Старажытны сэнс слова талерантнасць - цярплівасць да рэлігійных абрадаў чужынцаў ... у тым ліку і з чалавечымі ахвярамі. У канцексце сенняшняй Беларусі талерантнасць асацыюецца ў першую чаргу з безпрынцыпнасцю, усетрывласцю, няздольнасцю пастаяць за сваю чалавечую годнасць, калі табе плюць у твар, а ты вінавата ўсміхаешся. Як пазітыўную рысу талерантнасць прапагандуюць вырадкі, якія хочуць пазбавіць народ волі процістаяць нечаму ганебнаму і злому. Калі нехта сапраўды змагаецца за беларускае адраджэнне, ён павінен выкінуць слова талерантнасць з свайго лексікону - інакш ён альбо дурань ... альбо найміт ворагаў, акі дзейнічае па распрацаванай іх псіхологамі метадычцы.
... і годзе прыплятаць Пазняка да вашай бязглуздзіцы.
Зараз я распавяду, што такое талерантнасць: калі ў Эўропе пылала вогнішча інквізіцыі- ў нас было ўсё добра, беларусы ніколі нікога не імкнуліся беларусіфікаваць, напэўна толькі ў Беларусі каталікі разам з праваслаўнымі святкуюць і праваслаўныя і каталіцкія святы)) Ці, мабыць, зараз гэта называецца па-іншаму?? Вашы абвінавачванні беларусаў напамінаюць луку, які калі прыехаў у Казахстан пачаў казаць як яму "стыдна" за беларусаў, якія ўсё з полак павымяталі. Так і псэўдааппазіцыя кажа- дыктатура таму, што народ- быдла. Так і вы, лічыце яго безпрынцыпным і няздольнымі- дык, кажу, можа адразу быдлам і назавіце?? Ня будзе талерантнасці- ня будзе беларусаў. Але я яшчэ спадзяюся, што вы маеце на ўвазе "памяркоўнасць", але беларус ніякі не памяркоўны, ён шалёны. Так, што лепш адчапіцеся ад народа- ён выдатны. І пры чым тут "прыплятаць Пазьняка"?

Я пра яго тут нешта ўвогуле казаў?

тое, што выкладаюць у школах і вну. Яе піша пераможца. Пасля вайны заўседы пераможца - герой і ахвяра, а прайграўшы - злачынца. ... а як было на самой справе ... Дарэчы, галоўны пераможца не заўседы відавочны.
Я ўсё выдатна зразумею якая гісторыя і як яе пішуць маскалі. Ну, дык я аб гэтым і кажу, колькі яны беларускаму народу прынеслі пакут, калі мы іх нават не чапалі.
"В конце XVIII — начале XIX века «пять цивилизованных племён» юго-востока США достигли в этом значительных успехов. Наиболее «продвинутыми» оказались чероки, которые перешли к оседлому образу жизни, стали жить в современных домах, с успехом занимались скотоводством, земледелием и ремёслами. В 1825 году вождь чероки — Секвойя — утвердил на совете племени оригинальную слоговую азбуку, а через три года начал издавать на родном языке газету «Чероки Феникс». Кроме того, индейцы «пяти цивилизованных племён» создали первую в США сеть бесплатных школ со своими учителями. Богатые чероки владели плантациями, вели аристократический образ жизни и так «цивилизовались», что завели сотни чернокожих рабов. Позднее это племя разработало свою конституцию и свод законов, начало выбирать правительство во главе с верховным вождём."
Нядрэнна.

Ад амэраканцаў запазычылі тэхналёгіі і паслалі іх далей. Калі пазычыце- дык будзьце добрыя інтагравацца, ў амэрыканскае грамадства, а не ў старонцы сядзець.
Землю чероки скупили по 50 центов за акр, а продавали за тысячи долларов.
Мабыць яшчэ пра Аляску ўспомнілі б, як маскалі лохануліся?

Сядзелі сабе дагэтуль індзейцы на голай зямлі, а свабодныя людзі ў Эўропе пакутавалі ад цеснаты. Ўявіце сабе як зараз было б калі б у Амэрыку не пайшлі зараз бы індзейцы і зараз паляваннем сабе займаліся. А так гэта цяпер магутая тэхналягічная цывілізацыя.
І дарэчы, праўда бачна па тым, што робіцца зараз- індзейцы жывуць як
хочуць, іх ніхто не ассімілюе. А што робіць Расея? Ці вы сляпы??
І дзе крыніцы? Ўсё гэта пісалі рускія, самі ведаеце навошта.
а вось 40% спажывання - усе гавораць, але першакрыніцы інфармацыі не знайшоў.

Ну, дык, прабачце, сядзіце моўчкі))
Я ўжо прыводзіў лінк, дзе хлопец у малінавай кашулі папулярна тлумачыць, што існуюць гульцы двух тыпаў ....
Не зразумеў?? Чаму не прадаць тое, што прадаецца? Паперкі эмітавалі, але ж адсотачкі ж выплацілі, так? Казначэйскія аблігацыі купляюць таму, што гэта самы надзейны фінансавы інструмэнт у свеце. І вызначецца гэта на падставе пэўных правіл, а не трызненні, якое я тут бачу...
Што значыць тэхналагічнасць? У чым гэта праяўляецца? Сучасны звярынец з'яўляееца тэхналагічнай установай?
Ну, калі зверы будавалі Эмпайр Стэйт Білдынг, стваралі Apple, Галівуд, то хто вы тады??
Пагаджаюся з тым што лічу слушным, незалежна ад таго хто гэта кажа. Калі нехта кажа, што белае гэта белае, а чорнае гэта чорнае, то я з гэтым пагаджаюся і не гляджу хто гэта кажа. Разумееце, слушнасць выказвання не залежыць ад аўтарства.
Г.е. вы лічыце, што "Говорі правду" насамрэч добрая арганізацыя?

Але ў вас я бачу, што... не праплочанасць, але хвароба, якая называецца "Тэорыя змовы". На жаль, але гэта так.

Ня трэба прыпісваць мне вашую лухту, гаварыце за сябе. Я абыдуся без дапамогі смаркатых. Хочаце дыскутаваць з вар'ятам - ваша справа, еле не ўцягвайце меня ў вашыя інтымныя зносіны
А пры чым тут гэта? Ці вы думаеце па-іншаму? І напэўна, яшчэ лічыце, што Куба, Беларусь, Паўночная Карэя, Іран- незалежныя дзяржавы таму, што хоць яны і пад прыгнетам, але іх сатрапы "нікому не падпарадкоўваюцца".

Што датычыць байкота - то ўладзе на яго пляваць.
А чаму тады плацяць такія грошы за "ўдзел"?

Гэта пустышка, якая адцягвае увагу, але не мае значэння.
Пустышка, адцягваючая ўвагу- гэта тэорыя змовы.
Спэктакль усё роўна будзе з'арганізаваны, абяруць ворган, які не мае ніякіх паўнамоцтваў, апроч зацьвярджаць тое, што спусцяць.
Але ўжо будзе страх. Ключавы момант у тым, што так як беларусы амаль не страйкуюць- с выбарамі пагаджаюцца. Прайшлі выбары- крычаць аб фальсіфікацыях, але народ маўчыць! Значыць згодзен!
Байкотам кансалідуецца грамадства. Праўда толькі тое, што Лівійскі сцэнар здесь ужо ня пройдзе, таму, што байкотам мэта дасягацца будзе дастаткова доўга, гадоў 17 дзесці.
Гісторыя вучуць, што мнгогія былыя саюзнікі ЗША пазней дрэнна скончылі.
Гэта вы самі прыдумалі?))