ты приводишь в пример историю, а знаешь ли ты исторю этого герба?
Вы пра Пагоню..?? Яе гісторыю я ведаю.. А вы..?? У якім годзе яна ўпершыню ў летапісах згадваецца..??

а историю сало-мясо-сало? именно с повязками сало-мясо-сало польско-литовские немцы расстреливали беларусские деревни во время ВОВ.
сало-мясо-сало - такога я не ведаю.. Ведаю бел-чырвона-белы сцяг...
Якія польска-літоўскія немцы...?? Што за хвігня..?? Між іншым
павязкі з бчб насілі толькі ў генеральнай акрузе "Беларусь", і толькі прадстаўнікі Саюза беларускай моладзі, якія ні ў якіх узброенных акцыях не удзельнічалі...

Хаця ваш думкарэй я зразумеў.. Так, нямецкія акупанты выкарыстоўвалі нацыянальную сімволіку беларусаў у сваіх інтарэсах, але што, гэта азначае, што нам цяпер нельга ёй карыстацца...?? Прабачце, але акупанты выкарыстоўвалі й нацыянальную мову беларусаў - што, нам таксама нельга ёй зараз карыстацца..

Акупанты спявалі беларускія песні - нашым бабулям іх цяпер нельга спяваць....

А вы ведаеце, што вы пішаце на той мове, якой карысталіся "власаўцы" і "казачкі", якія на Беларусі шмат людзей пазнішчалі...
патриотизм говоришь? патриотизм из нас просто выбивают - у кого уровнем жизни, у кого резинотерапией частной конторы, которая зовётся омон.
Значыцца такі ў вас і патрыятызм, які ўзроўнем жыцця можна "выбіць"... Агідна слухаць..