…и откуда у здешних форумчан столько свободного времени?… Чтоб я так жил ©
Ндаа.. свабоднага часу ўвогуле не хапае... Таму хутка адкажу на некаторыя пытанні..
Наконт
Велесавай кнігі й маёй здольнасці да тэлепатыі:
Гэтыя праві-наві сустракаюцца толькі ў Велесавай кнізе... Пакажыце мне калі ласка якую-небудзь
крыніцу, дзе яшчэ гучаць гэтыя назвы..?? Безумоўна, гэтыя катэгорыі вы маглі знайсці не толькі ўласна ў Велесавай кнізе, а ў розных выданнях, артыкулах і г.д., у якіх прама ці ўскосна будзе падавацца спасылка на гэтую "кнігу"..
Наконт этноніма "расейцы": "Совсем тупо: слова «немцы», «русские» («рускiя» в белорусском варианте) являются этнонимами. Слово же «расейцы» переводится на русский как «россияне»,
А это НЕ является этнонимом" - упэўнены доказ...

Цытата з майго адказу №89 "Шаноўны, "расейцы", "расійцы" - гэта беларускі экзаэтнонім, які сфарміраваўся ў 19 ст. у Цэнтральнай Беларусі...." Беларусы - гэта таксама этнонім, але чамусьці вы пішаце "белорусы"..?? Але мае паведамленні вы не чытаеце. :-/ Больш таго, этнонім "рускія" яшчэ спрэчны этнонім.. Ён раней належыў і беларусам, і ўкрайнцам.. Таму "расейцы" мне здаецца будзе больш правільным... і нейтральным. Я думаю гэтае пытанне ўжо вычарпана..
Астатняе потым.. (калі часу вольнага больш будзе..)