вообще, я тоже не являюсь белорусской кровно, но я БЕЛАРУСКА у душы... Когда-то раньше моя позиция была такая как и у Холли, но потом я поняла, что люблю Беларусь "странною любовью", т.е. испытываю отвращение к государству

(тс-с-с-ссс), но да самой краiны толькi самыя цёплыя пачуццi.Сапраўды, тэма вельмі цікавая, беларускай мовай безумоўна павінны валодаць кожны грамадзянін нашай краіны. Я нават лічу, што беларуская мова павінна больш часцей гучаць на вуліцы, але ня трэба пераходзіць да адраджэння беларускай мовы амаль цалкам забараняючы рускую, у нашай краіне вельмі шмат людзей з расіі, якія не здоляць адразу перайсці да выкарыстання беларускай мовы. Але Родную мову ўсё ж такі трэба аднаўляць.
А увогуле говар кожнага, гэта й ёсці - ягонае асабліваць, самавыяўленьне й сутнаць.
Таму усіх "настаўнікаў" таго, як мы павінны размаўляці - у дупу!!!

Зараз пачынаюць саромiцца нашых родных "калi ласка", таму йдуць па большасцi за гэнымi людзьмi. Дарэчы, у Гарвардзе з 2005 года вывучаюць беларускую мову. Якая рознiца, колькi людзей яе там вывучаюць, але ж сам факт...!!!
Усё, дзякуй за тое што выслухалi (прачыталi). Больш не буду звяртацца да гэтага топiка. Гэта мая асабiстая думка

з.ы. палiчыла, што на чвэрць беларуска крэуная