Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
29 Август 2025, 02:33:33
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Религия > Католицизм
(Модераторы: Админ, RockeR, katolik) > Тема:

Католицизм. Общие вопросы.

Страниц  : 1 ... 7 8 10 11 ... 37 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Католицизм. Общие вопросы.  (Прочитано 189019 раз)
Wendy
Гродненец
**

КОЖНАМУ СВАЁ

Просмотр профиля
« Ответ #240 : 17 Ноябрь 2007, 23:13:28 »

Люди, вот объясните мне, необразованному человеку, почему у большинства людей сложилось такое мнение: если католик - то поляк?
HiV
умею заряжать плёнку
Депутат горсовета

S HiV_360 Просмотр профиля WWW
« Ответ #241 : 18 Ноябрь 2007, 03:41:57 »

потому что именно поляки навязывали беларуси католицизм

Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #242 : 18 Ноябрь 2007, 15:36:12 »

Люди, вот объясните мне, необразованному человеку, почему у большинства людей сложилось такое мнение: если католик - то поляк?
Ограничим большинство людей до гродненщины. Потому что только тут считается именно в таком ракурсе. И это действительно так... из 1000 знакомых мне католиков НЕ поляками являются человек 10-20 (1-2%)... наверное потому что поляки не заставляют ходить в костел людей других национальностей. Подмигивающий Но правда и не препятствуют. Подмигивающий
Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #243 : 18 Ноябрь 2007, 15:37:49 »

Читай историю и не ешь мой мойсх... бо если я распишуся про то кто тут чего насаживал то православные изойдуться на нет... а мне бы не хотелось тревожить их чуткие души. Подмигивающий
Bitzer_SV
Гость
« Ответ #244 : 18 Ноябрь 2007, 17:16:56 »

... из 1000 знакомых мне католиков
вот это знайка Шокирован
а сколько всего людей знаешь, наверное тыщ пять :-?

...и это...про православных в другой разделе, так что не балуй, пративный
Bitzer_SV
Гость
« Ответ #245 : 18 Ноябрь 2007, 17:26:07 »

поляки не заставляют ходить в костел людей других национальностей. Подмигивающий Но правда и не препятствуют. Подмигивающий
пить буду, но курить не брошу
Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #246 : 18 Ноябрь 2007, 20:55:14 »

... из 1000 знакомых мне католиков
вот это знайка Шокирован
а сколько всего людей знаешь, наверное тыщ пять :-?
Да не тут ничего сложного... знаю два прихода Квасовка человек 700-800 и Демброво человек 200-300. Белорусы среди нас явление редкое... Никакого всезнайства... просто как есть.
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #247 : 18 Ноябрь 2007, 23:09:10 »

Читай историю и не ешь мой мойсх...
Калі мы будзем чытаць гісторыю й самае галоўнае крытычна адносіцца да яе, то мы знойдзем там тое ж самае, пра што пісаў спадар HiV

Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #248 : 18 Ноябрь 2007, 23:21:51 »

Працэс паланізацыі адбываўся не толькі праз адміністрацыйны й палітычны апарат, але й праз польскі касцёл (хачу падкрэсліць, што польскі касцёл разглядаецца тут не як каталіцтва цалкам, а як асобнае адгалінаванне са свімі мэтамі і асаблівасцямі).

Buffon
Настоящий гродненец

Снайперы, куды вы зніклі? Пара на працу.

Просмотр профиля Email
« Ответ #249 : 21 Ноябрь 2007, 23:47:09 »

Хрысціянскі Бог - крута, а ў каталіцтве нічога крутога не бачу :-?

...
Мэр города

Просмотр профиля
« Ответ #250 : 22 Ноябрь 2007, 03:25:53 »

На самом деле Бог то один .........это люди из-за своей глупости церковь разделили
...
Мэр города

Просмотр профиля
« Ответ #251 : 22 Ноябрь 2007, 03:26:32 »

Да и само название темы [highlight]Re: Католичество - это круто !![/highlight]
вообще формулировка глупая какаето
kaktus
Флеймер

Предупреждения: у пользователя уже 2 предупреждения

Просмотр профиля WWW
« Ответ #252 : 22 Ноябрь 2007, 16:34:13 »

Литвин. Ты тут, собсна, откуда такой знаток взялся? Ты в Гродно живешь? Может мне тебя свозить на могилу, где лежит около 30 католиков, которые не захотели переходить на православие? Какие католики плохие, как они тут всем все насаждали. Давайте все службы на беларуском языке проводить... Давайте, уважаемые, вы сначала в церквях все службы на нем начнете проводить, а мы потом подумаем. Хакей? Извиняюсь, накипело...

