Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
05 Август 2025, 08:46:48
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Гродненский Форум > Религия > Католицизм > Тема: Re: Католицизм. Общие вопросы.
(Модераторы: Админ, RockeR, katolik) > Тема:

Сообщение #4545909

Страниц  : 1 ... 27 28 30 31 ... 37 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Католицизм. Общие вопросы.  (Прочитано 185852 раз)
Filaret
Молодой Гродненец
*

Prayer

S Просмотр профиля Email
« Ответ #840 : 20 Ноябрь 2010, 17:30:10 »

У Віцебскай і Мінска-Магілёўскай дыяцэзыях 90% імшаў на БЕЛАРУСКАЙ МОВЕ
У Менску, напрыклад, каля архікатэдральнага сабора заўсёды чуецца беларуская мова. Толькі адна імша праходзіць на польскай. А ў чырвоным касцёле нават захавалася лацінка (Гэта так, калі цікава Улыбка )
някепскасць чалавека не залежыць ад ягонай веры ў Бога
Залатыя словы. Верыць у Бога яшчэ ня значыць быць дасканалым чалавекам. Вось калі маліць Бога нашага Езуса аб суцяшэнні і выратаванні, калі аддаца цалкам Яму і паставіць Яго на першае месца, вось тады прыйдзе імкненне стаць лепш, каб Айцу нашаму не было за нас сорамна, і каб ён забыў усе нашыя беззаконні.

Тут вось ў пачатку тэмы была спрэчка аб каталіцызме наогул. Я магу сказаць, што ня так даўно прыйшла ў каталіцызм. Мяне хрысцілі ў праваслаўе, але штосьці стрымлівала мяне, і я не магла хадзіць у царкву. Тады бацькі дазволілі мне наведваць касцёл. На мой погляд, там нават паветра лягчэйшае. Першыя часы я сядзела там гадзінамі з малітоўнікам, і гэта было такое шчасце! Сапраўды ў душы з"явіўся супакой. Вось гэта гучыць так сапліва, але ж сапраўды так. Канешне, калі седзячы на святой імшы, чалавек думае аб тым колькі каштуе адзенне святара ці арган, ці залаты посуд і г.д. з якім уражаннем ён можа потым выйсці з касцёлу? Менш заўсё такія людзі думаюць у касцёле пра Бога. А ўсё гэтае багацце адпавядае мэцтам будынку, бо гэта Храм Божы. Бо тут разам збіраюцца незнаёмыя людзі і ў адзін голас ушаноўваюць Уладара нашага. Ці гэта дрэнна?  І наогул, канешне, не хачу нікога пакрыўдзіць, але па-мойму асуджаюць касцёл тыя, хто там ні воднага разу ня быў, ці, максімум, выстаяў 2-3 імшы. Крыўдна было прачытаць такое ў адрас касцёлу. Прабачцу, што ўлезла Улыбка 

Божа, ствары ўва мне чыстае сэрца і аднаві ўва мне моц духа.
Страниц  : 1 ... 27 28 30 31 ... 37 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт