А где будет проходить национальная свадьба? И очень интересен репертуар песен.
вяселле будзе праходзіць у Горадні, вянчанне ў Каложы, а гулянне ў адным з рэстаранаў гораду. Песні будуць беларускія, сярод якіх і Крама таксама, акрамя таго Крамбамбуля, НРМ, Песняры, некаторыя песні з супольных праектаў беларускіх музыкаў.
В свое время мне пришлось танцевать в коллективе под аккомпонемент группы "Крама" (по моему) Вочы вы мае чорныя... Я в восторге...
Ёсць такая песня. Нават дзве. Анда - словы там не пра вочы а пра "бровы вы мае чорныя...", спявае яе Палац, а іншая спяваецца па-руску "Чорные глаза" - гэта цудоўны кавер-сцёб ад Нейра Дзюбель.
Обязательно представляется рушник вышиваный, а еще мужчина в рубахе... И в конце вечера обязательно провести обряд с одеванием косынки на голову уже замужней женщины!!!!!
І тое і іншае будзе (рушнік, малады і кашуля, хустка напрыканцы, як сімвал пераходу ў іншы статус)
А вот вопрос из чего будет состоять твой наряд ведь женский костюм включает в себя мноо элементов....
Мой строй ня будзе дакладнай копіяй народнага строю нявесты. Гэта будзе хутчэй нейкі зборны вобраз-стылізацыя з некалькіх эпох і саслоўяў. З вясковага будзе ніжняя сукенка з белага лёну, аздобленая ручной вышыўкай і карункамі з ільняных нітак, таксама чырвоны саматканы пояс. З трохкі больш шляхетнага будзе верхняя сукня без рукавоў з больш цёплай тканіны, таксама аздобленая па краю вышыўкай срэбнымі ніткамі. Да ўсяго гэтага вэлюм (не з фаціну) і чырвоныя боцікі)
Як толькі сам факт вяселля здзейсніца і зьявяцца фоткі, абяцаю выкласці тут свае эмоцыі на гэты конт.