О как! О том, что этот Зюзя «не хадзіў па весках і не стукаў у "ізбы"», он тебе по всей видимости сам лично сказал… За рюмочкой чая скорее всего…
Повторяю (в который раз): речь идет об АРХЕТИПИЧЕСКИХ образах! Что за детский сад?!
А пра Мороза вы даведаліся ад Пяруна, за чаркай медавухі...
На гэта ёсць вусная народная творчасць... Хаця ў вас адзіны твор на гэту тэму ёсць - "Велесова кніга".. Універсал як бы мовіць..
Адносна архетыпу: у беларусаў захавалася шмат забабонаў й прыкмет адносна надыходзячай зімы.. Я думаю гэта пайшло ад архетыпу Зюзі, які падказваў людзям пра надыходзячыя маразы.. Ваш "Мороз" згодна з вашым азначэннем па-мойму такога не рабіў.
Ага, нигде и никогда…
Ты, видимо, совсем читать не умеешь. Повторяю: Комоедица отмечалась там, где водились медведи (речь, естественно идет о славянских землях).
Прыклады, прыклады... У землях вяцічаў, ільменскіх славен, драўлян.. Ці там таксама мядзведзяў не было..?? Хаця б у 19 ст... Я вам магу прывесці прыклады святкавання Камаедзіцы на Беларусі...
Зноў жа цытую вас: "Контраргументов как не было, так и нет, что опять-таки характерно…"
Ну ты пока подумай…
Дый я й так ведаю... Мне вас хочацца пачуць... Дык адносна чаго сепаратызм...??
litwin прочитал материал по предложенной ссылке. Чудеса все-таки случаются…
Я такіх матэрыялаў за свой час шмат начытаўся... Амаль адно й тое ж, толькі харызматыкі й папулізму трохі дадалося..

А я, наверное, должен был сам об этом догадаться. Извини, телепатией не владею.
litwin, тебя может научить, как делаются ссылки на научные работы. Седов – это, знаешь ли, очень распространенная фамилия :о).
Сядоў - адзіны, адносна стварэння канцэпцыі балцкага субстрату.. Калі хочаце, самі знойдзеце яго працы...
Кого-то ассимилировали,
Ну тады не трэба выкладаць артыкул пра "чістоту русской крові"...

кого-то выгнали,
Куды..?? У Кітай..??
кого-то вырезали,
Археалагічныя пацвярджэнні сутычак ёсць..??