Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
Гродненский Форум
21 Июль 2025, 18:28:23
Новости, реклама:
   Главная   Новости Гродно Помощь Игры Календарь Войти Регистрация   Меню
Страниц  : 1 ... 167 168 170 171 ... 178 Далее»   Вниз
  Печать  
Автор Тема: Re: Воспитание детей...  (Прочитано 294357 раз)
Andrey-g
Настоящий гродненец

тэл. 783-39-26 (МТС)

Просмотр профиля
« Ответ #5040 : 12 Апрель 2017, 11:18:58 »

Да школы трэба перапісаць матэматыку ў сшытак.
Матэматыка дома не была перапісана. Настаўніца ўбачыла, што яна пісала яе на перапынку і зрабіла заўвагу. Як бачым, адказнасці і самастойнасці пакуль не хапае. Больш за тое, дома чымсь-ці так зацікавілася, што нават не паела перад школай.

ВАМ нужны оценки и отсутствие замечаний.
Не зусім. Мне патрэбны веды. А адзнакі, гэта не больш, чым адлюстраванне іх узроўня.

За отличные оценки у нас был установлен приз: дополнительные минуты в гаджеты. Стал сам переписывать домашку, если сделал даже одно исправление. Не отличные оценки по контрольным "прикрывал" дополнительными работами, НО под моим нажимом. Опять же за такое закрытие "приз". В этой же четверти начал заранее анализировать, что будет за четверть (правда, до анализировался на все 10, что нахватал 7 и Крутой. Но закончил с одной 8. В текущей четверти, уже схватил 8 под математике. Сам "закрыл" 10. Уроки тоже стали учиться проще, как только Я перестала за них переживать и волноваться, что получит и т.д.

Дзякуй, зразумеў. Тут не з самастойнасцю і адказнасцю трэба працаваць, а з матывацыяй. Тады я ўпэўнена магу адказаць і на пытанне B.Sun:

Вопрос то в другом. Я так поняла девочке 9 летней решили добавить самостоятельности?
Вопрос то в том, какой результат хотим получить, так?
Так, можна было б дабавіць самастойнасці, але не зніжаючы самаадзнаку і веды.

Из того, что я увидела оценки нужны папе, а не ребенку.
Вы бы хацелі, каб Ваш сын рос і развіваўся на тым жа ўзроўні, як і іншыя дзеці? Я хацеў бы таго ж Улыбка. Паверце, ні гіперапекай, ні завышанымі чаканнямі ад дзіця мы не страдаем.

Адзнакі за ўрокі ўплываюць на самаадзнаку, яна у дачкі крыху заніжана. Будуць дрэнныя адзнакі, будзе лічыць гэта нормай - не будзе жадання займацца і дасягаць. Лепш зараз займацца разам, а адказнасць і самастойнасць развіваць паступова.

выше написано, что нельзя прям сразу сделать ребенка самостоятельным. и я с этим полностью согласна.

и если не хочется чего-то упустить - нужно заниматься и проверять его.

І ў мяне такія ж меркаванні. Усё гэта прыходзіць паступова...

Прыйдзе час, любое дзіця захоча больш незалежнасці. Захоча незалежнасці - атрымае яе, а разам з ёй і адказнасць. Тады ўжо будзе сама выконваць ці не выконваць заданні. А пакуль магчыма, буду фарміраваць і падтрымліваць у галаве ўстаноўку, што ўрокі - гэта праца, а сваю працу траба выконваць якасна.
Страниц  : 1 ... 167 168 170 171 ... 178 Далее»   Вверх
  Печать  

Перейти в:  

Войти
Войдите, чтобы добавить комментарий

Войдите через социальную сеть

Имя пользователя:
Пароль:
Продолжительность сессии (в минутах):
Запомнить:
Забыли пароль?

Контакт