Buffon
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #253 : 23 Ноябрь 2007, 02:04:17 »

Беларуская мова - Нацыянальная Родная мова, таму толькі на ей і павінна правадзіцца імша.
kaktus, ты крыжовыя паходы ўспомні! Сказаць табе колькі тады загінула людзей!? Пра тампліераў хоць адну кнігу прачытаў??? Ведаеш што яны вытваралі??? "Молат вядзьмарак" чытаў!? Упэўнены, што не!
Дык вось, калі гісторыю дрэнна ведаеш, не трэба ўстаўляць свае 5 капеек.

ЗЫ у сярэднявеччы больш за 200000 жанчын былі прызнаны вядзьмаркамі, і нізашто забіты каталіцкай царквой.

Я католік, я ганаруся гэтым, але я памятаю гісторыю і не хачу каб яе інтэрпрытыравалі толькі з аднога боку медалі

Buffon
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #254 : 23 Ноябрь 2007, 02:16:57 »

1Палітыка палякуў на пачатку 20-га стагодзя.
2Неграматнасць
3Жаданне, каб у пашпарце было напісана паляк, а не беларус. Касцел - апраўданне.

не ведаю, чаму ўсе так не хочуць быць беларусамі. куды дзеліся былыя слаўныя сыны

ВАЯЦКI МАРШ
(Беларускi нацыянальны гiмн(урывак))
Словы Макара Краўцова
[highlight]Iмя i сiлу беларуса
Няхай пачуе й бачыць той,
Хто сьмее нам нясьцi прымусы
I першым выклiча на бой![/highlight]

Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #255 : 23 Ноябрь 2007, 10:10:31 »

Беларуская мова - Нацыянальная Родная мова, таму толькі на ей і павінна правадзіцца імша.
У пялкау? ... павинна правадзицца имша па беларуску? Улыбка
 kaktus, ты крыжовыя паходы ўспомні! Сказаць табе колькі тады загінула людзей!? Пра тампліераў хоць адну кнігу прачытаў??? Ведаеш што яны вытваралі??? "Молат вядзьмарак" чытаў!? Упэўнены, што не!  
Дык вось, калі гісторыю дрэнна ведаеш, не трэба ўстаўляць свае 5 капеек.
И гэтыя самыя крэстаносцы як адзин гаварыли на польскай мове? Ци яким бокам яны тут прыплеценыя?
ЗЫ у сярэднявеччы больш за 200000 жанчын былі прызнаны вядзьмаркамі, і нізашто забіты каталіцкай царквой.  
Гэта 200000 на адной Гродзеншчыне ци у Англии+Францыи+Испании?
1Палітыка палякуў на пачатку 20-га стагодзя.  
Палитыка палякау прывяла да таго што царква на тэрыторыи РП атрымала аутакефалию з кантантынопаля... А да чаго прывяла палитыка Беларуси? Да прыцяснення касцелу и других НЕПРАВАСЛАУНЫХ кафесий? Да безпадстаунай дэпартацыи ксяндзоу. Да знишчэння самай вяликай недзяржаунай арганизацыи ZPB. Да паглыбленнай изаляцыи и да адноснага пагаршэння узроуня жыцця каторы (нягледзячы на электрычнасць и интэрнэт) так и не дасягнула узроуню 1939г.
2Неграматнасць  
Здаецца мне што вы личыце сябе больш граматным чым скажам Пилсудски?
3Жаданне, каб у пашпарце было напісана паляк, а не беларус. Касцел - апраўданне.  
Дзиунае жаданне! Не раслумачыце чаму?
не ведаю, чаму ўсе так не хочуць быць беларусамі. куды дзеліся былыя слаўныя сыны

Не не ведаеце... а не хочаце ведаць... у гэтым есць розница.
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #256 : 23 Ноябрь 2007, 21:23:06 »

Литвин. Ты тут, собсна, откуда такой знаток взялся? Ты в Гродно живешь? Может мне тебя свозить на могилу, где лежит около 30 католиков, которые не захотели переходить на православие? Какие католики плохие, как они тут всем все насаждали. Давайте все службы на беларуском языке проводить... Давайте, уважаемые, вы сначала в церквях все службы на нем начнете проводить, а мы потом подумаем. Хакей? Извиняюсь, накипело...
А чаму вы, шаноўны, як гэта кажуць "стрэлкі" пачынаеце пераводзіць.. Мы тут з вамі размаўляем пра каталіцтва й у прыватнасці пра польскі касцёл.. Калі хочаце ведаць пра гісторыю праваслаўя на Беларусі й яго дачыненні з касцёлам  - стварайце новую тэму.. "Давайте, уважаемые, вы сначала в церквях все службы на нем начнете проводить, а мы потом подумаем" - а касцёл не можа ўласна прыймаць рашэнні й яму абавязкова трэба нейкія арыенціры..?? Ваша гэта "думаніе" будзе паказваць ні што іншае, як залежнасць ад умоў і вынікаў, а не шчырая ініцыятывы па беларусізацыі царквы.

