Современный мир уже далеко ушёл от хуторской пасторали
Ага, ага. Рэферат пра
дрэннага Купалу разам з брыдкай пародыяй на ягоны верш я пісала два гады таму.

А разам пра яшчэ двух класікаў.

Почему дрэннага? Мне такой Купала нравится - боец, революционер, натоящий народный поэт того времени.
Нет ссылки, значит твои слова - мусор...
Вот без ссылок стихи Купалы, получше, даже, чем наш с Бацькой любимый Быкау писал вершы Дамiнiкавiч
А Ў ВIСЛЕ ПЛАВАЕ ТАПЕЛЕЦ (1931г.)
…Балюе панская Варшава,
А для гуманнасцi, прагрэсу
Йдзе за аблаваю аблава
На ўсходнiх “вольных” польскiх крэсах.
Абрабаваных да кашулi
Там беларуса i ўкраiнца
Вядуць закованых патрулi
Па акрываўленым гасцiнцы…
А вот как Купала к беларуским нацистам относился:
ЛIСТ У РЭДАКЦЫЮ ГАЗЕТЫ “ САВЕЦКАЯ БЕЛАРУСЬ” (опубликован в газете “ Савецкая Беларусь” 10 сентября 1932г.)
Беларускiя нацыянал – фашысты, робячы справу польскага i сусветнага iмперыялiзму, стараюцца выкарыстаць i мой пяцiдзесяцiгадовы юбiлей для сваiх агiдных правакацыйных мэт. Яны распаўсюджваюць чуткi, што нiбыта бальшавiкi прымушалi мяне пiсаць, як пiшу я цяпер.
Я з абурэннем адкiдаю гэтую фашысцкую хлусню i ўcякiя плёткi аб тым, што я калi – небудзь быў працiўнiкам Камунiстычнай партыi i Савецкай улады…
Я заклiкаю да агульнай дружнай абароны СССР i да рашучых пратэстаў супраць дзiкага прыгнечання працоўных мас Заходняй Беларусi.
Ганьбячы здраднiцкую работу нацыянал – фашызму, я заяўляю, што адзiны шлях да канчатковага вызвалення працоўных мас – ёсць шлях камунiзма.
З гэтага шляху я асабiста нiколi не сыду i заклiкаю ўсiх змагароў за лепшую светлую будучыню iсцi па iм цвёрда да канчатковай перамогi.
Усе свае сiлы i здольнасць я аддам на вялiкую справу пабудовы сацыялiзма i вызвалення працоўных усяго свету.
Заметьте, Кэп, он так и пишет:
"Яны распаўсюджваюць чуткi, што нiбыта бальшавiкi прымушалi мяне пiсаць, як пiшу я цяпер", как будто про нашу "Чырвону птушку" Песняр написал...