Наконт Міцкевіча... Ці вы чыталі Пана Тадэуша у арыгінале?

Пачытайце... Папярэджваю літаратура цяжкая нават пры добрых ведах польскай мовы...

Але першыя радкі вельмі прыгожыя... і шмат чаго могуць дапоўніць да нашай гутаркі...
"Litwo! Ojczyzno moja! ty jestes jak zdrowie,
Ile cis trzeba cenic, ten tylko sie dowie,
Kto cie stracil. Dzis pieknosc twa w calej ozdobie
Widze i opisuje, bo tesknie po tobie"
Далей яшчэ цікавей... Але... Ня будзем прыводзіц усяго твору... Адмін збунтуецца супраць нас!

Наконт рукапісаў - тое самае што і пра Міцкевіча...
Наконт паняцця Беларусь на тутэйшай тэрыторыі - я больш давяраю выказванням людзей каторыя тут жылі да 39 го года... Знайдзіце такіх і яны шмааат цікавага раскажуць... таго аб чым у падручніках па "сапраўнай" гісторыі маўчаць. Напрыклад пра тое калі і адкуль яны увогуле пачулі пра Беларусь... Сапраўды... Гэтыя людзі яшчэ жывуць...
Наконт раслумачыць змены актыўнасці і захавання... Я зноў не атрымаў адказу... Ці можа у вас няма сваей пазіцыі, а можа я пытаю пра белую пляму у гісторыі Беларусі? На уваходзе "плямы" мы бачым актыўных і ярка акрэсленных у нацыянальным і культурным сэнсе Ліцьвінў - Палякаў, а на выхадзе абыякавых да усяго (нават да уласнай мовы и культуры) Беларусаў... Дык штож там магло здарыцца пад плямай?
2 Admin
По поводу языков... Когда ждать перехода на UTF-8? Мы как никрути в Гродно... А тут как мин. три языка нужно...

Тмболее что новые релизы MYSQL все юникодные...

А? Очень уж хотелось бы...