліся з Масквой..  
Ваша наша! У той час гэта быу адзины край! Каторым киравали ня тольки паляки! Таму усе нефарты перакладваць на адну голаву неварта. Па вашых вывадах выходзиць што Лицьвины сядзели и ничога не рабили кали их рабавали и забивали а потым абвинавацили у гэтым усим палякау?  Ну штож... вельми падобна на беларусау... вельми.
Кейданскую унію напрыклад падтрымала 1172 шляхціча, сярод якіх былі даволі ўплывовыя дзеячы ВКЛ..  
А хто яшчэ павінен падтрымаць гэтую унію..Непонимающий
УСЯ ШЛЯХТА! Альбо 80% ад яе. НЕ было? Ну то никому гэтая уния не была патрэбная.
Я бачу паведамленні маюць адзін і той жа змест.. Што ж, можаце ўсё гэта рабіць, але пры наступных умовах: вы павінны жыць у 16-17 стст., быць шляхцічам значнага роду і мець хоць нейкую ўплывовую пасаду, хаця б намесніка ці яшчэ каго-небудзь..  
Навошта мне 16-17ст? Навошта быць шляхціцам? А людзей можна знайсці і на кіруючых пасадах. Ну што? Незалежная Гродзеншчына? Беларусы гэць?
Разумець трэба, што гэтыя спробы адлучэння ад Польшчы здзяйсняліся не нейкімі там вар'ятамі-адзіночкамі, а пэўнай, даволі значнай групоўкай шляхты - кіруючым саслоўем ВКЛ, якое мела ўсе палітычныя правы ў дзяржаве..
Не ну вядома... Радзівіл вар'ятам не быў... Ен проста хацеў стаць каралем ВКЛ усім княжаці і владзеці. Што не да спадобы прышлося астатнім ліцьвінам каторыя прывыклі да улады сойму каторы яны прадстаулялі. Радзівілы - уласна кажучы такія самыя варяты адзіночкі як і астатнія.

Тое самае тычыцца і руху супраціву на крэсах усходніх 1921-1939 99% працэнтаў каторага састаўляла прасавецкая кампартыя 80% якой складала жыдоуская дыяспара і каторым да беларусі і бел мовы а нікакай справы не было. Якія тут былі беларускія дзеячы? 1% былі тыя хто лічыў сябе беларусам бо яго закон рэчпаспалітай чымсці пакрыўдзіў?
lenin
Гость
« Ответ #278 : 25 Ноябрь 2007, 11:44:55 »

людзи! задалека адыйшли ад тэмы. давайце спрачацца пра палитыку у палитизбе.
бо апошния вашыя адказы ни як не адносяцца да веры.

лепей тут назву паспрабуйце памяняць http://ru.wikipedia.org/wiki/Белоруссия  - а то таварышы кацапы не ведаюць як наша краина называецца. я не найшоу дзе гэта можна было бы паправиць.
« Последнее редактирование: 25 Ноябрь 2007, 12:01:59 от lenin » Записан
Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #279 : 25 Ноябрь 2007, 11:50:44 »

Наўрад ці, шчыра кажучы, мясцовая паства Бераставіцы ці Гервятаў заб'е ксяндза за тое, што ён перайшоў на беларускую.. Проста ксёндз павінен растлумачыць ёй усю карысць беларускай мовы. Адным словам, як ксяндзы тлумачылі беларусам, што яны "палякі", зараз яны павінны так тлумачыць, што яны - беларусы..
Хехе.... бедны Лицьвин ен да канца сваи дзен будзе думаць што тут большасць беларусау... бедны бедны.
Тут - гэта дзе..?? У Гарадзенскай вобласці..??
Так так! Тут у Гарадзенскай вобласці. Нічога з беларускай мовай у касцеле на Гродзеншчыне у вас не атрымаецца. Прыкладам магу прывесці касцел у в. Квасоўка. Кс. Ян Яшчэ здаецца поў года назад у нядзелю увеў дзве імшы. 10.00 польскамоўная і ў 18:00 беларускамоўная. Спачатку людзі дзяліліся папалам. На ранку тыя каму не спіцца. Вечарам я і тыя каму добра спіцца. Праз пару нядзель на беларускамоўную імшу хадзіла чалавек 10 з тых 100-200 каторыя штонядзелю хадзілі у касцел. Таму беларускамоўная імша была заменена на маладзежную польскамоўную. Думаеш "недзе" будзе лепей? Я сумняваюся.
Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #280 : 25 Ноябрь 2007, 12:01:44 »

