jatviah
Гродненец
Я люблю Гродненский форум!
|
P.S. У мясцовасці (асабліва сельскай) з пераважнай большасцю беларускага насельніцтва набажэнствы павінны праводзіцца толькі на беларускай мове..!!!!!![/quote] На том языке, на котором хотят их проводить сами прихожане. И не тебе, уважаемый, это решать. Прокатись в Индуру и заяви там прихожанам: ваши службы отныне будут проводиться на беларуском языке... Больше твоих постов на этом форуме мы не увидим.[/quote] Тлумачыць гэта павінны не звычайныя "людзі з вуліцы", а ксяндзы, і безумоўна ксяндзы-беларусы... Беларускія вернікі павінны карыстацца беларускай мовай, бо яны беларусы і ў іх ёсць уласная мова, а не польскай, якая прыводзіць да расколу і супярэчнасцей сярод вернікаў, што ў хрысціянстве непрымальна..  [/quote] Malajcom, Licvinie. Adukavanasc pieramoza! A reszcie mozna pracytavac tolki praroka Oziju: Zahinie narod ad niaviedannia svajho. Licvinie, adhuknisia jak szto, cikava bulo-b niejak pahutaryc
|
|
|
|
|
|
|
litwin
|
Malajcom, Licvinie. Adukavanasc pieramoza! A reszcie mozna pracytavac tolki praroka Oziju: Zahinie narod ad niaviedannia svajho. Licvinie, adhuknisia jak szto, cikava bulo-b niejak pahutaryc
Калі ласка, заходзьце сюды http://forum.grodno.net/YaBB.pl?num=1198654975 з задавальненнем паразмаўляю.. ці ў прыватнік..
|
|
« Последнее редактирование: 30 Декабрь 2007, 21:29:29 от litwin »
|
|
Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі..!! © Ф.Багушэвіч
|
|
|
Troja
Гродненец
Zlo dobrem zwyciezaj!
|
Всех с наступающим праздником! Никому не перепить! 
|
|
|
|
Жизнь - это такая штука из которой ещё никто не выбирался живым! 
|
|
|
Bitzer_SV
Гость
|
Иисус Христос, тётя!!  Ииусус Христос - это Бог, а не духовный лидер. Это у сатанистов духовный лидер.  [warnyel]HiV, тебе предупреждение за оскорбление[/warnyel]
|
|
|
|
|
|
|
Stop_My_Cop
|
Иисус Христос, тётя!! По мне ты немного Неправ. Яб даже сказал что ты Изувер! 
|
|
|
|
|
|
|
kaktus
|
Беларускія вернікі павінны карыстацца беларускай мовай, бо яны беларусы Это ты так решил? а я считаю что ты египтянин. И все тут. И мне плевать, что ты на это скажешь. С сегодняшнего дня ты именно египтянин.
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Беларускія вернікі павінны карыстацца беларускай мовай, бо яны беларусы Это ты так решил? а я считаю что ты египтянин. И все тут. И мне плевать, что ты на это скажешь. С сегодняшнего дня ты именно египтянин. А я лічу, што ты пінгдвін, і што? Чаму палякі праводзець імшу скажам не на іспанскай мове?
|
|
|
|
|
|
|
kaktus
|
Беларускія вернікі павінны карыстацца беларускай мовай, бо яны беларусы Это ты так решил? а я считаю что ты египтянин. И все тут. И мне плевать, что ты на это скажешь. С сегодняшнего дня ты именно египтянин. А я лічу, што ты пінгдвін, і што? Чаму палякі праводзець імшу скажам не на іспанскай мове? Все. Убил! Потому, что они не испанцы! Не находишь? Меня эта тема просто убивает. Католики говорят, что не хотят, чтобы костелы перешли на беларуский язык, а православные-аттеисты им чуть ли не приказывают это сделать... Не надо лезть со своей Библией в чужой моностырь.
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Ты сам сабе пярэчыш. ЗЫ Я беларус, таму маю права размаўляць у касцеле на роднай мове
|
|
|
|
|
|
|
lenin
Гость
|
Ты сам сабе пярэчыш. ЗЫ Я беларус, таму маю права размаўляць у касцеле на роднай мове размауляць у касцеле ня трэба, як и у царкве, туды трэба прыходзиць мадлицца. а мадлицца табе нихто не забараняе па беларуску. Калиласка! галоунае, што ты модлишься, а на якой мове гэта ужо тольки твае дзела. я вось на беларускай мшы хиба большую частку па польску мадлюса, бо так прывучаны змалку. але раблю гэта цихенька, пра сябе, каб никому не перашкаджаць.
|
|
|
|
|
|
|
kaktus
|
Ты сам сабе пярэчыш. ЗЫ Я беларус, таму маю права размаўляць у касцеле на роднай мове Говорить будешь на базаре. Вот когда в костеле мша на беларуском языке будет собирать толпы людей, тогда на эту тему можно будет рассуждать.