Дарэчы я вас магу павазіць па ўсёй Заходняй Беларусі і паказаць, як спрадвечныя беларусы робяцца "палякамі".. У Друю можам зазірнуць (вы ведаеце што-небудзь пра гісторыю Друйскага кляштара..??), потым у Жодзішкі.. Подмигивающий  
« Последнее редактирование: 23 Ноябрь 2007, 21:56:27 от litwin » Записан

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #257 : 23 Ноябрь 2007, 21:26:20 »

Безумоўна... Этнічным палякам можна пакінуць некалькі касцёлаў у Гародні, Воранаве,  такім чынам не парушаючы іх правы, як нетытульнай нацыі..

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #258 : 23 Ноябрь 2007, 21:55:18 »

Палитыка палякау прывяла да таго што царква на тэрыторыи РП атрымала аутакефалию з кантантынопаля...
І што..?? (я мяркую вы тут пра міжваенную Польшчу размаўляеце?). Арганізуючы праваслаўную аўтакефалію, польскі ўрад зусім не кіраваўся нацыянальнымі інтарэсамі ані беларусаў, ані ўкраінцаў.. Подмигивающий  
Да безпадстаунай дэпартацыи ксяндзоу.
А што павінны рабіць польскія ксяндзы на Беларусі, якія не ведаюць беларускай мовы..?? Што б было з палякамі, калі ў палове польскіх парафій былі б ксяндзы з.. Расеі, якія пры гэтым не ведалі б польскай мовы??      
да адноснага пагаршэння узроуня жыцця каторы (нягледзячы на электрычнасць и интэрнэт) так и не дасягнула узроуню 1939г.
Не дай Бог нам жыць пры такім узроўні.. Пры йм вы бы сёння не сядзелі ў цёплай кватэры, а пасвілі дзе-небудзь кароў, ці думалі б як пракарміць сям'ю з 10 чалавек.. Хаця прабачце, шаноўнае паньства кароў ніколі не пасвіць, за яго гэта рабілі іншыя.. Подмигивающий Подмигивающий
« Последнее редактирование: 23 Ноябрь 2007, 22:41:16 от litwin » Записан

Buffon
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #259 : 23 Ноябрь 2007, 22:09:15 »

Паважаны лях-Paladin,
1 я не ведаю, хто такія пялкі Смеющийся, калі ты нават нацыянальнасць правільна напісаць не можаш, дык што з цябе ўзяць?
2 пялкі, якія жывуць у Гародні (тэр. РБ, калі ты не ведаў), павінны паважаць чужую мову і культуру.
3 а вось беларусы маюць права праводзіць імшу на роднай мове, і калі пялкам гэта не падабаецца, няхай едуць у Пельшу, і пяюць па-польску (дарэчы па-беларуску таксама пішацца праз злучок Улыбка)
4 я не абвінаваціваў палякаў у крыжовых паходах, я вініў крыжакоў (слова крэстаносцы у беларускай мове не існуе Улыбка)
5 прычым тут: "Гэта 200000 на адной Гродзеншчыне ци у Англии+Францыи+Испании?" я казаў не пра тое, якія дрэнныя каталікі былі на нашых землях, я казаў пра тое, што не адныя праваслаўныя робяць памылкі! Уважліва чытай мае пасты.
6 Аб якой РП ты вядзеш размову, калі я кажу пра пачатак 20-га стагоддзя Смеющийся Смеющийся Смеющийся. Хіба ты гісторыі зусім не ведаеш?
7 Якая яшчэ "палітыка Беларусі", пра што ты кажаш??? Подпіс мой спачатку прачытай. Прачытаў? Бачыш цяпер, якая ў мяне палітыка?
8 Калі ўжо кажаш пра палітыку Беларусі, не пішы пра БССР! І не дадумайся яшчэ Літ-БССР сюды прыплесці Подмигивающий
9 Няўжо ў нас так добра было ў 1939 Смеющийся Смеющийся Смеющийся
10 Дзякуй, што параўнаў мяне з панам Юзэфам Пілсудскім, але пры чым тут ен???
11 "Дзиунае жаданне! Не раслумачыце чаму?" Не. Я ліцвін, і ў маім пашпарце напісана беларус, але ў паловы маіх аднакласнікаў напісана паляк. Я пытаў у іх, чаму так, а яны мне адказывалі: "ну, мы ж у касцел ходзім". Я кажу: "Ну і што з гэтага, я таксама хаджу", яны маўчаць.
12 Скажы каліласка, чаго я не хачу ведаць???

