Поищи-ка эту «звычайную дыялектыку» у иудеев, напрмер… или у мусульман.
Переведи слова «ПРАВда», «ПРАВильный», «ПРАВый», «ЯВный», «ЯВление», «ЯВиться» и т.д. на другие славянские языки. Про слова с корнем «РОД» я даже упоминать не хочу – настолько это очевидно…
И если у белорусов ты подобных категорий не встречал, то скорее всего это твои проблемы, а не белорусов. Впрочем, как можно встретить философские категории у белорусов, мне как-то не очень понятно.
А писал я все это всего лишь для демонстрации единства такого феномена, как Славянское язычество. Честно говоря, уже начинает порядком надоедать. Как горохом о стенку.
Шаноўны, такіх назваў вы нідзе не знойдзеце.. І наўрад ці беларусы пра іх ведалі.. Вашу "Велесову кнігу", з якой вы безумоўна ўзялі гэтую "анэнэрбаўскую" бязглуздзіцу, навука ўжо даўно лічыць падробкай Міралюбава і афіцыйна не прызнае.. Гэта сучасныя раднаверы, доўга не разбіраючыся пачынаюць кананізаваць яе, хаця, што ім яшчэ кананізаваць..?? Аповесць мінулых гадоў..??

История говорит о другом. А именно: о родственных племенных союзах кривичей, радимичей, полян, древлян, северян и т.д.. Сами кривичи сейчас, наверное, в гробах переворачиваются от того, что их нерадивые потомки ильменцев угро-финнами называют.
Плямёны можа спачатку й былі "родственными", аднак далейшае іх развіццё й этнагенез былі рознымі... Напрыклад большасць славян хавалі сваіх нябожчыкаў галавой на Захад, а ў крывічоў сустракаюцца пахаванні галавой на Ўсход - запазычанне ад балтаў і г.д.
На какой «на гэтай зямли»?
На зямлі сучаснай Беларусі..
А когда происходило формирование этого самого этноса и государства напоминать, надеюсь, не надо.
Вы ведаеце пра такія ступені этнагенезу, як племя - народнасць - нацыя..?? І на якіх землях і калі узнікла Полацкае княства..?? Хаця, бясплатна ўдзельнічаць у вашай адукацыі.. ну вы ведаеце далей..
Не надо, повторюсь, говорить за всех белорусов…
Не трэба казаць за ўсіх славян....