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Пан kaktus, ты сам та хоць раз у касцеле быў? Табе трэба ведаць, што мадлітвы займаюць 10% ад усяго часу імшы, яшчэ 10% займаюць песні. Увесь астатні час [highlight]ідзе размова [/highlight]пра грахі, спакусу, спосабы выпраўлення, добрыя і дрэнныя дзеянні і г.д.
|
|
|
|
|
|
|
Paladin
|
Пан kaktus, ты сам та хоць раз у касцеле быў? Табе трэба ведаць, што мадлітвы займаюць 10% ад усяго часу імшы, яшчэ 10% займаюць песні. Увесь астатні час [highlight]ідзе размова [/highlight]пра грахі, спакусу, спосабы выпраўлення, добрыя і дрэнныя дзеянні і г.д. Нешта мне здаецца што вы буфон таксама не были у касцеле... бо пра 10% вельми падазрона выказваецеся. 
|
|
|
|
|
|
|
kaktus
|
Пан kaktus, ты сам та хоць раз у касцеле быў? Пан кактус с 6-ти летнего возраста министрант. До 7-го класса включитекльно был уверен, что будет ксендзом ( увы понял, что не сможет ). Тебе расписать мшу по памяти со всеми молитвами и примерными замерами времени? Еще вопросы?
|
|
|
|
|
|
|
Troja
Гродненец
Zlo dobrem zwyciezaj!
|
А кто кому запрещает молиться в костёле на белорусском языке? Для этого созданы все условия! 
|
|
|
|
|
|
|
kaktus
|
АААУУУУ!!! Пан ДжиДжи! Ты где? Куда пропал?
|
|
|
|
|
|
|
Troja
Гродненец
Zlo dobrem zwyciezaj!
|
По мойму тема замерла, если не сказать, что умерла!
|
|
|
|
|
|
|
Giademinas
Гость
|
Яна павінна была памерці (тэма), бо дурныя разгаворы доўга не жывуць 
|
|
|
|
|
|
|
|
Buffon
|
Нешта мне здаецца што вы буфон таксама не были у касцеле... бо пра 10% вельми падазрона выказваецеся. а ты паспрабуй у хаце расказаць усе мадлітвы, якія говарацца на мшы і паглядзі потым на гадзіннік 
|
|
|
|
|
|
|
lenin
Гость
|
Нешта мне здаецца што вы буфон таксама не были у касцеле... бо пра 10% вельми падазрона выказваецеся. а ты паспрабуй у хаце расказаць усе мадлітвы, якія говарацца на мшы і паглядзі потым на гадзіннік  ты упэунены, што вядзешь размову пра каталицки касцел? а то ад гэтай размовы пра грахи и спакуса якая займая большую частку службу робицца уражанне что ты ходзишь у нейкую пратэстанцкую,чы баптыскую царкву. бо у каталицким касцели не размауляюць а модляцца. http://pl.wikipedia.org/wiki/Msza#Cz.C4.99.C5.9Bci_mszy - ппачытай вось гэта. кали не зразумеешь то там есць па руску, або я паспрабую табе перкласци на беларуски.
|
|
|
|
|
|
|
ковбойка
Молодой Гродненец
|
ЛЮДИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Помоему здесь тема что Католичество - это круто!!!!!!!!!! А не на каком языке должна идти мша в костелах!!!!!!!!! Так давай те говорить по теме!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
white_warrior
Молодой Гродненец
|
|
|
« Последнее редактирование: 08 Февраль 2008, 12:47:53 от Bitzer_SV »
|
|
|
|
|
white_warrior
Молодой Гродненец
|
ИСТИННАЯ ВЕРА ЭТО ПРАВОСЛАВИЕ!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
lenin
Гость
|
Зря ты так.
|
|
|
|
|
|
|
Alconafft
|
ИСТИННАЯ ВЕРА ЭТО ПРАВОСЛАВИЕ!!!!!!!! Это ты пишешь просто чтобы поконфликтовать? Что-то я тебя в в православной ветке не наблюдаю...
|
|
|
|
|
|
|
Paladin
|
Хехе... 500 лет назад тебя никто не спрашивал... и теперь тоже по всей видимости не будем...
|
|
|
|
|
|
|
|
HiV
|
даже я, атеист - возмутился
|
|
|
|
|
|
|
Troja
Гродненец
Zlo dobrem zwyciezaj!
|
С какого перепугу он тут горчичники расставляет! Его мнения никто не спрашивал!
|
|
|
|
|
|
|
|