kaktus
Флеймер

Просмотр профиля WWW
« Ответ #260 : 24 Ноябрь 2007, 00:26:33 »

Buffon
Учи историю. Тебе напомнить на каких землях ты живешь? Тебе напомнить как на них были восстанию против Российской империи и как их не наблюдалось против Польши?

Buffon
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #261 : 24 Ноябрь 2007, 00:36:47 »

kaktus , па мне так і бачна, што я маскалеў люблю Смеющийся Смеющийся Смеющийся. Не думаю, што ведаеш гісторыю лепш за мяне Улыбка.
А табе расказаць, як палякі забаранілі беларускую мову, расказаць, як зачынялі беларускія школы, расказаць, як пазбавілі літоўскую шляхту шляхецкіх вольнасцей, расказаць, як у пачаку 20-га стагоддзя падманулі нас, расказаць, як не далі каранаваць Вітаўта, расказаць, як спіздзіль карону, расказаць пра Грунвальдскую бітву??? Вучы гісторыю!!!

lenin
Гость
« Ответ #262 : 24 Ноябрь 2007, 08:06:51 »

наконт мшоу на беларускай мове. у фарным касцели есць мша а 15 гадзине на беларускай мове. але я ня видзяу там тлума верникау. таму личу што аднае мшы дастаткова. большасць людзей ходзиць на польскамоуныя мшы.
 потым, кали узяць усе вески што знаходзяцца ад ласосна да сапацкини, то там людзи не прывучаны да беларускай мовы. мшы у касцелах тольки па польску. усе задаволены.
 потым хтосци написау пра тое, пашто польския ксяндзы неведаючыя беларускай мовы были патрэбные на Белараси? а были иншыя? кольки было святароу з Беларуси? каб не яны то хто бы мшы адпрауляу? папы чы таварышы з партыи? трэба мадлицца и дзякаваць за их! яны не дали знишчыць каталицки касцел на Беларуси.
 ды и чаму такия спрэчки наконт гэтага? хай спачатку людзи беларускай мове навучацца, а потым будуць на  ей мшы праводзицца.
 якая розница на якой мове модлишся? у религии не павинна быць палитыки.
lenin
Гость
« Ответ #263 : 24 Ноябрь 2007, 08:12:49 »

11 "Дзиунае жаданне! Не раслумачыце чаму?" Не. Я ліцвін, і ў маім пашпарце напісана беларус, але ў паловы маіх аднакласнікаў напісана паляк. Я пытаў у іх, чаму так, а яны мне адказывалі: "ну, мы ж у касцел ходзім". Я кажу: "Ну і што з гэтага, я таксама хаджу", яны маўчаць.
з таго што я ведую у цяперашних пашпартах у усих адны напис месцы нараджэння и грамадзянстве -  REPUBLIC OF BELARUS. нацыянальнасци там няма.
litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #264 : 24 Ноябрь 2007, 13:47:50 »

Тебе напомнить как на них были восстанию против Российской империи
Паўстанні былі, але мэты ў паўстанцаў Беларусі й Польшчы былі розныя.. Подмигивающий На Беларусі й Літве падчас паўстанняў ствараліся асобныя амаль незалежныя органы кіравання (напрыклад Нацыянальная літоўская рада, Літоўскі правінцыйны камітэт), аднак пад уплывам палякаў гэтыя органы скасоўваліся, і замест іх ствараліся новыя цэнры, лаяльныя да Польшчы.. Подмигивающий Подмигивающий

и как их не наблюдалось против Польши?
Смеющийся Смеющийся
1388 - 1392 гг - барацьба Вітаўта з Ягайлам за самастойнасць ВКЛ
1432-1436 гг. - грамадзянская вайна ў ВКЛ паміж ліцьвінскай і прапольскай "партыямі"
1569-1573 гг - рух Радзівілаў і Валовічаў супраць Люблінскай уніі
1655 г. - Кейданская унія шляхты ВКЛ і Швецыі: спробы адлучэння ВКЛ ад Польшчы..
1657 г. - спробы Багуслава Радзівіла заключыць унію з Брандэнбургам
1921-1939 гг. - адраджэнскі рух у Заходняй Беларусі

Гэта калі коратка.. Подмигивающий

litwin
Почетный гродненец

Беларусь перад усім

Просмотр профиля
« Ответ #265 : 24 Ноябрь 2007, 13:59:13 »

ды и чаму такия спрэчки наконт гэтага? хай спачатку людзи беларускай мове навучацца, а потым будуць на  ей мшы праводзицца.
Ага.. Тое ж самае -  хай спачатку людзі навучацца беларускай, а потым на ёй будуць выкладаць... гісторыю Беларусі.. Як яны ёй тады навучацца?? ці будуць яе станоўча ўспрымаць??

