р
говорю и думаю на русском, значит мой язык скорее русский. беларуский не чужд, но не могу похвастаться знанием его. вроде и изучала в школе, но может дело еще и в преподавателе? :-/
не. Тут не дапамогуць найлепшыя выкладчыкi. Мова - зъява сацыяльная, а не рэч прыватнага карыстання. Каб вывучыць мову, каб мова жыла i развiвалася, патрэбнае моўнае асяроддзе. Для яго стварэння патрэбная дзяржаўная праграмма падтрымкi мовы, патрэбны беларуская сярэдняя i вышэйвая адукацыя, шырокая сфера ўжытку. Iнакш мова згiне. Калi хтось гаворыць: "говорите, вам же никто не запрещает", трэба разумець, што гэта ханжы, якiя спяць i бачаць, што мова згiнула. Бо энтузiясты-адзiночкi не зробяць пагоды, не змогуць стварыць паўнакроўнага моўнага асяроддзя. Сення разбуральныя працэссы зайшлi так далека, што гэта немагчыма без шырокай дзяржаўнай падтрымкi.
польский? стоит побыть в Польше всего один день, - могу общаться без проблем. языковой барьер тут же стирается. более того, я начинаю думать на этом языке...
ну i я так сама ... я ўвогуле з цяжкасцю разумею, як у iнтэллектуальна паўнавартаснага чалавека можа быць падругому
как бесит смесь беларуского языка с той самой тарсянкой, или как там ее...
"пашлi тутака, прыйшлi атседава..." (слышала как-то на рынке)
ууууу.....

i мне трасянка рэжа вуха. Але трэба разумець, што яна будзе непазбежным этапам адраджэння беларускай мовы, якi не можна пераскочыць. ... на жаль, сення трасянка зъяўляецца галоўным чынам вiзiтоўкай нiзкай адукаванасцi нашай улады