А як вам словы Караткевіча пра "На Беларусі бог жыве"? Мы ж кажам не пра асобу, а пра цэлы народ. І народаў, якія б ганьбіліся ніколі ня было. Ганьбяцца толькі імпэрыі.
Калi народ дазваляе сябе спайваць, то гэта ганьба i брыдка. Калi народ лiчыць галоўнай сваей адметнасцю талерантнасць, то гэта ганьба. Гэта нагадвае спорчанага сабаку, якi лiжа рукi кожнаму стрэчнаму i папярэчнаму. Я разумею чаму так адбываецца i што гэта не толькi вiна беларускага народа, але сiтуацыя ганебная. Я не вельмi рэлiгiйны, мне не падабаецца гэта фраза. Гэта спроба манiпуляцыi накшталт таго, як маленькаму хлопчыку гавораць, што ён "харошы", таму мусiць рабiць так i так. Гэта спроба выставiць беларускую талерантнасць як пазiтыўную рысу. "Каб зло тварылася ў свеце, дастаткова каб добрыя людзi нiчога не рабiлi" - вось што такое талерантнасць.
Вось навошта параўноўваць рашку з нашай добрай краінай?? Рашка- турма народаў. Нічога добрага там няма. Мабыць і застанецца краіна з назвай Расея, але яна, хутчэй усяго, будзе уключаць прыкладна тэррыторыю маскоўскай вобласці.
Вы ведаеце толькi адну версiю падзей i паўтараеце прапагандысцкiя штампы. Я сам так калiсь думаў. Пашукайце, пачытайце альтэрнатыўныя версii, у вас ёсць аналiтычныя здольнасцi каб самому разабрацца. Я тут даваў многа спасылак на тое, на што можна звярнуць увагу. Афiцыйная гiсторыя фальсiфiкаваная ў неверагодных масштабах.
Я згодзен з тым, што "міравая закуліса" калі яна і ёсць, то актыўна ўзаемадзейнічае з лукой. Сам лука- частка гэтай "закулісы". Проста, калі ў свеце гэта ўсё скрытна, то ў нас уся краіна ў цемры. Вядома, што нельга верыць у тое, што ў свеце ўсё так нават свабодна. Але там пытанне захавання нацыі так моцна бокам не стаіць. Напрыклад, часта кажуць, што "жыды" імкнуцца Амэрыкай кіраваць. Але, напрыклад, калі я кажу пра Амэрыку, то кажу пра сапраўдную Амэрыку. Сумленным беларусам крыўдна, калі яго краіну судзяць па ўбогаму дыктатару. Дык і Амэрыку ня трэба судзіць па "жыдоўскай" закулісе. Амэрыка- гэта ня "жыдоўская" імпэрыя. Як і Беларусь не належыць рэжыму. Не яны стваралі нашы краіны. Ня ім і вырашаць іх лёс.
Ну не зусiм так, але вы на правiльнам шляху. Я не раю вам гаворачы аб закулiсе ўспамiнаць пра жыдоў. Так, жыды тут "пры дзеле", але яны толькi адзiн з iнструментаў "элiты". Яны, так сама як i мы, абманутыя i манiпулюемые, шчэ больш чым мы. Жыды - гэта мicтыфiкацыя, фальшмiшэнь, за якой хаваецца "элiта". У "элiты" не жыдоўская натура. Заўважце, калi вы гаворыце аб закулiсе i не ўспамiнаеце пра жыдоў, яны набягаюць самi i гавораць нешта накшталт "зарас скажа, што жыды выпiлi ўcю ваду", цытуюць вершык Высоцкага альбо Вольскага. Яны самi сябе асацыююць з закулiсай i тэорыю загавара лiчаць персанальнай абразай

А што датычыць Амэрыкi, то успомнiце, як яна ўтваралася - зъехалiся злачынцы з усей Еўропы i нехта iм плацiў за скальпы, каб яны забiвалi iндзейцаў. Утварэнне амерыкi - адзiн з найвялiкшых генацыдаў у гiсторыi, Гiтлер адпачывае, вычысцiлi цэлы канцiнент, каля 180 млн. чалавек. Гэта адзiная краiна, якая скiнула на галовы людзей ядзерныя бомбы. Казаць аб нейкай святасць тут ... ну трэба быць зусiм гiстарычна непiсьменным.
... а зарас амерыка жарэ 40% святовага пiрага, а прадукое толькi 20% ... i змагаецца для захавання такого статускво.
Так, мабыць, маскалі ВКЛ аккупавалі пры дапамозе Амэрыкі? Ці генацыд 17 ст. на Беларусі?
Вы напiсалi, "што Расея з Нямеччынай дамовіліся ў 18 ст.", я паказаў, што i з Амэрыкай яна тады добра дамаўлялася, што i да кастрычнiцкага павароту Амэрыка добра спрычынiлася. Няма тут адназначнасцi i вашыя высновы памылковыя.
На жаль, ён тут мае рацыю.
Рацыю мае хто??
Russy, што вам мазгi прамылi ... але вы небезнадзейны, болей чытайце, пакуль усю праўду з iнтэрнэта не вычысцiлi.
Дарэчы, цiкавая навiна - хто не мае аккаунту на фэйсбуку, iдзiце дабраахвотна здавацца ў акалотак.
http://hitech.newsru.com/article/30jul2012/moeller