Наўрад ці, шчыра кажучы, мясцовая паства Бераставіцы ці Гервятаў заб'е ксяндза за тое, што ён перайшоў на беларускую.. Проста ксёндз павінен растлумачыць ёй усю карысць беларускай мовы. Адным словам, як ксяндзы тлумачылі беларусам, што яны "палякі", зараз яны павінны так тлумачыць, што яны - беларусы.. Подмигивающий

расказаць, як пазбавілі літоўскую шляхту шляхецкіх вольнасцей,
Трохі ўдакладню вас: палякі не пазбаўлялі ліцьвінскую шляхту вольнасцей, яны наадварот далі ім іх, такім чынам канчаткова спаланізаваўшы яе.. Улыбка

« Последнее редактирование: 24 Ноябрь 2007, 14:14:26 от litwin » Записан

Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #266 : 24 Ноябрь 2007, 15:24:24 »

1388 - 1392 гг - барацьба Вітаўта з Ягайлам за самастойнасць ВКЛ
Так и запишам... Ягайла - паляк
1432-1436 гг. - грамадзянская вайна ў ВКЛ паміж ліцьвінскай і прапольскай "партыямі"
так и запишам у !XV! ст на литве были партыи и некатрыя з их польския. Абалдзець....
1569-1573 гг - рух Радзівілаў і Валовічаў супраць Люблінскай уніі
1655 г. - Кейданская унія шляхты ВКЛ і Швецыі: спробы адлучэння ВКЛ ад Польшчы..
Самая элементарная здрада... Каторую дарэчы самыя лицьвины и не падтрымали... Гэта тое самае што я цяпер начну перагаворы з польшчай аб адлучэнни ад беларуси Гарадзенскай рэспублики и нацыи.
О! Пра Беларусь ужо усе зразумела.

Изноу прыйшли зас##нцы
нам сапсавали танцы
усе худыя як цвики
кажуць што бальшавики
© Невядомы мне беларуски бард.
Paladin
FUCK GMmmm
Губернатор

Просмотр профиля
« Ответ #267 : 24 Ноябрь 2007, 15:25:53 »

Наўрад ці, шчыра кажучы, мясцовая паства Бераставіцы ці Гервятаў заб'е ксяндза за тое, што ён перайшоў на беларускую.. Проста ксёндз павінен растлумачыць ёй усю карысць беларускай мовы. Адным словам, як ксяндзы тлумачылі беларусам, што яны "палякі", зараз яны павінны так тлумачыць, што яны - беларусы..
Хехе.... бедны Лицьвин ен да канца сваи дзен будзе думаць што тут большасць беларусау... бедны бедны.
Buffon
Настоящий гродненец

Просмотр профиля Email
« Ответ #268 : 24 Ноябрь 2007, 19:33:49 »

Paladin, а чаму коментаў да маго паста няма. Праўда вочы коле?

kaktus
Флеймер

Просмотр профиля WWW
« Ответ #269 : 24 Ноябрь 2007, 19:51:30 »

litwin После этой фразы - свободен. Не заходи сюда, ибо лажанулся по полной программе.
Ну-ну... Я ща поеду в Польшу, где-нибудь в баре за бокалом пива подпишу бамажку и через 300 какой-нить умник скажет: Это была борьба за присоединение гродненской области к Польше! Ууууххх!
А табе расказаць, як палякі забаранілі беларускую мову, расказаць, як зачынялі беларускія школы,
А тебе рассказать, как закрыли польские школы? Как запретили разговаривать на польском языке? Существует мнение: на каком языке человек говорит в повседневной жизни, тот он и по национальности. Ты часто в городе слышишь беларуский язык? В Польше свой родноя язык не забыли. Так вот к чему это я... Значит никому на##р не нужен он был, если после запрета о нем забыли. Но это мы все от темы отошли.
ПС. Я горжусь тем, что я католик)))

Страниц  : 1 ... 7 8 10 11 ... 37 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?