Да и пусть себе образуется. Речь ведь шла о народах и о их названиях, т.е. об этнонимах. Я надеюсь, ты не будешь утверждать, что «россияне» («расейсы» по-твоему – сам перевел) – это этноним. В этом случае тебе придется доказать, что я являюсь россиянином (до чего же гадкое слово…), а не русским.
Шаноўны, "расейцы", "расійцы" - гэта беларускі экзаэтнонім, які сфарміраваўся ў 19 ст. у Цэнтральнай Беларусі і трапіў у граматыку Тарашкевіча, Лёсіка, Станкевіча як агульналітаратурны..

Прабачце, але расейцы называюць немцаў немцамі, а не дойчамі..
А чего же с китайского не перевел. Или белорусский язык не способен образовывать слово «язычество». В русском языке (как и в белорусском) это самое "паганства" имеет негативную окраску (поганую :о)). Аналогию с «хохлами» и «украинцами» ты почему-то не прокомментировал…
Кстати, выражение «поганый язычник» не является тавтологией…
Пры чым тут кітайская.. Можа ў расейскай гэтае слова й носіць нейкую негатыўную афарбоўку, але ў беларускай - не, бо яшчэ раз паўтаруся, паганства й язычніцтва - словы-сінонімы.. Мне яно падабаецца й імпануе, я ім і карыстаюся..
Ты же сам утверждаешь, что на территории Белоруссии почитались Белобог, Велес.
Бялун шанаваўся, але ў якім вобразе..?? Я вам яшчэ раз пішу, што ні ў фальклоры, ні ў іншых крыніцах няма такой "трансфармацыі вобразаў" пра якія вы пісалі...
А разве это не общеславянские боги?
Вось мне цікава, чаму гэта Ўладзімір у 980 годзе па-мойму ствараў адзіны пантэон славянскіх багоў..??
Тот же Зюзя твой. Чем он отличается от Мороза?
Зюзя не мой, ён наш, беларускі.. А адрозніваецца тым, што не хадзіў па весках і не стукаў у "ізбы", а быў хоць і жахлівым, але нязлым.. Далей цытую вас "Возможность устранять пробелы в твоих знаниях предоставлю тебе лично. Бесплатно участвовать в твоем образовании?.. Увольте…
А «белорусская» Комоедица?
Беларуская, беларуская..

У Расеі такой не было..

То, что ты пытаешься доказать, другими словами называется «жлобством». Впрочем для белорусских национал-сепаратистов это весьма характерно.
Сепаратызм адносна чаго..?? Штосьці тут правакацыяй нейкай папахівае..

А Седов, Пилипенко, Микулич и др. – это кто вообще, родственники твои?
Як можна размаўляць з чалавекам на тэму этнагенезу беларусаў, калі ён нават Сядова не ведае.. А яшчэ тут даказваю штосьці..
А Дзярабін, Чабаксараў, Хіць - гэта вашыя сваякі..??
«Гэта вельмі абгрунтаваныя працы». Ага, забыл только сказать в какой области они такие «абгрунтаваныя». Хотя чего это я придираюсь. Как я понял, тебе ведь ничего не стоит понять общий смысл этих «абгрунтаваных» работ даже ни читая их.
У вобласці генетыкі, антрапалогіі й археалогіі.. Працы сусветнага ўзроўню й вельмі раю вам знайсці іх і прачытаць, а не чытаць матэрыялы аднаго кірунку

(дарэчы Сядоў - расеец)
Все проще. Чтобы далеко не выходить из темы я предоставил ссылку на статью, в которой рассматривается вопрос происхождения русского народа. Также показывается, почему может быть кому-то выгодно представление русских как угро-финно-тюрко-да-и-вообщее-дикими-азиатами. Причем со ссылками на НАУЧНЫЕ работы. Читать ее или нет – это твое, litwin, право. История и без того рассудила. Вот только не надо здесь нести эту околесицу. Оставь свои «аргументы» для Полит-избы.
Шаноўны, ну куды дзеліся мурама, мер, мяшчэра, чудзь, іжоры і інш.?? Ну не з'ехалі ж яны ў Ізраіль.. Вось так лагічна калі падумаць..
http://ru.wikipedia.org/wiki/Изображение:Muromian-map.pngАстатняе й самае цікавае потым...