Мала таго. Польская мова у касцеле гэта не толькі проста нейкі безумоўны дагматычны атрыбут, гэта самавызначэнне нацыянальнай тожсамасці людзей. Нават тых хто у савецкім пашпарце пісаўся беларусам, каб пазбегнуць праблем з карьерным ростам. Польскую мову на гродзеншчыне не можа адмяніць касцел сам праз сябе. Гэта не дадуць зрабіць каталікі каторыя не лічаць сябе беларусамі і таму не будуць маучаць у касцеле.
Касцел - тэрыторыя каталікоў і не раю туды з чырвона зяленай фарбай сунуцца.
« Последнее редактирование: 25 Ноябрь 2007, 12:03:01 от Paladin » Записан
Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #281 : 25 Ноябрь 2007, 12:05:56 »

лепей тут назву паспрабуйце памяняць http://ru.wikipedia.org/wiki/Белоруссия  - а то таварышы кацапы не ведаюць як наша краина называецца. я не найшоу дзе гэта можна было бы паправиць.
По-моему название и смволика соответсвуют друг другу. Да и не дело белорусов вводить нормы в русский язык пусть лучше своим займуццо.
lenin
Гость
« Ответ #282 : 25 Ноябрь 2007, 12:26:12 »

По-моему название и смволика соответсвуют друг другу. Да и не дело белорусов вводить нормы в русский язык пусть лучше своим займуццо.
как раз таки в русском языке есть название Беларусь. к тому же это имя собственное. к тому же даже на сайте президента, где вся информация на русском языке , написано Беларусь.в паспорте написано Республика Беларусь. помоемо понятие Белоруссия отошла вместе с совецким союзом.
YOgen
Настоящий гродненец

Йадовитый Йа и Колючий

Просмотр профиля
« Ответ #283 : 26 Ноябрь 2007, 01:59:29 »

Как на данный момент считатется: Белоруссия - это регион (со времен Советского Союза), а Беларусь - это уже нынешнее название государства...
Кста, а при чем здесь тема "Католичество - это... "?  

...а вот и... ДА!
Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #284 : 26 Ноябрь 2007, 09:34:51 »

как раз таки в русском языке есть название Беларусь. к тому же это имя собственное. к тому же даже на сайте президента, где вся информация на русском языке , написано Беларусь.в паспорте написано Республика Беларусь. помоемо понятие Белоруссия отошла вместе с совецким союзом.
И в паспорце президента и на заборе везде чегото пишут... Только еще раз вовторяю не дело белорусов как на русском будет звучать название этой страны вот и все. Выб еще поляков научили выговраривать "италиа" а не "влохы". Нормировщики млин. Еще раз говорю займитесь лучше нормами белорусского. Будет полезнее. Ручаюсь.
Как на данный момент считатется: Белоруссия - это регион (со времен Советского Союза), а Беларусь - это уже нынешнее название государства...
Кста, а при чем здесь тема "Католичество - это... "?  
Ну как это причом? Тут Литвин пытается научить католиков гродненщины говорить по русски а для непокорных образовать резерваты. Подмигивающий
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #285 : 26 Ноябрь 2007, 11:13:52 »

там спрачацца нармальна ўжо немагчыма, там ужо адзіны флуд... Улыбка І ўсё ж такі нейкі каталіцкі падтэкст у нашым дыспуце ёсць.. Апостал Павел казаў (дакладна працытаваць не магу): "Стварайце гутарку, бо ў гутарцы можна знайсці веды й паразуменне.."

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #286 : 26 Ноябрь 2007, 11:22:25 »

Ну как это причом? Тут Литвин пытается научить католиков гродненщины говорить по русски а для непокорных образовать резерваты. Подмигивающий
Вольная трактоўка маіх слоў спадар Паладзін.. Пры чым тут расейская мова..?? Я імкнуся навучыць беларускіх каталікоў Гарадзеншчыны беларускай мове.. Подмигивающий

Так так! Тут у Гарадзенскай вобласці.
Нацыянальны склад насельніцтва Гарадзеншчыны (1999): беларусы - 62,3%, палякі - 24,8%, рускія - 10,1%, украінцы - 1,8%.

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #287 : 26 Ноябрь 2007, 11:52:37 »

litwin Закопался))) На пересдачу, молодой человек. Но только после того, как выучим тему)))
Калі вы будзеце атаесамляць тапонім і этнонім "Беларусь" толькі выключна з назвай незалежнай дзяржавы, то ў вас будзе вечная пераздача.. Подмигивающий Этнонім Беларусь замацаваўся на гэтых землях канчаткова ў канцы 19 ст., па першаму перапісу РІ ў 1897 г. больш за 5 млн. чалавек вызначылі сваёй роднай беларускую мову.. Можаце яшчэ пачытаць кнігу Папова "Белоруссы і Белоруссія" 1912 г. і г.д... Подмигивающий

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #288 : 26 Ноябрь 2007, 12:01:36 »

