Компас, а увогуле, што такога Вы зрабілі для краіны, што лічыце сябе сапраўдным беларусам? Маеце беларускі пашпарт, які дастаўся Вам па праве нараджэння? А вось Мулявін нарадзіўся не ў Беларусі, але дакладна зрабіў для яе больш, чым Вы. Геранім Радзівіл меў б зараз беларускі пашпарт, а ці зрабіў ён нешта добрае для краіны? Разумею, што гэта постаці з розных стагодзяў, але каго з іх Вы лічіце САПРАЎДНЫМ БЕЛАРУСАМ? Я ведаю Беларусаў, якія змагаюцца за папулярызацыю беларускай мовы, супраць высечкі дрэў, дапамагаюць бяздомным жывёлам і сіротам, ходзяць у падарожжы, каб збіраць узоры фал'клору... І прозвішчы ў іх розныя: беларускія, рускія, польскія, але ўсё роўна яны Беларусы! Вось яны маюць права кінуць мне ў твар: "Замежніца!", але ніколі гэтага не рабілі. Таму што яны ацэнваюць людзей па іх справах, а не па пашпарту, які, дарэчы, вельмі лёгка атрымаць, узяўшы шлюб з беларусам ці беларускай . Толькі пашпарт яшчэ пакуль не зрабіў нікога Грамадзянінам, а не грамадзянінам.
ну вядома, што і варта было чакаць - без году тыдзень як прыехала ў маю краіну а ўжо спрабуе вучыць. Яшчэ раз паўтараю - у расеі сваёй вучыць будзеце, а тут вядзіце сябе "Тоном пониже"©
лепш чым сказала такім як вы паважаная Святлана Калінкіна і не скажаш:
"Поэтому и Вере Протасевич, и ей подобным советую: умные вы или дураки, таланты или бездари, но разговаривайте тоном пониже. И коль уж приехали -- живите, как люди, хаметь не надо. Мы в какой-нибудь ваш Новоульяновск со своими порядками не поперлись. Но и вы будьте добры уважать людей страны, которая вас приняла и не обидела. Потому что белорусы могут любить нынешнюю власть или совсем ее не любить, но всем вместе нам очень не понравится, если приезжие, возомнив себя в более высоких рангах, начнут указывать белорусам на дверь."
ТОНОМ ПОНИЖЕ
Добавлено: 28 Январь 2012, 04:26:13
Мяркую, Стас і іншыя людзі, якія звяртаюцца сюды з пытаннямі, таксама не адчуваюцть патрэбы ў Вашых каментах, якія ім зусім не дапамагаюць, але яны чамусці вымушаны іх чытаць...
"не адчуваюцть патрэбы ў Вашых каментах" - дык няхай сядзяць у сваёй расеі - я іх сюды не клікаў.