а чаго цябе ўвесь час так цягне на мяне раўняцца? Я нi на кога не раўняюся i астатнiм нiколi не раiў... нiчога надзвычайнага з сябе не ўяўляю i добра гэта ўсведамляю. Будзь сабой, што немцу добра, тое рускаму - смерць. Я папросту адчуваю сябе беларусам i не саромеюся аб гэтым гаварыць, i мне не падабаецца калi рознага кшталту зас##нцы спрабуюць пахаваць маю мову зажыва ... толькi i ўсяго

если восстановлениеязыка означает восстановление культуры, то... забавную культуру восстанавливать надо. Матерная она какая-то и деструктивная...
Калi нехта ўспрымае мяне як бяльмо на ўласным воку, то гэта не мае праблемы ...
Напэўна тыя, хто ведае мяне асабiста, рагочуць як конi, калi чытаюць як тут на мяне нiмб надзяваюць

может и смеюцца, но твое поведение в данной ветке, поведение жутко закомплексованного и опасающегося подколок со всех сторон человека
А канструктыў ... я пераканы, што канструктыў на сенняшнi дзень ляжыць на палiтычным узроўнi, i пры тым па за межамi сенняшняга беларускага заканадаўства (асаблiва ў святле астатнiх змяненняў) ... а ў нас форум "у межах заканадаўства"
хм... изменение одной части системы может повлечь за собой изменения во всей системе
дэбаты ... я ўжо пiсаў, што нацыянальныя каштоўнасцi iррацыянальныя па сваёй натуры. Гэта не абъект для дэбатаў. Здрада памяцi продкаў - гэта занаддта суръезна, каб прызнацца нават самому сабе ... якiя тут дэбаты. Таму я часам дзейнiчаю па прынцыпу: "Мочи недомерков" © Догма ... хай зас##нцы ведаюць, хто яны на самой справе, а не ходзяць высока задраўшы нос

т.е. чем вербовать сторонников белорусского языка, показать достойные стороны, ты предпочитаешь плодить противников и демонстрировать неуважение белорусов к другим языкам и национальнастям? И если язык и культура жива, просто хиреет, то об этом есть смысл говорить, насколько серьезно бы это ни было, а вот молчат около трупа.
з.ы. единственный кто нос задирает и пытаецца оскорбить - ты... извини, но это так. я, как человек добрый, стремлюсь в тебе увидеть равного, а ты... ;-) подумай кто ты и что ты делаешь...