А тут хто-небудзь казаў пра "чырвона-зялёную фарбу".. Ці для вас гэтае словазлучэнне з'яўляецца сінонімам беларушчыны, і ўвогуле ўсяго беларускага..НепонимающийНепонимающий

Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #289 : 26 Ноябрь 2007, 12:30:15 »

А тут хто-небудзь казаў пра "чырвона-зялёную фарбу".. Ці для вас гэтае словазлучэнне з'яўляецца сінонімам беларушчыны, і ўвогуле ўсяго беларускага..НепонимающийНепонимающий
Хм... ци я нешта прапусциу? Але мне здавалася менавита такия фарбы носиць Беларусь цяпер... Афицыйна! И ты павинен з гэтым памирыцца таксама як мирышся з афицыйными данными па дэмаграфии.
Buffon
Настоящий гродненец

Снайперы, куды вы зніклі? Пара на працу.

Просмотр профиля Email
« Ответ #290 : 26 Ноябрь 2007, 19:56:44 »

Paladin пісаў
Ваша наша! [highlight]У той час гэта быу адзины край[/highlight]! Каторым киравали ня тольки
паляки! Таму усе нефарты перакладваць на адну голаву неварта. Па вашых вывадах выходзиць што Лицьвины сядзели [highlight]и ничога не рабили [/highlight]кали их рабавали и забивали а потым абвинавацили у гэтым усим палякау?  Ну штож... вельми падобна на беларусау... вельми.

Край адзіш, улада розная. Сэнс? А хто пазбавіў нас шляхецкіх вольнасцей, ці ліцьвіны самыя іх аддалі?

Таму беларускамоўная імша была заменена на маладзежную польскамоўную. Думаеш "недзе" будзе лепей? Я сумняваюся.
Да ну, а вось у Лідзесправа наадварот атрымоўваецца.

І не сорамна такое пісаць? Шмат чырвоназяленых тут бачыш?

Хм... ци я нешта прапусциу? Але мне здавалася менавита такия фарбы носиць Беларусь цяпер... Афицыйна! И ты павинен з гэтым памирыцца таксама як мирышся з афицыйными данными па дэмаграфии.

З гэтым не згодна трэць жыхароў Беларусі! І з гэтым не згодзен кожны беларус Злой Злой Злой

Толькi ў сэрцы трывожным пачую
За краiну радзiмую жах,
Успомню Вострую браму сьвятую
I ваякаў на грозных канях.
У белай пене праносяцца конi,
Рвуцца, мкнуцца i цяжка хрыпяць,
Старадаўняй Лiтоўскай Пагонi
Не разьбiць, не спынiць, не стрымаць.
У бязьмерную даль вы ляцiце,
А за вамi, прад вамi гады.
Вы за кiм у Пагоню сьпяшыце,
Дзе шляхi вашы йдуць i куды?
Мо яны, Беларусь, панясьлiся
За тваiмi дзяцьмi ўздагон,
Што забылi цябе, адраклiся,
Прадалi i аддалi ў палон.
Бiце ў сэрцы iх, бiце мячамi,
Не давайце чужынцамi быць.
Хай пачуюць, як сэрца начамi
Аб радзiмай старонцы балiць.
Мацi родная, мацi краiна,
Не ўсьцiшыцца гэтакi боль.
Ты прабач, ты прыймi свайго сына,
За цябе яму ўмерцi дазволь.
Усё лятуць i лятуць тыя конi,
Срэбнай збруяй далёка грымяць.
Старадаўняй Лiтоўскай Пагонi
Не разьбiць, не спынiць, не стрымаць.

Кактус, прачытай хацяб падручнік! (Толькі выпуску да 91 - 95гг.)

А ўвогулі, Паладзін, запрашаю ў паліт-хатку Подмигивающий

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #291 : 26 Ноябрь 2007, 23:48:18 »

Таму усе нефарты перакладваць на адну голаву неварта. Па вашых вывадах выходзиць што Лицьвины сядзели и ничога не рабили кали их рабавали и забивали а потым абвинавацили у гэтым усим палякау?  Ну штож... вельми падобна на беларусау... вельми.
Гэта "суседзі па дзяржаве" сядзелі, пакуль Радзівіл і Гасеўскі абараняліся пад Шкловам і Воршай ад маскавітаў.. І не толькі сядзелі, а яшчэ распрацоўвалі планы, як знішчыць ВКЛ.. Подмигивающий

УСЯ ШЛЯХТА! Альбо 80% ад яе. НЕ было? Ну то никому гэтая уния не была патрэбная.
Ну Люблінскую унію таксама не ўся шляхта падтрымала, а некаторая частка шляхты падпісвала яе, бо баялася, што палякі распачнуць вайну супраць ВКЛ..

Ен проста хацеў стаць каралем ВКЛ усім княжаці і владзеці.
Ну й цудоўна.. Далейшая гісторыя ВКЛ мела б ужо зусім іншы змест  Подмигивающий

Тое самае тычыцца і руху супраціву на крэсах усходніх 1921-1939 99% працэнтаў каторага састаўляла прасавецкая кампартыя 80% якой складала жыдоуская дыяспара і каторым да беларусі і бел мовы а нікакай справы не было. Якія тут былі беларускія дзеячы? 1% былі тыя хто лічыў сябе беларусам бо яго закон рэчпаспалітай чымсці пакрыўдзіў?
Касцел - тэрыторыя каталікоў і не раю туды з чырвона зяленай фарбай сунуцца
Я вам Паладзін ужо разоў сто пісаў, што акрамя КПЗБ на тэрыторыі Заходняй Беларусі былі шматлікія партыі й арганізацыі, якія не былі камуністычнымі па сутнасці, і якія мелі даволі значную колькасць сяброў.. Гэта й БХД, БСДП, БСС, БСРГ, ТБШ і г.д.. Аднак вы ўсё роўна бярэце аднекуль гэтыя 99% і упарта працягваеце выкладаць свае міфы.. Я ўжо даўно заўважыў, што для палякаў сінонімамі слова "беларус" з'яўляюцца словы "бальшавік", "камуніст", вось тут яшчэ й новая "чырвона-зялёная фарба". Калі падчас з'езду каталіцкіх біскупаў у Вільні ў 1926 г. а. Андрэй Цікотка звярнуў увагу на неабходнасць ўжывання беларускай мовы ў каталіцкай працы, мітрапаліт Ялбжыкоўскі параіў яму "ехаць да бальшавікоў і там гаварыць па-беларуску"... Можна вешаць шматлікія ярлыкі, даваць розныя назвы, але ўсе яны будуць губляцца ў праўдзе.. Подмигивающий

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #292 : 27 Ноябрь 2007, 00:07:01 »

А ў нас што ўжо афіцыйная статыстыка стала сімвалам гістарычнай памяці й незалежнасці..??
Значыць прызнаючы перапіс насельніцтва 1897 г., я павінен прызнаваць права Расеі кіраваць Беларуссю..?? Што за трызненне, Паладзін

HiV
умею заряжать плёнку
Депутат горсовета

S HiV_360 Просмотр профиля WWW
« Ответ #293 : 27 Ноябрь 2007, 00:44:16 »

наверна тему пора переименовать в историю Беларуси....

Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #294 : 27 Ноябрь 2007, 10:24:26 »

Край адзіш, улада розная. Сэнс?
Адзины край адзины сойм адна улада. Пара гэта ведаць.
А хто пазбавіў нас шляхецкіх вольнасцей, ці ліцьвіны самыя іх аддалі?
О! А хтож их пазбавиу? А? Аяй яй яй? Мо паляки?
Да ну, а вось у Лідзесправа наадварот атрымоўваецца.  
Не бываю у Лидзе.
І не сорамна такое пісаць? Шмат чырвоназяленых тут бачыш?  
Усе мы пакуль што чырвона заленыя. Таму не сорамна.
З гэтым не згодна трэць жыхароў Беларусі! І з гэтым не згодзен кожны беларус  
Зноу хлусице! Ну и дзе гэтыя мильены незадаволеных? Дзе МИЛЬЕНЫ дэманстрантау? Здаецца мне што усе вельми задаволеныя. Бо кали чалавек маучыць яму усе адпавядае.
Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #295 : 27 Ноябрь 2007, 10:25:03 »

Больш не буду писаць тут на гистарычныя тэму. Кали хочае падымице ветку у палитхатцы.
Buffon
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #296 : 28 Ноябрь 2007, 01:33:19 »

Айда ў паліт-хатку Улыбка

WitS
Настоящий гродненец

Я люблю Гродненский форум!

Просмотр профиля Email
« Ответ #297 : 29 Ноябрь 2007, 16:31:49 »

ну  вы тут пацаны немного перепутали темы Смеющийся Но католичество- это круто поверьте мне!

http://vk.com/mercedesw211  украшения на авто, кортеж Mercedes
Buffon
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #298 : 30 Ноябрь 2007, 18:34:17 »

зарас, так.
раней не крута, ой як не крута

--=serg=--
Гродненец
**

[ch1758][ch1758][ch1758][ch1758][ch1758][ch1758][ch1758][ch1758][ch1758][ch1758][ch1758]

Просмотр профиля WWW Email
« Ответ #299 : 04 Декабрь 2007, 00:11:52 »

Согласен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Страниц  : 1 ... 8 9 11 12 ... 37 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт